Last news in Fakti

16 Юли, 2019 11:13 8 152 24

Млада зъболекарка от Варна предлага безплатно лечение

  • зъболекар-
  • зъболекарка-
  • варна-
  • филианна филипова

Българинът идва на зъболекар, когато болките са нетърпими и няма друг начин

Млада зъболекарка от Варна предлага безплатно лечение - 1
Стопкадри: NOVA

Млада зъболекарка от Варна предлага безплатно лечение на пациенти, които не са посещавали редовно зъболекарския кабинет и се нуждаят от спешна помощ. Филианна Филипова има практика от 4 години. Освен от дентална медицина тя вече печели и от естетични процедури. На нуждаещите се пациенти обаче помага безплатно.

"Като цяло българинът идва се на зъболекар, когато болките са нетърпими, обезболяващите не помагат и няма друг начин. Има много хора, които нямат пари да се лекуват. Затова започнахме и тази инициатива, с която да помогнем на тези, които наистина нямат никаква възможност да отидат на зъболекар", сподели Филипова пред "Нова телевизия".

Млада зъболекарка от Варна предлага безплатно лечение

Само за седмица 8 души са потърсили безплатната помощ на д-р Филипова.

"Редовно се срещам с пациенти, които не могат да се лекуват. Човекът идва с болки в зъба. Имал е кариес преди 1 година, но е решил да не го прави. Изчакал е малко и зъбът е станал за кореново лечение, но човекът няма 150 или 250 лв. и съответно иска да го извадим, за да не го боли. Идва моментът, в който аз да реша дали да работя безплатно за този пациент, или да извадя един зъб, който може да остане в устата му още 15 години или дори цял живот. Като лекар не избирам да извадя зъба. Започваме лечение, докато не постигнем резултат. Мога да кажа, че всеки стоматолог, който познавам, е правил подобни компромиси в практиката си", разказа още Филианна Филипова.

Д-р Филипова се среща със стоматологията още като дете, но като пациент. Оттам идва и желанието ѝ да помага на хората.

Тя апелира родителите да водят децата си редовно на прегледи, за да не се стига до вадене на зъби. Освен това призовава и всеки свой колега, който имат възможност да се включи в инициативата за безплатно лечение на нуждаещи се пациенти.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гостилничаря

    53 0 Отговор
    Твърде малко са такива хора......!
  • 2 Патриот

    51 0 Отговор
    Респект!!!
  • 3 Есто

    39 0 Отговор
    Бих се оженил за нея,трудно се намира ЧОВЕК в днешно време.
  • 4 вярващ

    5 24 Отговор
    Безплатна реклама си прави !

    Коментиран от #7

  • 5 мале мале

    3 20 Отговор
    Тая ще умре от глад ако е безплатна бе.....Дали има некой чичко паричко....

    Коментиран от #9

  • 6 Бг Стас

    24 1 Отговор
    Какви сме завистливи и гадни Българите.....Никога няма да се оправим.....Как ще ги стигнем американците?? Пееше един достоен човек.....НИКАК☝️
  • 7 Бачо Киро

    23 1 Отговор

    До коментар #4 от "вярващ":

    Няма значение дали си прави реклама. Ако действа по този начин - първо като човек, после като бизнесмен/бизнесдама - има моите адмирации. По някое добро дело когато е нужно винаги отваря врати в бъдеще, никога не знаеш кога и къде ... Браво на мацката, да е жива и здрава.
  • 8 теодор

    16 1 Отговор
    Еми като струва лечението на един зъб с пулпит 120 лева така е, да ти изчистят един зъбен камък 50 лева. хората нямат пари.

    Коментиран от #12

  • 9 Бачо Киро

    8 2 Отговор

    До коментар #5 от "мале мале":

    Ти като представител на конячените веднага разсъди по твоята система, че като помага на някои, това означава, че веднага цялото ви гето ще и се струпа на вратата и няма да има нормални клиенти, нали циганче? Непременно трябва някой да я издържа според твоята боклушка логика ...
  • 10 Yeshua 777

    4 0 Отговор
    Обичаи ближния като себе си !
  • 11 Русосделан

    14 1 Отговор
    Зъболекарската мафия сега ще я прокълнат, пребият и изпотрошат кабинета. Такива хора в мутренска държава са жертви, а не пример! Зъболекарите са алчни бетер митничарите и депутатите! Сядаш , отваряш устата и после "Дай 300- 400лв." точно в Стоматологията във Варна една рускиня ми изхака 340лв. за екстракция и се наложи да плащам в 3 вноски. Руските ми съседи се кълнат, че в Москва тази процедура е БЕЗПЛАТНА в държавните учреждения, тука баце - продай си бъбрека, за да си извадиш зъба...
  • 12 Разум

    7 2 Отговор

    До коментар #8 от "теодор":

    това е скъпо, но същевременно салоните за красота, с цени на процедурите 50-100 лв, на всеки ъгъл са претъпкани. 100 лева за прическа и 50 лева за нокти е нормално, но 50-100 за здравето е мафия ?!

    Коментиран от #13

  • 13 теодор

    2 0 Отговор

    До коментар #12 от "Разум":

    да тука си прав
  • 14 НАДЕЖДА

    16 0 Отговор
    Бяла лястовица! Де да имаше повече такива безкористни ентусиасти! Предай нататък, доброто се връща! Успех!!!
  • 15 Само 8 души са се възползвали досега

    0 5 Отговор
    Та аз всеки ден за 26 годишната ми практика съм лекувал поне по един на ден безплатно, но не бия тъпана....

    Коментиран от #17, #18

  • 16 Бай Хой

    4 4 Отговор
    Бих и върнал жеста, като я опраскам безплатно....
  • 17 Бачо Киро

    6 1 Отговор

    До коментар #15 от "Само 8 души са се възползвали досега":

    Току що го би тъпана, докато се жалваше един вид, че не ти е признато.
  • 18 Бачо Киро

    4 1 Отговор

    До коментар #15 от "Само 8 души са се възползвали досега":

    Между другото, 8 души за седмица пише, не 8 тотално. Ето, в твоята категория е жената, драсни на факти, че не е само тя, може и да четем за теб следващите дни. Кажи им, че ти даже 9 за седмица лекуваш безплатно...
  • 19 хем добро хем реклама 2 в 1

    7 0 Отговор
    тя се е сетила другите зъболекари по рано защо не го направиха....много ясно не искат...така че да е жива и здрава и да има последователи
  • 20 Рон Джереми

    0 4 Отговор
    И аз мандръсам безплатно!
  • 21 ИМПЕРИАЛИСТ

    0 0 Отговор
    Една мъдра народна поговорка:
    "От зъболекар зъби и от доктор здраве, да не дава Господ".
  • 22 nmbg

    1 0 Отговор
    Браво!!!
  • 23 Истинска истина

    2 0 Отговор
    В този живот хора, които помагат на други за без пари, предварително живота им е наред и се чувстват на мястото си, след това помагат от сърце.
    Не парите са тези от значение за помагане в този смисъл, а манталитета.
    Не е редно помагането да се измерва в сума пари!!! Нещата, които са от сърце и душа направени, всъщност са най ценни и правилни.
  • 24 vasik atanasova

    1 0 Отговор
    има сърце това момиче
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове