701 4

Отпуснаха 5 млн. лв. за юбилея на БАН

Средствата са предназначени за тържествата по повод 150-тата годишнина, както и за ремонт на две сгради

Отпуснаха 5 млн. лв. за юбилея на БАН
Снимка: БГНЕС

Правителството одобри допълнителен трансфер по бюджета на Министерството на образованието и науката за 2019 г. в размер на 5 млн. лв.

Средствата са предназначени за Българската академия на науките и се предоставят за провеждане на юбилейните тържества по случай 150-тата ѝ годишнина и за извършване на ремонтни дейности на две от сградите, които са със статут „паметници на културата“.

Част от допълнителните средства са предназначени да подпомогнат Академията в мисията ѝ да провежда научни изследвания в съответствие с общочовешките ценности, националните традиции и интереси, да участва в развитието на световната наука, да изучава и увеличава материалното и нематериалното културно-историческо наследство на страната ни.

София / България
Поставете оценка:
Оценка 3 от 3 гласа.

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 999
  Отговор
  1 21:30  17.07.19
  5 милиона за празнуване на юбилея.... - Честно тези нямат никакъв срам!

  Коментиран от #2

 • ГОШО
  Отговор
  2 22:02  17.07.19

  До коментар #1 от "999":

  Публикувано във факти.бг: Средствата са предназначени за Българската академия на науките и се предоставят за провеждане на юбилейните тържества по случай 150-тата ѝ годишнина и за извършване на ремонтни дейности на две от сградите, които са със статут „паметници на културата“
 • Русуфил
  Отговор
  3 22:48  17.07.19
  Браво 5-милиона за плюскане на олигофрени като онзи тъпунгер Димитър Димов от Атака.
 • ДДРОнег
  Отговор
  4 10:34  18.07.19
  А за подпомагане на Българския бизнес с иновации и др. изследвания - няма ли ...................................................... "Публикувано във факти.бг: Част от допълнителните средства са предназначени да подпомогнат Академията в мисията ѝ да провежда научни изследвания в съответствие с общочовешките ценности, националните традиции и интереси, да участва в развитието на световната наука, да изучава и увеличава материалното и нематериалното културно-историческо наследство на страната ни"

Напиши коментар:


Публикувай