24 Юли, 2019 11:25 3 278 22

Адвокатът на Бойков: Данните от НАП може да са записани на компютъра му после

  • кристиян бойков-
  • нап

Компютърът на Кристиян Бойков вероятно все още не е отключен. От прокуратурата могат да твърдят каквото си искат. Това са волни изявления. Ако са извлекли някакви данни, това е било незаконно.

Това коментира пред Нова телевизия адвокатът на задържания за пробива в НАП Кристиян Бойков - Георги Стефанов.

"Необходимо е присъствие на собственика на компютъра и адвокати. Ако нещо е изтеглено, то е възможно и да бъде внесено. Възможно е тези данни да са записани на компютъра, след като той е бил иззет", посочи адвокат Стефанов.

Той отново повтори тезата на защитата, че скандалът с теча на данни идва като удар от конкуренцията по дружеството, в което работи Бойков. „Нито Кристиян, нито търговското дружество, нито адвокатите се занимават с политика. Въпросът е чисто процесуален. Никой няма отношение към стреличките, които си прехвърлят политиците”, каза Стефанов.

ГДБОП проведе акция в компанията, като бе иззета техника и бе арестуван търговският директор на TAD Group Георги Янков. Собственикът на фирмата е на служебно пътуване в Канада, не се укрива.

"Предполагам ще се върне до края на седмицата. Това е било планирано пътуване. Човекът си пуска снимки в социалните мрежи, не се укрива”, обясни Стефанов по повод твърдението, че Иван Тодоров е избягал зад граница.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 червени боклуци

    11 6 Отговор
    И една лисица овиваше бонбоните със станиол.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Тръмп

    8 17 Отговор
    Тъпия адвокат да го докаже в съда!!!:):):)Ако не,може и той да бъде подведен за Набедяване и ще му трябва истински адвокат!!!:):):)Дано да има пари за такъв!!!:):):)
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Дабе

    2 2 Отговор
    Хаха записали ги ама и ги криптирали, със същият този супер дупер мега непробиваем крипт. Жалко че прокуратурата ни е некадърна и накрая пак ще оплескат всичко.
  • 6 Миризлив пор

    18 2 Отговор

    До коментар #2 от "юрист":

    Във случая ако си юрист би трябвало да си на ясно, че у нас правовата система е на основата - "кой обвинява трябва да докаже вината". Т.е. до края на делото се приема, че дееца е невинен а този който обвинява трябва да представи доказателства за вината и чак тогава се отсъжда "виновен". В случая физически носителите са в ръцете на "който трябва" а той разполага с достатъчно ресурси и хора които могат "да намерят" каквото искат. Така че адвоката няма защо да доказва, неговата работа си я върши - просто следи за спазването на закона това е.

    Коментиран от #13

  • 7 По принцип

    9 0 Отговор
    Който и да е адвокат, работата му е да защитава клиента си, нали за това е нает. Дори и на тези , които не могат да си позволят, се назначава служебен защитник. Що се отнася до конкретния случай, стана такава боза, че ще прокисне, но якои я обичат резникава.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 гост

    4 1 Отговор
    Просто лок файла го е издънил жестоко защото вътре се съдържа потребителското му име "Kruccc", иначе прокуратурата няма инструментариум да разследва подобни престъпления, още по-малко да счупва шифри. Ако не беше този едноредов файл, сега щяхме да виним руските хакери.
  • 10 Неграмотнико,

    3 1 Отговор

    До коментар #2 от "юрист":

    Какъв юрист си ти, защитата не е длъжна да доказва невинността на подзащитния си нито в съда, нито другаде. Всеки е невинен до доказване на противното. Задължение на Гешефтатурата е да повдига обвинения и да ги доказва в съд.

    Коментиран от #11

  • 11 Тръмп

    4 2 Отговор

    До коментар #10 от "Неграмотнико,":

    Неграмотника си ти,защото адвоката повдига Обвинение към прокуратурата за манипулиране на доказателствата,което ако не успее да го докаже,ще стане подсъдим заедно с тъпото хакерче!!!:):):)

    Коментиран от #12

  • 12 Иванка

    4 1 Отговор

    До коментар #11 от "Тръмп":

    С КТБ се осраха, с Иванчева - също, с Банев, Стайков не се знае какво ще направят, това им е поредната излагация!
  • 13 Бачо Киро

    4 0 Отговор

    До коментар #6 от "Миризлив пор":

    Грешна посока!!! ГДБОП трябваше да арестуват ръководството на НАП, финансовия министър платил за софтуера и да влезне в офисите и апартаментите на фирмата изготвила софтуера! Както, и министъра на вътрешните работи, председателя на ДАНС и минустър председателя за безхабери и нв узпълняване на задължения като длъжностни лица! Допуснали скъп и смотан софтуер, назначили некомпетентни лица на съответните постове!!

    Коментиран от #14

  • 14 Миризлив пор

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "Бачо Киро":

    Е, баче не чак толкова грубо де... има си хора които пишат "заданието" после има технически изпълнители, има си хора които тестват и "от време на време" се наемат такива "бели хакери" да "раздрусат софтуера" за да намерят пробойните и вече се правят "кръпки" които да ги запушат. Реално тук нещо "куца" но зад всяко от горе изброените неща си има конкретни хора с длъжности, имена и адреси, абсолютно си прав че тези хора трябва да бъдат наказани. Иначе колкото до криптирането, има доста кадърни хора наети на работа и могат да свършат работа ако се знае с какво е криптирано. Въпроса е, дали могат да докажат, че няма редакция в информацията по дисковете, все пак това не е кило краставици което можеш да сложиш на кантара за доказателство.
  • 15 Антон

    4 1 Отговор
    Държавата да смачка цайсите с нежни пръстчета. Да стоян на жега,задух и мръсотия в хотела на Векилски. всичко ще си кажат !!!Смачкайте ги тези от тази измислена фирма. веднъж за нказание към тях, позволили си да качат в интернет личните данни на българите, веднъж и за назидание на всички бъдещи келешчета решили да се пробат на държавни машини
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Опа Опа Та Бузукя

    1 0 Отговор
    Тва цигане адвоката се бъзика с нас. Явно шефа му е за....
  • 19 незнайко

    3 0 Отговор
    Първа беше Иванчева, после Апартаментгейт, сега фирмата на компютърните работници, кай ще е следващия ХОД ??? ХАКВАНЕТО Е ПЛАНИРАНО ЗА ДА СЕ СКРИЯТ В ПОСЛЕДСТНИЕ КОМПРОМЕТИРАЩИ ДАННИ, ИЛИ ПРОСТО ДА СЕ УНИЩОЖАТ !!!
  • 20 ПЕНКО

    1 1 Отговор
    РАБОТИХ В МВР НАД 20 ГОДИНИ .- АКО ЗНАЕТЕ КАК СЪМ СЕ ГАВРИЛ С АДЛЮКАТИТЕ- ПРОДУКТИ НА МРАКОБЕСНИЯ ПРАВЕН ФАКУЛТЕТ НА СУ -СЪСИПВАЩ БЪЛГАРИЯ ...-ЕША СИ НЯМАТЕ !!!!!! А ДНЕС САМО ДА МЕ МОТИВИРАТ И СМЪРТ -СМЪРТ -СМЪРТ !!!!!

    Коментиран от #21

  • 21 Боже

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "ПЕНКО":

    Боже, опази щом това са кадрите в нашата полиция
  • 22 дивия бил

    1 0 Отговор
    Адокате, все "невинни" защитаваш ! КОЙ МИ СР. В ГАЩИТЕЕЕ ?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове