Last news in Fakti

24 Юли, 2019 14:50 2 412 15

Петко от Лясковец пак съди магистрати за милиони

  • лясковец-
  • петко петков

Претенциите на Петко Петков се отнасят за случай 2 години преди спецакцията, която се проведе на 14 март 2014 г.

Петко Петков от Лясковец пак се закани да съди магистрати за близо 2 млн. лева обезщетение за вреди. Колосалният му иск не е отхвърлен, обясниха пред Dir.bg пресцентъра на Окръжния съд във Велико Търново. Делото е прекратено, а не е решено с отказ, което му дава право отново да предяви претенции.

Причината за прекратяването е, че Петко от Лясковец трябва да посочи правилен ответник. Според съда, това не са прокуратурата, България и ЕС, а съотвеният съд, срещу който негодува доживотникът.

Така по закон, когато оформи иска си правилно, може пак да го входира.

Претенциите на Петко Петков се отнасят за случай 2 години преди спецакцията, която се проведе на 14 март 2014 г. Много преди отряда за борба с тероризма за отнемане на незаконни оръжия да обгради дома на Петков, заради заплахи към деца от училище в съседство с дома му, той вече е имал проблеми с Темида.

Имало е искане от прокуратурата по особен ред. Поискано е той да бъде настанен в специализирано заведение по член 155. Това искане е трябвало да бъде разгледано в съда, а Петков да присъства задължително на заседанието. Той обаче се барикадирал в жилището си и заради неговото недовеждане на делото за преместването му в специализирано заведение, то е прекратено. Затова и се смята, че съдът, като последна инстанция, трябва да бъде обект на претенци от Петко Петков, а не посочените в иска за 2 милиона ответници - Прокуратура, България и ЕС.

Самият Петко Петков твърди, че именно заради искането на прокуратурата по чл. 155, той е претърпял последвалите вреди и се стигнало до акцията. Той се мотивира с това, че е станал жертва на незаконни действия на прокуратурата и полицията, че е бил преследван като най-големия престъпник и терорист, че се е чувствал заплашен, че ще го вкарат насилствено и престъпно в лудницата. Ищецът е бил принуден да стои постоянно вкъщи през целия процесен период от почти 4 години, т.е. наложен му бил незаконен домашен арест.

На 14 март 2014-а се стига до въпросната спецакция, в която той откри стрелба и уби командоса Емил Шарков и направи опит да умъртви още 5-има барети. Петко Стрелеца бе осъден доживот без право на замяна и излежава присъдата си в затвора в Ловеч.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Зле

    4 23 Отговор
    Такива трябва да ги бесят.

    Коментиран от #3, #8

  • 2 ДОКАЗАНО

    3 9 Отговор
    Едно време имаше едно наказание, а сега всеки( та дори и доказан убиец) може да се жали къде ли не и от каквото се сети. Нали е Демо.. .ация!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 някъв

    16 0 Отговор
    да трябва да ги бесят... такива ръководители дето правят спец акции .. но все го отнасят разни .. петковци.. и тем подобни
  • 5 Николов

    15 0 Отговор
    Чичето показа на СОБТ, как се прави отбрана. Влезли са му в къщата, ше пуца. Само 2ма пострадаха от трима. А организатора не го осъдиха. Трябва да военизират МВР, че да ги съди Военна Прокуратура. Да видим, дали ще газят правилата заради ПР акцики.
  • 6 А,де ...

    4 5 Отговор
    Една от многото трагикомични акции. За разлика от другите, виновника не го самоубиха. За няколко минути, баретите, бяха изстреляли около 200 патрона. Иди доказвай, кой-кого. А на Петко, мястото му е в лудницата, още преди 2014г.
  • 7 ужасko

    20 0 Отговор
    Познавам го,познавам и няколко от "децата" лично, не можете да си представите какви извращения правеха с него и с майка му, отделно вечер късно крещяха нарочно под терасата му, сега те са големи и нехаят ,а той ще лежи до живот.

    Коментиран от #15

  • 8 БАЙ МИЛЕ

    21 0 Отговор

    До коментар #1 от "Зле":

    МЕДАЛ ТРЯБВА ДА МУ ДАДАТ......И НЕМЕДЛЕНО ДА БЪДЕ ОСВОБОДЕН,КАТО МУ СЕ ИЗПЛАТИ И ОБЕЗЩЕТЕНИЕ ЗА ВРЕМЕТО ПРЕКАРАНО В ЗАТВОРА И ЗА ТОРМОЗА КОЙТО СА УПРАЖНИЛИ ВЪРХУ НЕГО......ЩОТО НАПРАВИ СМЕШНИ НЯКАКВИ SWAT-БАРЕТИ С ЛОВНО ЧИФТЕ.......А ПРЕДСТАВИ СИ ,ЧЕ БЕШЕ ВЪОРЪЖЕН С АК-47 ИЛИ РПГ......НАПРАВО НЕ ГИ ВИЖДАМ ТЕЗИ ,,СПЕЦЧАСТИ"........А И ТЕ САМИТЕ СА СИ ВИНОВНИ,ЩОТО МУ ЩУРМУВАТ КЪЩАТА НЕЗАКОННО И ОТГОРЕ НА ТОВА СА И МНОГО САМОНАДЕЯНИ........САНКИМ.....ВИЖТЕ НИ......НИЕ СМЕ ГОЛЯМАТА РАБОТА...........АМА.....ПЪЦ......НА ЗЛА КРУША....ЗЪЛ ПРЪТ ....Е КАЗАЛ НАРОДА.......

    Коментиран от #13

  • 9 В кочината

    10 0 Отговор
    нормалните считат за луди, а лудите за нормални.
  • 10 СТАЛИН

    1 4 Отговор
    заради такива кто този МВР ОТНЕМА ЗАКОННОТО ПРИТЕЖАВАНО ОРЪЖИЕ.
  • 11 адвоката

    9 0 Отговор
    Петко е осъден несправедливо по поръчка от корумпираните съдии. А Е.Шарков беше охрана на една сенчеста бизнесдама и изпълняваше всякакви поръчки, тъй че никой няма да плаче за тоя килър с униформа! Не може да се атакува дома на човек по подобен начин, защитил се е законно, а съдиите в БГ са най-долните и некомпетентни чучела които можете да си представите!
  • 12 Хайл

    8 0 Отговор
    Те тръгнали да го убиват,той ще им стои и чака...малко е пречукал...нека да ги съди сега
  • 13 Българче

    6 0 Отговор

    До коментар #8 от "БАЙ МИЛЕ":

    Прав си на 100% !!
  • 14 Гост

    2 0 Отговор
    Направи ги баретите смешни и жалки
  • 15 пешо

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "ужасko":

    Едното от тях умори и баща си като му докараи нфаркт -изключителен специалист по металообработване.А майка си доведе до психиатрията
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове