Last news in Fakti

25 Юли, 2019 00:10 32 485 54

Асен Генов: Мутрите се усетиха, че са изпуснали IT сектора

  • наплийкс-
  • tad group-
  • кристиян бойков-
  • асен генов-
  • блогър-
  • мнение

Една фирма беше ликвидирана буквално за половин час

Асен Генов: Мутрите се усетиха, че са изпуснали IT сектора - 1
Снимка: Фейсбук

''Какви могат да бъдат целите може да каже извършителят или едно сериозно следствие, каквото в България не мисля, че тече разследване по този казус специално. Аз мога да коментирам видимата част на нещата, а не невидимата. Видимата част каква е? Една фирма беше буквално и де факто ликвидирана в рамките на половин час, може би. Отидоха едни момчета там, даже мисля, че бяха и без качулки, пакетираха във фолио опаковачно компютрите и ги изнесоха, с което на практика бизнесът свършва'', това заяви блогърът Асен Генов в предаването ''Честно казано с Люба Кулезич'' по ТВ Евроком. Той отговори на въпроса на водещата Кулезич, който по същество касаеше евентуалните цели на хакерската атака срещу НАП.

''Аз бих повдигнал въпроса към жалките остатъци от журналистическата гилдия в България, особено разследващата, да проверят кои са конкуренти на фирмата TAD Group в България, да проверят дали има връзки с бившите служби на комунистическия режим, Държавна сигурност и така нататък, защото това е част от сценария. Ако искаме да имаме пълна картина защо една фирма беше унищожена по този начин, ние трябва да проследим дали има и такава връзка, а именно агентурна връзка или родово-следствена връзка към агентурния апарат на бившата Държавна сигурност'', сподели мнението си Генов.

''Аз разговарях с няколко компютърни експерти в моя ''Контракоментар'', част от тях направиха сериозен софтуерен анализ на съдържанието на тези файлове. Общото убеждение е, че тези файлове не са източени с класическа хакерска атака. По-скоро експертното мнение се обединява масово, че тези файлове са били нерегламентирано копирани на друг компютър и оттам са изтекли в Интернет пространството. Министерство на финансите, господин Горанов: вие дължите отговор на този въпрос, шефката на НАП, която случайно била в отпуск, ако не греша, а и господин Константинов, Михаил Константинов от информационно обслужване, те дължат обяснение на българското общество тези файлове били ли са на компютър извън системата НАП и на чий служебен или личен компютър са били'', апелира Асен Генов.

''Интересен е въпросът дали предстоят държавни обществени поръчки именно в сферата на IT сигурността, електронното правителство, което всички ние чакаме подобно на един театрален Годо. В този смисъл, ако наистина фирмата TAD Group по някакъв начин представлява конкуренция на други фирми в бранша в България, а такива вярвам има, може да се провери, тогава отстраняването ѝ става все по-очевиден факт. Може би в момента по-валидното обяснение е, че мутрите най-накрая се усетиха, че са изпуснали IT сектора и се опитват да го овладеят в момента.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 70 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ронин

    174 36 Отговор
    А аз тръгвам да влизам в Google и ми се включва пропагандата от САЩ как били стъпили на Луната!

    Коментиран от #31, #46, #50, #54

  • 2 Свиквайте

    217 18 Отговор
    Генов е прав. С тази ташакпрокуратура ще е така оттук насетне! Кой е следващия бизнес интересен за КОЙ?
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Комуниста

    63 12 Отговор

    До коментар #3 от "Санкция":

    Разкаял се е,, демократа"! И Анка Цолова се разкая след като грозния мустак и скорои шапката в BTV!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Радио Ереван

    27 6 Отговор
    Стига им давали акъл на черкезите бря!;D
  • 7 Грантоед

    88 26 Отговор
    Уф дано ПП ГРОБ да падне от власт, че да ни съберат пак да крякаме ФОСТАФКА и да се въргаляме като прасета по жълтите павета, ужким щото ни било боляло за морала.
    Що грантове раздадоха 2013-14 г., ама свършиха и огладняхме...

    Коментиран от #45

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Какъв

    96 13 Отговор

    До коментар #8 от "юрист":

    тероризъм, бе, горски? Този, че не е стока - не е, но в случая е прав и анализа му е верен. За пореден път Цацаратурата и Гешев са замесени в огромен гешефт. Точно те източиха и КТБ след като я дискредитираха и поставиха свой хора в банката. Пъзела се нарежда. Кандидата за главен прокурор може да се озове в килията. 😉
  • 11 САП

    85 9 Отговор

    До коментар #9 от "юрист":

    Юристе тебе хич те няма в тая област. Обикновено хакер се става става доста преди изобщо да завършиш средно, камоли пък висше.
    Докато учех имах няколко такива състуденти. Бяха първи втори курс когато правеха неща, които се смятаха за невъзможни. В тази област висшето образование по целия свят изостава от 3 до 5 години миниум от реалността. Защото хората първо стават хакери и чак тогава евентуално учат и почват да преподават.
  • 12 агент РУДОЛФ

    59 9 Отговор
    Може да са го изпуснали, но не са го забравили! Много скоро цената ще бъде обявена и ще си плащат на тиквата като всички останали + плюс лихвите за пропуснати ползи, грижливо изчислени от НАП, ДАНС и другите Отговорни Другари!
  • 13 Госあ

    31 5 Отговор

    До коментар #9 от "юрист":

    Тук съм съгласен. Въпреки принципните различия. Направиха герои некви льольовци научили два три метода, но къде са специалистите, които трябва да защитават националната сигурност от такива льольовци ? И лично аз бих бил много по радостен от новини с българско участие в проекти на МИТ или други институти и големи корпорации в компютърната наука, а не за некви пъпчиви хакери по некви измислени сайтове. Всъщност за видим резултатите от вторият суперкомпютър в България.
  • 14 жажда за ВЛАСТ

    77 11 Отговор
    Пробвам да си прочета пощата в майл.бг и ми излиза натарапващо/отблъскваща реклама на краварски самолети. Наглостта продължава с факта , че се рекламира ОРЪЖИЕ по българските сайтове и то забележете, българските самолети, преди да е сключен договор, преди да е платено, преди да са произведени, преди да са пробвани, преди да са доставени, преди да са приети. Е това ако не е върха на наглостта другарите от Комитета да кажат. Какво ме занимават с едни егенета, като Тиквун продаде цялата държава на световните терористи за да си запази Властта.

    Коментиран от #15, #44

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Gost

    20 13 Отговор
    ....Terminal 2
  • 17 БОЦИ

    35 49 Отговор
    Какво ревете и го защитавате това момче с още жълто около устата, дето се мисли за гений, ама зъл гений , както и фирмата , която явно се занимава с подривна дейност за злепостаняне на държавата ни ????? Нека си получат заслуженото за действията си ! Цитирам : Да би мирно седяло , не би чудо видяло !!! Свърши тяхната фукня, колко са велики .....Има и по- умни и морални и достойни от тях , които не искат да бягат на терминал 2 , работят за държавата ни , а НЕ против нея !!!!!!!!!!

    Коментиран от #21, #34, #36

  • 18 Миризлив пор

    41 10 Отговор

    До коментар #9 от "юрист":

    И к'во стана с тези дето бяха с вишшу и правиха системата на НАП? Някакви хлапета им копираха данните. Разберете, че образованието не е чак толкова голям фактор, важни в случая са резултатите. Няма непробиваеми системи, има постоянно пазене и повишаване на сигурността.

    Коментиран от #20

  • 19 глупости

    29 6 Отговор
    Мутрите и милиционерите отдавна са в този бизнес! Тръгнал си по грешна следа!

    Коментиран от #42, #48

  • 20 Личи си за твоето

    22 4 Отговор

    До коментар #18 от "Миризлив пор":

    В ИТ е много важно образованието и широките познание в ИТ технологиите и не само!
    В пълна заблуда си!
    Проблема тук е съвсем друг!
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Ернст Телман

    45 6 Отговор
    С всеки успешен бизнес е така. Или плащаш на мафията или ти вземат бизнеса. Простичка схема, но работи. Капитализъм, какво да се прави.
  • 23 мдаа

    44 8 Отговор
    В скоро време очаквайте и преследване на обикновени хора, например който каже че "Б" е тиква или ГЕРБ е мафия айде у панделата или в Белене на островчето. Ученика на бай Тошо добре си е научил уроците. А вие младите бегайте докъде не са пуснали желязната завеса че тежко ви.
  • 24 Асен Гранта

    16 14 Отговор
    Тоя защо не е в затвора за вандализъм и хулиганство?
  • 25 dsсса

    29 9 Отговор
    Този Асен Генов главният соросоид на републиката ли е или е съвпадение на имената? Защото ако е той, трябва много да се внимава, да не ви подведе.
  • 26 Jack Bauer

    22 3 Отговор
    Прав е човека за това че не си ли сателитна фирма на дУпетатите могат да те ликвидират за 24 часа. Но другото са пълни глупости, като им вземат компютрите всичко свършва. Нищо не свършва, всяка нормална IT фирма има архиви на цялата си информация, има достатъчен финансов резерв, купуват си нови компютри, възстановяват всичко от архивите и продължават. Ще спрат работа максимум за седмица.

    Коментиран от #40

  • 27 Антиблогър

    22 5 Отговор
    Този човек може да говори открито и с имена само срещу комунизма,
    ама за другите си трае. И двата вида изказвания са безсмислени. Язък за парите, които харчи...
  • 28 Ставрю

    34 5 Отговор
    Проблема е че се е ровил в досиетата на най големите мутри а имено Боко Пеевското прасенце и други от крадливата група. Ако бе само НАП нямаше да си мръднат пръста.
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Под юрист

    20 3 Отговор

    До коментар #9 от "юрист":

    Разбирайте смотания министър на икономиката! Неграмотник!
  • 31 До Ронин

    5 6 Отговор

    До коментар #1 от "Ронин":

    ...А аз тръгвам да влизам в Google и ми се включва пропагандата от САЩ как били стъпили на Луната! ... На първа или направо от втора тръгваш ? Като не ти харесва гуглето не го ползвай. Има други търсачки. Можеш и с Яндекс . Поздрави.
  • 32 БОКО

    11 6 Отговор
    Тая отвратитела мутра,да ходи да рисува по паметниците и да не дава мнение за неща които не са му ясни.
  • 33 Ivan S

    26 2 Отговор
    Ако ИТ-тата бяха послушали тиквата и бяха станали овчари, сега нямаше да имат проблеми. Най-много да им угасят стадото с пожарникарска пяна.
  • 34 селянин от обеля

    2 3 Отговор

    До коментар #17 от "БОЦИ":

    Баце Боци вярваш ли си или си силно заблуден
  • 35 Рангел

    4 9 Отговор
    И тук ясно личи дългата ръка на Путин
  • 36 Жалко

    4 0 Отговор

    До коментар #17 от "БОЦИ":

    Това, което цитираш е отличителна черта на българската народопсихология и в момента е една от основните причини за проблемите ни !
  • 37 цвцв

    6 1 Отговор
    генов сдс смешко скрий се
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Господин Генов

    3 1 Отговор

    До коментар #38 от "Асенчо":

    Признвам си,аз много обичам да лапам на сорос банана...не се базикам
  • 40 Иво

    6 3 Отговор

    До коментар #26 от "Jack Bauer":

    Как едни престъпници ще продължат работа? Ще се разбягат сега и ще тръгнат към Терминал 2.
    Но гледам са доста активни в коментарите, но са ясни като бял ден. Опитват се да създадат обществено мнение в тяхна полза.
    Къде им беше благотворителността ,като взимаха големите пари, та сега искат подкрепа?
  • 41 Мартин

    15 2 Отговор
    Да заложиш на карта целият народ на държава си за да може да вземеш процент от евентуални обществени поръчки, а може и да крадат нещо иновативно от TAD Group. Смятам, че за подобни престъления трябва понеже доживотен затвор. За 1 цигара марихуана лежиш в затвора, за продажба на личните данни на цяла България - смъмряне! Аре бегайте ве..
  • 42 -...-

    6 1 Отговор

    До коментар #19 от "глупости":

    Ка'то гледам, събрал си доста плюсчета. Явно си прав. Мутрите и милиционерите, са най-умните в България :-)
  • 43 Kolev

    8 0 Отговор
    Асенчо (и всички вие платени подлоги) А защо не кажеш каква е връзката на ТАД груп със посочените от теб държавна сигурност и други подобни лакърдии. На 35 год държи 25 фирми, като едната е с международен франчайз. Ако си наясно с бизнес средата в България това не е възможно без протекции.
  • 44 E pa bate

    1 0 Отговор

    До коментар #14 от "жажда за ВЛАСТ":

    Неприятно. Нали знаеш на какъв принцип работи рекламата в нета. Ровил нещо по въпроса...
  • 45 Чичо

    1 5 Отговор

    До коментар #7 от "Грантоед":

    Че какво и има на ГЕРБ, че да пада - за момента (независимо дали ти харесва или не) няма по-добри от тях. Кой да дойде на власт на тяхно време?! БСП-то ли? Или ДПС-то?!

    Коментиран от #47, #49, #52

  • 46 Хелиос

    0 3 Отговор

    До коментар #1 от "Ронин":

    Иди да живееш в Новосибирск там няма кой да ти прави пропаганда от този тип
  • 47 Случайно му хрумна

    0 0 Отговор

    До коментар #45 от "Чичо":

    То е ясно че си чинги червено комунистическо чинги така наредихте картите че винаги у вас да са печелившите Разбира се мафията сега ще е на власт,но до кога ти като комунистическо чинги можеш да ни светнеш
  • 48 Хелиос

    0 3 Отговор

    До коментар #19 от "глупости":

    Този бизнес се контролира от специални хора подчинени на Москва чрез него те маркират развитието и достапът на демокрация в много държави това не е за мутри а за много високо ниво Кристиян ще стане прокурорски свидетел и ще е на свобода за да продължи да работи за тези които ни държат в подчинение Боко се изпусна в началото бил гений страхотно момче а това значи не се бой ти си нашто момче синът на полка
  • 49 Чичо

    0 0 Отговор

    До коментар #45 от "Чичо":

    Какво ли? Ами не искам да ни управлява втория ешелон на БКП - този, в който са най-големите боклуци на червените, мразени дори от своите!
  • 50 ДДимитърдддд

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Ронин":

    Незнам дали това е истина, но е сигурно, че имаш проблеми с психичното ви здраве. Един факт за размисъл. Мазният Калфин като социален министър при едно от посещенията си в Москва подписа едно споразумение, след което в България дойдоха и бяха назначени на работа над 12 айти руски специалисти, които и до ден днешен си правят каквото си искат, защото те са под особената закрила на държавата България и премиера Борисов. Така, че не се учудвайте от руски хакерски атаки и хибридни новини които заливат европейска България.
  • 51 ДДимитърдддд

    0 0 Отговор
    Незнам дали това е истина, но е сигурно, че имаш проблеми с психичното ви здраве. Един факт за размисъл. Мазният Калфин като социален министър при едно от посещенията си в Москва подписа едно споразумение, след което в България дойдоха и бяха назначени на работа над 12 айти руски специалисти, които и до ден днешен си правят каквото си искат, защото те са под особената закрила на държавата България и премиера Борисов. Така, че не се учудвайте от руски хакерски атаки и хибридни новини които заливат европейска България.
  • 52 ДДимитърддд

    0 0 Отговор

    До коментар #45 от "Чичо":

    Кой да дойде на власт? Естествено партийната коалиция демократична България те са единственият реален шанс нещо да се промени в комунистическа България.
  • 53 ДДимитърдддд

    1 0 Отговор
    Незнам дали това е истина, но е сигурно, че имаш проблеми с психичното ви здраве. Един факт за размисъл. Мазният Калфин като социален министър при едно от посещенията си в Москва подписа едно споразумение, след което в България дойдоха и бяха назначени на работа над 12 айти руски специалисти, които и до ден днешен си правят каквото си искат, защото те са под особената закрила на държавата България и премиера Борисов. Така, че не се учудвайте от руски хакерски атаки и хибридни новини които заливат европейска България.
  • 54 Мани, мани...

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Ронин":

    Като че ли Гагарин изобщо е летял...
    Изтреляха празна ракета, а него го спуснаха с парашут с капсулата от самолет все едно, че идвал от космоса.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове