943 7

Богдан Милчев: Губим 2 млрд. лв. от катастрофите

Страните с най-развита демокрация имат най-малко жертви при ПТП, отбеляза експертът

Богдан Милчев: Губим 2 млрд. лв. от катастрофите

Точно преди един месец в ефира на bTV стана ясно, че Институтът за пътна безопасност започва 24-часов мониторинг на българските пътища заради зачестилите катастрофи.

Богдан Милчев разкри в студиото на „120 минути” на бТВ първите резултати от изследването.

„Истината е, че държавните институции бездействат. При всяко изследване, което прави Институтът след някоя тежка катастрофа, се установяват дефицити на пътната безопасност”, заяви Милчев.

Експертът даде пример с проверката на пешеходните пътеки от страна на прокуратурата, чиито резултати още не са известни. Повод за тези проверки беше смъртта на две жени на пешеходна пътека във Варна през юни.

Друг случай е положението с пътя в Кресна, където не се поставят делиминатори между двете платна, които биха намалили произшествията с неприятен край при неправилно изпреварване.

„България губи повече от 2 милиарда на година заради ПТП-та”, разкри експертът.

„Страните с най-развита демокрация имат най-малко жертви при ПТП. Вижда се от сравнението с Дания и Швеция. Ние, гражданите, трябва да се грижим сами за своя живот”, убеден е Милчев.

„Недоволните от пътната система са нашата армия от доброволци и тя е огромна. Всеки ден при мен идват хора, които искат да промени транспортната система”, заяви експертът.

„Институтът за пътна безопасност ще вземе участие в местните избори, за да вземем управлението на нашия живот в наши ръце”, разкри експертът, но отказа да разкрие подробности, като само отбеляза, че няма да има техни кандидати за кметове.

България
Поставете оценка:
Оценка 0 от 0 гласа.

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Аааааа
  Отговор
  1 10:24  22.07.19
  А защо Те махнаха навремето от КАТ София
 • KENEPH BG
  Отговор
  2 10:26  22.07.19
  Да махнат евтините таратайки! Половината автопарк е под 2000лв. НА СКРАП! Като искаш кола, ще си плащаш за кола, а не за смрадлив боклук от 1000 лева.
 • миризлив пор
  Отговор
  3 10:27  22.07.19
  Истината е много проста, никакъв контрол и всеки прави каквото си иска. КАТ заработва по храстите, АПИ оправя далавери на батко и братко а ДАИ продава книжки. Е повярвайте ми, все се чудя защо са толкова малко катастрофите при тази действителност.

 • сисадмин
  Отговор
  4 10:31  22.07.19
  Войната по пътищата е само елемент от системата на хибриден геноцид над българите в България, наред с мизерията, циганския терор, кучешкия терор, дрога, гмо-, ментета, медийни промивки, чалга, невежество, разврат, порнография, проституция, трафик на хора, търговия с органи...
 • Гост
  Отговор
  5 10:43  22.07.19
  По катастрофите и жертвите ще ги познаете... Това е основен показател за интелигентността на една нация! Колкото повече и по-прости са жителите на една държава, толкова повече тежки катастрофи, с повече жертви, с повече инвалиди! Такива ги оправя само строг и безмилостен контрол от страна на институциите, но като се вземе предвид, че в тези институции работят същите тези хора - оставаме в Параграф 22!
 • НОРМАЛЕН
  Отговор
  6 11:08  22.07.19
  АЛЧЕН, КОРУМПИРАН , ПРОСТ ПЛЕШИВЕНДАЛ!----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------НИКОЙ НЕ Е ЗАБРАВИЛ ОЩЕ НАГЛОСТТА И АЛЧНОСТТА ТИ В МВР.----------- ДА СПРАТ ДА ТЕ ЛАНСИРАТ!-------------------------------------------------------ЕКСПЕРТ СИ ЕДИНСТВЕНО ВЪВ ВЗЕМАНЕТО НА ПАРИ!
 • Русенец
  Отговор
  7 15:19  22.07.19
  Този празноглавец Милчев, все към хранилката се натиска. С толкова много приказки, вече можеше да е павирал 3 магистрали. Голям капацитет, достоен за Нобелова награда в областа на празнодумието !

Напиши коментар:


Публикувай