Last news in Fakti

22 Юли, 2019 10:40 2 992 24

Стрес разболял 20 директори от ДФ "Земеделие"

  • дф "земеделие"-
  • васил грудев

Възможно е да функционира фонд "Земеделие" без да се краде от него, убеден е новият директор на ДФЗ

Стрес разболял 20 директори от ДФ "Земеделие" - 1
Снимка: БГНЕС

Служител във фонд "Земеделие" (ДФЗ) със сметка от 1,8 милиона лева. Давал парите на фирми и то на фирми за бързи кредити. От 23 шефове на дирекции само трима са на работата. Останалите 20 са в болничен. Имаме кардинален проблем, призна пред Нова телевизия новият шеф на фонда Васил Грудев.

В края на миналата седмица Васил Грудев пое фонда. Управителният съвет на ДФЗ прие подадената от Живко Живков молба за освобождаване от поста изпълнителен директор. В мотивите за решението си Живков посочва, че иска да бъде запазен имиджът на ДФЗ. УС прие и оставката на заместник-изпълнителния директор Калоян Костадинов. На заседанието бе освободен и заместник-изпълнителният директор Георги Динев.

Грудев очаква с бързи темпове да се преодолее стресът в ДФЗ. И Грудев е шокиран от служителя с милиони. Не зная какво работи този служител, изтъкна той. Не го познавам, призна новият шеф на фонда. Служителят бил на ниско ниво в ДФЗ. Покрай този служител не трябва да се слагат под общ знаменател всички служители, коментира Васил Грудев. Познава обвинения заместник-директор на фонда. Познава Калоян Костадинов като честен и почтен човек. Грудев не вижда връзка между Костадинов и Миню Стайков.

Възможно е да функционира фонд "Земеделие" без да се краде от него, убеден е новият директор на ДФЗ. Той трябва да бъде оздравен. Грудев иска отварянето на фонда и пълна електронизация на системите му. Той планира изграждането на модерен колцентър, който да е връзката между бенефициентите и експертите. Той ще функционира 24 часа.

Около 600 хиляди лева са върнати от неправомерно усвоени пари за къщи за гости. Общо трябва да се върнат 10 милиона лева.

В петък петимата обвинени служители от ДФЗ бяха освободени под гаранция. Те бяха задържани на 16 юли, когато Спецпрокуратурата влезе в ДФ "Земеделие" заради делото срещу Миню Стайков. На следващия ден от прокуратурата уточниха, че служител на фонда е раздавал заеми от 1.8 млн. лв. на фирми, но име не бе посочено.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хаха

    28 0 Отговор
    ХВАНАЛО ГИ Е РАЗСТРОЙСТВО!

    Коментиран от #3, #4

  • 2 Бай ви хои

    32 1 Отговор
    Ебем ти и държавата
  • 3 мдаа

    15 1 Отговор

    До коментар #1 от "хаха":

    Да взимат "стоперан" действа бързо.
  • 4 бл.134 в Зап. парк

    12 0 Отговор

    До коментар #1 от "хаха":

    Само така : България на 6 морета .Яжте и пийте - м.... на държават
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Грую

    13 0 Отговор
    Ама какви са тези глупости бре? Че тя цялата държава не може да функционира без да се краде от нея , а пък те за един фонд да функционирал. Небъдна работа е тази!
  • 7 ггг

    22 0 Отговор
    Самозабравили са се всички държавни чиновници и служители. Мислят се за недосегаеми, несменяеми, най-голямите хитреци и тарикати, а в всъщност не са нищо повече от едни най-долни селски хитреци и нагаждачи. Показно е и с директорката на нап, тя си е на море някъде на екзотично а хората изядоха дървото с личните данни.
  • 8 бай оня

    12 2 Отговор
    Това май не е виртуалната държава на г-н Премиера където всичко е мед и масла. А в партийната касичка дали няма постъпления от тоя фонд ?
  • 9 Манго

    12 0 Отговор
    Задавали са се прасетата, от много лакомия.
  • 10 Хайнщайн

    9 0 Отговор
    Предлагам всички държавни длъжности да са на минималната заплата/ и в парламента / , да видим за какво иде реч ?
  • 11 Гост

    18 0 Отговор
    предлагам и лекарите издали тези 20 болнични да се прегледат колко са фиктивни. Бат Бойко лично обеща че ще сложи край на фалшивите болнични!
  • 12 хахахха

    20 0 Отговор
    В този фонд са най-големите крадци и мошеници...Избират ги по партийна принадлежност. Другите места са Световната банка , посолствата, ООН, и разни други банки.
  • 13 Михаил Костов

    10 0 Отговор
    Га лапаха парата не бяха болни ! Да влязат сега в пандиза за да оздравеят !
  • 14 Кожухаров

    14 0 Отговор
    Не мога да ги разбера тия от герб и държавата ! Доказали измама и сега ще връщат парите ?! Бе това не е ли престъпление ? Не трябва ли съд и присъда ? Или ако не ги хванат ще си стискат паричките , а ако ги хванат само ще ги връщат! По време на бай Тошо за 2-3 хиляди лева се влизаше в пандиза ! Сега за стотици хиляди - НИЩО !!!!
  • 15 Йкк

    8 0 Отговор
    Като лапат и крадат са супер здрави. Да се проверят тези бол ични. Всички фалшиви
  • 16 Мдааа

    4 0 Отговор

    До коментар #5 от "Яко кражбина ше има":

    Ако си ортак на някой от министерствата, без значение кое, ще ти заменят и твойта ВЪНШНА тоалетна от 1 квадрат на вилата за 200 метра плажна ивица, И ТОВА ЩЕ Е ПО ЗАКОН.
  • 17 вихар

    3 0 Отговор
    А като крадат тогава не са стресирани
  • 18 гост

    8 0 Отговор
    Имам един познат, който има три купени дипломи и не може да говори граматически правилно. Та този също е бил уреждан да е директор на земеделието във врачанска област и месеци наред се влачи от болничен в болничен, защото той нищо не разбира и нищо не става от него, а не могат да го уволнят докато е в болничен. Един вид година може да избута с болнични и неявяване, отпуски и какво ли не, само и само да се води на длъжност с хиляди левове заплата, която си му върви докато той се занимава с други измами. Хайде сега си ги предтавете всички тези 20 директори, че са същите. Редно е процедурата с болничните да се ревизира, защото всеки излиза в болничен когато му се почива или когато иска да се укрие, което е абсурдно.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 дфз кражби има за всеки

    1 0 Отговор
    Господин Грудев ,след 10 години работа в това министерство казвате че видяхте, престъпленията ,или ви продиктуваха някой сили да кажете, че точно сега корупцията е такава, всички във фонда знаят за тази схема ,сума ти калинки източиха милиарди и вие бяхте свидетел ,вие бяхте вътре и наблюдавахте тези кражби, забранено ли ви беше тогава да говорите?
    Ако бях на ваше място никога нямаше да се върна обратно в ДФЗ.
    Това което правите прилича повече на аз не съм крал!
    А знаем че гузен не гонен бяга, няма да останете на това ветровито Витошко плато....
  • 21 НАБЛЮДАВАЩ ДФЗ

    2 0 Отговор
    Тези кражби във ДФЗ ,ЗАПОЧНАХА ПРЕДИ 7-8 ГОДИНИ, ТЕ СЕ РОДИХА ОТ КОТИЛОТО НА АХМЕД ДОГАН, ТАКА ЧЕ ТАЗИ МАФИЯ СИ ИМА КРЪСТНИК ДОСТА ОТДАВНА.
  • 22 Димка в ДФЗ

    1 0 Отговор
    Грудев тръгнал си да кърпеш дупки от мега- бомби със пластик -падинг, стига сте имитирали работа и загриженост към държавата
    смешно е някой да си мисли, че хората са толкова наивни да ти повярват.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Амв

    1 0 Отговор
    Дано този стрес да ги заведе някъде ,,,,от където няма връщане,че да се оттървем поне от тези,,,!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове