18 Юли, 2019 21:04 10 296 29

Слави Трифонов: ВОЛЯ е златният пръст на ГЕРБ

  • слави трифонов-
  • воля-
  • веселин марешки

По време на вотa на недоверие срещу управляващите по темата сигурност, Веселин Марешки не беше на дебата, а пълнеше дупки и подаряваше пуйки и кокошки на дядо

С огромна изненада днес видях, че партия ВОЛЯ е изпратила отворено писмо до мен и до всички медии за предаването “Шоуто на Слави” от 16 юли 2019 година. В това писмо партия ВОЛЯ коментира думите на водещия Иво Сиромахов и неговия гост Мартин Димитров и в заключение обвинява мен в лъжа. Без да проверят изнесената в това писмо информация, голяма част от медиите сложиха гръмки заглавия с реплики от писмото.

Това коментира в профила си във „Фейсбук“ Слави Трифонов.

Изчетох внимателно писмото, изгледах внимателно предаването от 16 юли и установих, че имаме перифраза на поговорката: “Крадецът вика дръжте крадеца”, в случая на партия ВОЛЯ: “Лъжецът вика дръжте лъжеца”.

И така. В писмото, авторите са написали следното: ”В предаването на 16 юли 2019 година водещият Иво Сиромахов изрече откровена лъжа, която трябва да бъде опровергана. По думите му, ВОЛЯ била “златен пръст” при гласуването в пленарна зала за премахване на машинното гласуване.”

А ето и истината. Иво Сиромахов наистина казва, че на заседанието от 16 юли в Народното събрание ВОЛЯ са били златен пръст. За информация на авторите на писмото и на Марешки, терминът “златен пръст” означава депутата, или неговата група, които, без да са във властта, осигуряват кворума в пленарна зала, за да има изобщо заседание. За първи път този термин бе употребен за Волен Сидеров, който осигуряваше кворума в зала по време на правителството на Пламен Орешарски, a преди това и в първото правителство на Бойко Борисов. Да се върнем сега на заседанието от 16 юли. Кворумът е осигурен от следните парламентарни групи: Регистрирали са се 77 депутати от ГЕРБ, 22 от Обединени патриоти, 6 от ВОЛЯ, 1 независим и 19 от ДПС. Управляващите от ГЕРБ и ОП общо са били 99 депутата. И тук има два златни пръста. Единият на ДПС. Другият на партия ВОЛЯ. И ако въобще има някаква неточност в думите на водещият Иво Сиромахов, то тя е, че той е посочил само единият от “златните пръсти” - ВОЛЯ, а не и двата.

Тук обаче има нещо още по-интересно - ВОЛЯ не просто осигуряват кворума, но и гласуват за премахване на машинното гласуване. Ето и фактите – 122 народни представители гласуват “за отмяна на машинното гласуване” и те са от ГЕРБ, Обединени патриоти и ВОЛЯ. А най-забавното е, че четирима депутати от управляващата коалиция, представители на Обединени патриоти, гласуват против. Тоест някои от управляващите са повече опозиция от ВОЛЯ. Затова мога да добавя, че на това заседание на парламента ВОЛЯ са били не само “златен пръст”, а и “златен член”, защото бодро и със страст участват в акта на премахването на машинното гласуване.

И още нещо за ВОЛЯ, като става въпрос за кворум и „златен пръст“ – през 2019 г. роднинско-аптекарската групичка на ВОЛЯ обяви, че напуска Народното събрание, недоволна от работата на Парламента. Напускането на ВОЛЯ означаваше осигуряването на кворума на Народното събрание да остане единствено в ръцете на ДПС, тъй като депутатите на БСП вече не ходеха на работа и също бойкотираха Парламента. Но, не щеш ли, след една среща на групичката на ВОЛЯ с Цветан Цветанов и депутати на ГЕРБ, Марешки се обърна на 180 градуса. Той обяви, че е впечатлен от професионализма, излъчван от депутатите на ГЕРБ по време на срещата и депутатите му няма да напускат Парламента.

Напомням също, че по време на вотa на недоверие срещу управляващите по темата сигурност, Марешки не беше на дебата, а пълнеше дупки и подаряваше пуйки и кокошки на дядо.

А що се отнася до думите на Мартин Димитров, че същото мнозинство е искало да премахне преференциалното гласуване, не знам защо ВОЛЯ са се припознали в това мнозинство. Но ако имат някакви забележки, много моля, да ги отправят към господин Мартин Димитров, а не към мен.

Точка по въпроса.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 35 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 ИЦО ПЕТРОФФ

    23 63 Отговор
    А Славуца - учиндолският маркуч на селска фекалка - кой е, че да дава определения на хората?!
  • 7 Батман Боко

    40 4 Отговор
    ВСИЧКИ ЛЪЖАТ!!!!!
    Н А Р О Д Е ????
  • 8 Уди Кълвача

    19 40 Отговор
    Тоя иска да вкара 10 депутата в Чарламента и да чупи и той лт баницата. Лучиндолски нечестивец същия ще бъде като кратер фейса Марешки.
  • 9 Зайко Байко многознайко

    42 10 Отговор
    Присмял се хърбел на щърбел , та и твойта така СлаФчо. И Марешки е ветропоказател както и ти. Помниш ли как се виеше кат млада лоза пред Тиквоций Едно, защото ние помним!

    Коментиран от #13

  • 10 Поговорката казва

    25 2 Отговор
    Мамоооо, тези дето ни дължаха пари, дойдоха и взеха и магарето!
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 .....

    16 4 Отговор

    До коментар #9 от "Зайко Байко многознайко":

    Браво, точно казано, чакваме СТ да даде подобаващо за стила му обяснение на този въпрос. Ама “ феновете” му това поведение пред ББ не го видяха “ май”.

    Коментиран от #14

  • 14 да така е

    12 3 Отговор

    До коментар #13 от ".....":

    и вместо да изиграе Славуца,взе та му се предложи!

    Коментиран от #16

  • 15 Онче Бонче

    15 14 Отговор
    Глупостите на дългия тарикат.
  • 16 .....

    14 17 Отговор

    До коментар #14 от "да така е":

    Именно, но защо ли толкова народ му се “връзва”?! Явно “гражданите” обичат чалгата и в буквален и преносен смисъл.
  • 17 Ново

    10 11 Отговор

    До коментар #2 от "Васил":

    Щом бсп и дпс се целуват значе са едно семеиство но слави го знае иен го коментира
  • 18 Кой68

    16 15 Отговор
    Колкото повече се оправдаваш и обясняваш толкова повече и замирисва около теб.Ти отдавна не си водещ на "шоу програма",а водещ на циркова програма.........
  • 19 TтТ

    15 9 Отговор
    А ти Славчо си голата глава!
  • 20 ТтТ

    10 21 Отговор
    Факта, че учиндолеца е анонсиран от “факти” трябва да ви е ясно, че е руска ръждава подводница!!!
  • 21 гост

    12 12 Отговор
    Ти па данеби да си по различен ??? И ти си същия нещастен и алчен боклук !!! Първо виж себе си на кво приличаш пък после плюй по другите !!!
  • 22 Чинка ти Плевен даге

    10 7 Отговор
    Мистър Фелацио пак се изказа неподготвен.
  • 23 СссереМ

    8 8 Отговор
    Чалгабоклук, седнал да дава акъл, простак герберастки!
  • 24 Пламен Стоянов Бонджев

    11 3 Отговор
    Господин Станислав Тодоров Трифонов,прочетете ВОЛЯ на обратно.Мисля,че няма какво повече да говорим!?
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 machete

    10 4 Отговор
    Пей си чалгата и не се изказвай от последна инстанция! И другите имаме нещо между ушите си. А и помним, как се усукваше около Борисов, в очакване на облаги, които не ти се полагат.
  • 27 Копейкин

    3 4 Отговор
    Това таварищ Решетников ли ти го написа да говориш рубладжия смотан
  • 28 Цецоуу

    2 3 Отговор
    Свети Тиквуний,
    Амин
  • 29 Николов

    5 1 Отговор
    Спокойно, тe едва ли повече ще влязат в парламента, но ще ти отворят дупка за теб. Ти ще бъдеш в следващия трети пръст заврян надълбоко.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове