2 446 9

Топ инспекция на магистралата от Ниш до България СНИМКИ

Има ръст на туристическите и бизнес пътувания между България и Сърбия

Топ инспекция на магистралата от Ниш до България СНИМКИ

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков заедно с вицепремиера и министър на строителството, транспорта и инфраструктурата Зорана Михайлович провериха строителните дейности по изграждащата се магистрала в Сърбия, по направлението от Ниш до границата с България.

Това обявиха от пресслужбата на министерството на транспорта.

Двамата министри поднесоха цветя пред паметника на Васил Левски в Цариброд и проведоха работна среща с кмета на града Владица Димитров.

Топ инспекция на магистралата от Ниш до България СНИМКИ

По време на разговорите министър Росен Желязков заяви, че има ръст на туристическите и бизнес пътувания между България и Сърбия и за това е необходимо да се работи за ускореното развитие на пътищата. Той изтъкна, че основната цел е да постигнем необходимата свързаност и интегрираност на пътните и жп връзки, така че да има по-добра инфраструктура между двете държави.

Министър Росен Желязков обяви, че по Коридор 10 от българска страна се работи по два пътни проекта, за подобряване 32 километровата отсечка по направлението София – сръбска граница. Проектите са на обща стойност 235,2 млн. лв., като част от средствата са осигурени по Механизма за свързване на Европа на ЕС, а останалите са от републиканския бюджет.

Топ инспекция на магистралата от Ниш до България СНИМКИ

Сърбия
Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 4 гласа.

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Да да
  Отговор
  1 19:49  20.07.19
  Минахме ги сърбите. Магистралата от Ниш до границата я строят 20 и повече години. Преди 6-7 години запретнаха ръкави и започнаха работа сериозно. В началото изглеждаше че ще я направят за година-две, но дори и днес още не е завършена! Има изградени участъци, но те са на местата където и преди се караше спокойно по стария път. Да добавим и факта че там магистралите са платени за всички. Добре че Русия им помага,иначе да са 10 години пред нас!
 • -...-
  Отговор
  2 20:09  20.07.19
  Е, как няма да е ТОП, инспекцията? Извършва я Росен Желязков. Министър на .... 'Баш', дето ни е силата : транспорта, информационните технологии, съобщенията и извънземните. Очаква се и Баце да си каже мнението - онлайн от джипа/катера или самолета/.
 • Кой68
  Отговор
  3 20:18  20.07.19
  И сега какво да чакаме?Нашите работят,а сърбите направиха?Някой вижда ли разликата или опорните му точици му пречат.....

 • Сите Сърбе на Върбе
  Отговор
  4 20:19  20.07.19
  Нали я бяха построили тази магистрала и ни бяха изпреварили, без да са в ЕС и НАТО... а какво се оказа, нищо и половина :-) Сега остава те и нашите рускопоклонници да си признаят, че са 2 пъти по-зле от нас и със заплатите и всико това благодарение на дълбоките размисли дали да са с Пусин или с ЕС

  Коментиран от #5

 • Кой68
  Отговор
  5 20:33  20.07.19

  До коментар #4 от "Сите Сърбе на Върбе":

  Пътувал ли си през Сърбия от Димитровград/Сърбия/към Хърватска?Явно не си щом така драскаш.....

  Коментиран от #6

 • СссереМ
  Отговор
  6 20:50  20.07.19

  До коментар #5 от "Кой68":

  Не си заслужава дори да ти се отговаря.

  Коментиран от #7

 • Кой68
  Отговор
  7 21:08  20.07.19

  До коментар #6 от "СссереМ":

  През 3 месеца пътувам по маршрута Сплит-Ниш-София......На здраве и нищо лично😉👍.
 • Малката
  Отговор
  8 23:31  20.07.19
  Подходящ терен. Тарифата е по договаряне. АМ
 • Хрис
  Отговор
  9 04:45  21.07.19
  И ако решите да пътувате ( за първи път )от Ниш или Калотина за Цариброд имайте в предвид, че на всички табели Цариброт си е Димитровград.

Напиши коментар:


Публикувай