Last news in Fakti

22 Юли, 2019 11:49 2 944 46

Защо българите предпочитат родното море?

  • българи-
  • черно море

Най-добрият туристи в Гърция са българите, каза сервитьорът в Аспровалта Панко Панайотов

По Черноморието няма безплатни чадъри, както в Гърция, но спокойствието е незаменимо. Това сподели пред камерата на Нова телевизия Елица. Тя, съпругът ѝ Пейчо и децата им са предпочели плажовете на Балчик пред прехвалените гръцки курорти.

Чадър и два шезлонга им струват 27 лева.

„Има много свободни места. Плажовете са големи“, добавя Пейчо.

Според туристическото министерство спадът на почиващите по родните плажове т.г. е между 5 и 8 %, а България все по-трудно се конкурира с цените на плажните услуги при съседите.

Цената на плажните услуги на плажа в "Аспровалта" е равна на дневната консумация на плажа – т.е. на цената на едно кафе или фрапе. За сравнение два чадъра и шезлонг в меката на нощния живот по Черноморието - "Слънчев бряг" ни струват 30 лева, каза водещият на „На твоя страна“ Георги Георгиев.

След като Турция, Египет и Тунис се върнаха мощно на пазара, отлив на почиващите усетиха първо хотелиерите у нас. Битката между курортите по Черноморието и тези край гръцките плажове това лято е за всеки един турист.

„Ние не гоним бройка. За нас туристът е първо приятел, а след това клиент“, каза пред камерата на Нова телевизия Христос. Той е собственик на хотел в Неа Врасна.

„Този сезон е труден. Проблемите са доста сериозни“, споделя пък хотелиерът от Балчик Симеон Господинов.

До края на юни заетостта на хотелите у нас е едва 30 %. Въпреки опитите на хотелиерите да спасят сезона с отстъпки до 30 % - голяма част от базата остава незапълнена.

На някои гръцки плажове сянката за туристите е безплатна срещу консумация на бара.

„Ако съм в България ще си платя и за чадър, и за шезлонг, а столчето, на което седя, няма и да ми го предложат даже. Тук си плащам само напитките“, разказва Никола.

20 евро ми излиза сметката за деня, добавя той.

Навсякъде има чадъри и шезлонги като не се блъскат хората един до друг, каза пък Катрин.

В нашия хотел българите са около 40%, заяви хотелиерът Христос.

Имаме около 50-60 чадъра и плащаме около 4 000 евро такса на държавата за цялото лято, добавя той.

Концесионерът на централния плаж в Слънчев бряг плаща по 1,39 млн. лева без ДДС, а н на Созопол – 136 000 лева без ДДС.

„Между 6 и 10 евро е сметката за чадър като се смята консумацията. Хората вземат бира, сандвичи и общо плащат до 20 евро“, каза сервитьорът в Аспровалта Зафирис.

„Миналата година пак бяхме в Гърция. Похарчихме два пъти по-малко пари, отколкото в България“, разказва Катрин.

„55 евро ми е цената на двойната стая, а е до плажа на първа линия. В Слънчев бряг преди три години на околовръстното платихме 90 лева“, добавя Никола.

Според сервитьорът Панко Панайотов, който работи в Гърция, най-добрият турист в страната е българинът.

„Храната ни по нищо не отстъпва. Българската риба и доматите ни са вкусни“, каза пък Невяна, която е собственик на заведение край Варна.

Според нея са единични случаите като този с минералната вода за 11 лева.

На някои от гръцките плажове, особено по островите, сянката се плаща – но между 5 и 7 евро. По-скъпо е единствено на парти-дестинацията "Парадайс бийч" на остров Миконос – близо 40 лв. за два шезлонга и чадър. У нас – сред най-скъпите плажни услуги по Черноморието, за която ни сигнализирахте, бяха на първа линия на Каваци-юг – 70 лв. – за чадър, 4 шезлонга и 4 шалтета.

От началото на сезона в помощ на хотелиерите и ресторантьорите в Гърция дойде и двойното намаление на ДДС. За храните, туристическите услуги и ресторантите той вече е 13, вместо досегашните 24%. У нас единствено настаняването в хотелите се облага с по-нисък данък – от 9 на сто, а за всичко останало е 20%.


Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хотелиера

    17 38 Отговор
    Предпочитат, защото не може да видиш Баба Цоцолана с домата и кренвирша в ръце как се провиква по внучето на плажа! Тoва може да го видиш само на пуст плаж в Greece!!!

    Коментиран от #43

  • 2 Базуката

    31 3 Отговор
    Кои българи?

    Коментиран от #3

  • 3 Хотелиера

    7 15 Отговор

    До коментар #2 от "Базуката":

    Не любителите на палатка естествено!

    Коментиран от #4

  • 4 Госあ

    50 5 Отговор

    До коментар #3 от "Хотелиера":

    Абе, чувал ли си за Окинава ? А за Лазурния бряг ? Аз съм бил многократно там. И мога да правя изводи. И съм любител и на палатка между другото. Какво предлагате вие ? Пет звезди с палмово масло и менте алкохол. Снобария. Смешник. Ще ми хвалят слънчев бряг и приморско и китен 😂 Не съм ходил в Гърция,но съм сигурен че е класи над селянията по нашето Черноморие, която избуя неконтролируемо по време на тоя преход. Няма по голяма селяния от първенюта с неестествено поведение.

    Коментиран от #7

  • 5 Истината

    41 3 Отговор
    В гръцко сметка на един чадър 6-10 евра, тук 27 лева само чадъра, бирата 4 лева един сладолед пак толкова, паркинга до силоза с дупки дълбоки по 20 см. В гръцко и цената на нощувката е на същата цена... 30% заетост и пак нашенци предпочитали тук.. а бе нещо си противоречи статията.

    Коментиран от #33

  • 6 Коментар📝

    30 4 Отговор
    Едно Е На ПРИКАЗКИ ДРУГО Е ДА ГО УСЕТИШ 🤗 ТУРИЗЪМ В БЪЛГАРИЯ НА ЧЕРНО МОРЕ НЯМА.
  • 7 Бесен Язовец

    7 15 Отговор

    До коментар #4 от "Госあ":

    Определено е по естествено седнал на земята послал вестник и отгоре храна! Ако търсиш връзката с природата Гърция определено е местото. И да не забравиш мандолината на Залез е много романтично!

    Коментиран от #8

  • 8 Госあ

    31 3 Отговор

    До коментар #7 от "Бесен Язовец":

    Аз ходя на море заради връзката с природата, а не да плюскам на ол инклузив втора употреба в некъв евтин кич, заобиколен от хора които се превъзнасят, но им е трудно да боравят с нож и вилица.

    Коментиран от #16, #28

  • 9 Гостилничаря

    26 5 Отговор
    Публикувано във факти.бг: По Черноморието няма безплатни чадъри, както в Гърция, но спокойствието е незаменимо. Това сподели пред камерата на Нова телевизия Елица.---------------Сигурно Елито не е била в Слънчака когато се гърмяха Очите и Кравата! Тогава сигурно щеше да си промени мнението за спокойствието!

    Коментиран от #13, #31

  • 10 Стара жаба съм аз обаче

    8 0 Отговор
    на плаж с шезлонг и под чадър?На плаж??Нещо много изкривено има тук.Знам ли,може пък и аз да съм се изметнал нещо.
  • 11 Турист

    30 5 Отговор
    Каква българска риба?!? В Поморие можеш да намериш единствено замразена несебърска цаца и то ако имаш късмет - в заведенията те цакат с някакви стари риби от другия край на света на безумни цени!
    И точно там е пълно с такива Цоцолани с ниска култура, които хвърлят пясък по теб, а ако им направиш забележка ти отговарят нагло - затова и спрях да ходя в Поморие, а за Слънчев бряг и през ум не ми и минава - там е КОШМАР!

    Коментиран от #18

  • 12 Мухахахаха

    28 5 Отговор
    Това поръчкова статия ли е ? Не ми отговаряйте въпроса ми беше реторичен.
    Българите предпочитат българското бетономорие, ама друг път. Тези брътвежи ги блябосват разни хотелиери, ресторантьори и концесионери. Има камери поставени на плажовете, всеки може да види, колко хора има на плажовете, които се броят на пръстите на ръцете. А на чадърите и шезлонгите могат да се преброят и на едната ръка. В свободните зони има хора, но и те са малко и едва ли са туристи по скоро са от местните. За догодина с тези цени, и обслужване им пожелавам на хотелиерите, ресторантьорите и концесионерите да пожънат още по-голям "успех". Ай чИстито.
  • 13 Разбира се че не е била там

    2 3 Отговор

    До коментар #9 от "Гостилничаря":

    Елито е умно моме и ходи на нашето море,а то е- „Златни пясъци“.
  • 14 Бачо Киро

    26 1 Отговор
    Българската риба е по-хубава от гръцката? След това изказване не съм сигурен, че жената изобщо си има на идея каква риба има в Гърция...
  • 15 Абе лъжци

    20 4 Отговор
    Вярно на север са останали по-в страни от безумното леене на бетон и чалгавизация по лайноморието ни, ама това са много малко по капацитет места, а и идват по-далече на хората от южна България. А в Гърция не знам къде видяхте липса на спокойствие - има всичко, и купонджийски места и девствени плажове. Сърбайте си поапарата и продължавайте да строите, даже в сезона, изливайте фвкалии в морето и надувайте цените. 30 лв за шезлонги и чадър защо да ги даваме?
  • 16 Бесен Язовец

    11 6 Отговор

    До коментар #8 от "Госあ":

    Сега не разбрах ти на море ли ходиш или да се оглеждаш в забокиалящите как се хранят какво пия колко пъти се е..? Само щи кажа че само на българите им прави впечатление какво правят околните! Комплексари.

    Коментиран от #24, #25

  • 17 гост

    15 2 Отговор
    Как започнаха масирана реклама на нашенското, след като се видя, че номера с космическите цени няма да им мине. Защо у нас цените са толкова високи? Никой не казва. Да излязат да обяснят колко процента им е печалбата, защото нашите са безперспективни мутри, а не хотелиери. Един хотел има 20-30г. подсигурен амортизационен период и цената му се разпределя за тези години, а нашите правят някакъв комплекс, който няма разрешителни, пълен е с нередности, но въпреки това цените са му високи, таксите са му високи, а качеството ниско. Ей го на, едни израелци да изгониш и като го пуснат по техните телевизии после върви убеждавай останалите израелци да идват тук. Затова има закони, за простаците, които ги нарушават и злепоставят останалите. Вместо да излезе минисъра и да заклейми подобно действие, да се извини и да покаже, че са действали по този сигнал и са отстранили човека, те само го разпитали и той пак си се върнал на работа. Повечето българи викат, трябва да се подкрепяме, да ама за добро, а не за простащина, измами и злини. Какво направиха с холандеца, който изрита камериерката? Веднага му отказаха правна защита и се извиниха за поведението му като го отхвърлят сам да се оправя с делото, той си плати и бега, ама защото нашите адвокати го пуснаха, самите холандци го заклеймиха.
  • 18 ДОЧЕВ

    5 11 Отговор

    До коментар #11 от "Турист":

    ДА БЕ.....ЩОТО Е КОФТИ НА БГ МОРЕТО,ЗАТОВА ОТ ШОПИ И МАЙНИ НЕ МОЖЕШ ДА СЕ РАЗМИНЕШ НА МОРЕТО........И ТОЧНО ПЪК В ПОМОРИЕ,ВСЯКА ВТОРА КОЛА Е СЪС СОФИЙСКА И ПЛОВДИВСКА РЕГИСТРАЦИЯ.....ОЩЕ ОТ ЮНИ,ТОВА ЛЯТО......ПРЯК СВИДЕТЕЛ СЪМ......ЗНАЧИ НА МНОГО ХОРА ИМ ХАРЕСВА,АМА НАЛИ ТРЯБВА ДА ПЛЮЕМ ВСИЧКО ЩО Е БЪЛГАРСКО.......КАРАЙ ДА ВЪРВИ.........

    Коментиран от #27

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Йозеф

    18 3 Отговор
    Затваряйййййй....

    Идва новия сезон, не губете кураж, лайноморието ври от фекалии, излизващи се от заустени тръби, демек навътре в морето, които прилива изкарва обратно. Цени безумни, храна противна, обслужване от мутри... има ли още хора, които ходят там?
    Как е випа, лежи ли на тикови шезлонги и яде ли вмирисана скумрия от миналото лято? :D :D

    Селянчетата по гръцките крайбрежни села хващат октоподи по пристаните, а на пазарите им сутрин има жива риба. Спокойствието е уникално. Цените са еднакви в цяла Гърция. Не, на морето не е по-скъпо от колкото в Делфи. Имат такъв закон. Там те искат да дойдеш пак това лято, че и следващото, и после пак и пак. И приятели да доведеш.

    Коментиран от #23

  • 21 Говори за мутробългарите😂😂

    7 2 Отговор
    И олигархокомунистите
  • 22 7777

    5 0 Отговор
    Пейчо сигурно е държавен служител, и е принуден да говори не истини.
  • 23 Мухахахаха

    12 3 Отговор

    До коментар #20 от "Йозеф":

    Много хубаво си им го написал, ама едва ли нашите умници ще го разберат. Пък и да не го разберат не ми дреме, аз на бетономорието не ходя, ходя по други места. Проблемът ще се реши от само себе си. Твърдите глави ще фалират и на тяхно място ще се появят хора които знаят как да правят бизнес и да върнат хората обратно. Да трудно ще е и периода ще е дълъг, но все трябва от някъде да се започне. Най трудното ще е да се върне доверието на хората.
  • 24 Госあ

    5 1 Отговор

    До коментар #16 от "Бесен Язовец":

    Мисля че коментара ми е достатъчно ясен за к'во ходя но море. Няма как да го напиша по просто.
  • 25 Госあ

    5 0 Отговор

    До коментар #16 от "Бесен Язовец":

    А да, и мноо ме дразнят първенютата бе, ни мога да се абстрахирам. Като знам к'ви селяци са и как нагло крадат направо ми бъркат в нервната система. Затова ги избягвам 😉
  • 26 Ареее

    3 1 Отговор
    Опорките, а палячовци, от факти.
  • 27 Сапа

    5 2 Отговор

    До коментар #18 от "ДОЧЕВ":

    Еми, да има, ма са доста по-малко от очакваното... А догодина още по-малко ще са, че някой се наиграха с ранни резервации...

    Коментиран от #35

  • 28 СссереМ

    4 15 Отговор

    До коментар #8 от "Госあ":

    Значи лазурния бряг си го виждал само на картинка,всяка година съм във виктория палас средата на август, бил съм и в дубровник,и в гръцко, в гърция циганията е страшна,а гръцките мангасари шарят навсякъде,да не говорим че там климатиците са супер лукс и стаите са по 20 квадрата, ако си вземеш нещо сносно цената може да е четирицифрена ама в евро.В аквапарка да влезеш искат по 20 евро на калпак и то освен две пързалки друго няма, а за басейн в хотела просто забрави.

    Коментиран от #29

  • 29 Госあ

    9 2 Отговор

    До коментар #28 от "СссереМ":

    Значи толкова ти разбрира главата, Окинава е много по скъпа дестинация от Лазурния бряг. Бил съм в Ница доста време. И двете обаче са цивилизовани. Писах че в Гърция не съм ходил,но съм убеден че няма сравнение с нашето ....морие ! И това го направихте точно вие, които ми бъркате в нервната система. Иначе България беше наистина "земен рай" както се пее в химна.
  • 30 Гост

    7 1 Отговор
    Относно статията... ами, не го предпочитат!
  • 31 От далеч

    2 2 Отговор

    До коментар #9 от "Гостилничаря":

    В Марбея се гърмяха за последно тази година. Не съм забелязал да се отразява на туристическия поток. Колкото по-предпочитан е даден курорт толкова повече са апетитите на престъпниците към него. Естествено, че никой престъпник няма да се навърта около курорти популярни с пазаруването от супермаркетите и хапването на кренвирши на плажа. Това е факт. Най-интересни са местата с големи обороти. А многото пари са в Марбея, Ибиса и дори в Слънчев бряг. За последния се вижда по данните на НАП.

    Коментиран от #32

  • 32 Миризлив пор

    8 0 Отговор

    До коментар #31 от "От далеч":

    Всеки обича да ходи на места които са му "по чергата" и да не се чувства неловко. Много от хората искат просто да си починат на спокойствие и чист въздух, не им се иска да бъдат набутани в поредната кутийка със 200 маймуни за съседи, то човек от такъв маймунарник е избягал. Като седне да хапне като го е напекло гледа Нещо по-леко а не да седне в ресторант 5* или пък ще пие 1 бира а не кило уиски. Има си хора и за лукса, но много хора не това търсят а само това се предлага.
  • 33 Наистина истината

    5 1 Отговор

    До коментар #5 от "Истината":

    Ако не ходиш по ресторанти да обядваш и вечеряш, в Гърция е по-евтино, въпреки по-скъпите нощувки. Аз лично от много години ходя веднъж годишно в Гърция и веднъж в България. В Гърция е много приятно и доста по-скъпо ако искаш нормална почивка като бял човек. В Царево също е много приятно и много евтино. Слънчев бряг, Албена и Слънчев ден също е хубаво, но по-скъпо. Разбира се и там е много по-евтино от Съни бийч на първия ръкав. Последния курорт е супер, но нощувките от 600-700 евро на вечер ми идват множко лично на мен.

    Коментиран от #34

  • 34 Миризлив пор

    3 0 Отговор

    До коментар #33 от "Наистина истината":

    За всеки влак си има пътници. Явно народа не се натиска на "лукс" а иска просто да разпусне без да се изхвърля. Просто няма смисъл да сравняваме 5 звезди със някоя квартира в някое село. Просто плажа на Балчик не е никакъв лукс особено след като е между пристанище и пречиствателна. Нека всичко да е на реална цена, няма на какво цената да е като в Албена примерно.
  • 35 ДОЧЕВ

    3 4 Отговор

    До коментар #27 от "Сапа":

    КЪДЕТО Е ТЕКЛО ,ПАК ЩЕ ТЕЧЕ ДРУЖЕ.....ВИНАГИ Е ИМАЛО ЛЕТОВНИЦИ И ПОЧИВАЩИ НА НАШЕТО ЧЕРНОМОРИЕ И ВИНАГИ ЩЕ ИМА И ВСЯКА ГОДИНА Е ПЪЛНО.....ИМАМ ПРИЯТЕЛИ КОИТО ОТ ДЪЛГИ ГОДИНИ РЕДОВНО СИ ХОДЯТ НА МОРЕ,В БЪЛГАРИЯ....И ТАЗИ ГОДИНА Е ТАКА...ПЪЛНО Е И ДОРИ В ЗАВЕДЕНИЯТА ТРУДНО СЕ НАМИРАТ МЕСТА.....

    Коментиран от #36

  • 36 Мухахахаха

    4 3 Отговор

    До коментар #35 от "ДОЧЕВ":

    И като всичко ви е ОК и си имате редовните летовници, какво сте се разревали? Ама май не е точно така,а?

    Коментиран от #39

  • 37 България е супер

    3 4 Отговор
    Селячеството на камъните вика плаж на гларусите чайки и ходят в Гърция да им пият узото дето само дъртите гъркини се лигавят с него докато гърците търсят нашенската Мастика
  • 38 Антисоциалист

    5 2 Отговор
    Господа, вижте заглавието на статията: "Защо българите предпочитат родното море?". Текстът й доказва, че това е лъжа. Моите наблюдения също.
  • 39 ДОЧЕВ

    3 3 Отговор

    До коментар #36 от "Мухахахаха":

    НАПРОТИВ.... РЕВЕШ ТИ И ТАЯ ПАСМИНА ОКОЛО ТЕБ.... ДЕТО ПЛЮЯТ БГ ЧЕРНОМОРИЕТО.... АМИ СТОЙ СИ ТАМ КЪДЕТО СИ..... АЗ НЕ ОТИВАМ НА МОРЕ..... АЗ СЛИЗАМ ДО ПЛАЖА.... 😁
  • 40 ТУХЛА В ГЛАВАТА

    1 0 Отговор
    МНОГО ЛЪЖЕТЕ БЕ... ТО БИВА, БИВА
  • 41 hmhmhm

    2 0 Отговор
    Заеби , брат ! Хептен преебахте сезона с тия изкуствени статийки !
  • 42 Guest

    3 2 Отговор
    Първо: 'що тъпо и упорито се опитвате да ни набиете в кратуните че плаж+чадър+шезлонг са неразривно свързани? Едва ли не липсата на едно от трите спира достъпа до плажа?! Ай стига облъчвайте мозъците на хората - има много с нежни такива. Второ: 'фанах мазоли у ушите с тая клоака, т. нар. Слънчак и 70 левовите чадъри със "спец. италиански плат", р'и'йш ли по Каваците, дето ги сравнявате с що де има плаж от Анталия през Миконос, Италия та чааак до еБиса! Нашето море по принцип е неконкурентно. За да върнете българите просто с т'ва заварено положение трябва да свалите цените на храната на ниво вътрешността на страната, а нощувката не трябва да превишава 10 кинта! Стегнете се. Не може хем 260 евра мин. доход, хем 100 кинта нощувки и бира по 6 кинта. Обслужване - под всякаква критика! За всеки разумен има Гърция и Турция "под ръка"!!! А да. И да изгоните сите концесионери барабар с чадъри, легла, койки и к'вото там са опнали по пясъка!
  • 43 ДедоВиЯ

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Хотелиера":

    Язе па си сакам пустинниот брег. С домата. Може и некоя пастърмица! Без кренвирша. Тоз фалш мои си го завреш у хотелиерскиот г.з. Той толкоз истински, колкото и хотелиерството ти! Ейиии, неук народ, неук! Следва простотията.
  • 44 Предник

    0 0 Отговор
    Тази статия ми прилича на кинопреглед от миналия век!
  • 45 mn qsno

    0 1 Отговор
    е разбира се нащо черноморие - тъпите турци не мога да ги дишам...неграмотнице гърци не могат ти оправат порачката и се разправате по 10 мин...
  • 46 сладурана

    0 0 Отговор
    когато някой у бегето ми предложи нощувка в семейна стая на първа линия (спалня плюс две легла с кухненски бокс, климатик и тераса) за 55 евро и в тая цена е включен огромен чадър и два шезлонга на собствена плажна ивица с най-финния възможен пясък, а на разположение ми е огромен двор с барбекю, та те тогава може и да намина и по черноморието.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове