Last news in Fakti

22 Юли, 2019 12:00 2 421 24

Радан Кънев: Няма да подкрепим Мая Манолова за кмет

  • радан кънев-
  • мая манолова
Радан Кънев: Няма да подкрепим Мая Манолова за кмет - 1
Снимка: БГНЕС

Радан Кънев беше категоричен пред БНТ, че „Демократична България“ никога няма да подкрепи кандидат от червеното политическо пространство за кмет на София. Така отговори на въпрос дали ще застанат зад кандидатурата на Мая Манолова.

Радан Кънев от „Демократична България“ беше единственият български представител на ЕНП, който гласува против избора на Урсула фон дер Лайен за председател на ЕК. Не можеш да обещаеш всичко на всички - така Кънев коментира мотивите си да гласува срещу избора на Урсула фон дер Лайен.

Например, беше обещана минимална европейска заплата - реалистично ли е това - попита риторично българският евродепутат.

Обещания като европейски социален фонд, обща европейска осигуровка, климатична политика отвъд всички амбиции... Това са само пакет обещания, които струват трилиони. Изборът като кандидат на Урсула фон дер Лайен е недопустим и изцяло грешен компромис на ЕНП, посочи той.

Като член на комисията по околна среда в Европарламента, Радан Кънев коментира, че в Европа има огромен консенсус за ускорено намаляване на въглеродните квоти, така че България трябва да се подготви за много силен натиск за начина, по който се отопляваме, по който шофираме, преди всичко за начина, по който произвеждаме електричество.

Тази промяна ще се случи. Огромен процент от европейските граждани желаят Европа да бъде лидер в политиката за климатичните промени, каза Кънев.

Относно кандидатурата на Лаура Кьовеши за главен европейски прокурор, Кънев заяви, че тя има огромен опит и това, което е постигнато в Румъния като реални производства и наказания, трябва да може да се случи и в съдилищата на България чрез европейско правосъдие.

За хакерската атака в НАП, Кънев заяви, че тя може би идва от среди, свързани с властта, за да разполагат безнаказано с цялата информация на българската нация. Това показва, че гаранция за дигиталната сигурност няма, допълни евродепутатът.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Софиянеца

    28 4 Отговор
    Върне Софиянски той има опит с обирите на,, Столична община" тоя път да я ошушка докрай!
  • 2 Николов

    28 18 Отговор
    Радане, ти заспало девойче. Кой те търси, де се обаждаш. Ти бокова булко... Пак ще клекнеш на Тиквичко и пак ще ривеш като козичка след като чуе ципа на козаря.
  • 3 Радан Кънев изчука Ангел Джамбазки

    12 7 Отговор
    Хаха масаж на цяло тяло
  • 4 толерантен

    23 10 Отговор
    Вий освен да крепите на Боко... надурите, друго, с Пръмова, не мож те измисли.
  • 5 тулуп

    21 6 Отговор
    м@йн@та ти. ти прецака предсрочните парламентарни избори. Беше гербава патерица, сега отново си. ДГД
  • 6 само питам

    20 10 Отговор
    Що бе, Радане няма да подкрепиш Манолова - щото трябва да угодиш на пак на тиквата ли???

    Коментиран от #11, #18

  • 7 Малоумни всякакви

    9 5 Отговор
    Теб и аз и Мая Манолова няма да те подкрепим. Мижитурки не подкрепяме. Пигмей (моля да ме извинят родените като пигмеи), но има и такива станали
  • 8 3333

    8 14 Отговор
    И аз няма да подкрепя Мая, едно е да приказваш празни приказки по всички телевизии, съвсем друго е да свършиш някоя истинска работа. БСП изхарчиха субсидиите до стотинка, без никакъв резултат, а какво ще стане, ако им дадат два милярда бюджет, не ми се мисли.

    Коментиран от #9, #17

  • 9 някой си

    6 6 Отговор

    До коментар #8 от "3333":

    Не са ги изхарчили, откраднаха ги от себе си, смятай колко са го закъсали и ако се докопат до публични средства, какво мислиш, че ще стане.
  • 10 коментар

    8 5 Отговор
    Тя омбудсманката е по-добре за нея да не си вре носа там където не трябва щото накрая няма да бъде и омбудсрамка, а ще се остане осранка.......както винаги!Мафия се разцепва за пореден път!
  • 11 бсп

    4 4 Отговор

    До коментар #6 от "само питам":

    К'ва тиква бе колега?!Ма тя тиквата бесепету и биха шута бе!Нали сега пробутаха милиончева първа в класацията в евролистата бе!Няма страшно тиквата изчезва от бесепету и остава техноимексова ученичката на """"""седесарина""""" командира!
  • 12 Даааа

    4 0 Отговор
    Ти, баджанака и мъжът на балдъзата сте голема сила. Нема а подкрепиш я.
  • 13 Седесар

    7 3 Отговор
    Тоя май се наведе отново пред Бай Хой и ще има семки и бонбонки

    Коментиран от #15

  • 14 синьочервен седесар

    7 2 Отговор
    Бай Хоя сам не знае кой е той и кого да подкрепя!Един път гласува заедно с бсп против новия водач за ЕК Урсула, а сега пък не иска бесепарката Манолова!Горкия Бай Хой не знае и къде се намира, а води чак война и той да се намърда в Брюксел да си напълни още повече банковата сметка като бареков!Бай Хой бе!!!
  • 15 Мъртва България

    3 2 Отговор

    До коментар #13 от "Седесар":

    И защо трябва да се навежда сам пред себе си, че е направил нещо велико......хм, и какво му е това великото което е направил за България?!?!Не съм чул или прочел с нещо велико да се е изявил Бай Хоя р.кънев!
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Hchchvuv

    0 1 Отговор

    До коментар #8 от "3333":

    Ти си прост и неграмотен!
  • 18 Много боклуци

    3 3 Отговор

    До коментар #6 от "само питам":

    Струва ми се, че радан и марешки много си приличат, и двамата приказват нещо ама нищо не им се разбира, а само те двамата си знаят какво са казали!
  • 19 ЦРУ

    2 3 Отговор
    ВСИЧКИ се страхуват от ДБ - истинското дясно ! А те тръгват с 300 000 + гласа ! На кметските избори в СФ ще имат над 25 % ! На парламентарни избори ДБ + ВМРО + НДСВ + БЗНС / Ненчев /…..ВЗИМАТ ВЛАСТТА...…..и прехода свършва ! Вместо магистрали - НОВИ ЗАТВОРИ и ВРЪЩАНЕ от ДЕЦАТА на грабителите на БГ ..парите от офшорните сметки ! ВСИЧКО се ЗНАЕ !!!!! НЯМА давност.....НЯМА прошка за ЕНИЧАРИТЕ - комунета !

    Коментиран от #20

  • 20 Омега

    2 0 Отговор

    До коментар #19 от "ЦРУ":

    И на мен ми се иска да е така, но няма да стане. Слаби са им водещите фигури. Радан най-отгоре е като талаш в тиган. Нито има ясна позиция, нито може да се бори, нито да се аргументира. Скумрия на върха на партийно Договаряне.
  • 21 Радка дълбоката

    4 0 Отговор
    Колко да е дълбока до картофите и до там
  • 22 Благодатка

    0 1 Отговор
    Май не сте чели аргументите на Радан! Много е точен и е прав! Фон Лайен обеща наистина всичко на всички! Как ще е за напред , ще видим...За ваше сведение , когато Радан беше с ДСБ в РБ , след като видя, че реформи никъде няма да правят герберунгелите , особено в правосъдната система , ТОЙ изведе ДСБ от коалицията и от управлението! Това е доказателатво , че е изключително принципен!!!А д-р москов не пожела да напусне властта и напусна ДСБ! Така, че Радан е прав! А вашите обиди към него не са аргументи за правота!!!
  • 23 Кънеф

    2 0 Отговор
    си е за вътрешнофирмено потребление. Кой ще го търси за междуфирмени отношения? Слаба, малка ракия.
  • 24 BG citizen

    0 0 Отговор
    Ко? Пидал? Ньеее!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове