Last news in Fakti

15 Юли, 2019 08:02 2 153 37

Обсъждат актуализация на бюджета заради Ф-16

  • ф-16-
  • бюджет-
  • актуализация-
  • сделка

Каракачанов вече подписа договорите за новите самолети Ф-16 блок 70

Обсъждат актуализация на бюджета заради Ф-16 - 1

Правителството ще разгледа актуализацията на бюджета заради сделката за изтребителите Ф-16. Това е втора промяна на финансовата рамка за тази година. Първата беше заради намаляването на партийните субсидии. Този път кабинетът трябва да осигури допълнителен ресурс за закупуването на военната техника, като по-късно през месеца ще бъде поет още дълг от вътрешния пазар. Очакваната сума на новите задължения е 200 млн. лева, съобщи БНР.

Актуализацията на бюджета заради сделката за Ф-16 ще увеличи планирания дефицит от сегашните 0.5% на 2%, обяви министерството на финансите. Но министърът на финансите Владислав Горанов каза, че на това не би трябвало да се гледа като на сериозно разхлабване на финансовата дисциплина.

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов вече подписа договорите за новите самолети Ф-16 блок. Стойността е милиард и 256 милиона долара. Парламентът има решение за отпускане на само милиард и 800 милиона лева.

В края на юни беше емитиран вътрешен дълг от 300 милиона лева. Изявлението за плащане накуп на исканата от САЩ сума отвори възможността за преговори. Българските власти обясниха, че когато придобием история в отношенията с Агенцията за въоръжение на САЩ, ще може да се договарят и по-гъвкави схеми за в бъдеще. Исканата цялостна сума даде повод и за съмнения, че това може да доведе до проблеми с финансирането на другите два проекта.

В последните дни премиерът е уверил, че и те няма да бъдат пренебрегнати. Актуализацията на бюджета и ратификацията на договора за изтребителите трябва да бъдат одобрени и от парламента.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 антрашпиц

    36 4 Отговор
    Простия народ не го бърка.И 10 молиарда да струват тез самолети все тая..
  • 2 стръгач

    33 2 Отговор
    е ся данъчните и кат ще тръгнат да щавят де когото заварят - МАНГИЗИ ТРЕБЕЕЕЕ,ША РАЗКЕШВАТЕ....САМОЛЕТИ,РУШВЕТИ ,ГЕРАП У,ГЕРАП У
  • 3 Бачо Киро

    32 3 Отговор
    Декември 2018 - "Дал съм много кратки срокове, защото това протакане изнервя всички. Заделени са парите, искаме възможно най-бързо комисията да реши и да „напазаруваме“ необходимото за авиацията. Защото сега сме купували само самолети за транспорт. Искам да имаме действително бойни машини, които да имат шанса да победят агресора, който и да е той“, коментира министър-председателят."
    Юли 2019 - България тегли заеми още не дала и лев от заделените... Понеже ги няма естествено...
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Слез Господи и си прибери вересиите...

    41 2 Отговор
    Що се напиняте бе с тия ламарини?
    На гол г*з чифте пищови. Ставате смешни в очите и на новородените.
    Пари за пенсии няма.
    НАП правят томболи за по 50 000 хилки на седмица
    Министрите харчат като пред умирачка
    Държавата потъва от всички страни дето погледнете,
    а те завалиите се тупат в гърдите, че всичко било наред и се самоуспокояват с лижещите приближени.
    Да ви вдигне торнадо барабар с родата цървули с цървулите
  • 6 El chochone

    40 2 Отговор
    МАФИЯТА НА ГЕРБ без актуализация не може! :(

    Коментиран от #7, #9

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 антрашпиц

    2 5 Отговор

    До коментар #7 от "ВНИМАНИЕ":

    Не си струва да му обръщаш внимание.Доста е елементарничък.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 ???

    3 2 Отговор
    Дано да ти се разхлаб,халката ,простатата да алармира и да не можеш да вдигнеш Ф-16.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 3иеуиеуи

    18 3 Отговор
    ТОВА Е ЕДНА ГОЛЯМА КРАЖБА И ЧЕСАНЕ НА СТРАСТИ НА ШЕПА ХОРА ---- ПРИ ЦЕНА 14-16 МИЛИОНА ДОЛАРА НА САМОЛЕТ ПО ЦЕНА ОТ WIKIPEDIA ТЕ ДАВАТ ГЪЗАРИ 2 МИЛИАРДА ЗА 8 БР ----П ТОВА Е ПО 250 МИЛИОНА НА САМОЛЕТ
  • 16 злобар

    19 3 Отговор
    Ей богу сръбските Мигове макар и втора ръка ще разпердушинят нашите скъпи боклуци .
  • 17 Behemoth

    18 3 Отговор
    Скъпи на триците ,ефтини на брашното....спестиха няколко милиона от партии и субсидии дадоха няколко стотин милиона за фърчила допълнително... хахаха...
  • 18 Е..тесимамата

    25 2 Отговор
    Пари за пенсии няма но за скъпи таралясници има ! Едно момиченце почина поради липса на пари за лечение но за ненужни самолети има милиарди и за комисионни на политиците. Прос народ скапана държава богати политици
  • 19 Гербер

    13 4 Отговор
    Браво! Време е освен икономически да станем и водеща военна сила в света! Статистиката говори за безпрецедентен икономически растеж. Генерал Борисов писа вече за това. Америка е пред фалит заради дълг, а ние генерираме всяка година многомилиарден бюджетен излишък. Отдавна ги задминахме. България бела да отдели многомилиардна хуманитарна помощ за братята американци.

    Коментиран от #28

  • 20 ОЙУ

    21 2 Отговор
    Ново пет. Имали някакви сигурно само на книга 14 милиярда спестени пари от 10 години ГЕРБ в бюджета. През това време теглят 16 милиярда заем и още, сега пак нов заем за самолетно железо от САЩ. Сега и завале народа може вече и трева да пасе.
  • 21 Гербер

    5 12 Отговор
    Ей, какво ревете? Бойко Борисов превърна България в най-развитата държава и вместо да го благославят, те недоволни. Америка е пред фалит, ние имаме милиарди излишък, чужденци напират да работят при нас вече се писа, напливът се е увеличил 10 пъти за 3 години, Македония е на път на НАТО и ЕС, сложихме суперкомпютър в София, във Франция мизерия и протести, тук мир и благоденствие....Какво искате? Всички факти говорят, а и се вижда, че сме водещи във всяка област. Такъв неблагодарен народ просто не заслужава генерал Бойко Борисов да се раздава така за него.
  • 22 СссереМ

    1 10 Отговор

    До коментар #8 от "Бачо Киро":

    Абе кирчо,още ли не ти е ясно КОЙ дава рушветите, това са малки компании като СААБ,неотдавна имаше скандал с рушвети по придобиване на тези самолети и в Унгария и в Чехия, а Локхийд ги боли дедовия за нашите мижави бройки, дали биха си рискували реномето заради нас,а в същото време те си продават стотици самолети по света,осъзнайте се малко че ставате смешни и жалки.
  • 23 fermera

    11 1 Отговор
    Историята помни че през 1974г японския министър председател подаде оставка и лежа в ,затвора за получен подкуп от Локхийд.За предпочитане е да плащаш 110 години отколкото авансово когато хората събират капачки за ковьози.Идва криза и разходите нямат край.Само разходите за съхранение и зареждане н а Ф 16 ще струват 300 милиона.Който не вярва да пита OMV,те ще го доставят.
  • 24 gggw

    7 1 Отговор
    и без нищо в замяна: нито договорите с ТЕЦовете, нито визите. типична поклонническа политика
  • 25 А,де ...

    11 0 Отговор
    На наш'те помияри, рушвети не им трябват, а и няма кой да им даде. Стига им, да ги оставят на власт. Те, паричките, сами си идват.
  • 26 СССРБарета

    8 1 Отговор
    Дано ПУКНЕТЕ ВСИЧКИ АМЕРИКАНСКИ ПОДЛОГИИИИИ!!!
  • 27 ЩГРИПЕН

    8 2 Отговор
    Ще ядете Ф16 на хартия докато Каракачанов и компанията си харчат комисионната!
  • 28 Гражданска защита

    7 1 Отговор

    До коментар #19 от "Гербер":

    Колкото + и да си трупкаш, няма да стигнат за изборите на Есен! Лаура Кьовеши идва за генерала и апартаментния!
  • 29 Иванов

    5 1 Отговор
    Това са пари хвърлени на вятъра. При наличието на с400 при основните ни противници, тези самолети са напълно безполезни и ако янките не ни дадат като бонус към тях и Петриът то това е поредния грабеж от страна на САЩ, бих казал ПЛАДНЕШКИ ОБИР. Хората, които ни управляват нямат акъл за пет пари в чутурите си!!!
  • 30 Без коментар

    2 0 Отговор
    Новина от 30 Юни 2019

    Плюсът в държавния бюджет приближава 3.2 млрд. лв. към края на полугодието. Това е 2.8% от прогнозния брутен вътрешен продукт (БВП) за годината, показват предварителните данни на Министерството на финансите. Превишението на приходите над разходите за този период от годината е най-високото за последните десет години...
  • 31 джи пи

    3 1 Отговор
    Прост народ Проста дьржава лесна за управление
  • 32 Гарантирано от ГЕРБ

    7 1 Отговор
    МС ще заседава извънредно за ново заробване на Народа за купуване на ненужни никому самолети от 1978, осакатени напълно, но сделката Гарантира безопасността на Боко Борисоф, който така си Купува Индулгенция от Тръмп да остане на власт!
  • 33 niko

    0 1 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Българските власти обясниха, че когато придобием история в отношенията с Агенцията за въоръжение на САЩ, ще може да се договарят и по-гъвкави схеми за в бъдеще. Това ми звучи като ще кандидатстваш за кредитна карта и банката обмисля колко голям кредит да ти отпусне и при какви условия. А в статията пише ,че ще ги плащаме на един път( Публикувано във факти.бг: плащане накуп на исканата от САЩ сума отвори възможността за преговори) Когато отиваш да копуваш кола на кредит -да има условия при които я копуваш,но когато копуваш кеш няма никакви условия. Каквото поискаш и ти го дават-искаш по-хубави джанти,спортна версия на модела и т.н . когато се плаща кеш американеца казва cash is gold !
  • 34 крупни далавери

    0 1 Отговор
    Съд и затвор за лобистите, договорили и подписали двойните цени за самолетите! Няма друга държава, която да е платила по 160 милиона долара за Ф-16!
  • 35 Кирил

    0 1 Отговор
    Много са корави!!! Как преговарят печено, браво ;) А предстоят подобни сделки и за в бъдеще!!!
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Идиот

    0 1 Отговор
    Съвместими са шланг-конус за всички европейски машини
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове