Last news in Fakti

18 Юли, 2019 10:31 2 059 12

Работодателят на обвинения хакер: Не смятам, че е замесен в кибератаката, набеден е

  • хакер-
  • нап-
  • георги янков

Пред един от адвокатите си Кристиян Бойков е споделил, че смята, че е "натопен"

Работодателят на обвинения хакер: Не смятам, че е замесен в кибератаката, набеден е - 1

Работодателят на задържания хакер Кристиян Бойков категорично не смята, че той е замесен в кибератаката срещу НАП и най-вероятно е набеден.

В „Тази сутрин” по бТВ Георги Янков, който е мениджър на компанията за киберсигурност, където Кристиян работи, го определи като „страхотен професионалист” и човек, на когото може да се разчита.

Той разказа, че Кристиян е бил изненадан от ареста, но се е държал изключително спокойно.

„Макар и на 20 години, той е много зрял човек. Ние бяхме шокирани”, допълни Янков.

Той е учуден, че от ГДБОП са реагирали толкова бързо и за по-малко от 24 часа вече са имали данни за извършителя. По думите му те много добре познават Кристиян.

Георги Янков не смята, че той е целял да търси някаква популярност.

„Самият факт, че това деяние е извършено през операционната система „Уиндоус” значи, че го е извършил аматьор, а не професионалист. Всички професионалисти работят с „Линукс”, заяви един от адвокатите на Кристиян - Георги Стефанов.

Той разказа, че Кристиян му е споделил, че според него е „натопен” заради работата му върху сериозни проекти, а фирмата имала проблеми с конкуренцията. Споделил е и че цяла нощ са се опитвали да го накарат да признае, че е извършителят на това деяние.

"Самото обвинение срещу него обективно е негодно”, на мнение е Стефанов.

„Смятам, че ситуацията се разви по изключително порочен начин. Абсурдно е да бъде повдигнато обвинение на 24-ия час с постановление за привличане, в което мотивите са четири реда, а прессъобщението на прокуратурата да съдържа мотиви от четири страници. Ние научихме от него какви доказателства те имат. Това е нечувано”, заяви Любен Казанлиев, който също е адвокат на Кристиян.

Той е на мнение, че тежкото обвинение срещу него към настоящия момент е, с цел да се задържи в ареста.

Оттук нататък адвокатите му ще се борят той да бъде освободен, разчитайки на справедливостта и липсата на доказателства.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Краси

    22 3 Отговор
    Поредното доказателство, че имаме некадърна милиция.

    Коментиран от #7

  • 2 ДДРОнег

    20 5 Отговор
    Значи методите на службите ни не са променили .... Преди много години, по времето на иванкостов, те натопиха майката на тригодишния Пепи за неговото убийство ... Няма да се спрат да натопят и този младеж, за да се измъкнат от скандала !!!
  • 3 гост

    23 0 Отговор
    Щом аматьор е хакнал системата на НАП /според думите на шефа/, какво ли могат да направят професионалистите!?!?
  • 4 ЗНАМ

    16 1 Отговор
    Все някой трябва да опере пешкира! Виновен, невинен, сега ще започнат едни процедури, едни протакания и така до следващата атака.
  • 5 Въпроси !!!

    12 1 Отговор
    Пак питам сети ли се някой журналист да провери има ли ЕГН-то и данните на хакера в масивите ????? Иначе версията, че този елементарно се е издънил абсолютно издиша, вържете фактите и ще видите. Най-малкото, ако беше той неговият профил не предполага, че ще изсипе данните на всички българи в нета, просто щеше да демонстрира с данните на няколко известни политици, журналисти и пр., че може и пак, щеше да има същия ефект, един вид да алармира и да се рекламира, както го е правил и преди !!!! Абсолютно го накиснаха, но кой, дали конкуренти или службите не е ясно и двете страни имат супер интерес от това !
  • 6 Чичо АДИ

    18 1 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Току що гледах шефа му и двамата адвокати по ТВ .Ненормална работа полицията го "ръчка " младежа да признае ,пак си търсят жертва .Другият маитап е че логовете са на "Бозата - Уиндоус" всеки нормален човек знае че "хакерите' бачкат с Линукс и той не оставя временни файлове и такива следи ! НАП са идиоти незавършени -следват въпросите : Защо НАП и държавната администрация похарчиха пари за ПЛАТЕН-собственически софтуев тоест "Бозата" и как пък и най - малкият интернет оператор се оправят с Линукс а държавата не може ! И пак въпрос кой и защо направи сървърите на държавната администрация било те Нап или МОН да са с "Бозата" защо се платиха стотици хиляди за няколко хиляди дистрибуции на "Уиндоус" като например Дебиана в про версията е 20 долара а пък Удунту го свалям безплатно и вече 14 години го ползвам ! КОЙ МОЗЪК измисли това да се захрани Бил с няколко хиляди долара ,докато в КИтай която е втората по икономически показатели тоест богата държава преди години образованието им мина на ЛИНУКС ?? Пейте робини още пробиви ще има и още лапане докато сме е "Бозата" която е врата в полето !!!!

    Коментиран от #8

  • 7 Преброяване на бесните язовци

    13 1 Отговор

    До коментар #1 от "Краси":

    Аз ще го кажа малко по-обобщено - имаме некадърна законодателна, изпълнителна и съдебна власт. Четвъртата ни власт също е доста некадърна и подкупна. Абе с други думи - мамата си еВало.
  • 8 Да ама не

    8 0 Отговор

    До коментар #6 от "Чичо АДИ":

    "КОЙ МОЗЪК?" Ами "мозъкът" на алчните, продажни и самозабравили се празнодумковци Няма нищо по-страшно от капитализма на бившите другари комунисти
  • 9 Шляхтиц

    5 1 Отговор
    Господине Михайлов, операционната система е уиндоУз, не уиндоЛс. Преведено от чужди езици прозорчета............
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 АНЕНЕРБЕ

    8 0 Отговор
    Хакнати са данните на ПАРАЛЕЛНАТА ДЪРЖАВА от ВЪНШНОТЪРГОВСКИ ФИРМИ управлявани от Стоян Марков!!

    В тази ПАРАЛЕЛНА ДЪРЖАВА са АКТИВИТЕ , а в държавата на българския данъкоплатец са ПАСИВИТЕ !!

    Създадената от времето на Живков структура от ВЪНШНОТЪРГОВСКИ ФИРМИ една от които е и ТЕХНОИМПЕКС унищожи нашата държава!!!

    Ще ви дам пример с регистрираната в САЩ офшорка "ЕЙ И ЕС - 3С МАРИЦА ИЗТОК І" ЕООД.
    В Търговския регистър се посочени 30 кредитора на "ЕЙ И ЕС - 3С МАРИЦА ИЗТОК І" ЕООД на които с цената на тока ние плащаме ЗАЕМИ ЗА МИЛИАРДИ!!
    Вижте адресите на кредиторите на "ЕЙ И ЕС - 3С МАРИЦА ИЗТОК І" ЕООДи ще ахнете - ТА ТЕ СА ПОЩЕНСКИ КУТИИ , А НЕ КРЕДИТНИ ИНСТИТУЦИИ!!!!!!

    Р.Овч ни загроби с над 12 милиарда задължения за "АМЕРИКАНСКИТЕ" МАРИЦИ!!!

    И само с "Американските Марици" ли е така??

    Вижете ГИНКА и ЧЕЗ , и още много примери доказващи, че нас ни управлява една престъпна група начело със СТЕНМАРК И СИЕ!!
  • 12 АНЕНЕРБЕ

    7 0 Отговор

    До коментар #10 от "Чичо АДИ":

    Това което си посочил е факт , но на фона на няколкото МИЛИАРДА ПЛАТЕНИ ЗА ЕЛЕКТРОННО УПРАВЛЕНИЕ на разни перачни машини като тази фирма тези 60 милиона са нищо!!!

    КЪДЕ ГО ЕЛЕКТРОННОТО УПРАВЛЕНИЕ , КЪДЕ ГИ МИЛИАРДИТЕ?!!!

    А бърокрацията е достигнала апокалиптични размери и се размножава като чума която убива и народ и държава.

    Така ще е докато на власт са представителите на ПАРАЛЕЛНАТА ДЪРЖАВА ОТ ВЪНШНОТЪРГОВСКИ ФИРМИ В КОИТО СА АКТИВИТЕ , а ние с нашата нещастна България им плащаме ПАСИВИТЕ!!!

    ТЕЗИ БОКЛУЦИ УНИЩОЖИХА ДЪРЖАВАТА И ПРИНУДИХА МИЛИОНИ БЪЛГАРИ ДА ИМИГРИРАТ!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове