Last news in Fakti

26 Юли, 2019 14:26 3 929 29

Инвалид: Полицаи ме биха, влачиха и обиждаха

  • инвалид-
  • патрулка

Хората около мен им казаха да престанат, защото съм инвалид и съм в процес на лечение, но те продължиха, разказва жената

Инвалид: Полицаи ме биха, влачиха и обиждаха - 1
Снимката е илюстративна

40-годишна кюстендилка се оплака от полицейско насилие. Тя е изпратила жалбата си и до премиера, и до президента, пише "Струма".

Ето го писмото ѝ без редакторска намеса:

Казвам се Цанка Сотирова, от град Кюстендил, инвалид съм след катастрофа и претърпени 6 операции, в момента съм в процес на лечение и ми предстои още една операция, а бях пребита от родната полиция. Направиха си пълна гавра с мен. Плащам данъци на държавата полицията да ме пази и защитава, а не да ме бият и обиждат. Ще ви опиша подробно случката, на която има и много свидетели:

На 20.07. срещу 21.07. след полунощ в 01.20 ч. влиза полицай в заведение в Кюстендил, където празнувахме рожден ден. Без да се представи кой е, казва: „Има сигнал за музиката, спрете я веднага”. Аз му отговарям: „До пет минути приключваме и затваряме”, той ми отвръща: „Сега ще видиш пет минути”, излиза и за секунди идва втора патрулка. Влизат четирима полицаи, без да се представят. Първият, дето влезе, идва към мен, до мен имаше колона, аз се протегнах да я изключа и той ме удари със сила по ръката. Аз му казах: „Нямате право да ме удряте”, той отговори: „Ти ли ще ми кажеш?!”. Станах и тръгнах напред, но в момента, в който се обърнах, той ме изрита в крака, аз залитнах да падна, но пред мен беше жена полицай и се подпрях на нея, а той казва: „О, ти полицай ли удряш, ма?!”, започна да ме удря, негов колега ми изви ръцете и ми сложи белезници, почна да ме блъска и удря.

Хората около мен им казаха да престанат, защото съм инвалид и съм в процес на лечение, но те продължиха, завлякоха ме до патрулката, за да ме качат. Аз му казвам, че не мога така да се кача, че трябва да се завъртя, защото не мога да свивам крака, който е счупен и съм инвалид, той отговаря: „Сега ще видиш какъв инвалид си!”, и ме заблъска в патрулката. Имам белези по цялото тяло.

Докато ме караха до районното, ме удряше по главата и ми викаше: „Какво взе, с какво се надруса?”, казвам му: „Нищо, вземете ми проба и ще разбереш, че нищо не съм взимала”. Откараха ме насила, питам ги защо съм задържана – те отказаха да ми кажат. Исках адвокат – те ми отказаха. Исках да се обадя по телефона – те ми отказаха.

В участъка който минеше покрай мен, ме заплашваше и обиждаше. Викнаха лекар, като предварително му казаха, че съм много агресивна, нищо че съм жена. Вързаха ме изправена за една пейка и докторът ми измери кръвното. След като започна да пише, една жена полицай ме изрита между краката, долу ниско, аз се подхлъзнах и едва не паднах. Питам я защо ме рита, тя отговаря: „Спасявам те, за да не си удариш главата”. Хвана ме за ръцете, уж да ме изправи, а ме риташе по краката, за да покаже пред лекаря, че съм агресивна.

Отказаха ми телефон, не уведомиха никой от моите близки, вкараха ме за 23 часа в килията без право на тоалетна, без вода. А съм със 75% инвалидност, със счупен крак, с шест операции в рамките на една година, със 7 банки преливане на кръв, виждат се шевовете по краката ми и лицето. Те ме биха и влачеха, без да се представят, без да съм направила нищо. Извадих медицинско, имам ТЕЛК, имам епикризи, имам снимки на синините по тялото ми.

След 23 часа ме пуснаха и ми казват: „Подпиши тук, че те пускаме”, но към този лист имаше и други документи. Обърнах ги да ги прочета, а той ми вика: „Нямаш право да четеш, подписвай!”. Аз казвам: „Какво да подпиша, без да съм прочела?!”. „Ами снощи да си го прочела!”. Аз казвам, че никой не ми е давал нищо да чета, а той: „Подписвай, че те пускаме!”. Аз отговарям: „Но как ще подпиша нещо, което не ми давате да прочета?”. „Ето тука пише, че те пускаме в дванадесет и пет, напиши си имената и се подписвай, ако не го подпишеш, връщай се обратно в килията!”.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Анти милиционер

    17 30 Отговор
    Глупости. Нагласена история.
    Да бяха спрели музиката в 1 вечерта. 🤮🤮🤮
  • 2 Анти милиционер

    25 22 Отговор
    Хората, които са на работа сутринта как да спят? Що за катун мисли, че обитава този мозъчен инвалид? Кой ще работи?
  • 3 Анти милиционер

    22 19 Отговор
    Всеки, който е ходил на работа неотспал, знае какъв кошмар е.
  • 4 За съжаление

    17 29 Отговор
    с нищо не мога да и съчувствам. Законите трябва да се спазват, полицейските разпоредби също.

    Коментиран от #7

  • 5 Бой ебане анално

    4 15 Отговор
    На Цеци лудата
  • 6 Jeep

    47 4 Отговор
    Абе има и читави полицаи, но такива комплексари са болшинство. Със значка и пистолет е голям мъж, вземи му едното и вече е половин, а като му вземеш двете....сещайте се.
  • 7 милиционере

    23 6 Отговор

    До коментар #4 от "За съжаление":

    дали би бил толкова смел ако сме един на един,а?
  • 8 бббббб

    10 19 Отговор
    Хахаха ама как е измислена само.Някой адвокат и е казал тая история

    Коментиран от #13

  • 9 гост

    24 7 Отговор
    ГЕРБЕРАСТКАТА ПОЛИЦИЯ В ДЕЙСТВИЕ!
  • 10 Станах за смях

    20 8 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Станах и тръгнах напред;
    Публикувано във факти.бг: А съм със 75% инвалидност, със счупен крак, с шест операции в рамките на една година, със 7 банки преливане на кръв, виждат се шевовете по краката ми и лицето.

    Да се чуди човек как е станала и тръгнала напред.
  • 11 Гост

    22 10 Отговор
    като някой почне да се перчи колко %та инвалид е, почвам да се замислям дали не е купен ТЕЛК.
    Т.е женицата пред умирачка, след 6 операции, 7 бланки кръв и 8 епикризи си се подвизавала на рожден ден със силна музика в 01:20 сутринта и се е правила на джелезна пред полицаите вместо директно да намали музиката.
  • 12 Нашите полицай

    18 3 Отговор
    на купони на българи винаги бият и избиват комплекси, от предишни купони където са яли бой от ултравиолетовите! И полицаите и ултравиолетовите, хапят ръката която ги храни! Изключвам ръката на местната батка дето им поддържа охолния живот на семействата!
  • 13 Centurion

    16 2 Отговор

    До коментар #8 от "бббббб":

    Не зная, ама ако извади медицинско,и ако има и някоя камера,не ми се мисли за полицаите. Всички участъци и помещение без тоалетните трябва да се оборудват с камери които да записват 24 ч ,и полицията да е длъжна да предоставя запис на съдът при поискване,от всяко помещение във всяко едно време.Така ще се прекрати полицейският произвол и малтретиране върху гражданите,и ще отпадне и фалшивото набеждаване на полицията в насилие.
  • 14 Ами боклуци

    15 2 Отговор
    Циганите не ги закачат щото знаят че ще ги съдят за полицейски произвол, ама пред българи са много ербап. Жалки комплексари. Затова и властта винаги ги праща да охраняват циганите, когато стане проблем в някой град.
  • 15 Циганин

    13 7 Отговор
    Е затова ви бият циганите, защото сте ебани у глава.

    Коментиран от #16, #17, #20

  • 16 Аде да ти еба майката циганска

    17 1 Отговор

    До коментар #15 от "Циганин":

    Ако стане гражданска война, за колко часа ще ви изгорим бе, сапун скапан! На конвейер си раждан, на конвейер ще изгориш!
  • 17 Жандармерията

    12 3 Отговор

    До коментар #15 от "Циганин":

    Абе като сме в махалата, защо сте всички кротки? Тук ти е лесно да се изливаш!
  • 18 Обидчив

    3 8 Отговор
    Не става ясно от статията, тази колко пътии са я обидили, колко човека са я обидили, и дали само отпред или отзад е била обидена
  • 19 onq s konq

    5 9 Отговор
    За съжаление има доста инвалиди,които ЗЛОУПОТРЕБЯВАТ С НЕДЪГА СИ .Разбирам че се появява едно ОЗЛОБЛЕНИЕ към останалите здрави хора,но понякога НАИСТИНА стават нетърпимо предизвикателни.
  • 20 Хайл

    7 2 Отговор

    До коментар #15 от "Циганин":

    Да няма "ни мъ бий батко,дисата гладно ша ривът"
  • 21 А БЕ

    4 9 Отговор
    ТАЯ СИ Е ТЪРСИЛА БОЯ , ХОРАТА ХОДЯТ НА РАБОТА, А ТЯ ИНВАЛИДА ВДИГА ДЖАНГЪРА И СЕ ПРАВИ НА ОТВОРЕНА , ЗАСЛУЖИЛА СИ Е БОЯ !
  • 22 Аман

    3 6 Отговор
    от псевдоинвалиди пируващи денонощно с парите на данъкоплатеца.
  • 23 Асоциация на зарзаватчиите

    10 4 Отговор
    Полицаят само от бой разбира. Бой докато го вкараш в кома. 100% рекетьори, бандити и униформени престъпници. Пребий го, бе!
  • 24 Полицейски служител

    4 11 Отговор
    Съветът ми е всички тук да внимавате много по отношение на обидите и заплахите, които отправяте към служителите на системата. Не сте анонимни, винаги можете да бъдете издирени и да отговаряте пред закона за действията си! Грози ви санкция и затвор, хубаво внимавайте!

    Коментиран от #26

  • 25 Цанка Чокова

    2 2 Отговор
    И ас сам инвалидка ма бият лошити
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Антилъжец

    0 0 Отговор
    Не може да си представите тая колко много лъже. Като циганка!
  • 28 Ааа

    2 0 Отговор
    Мили хора като не сте били там няма как да знаете и телка не е купен когато стана случката вече прохождах отново и да 6 операции имам на кракът имам епикризи имам престой в болници а относно ставането за работа на следващия ден беше неделя и това не се прави всеки ден а че полицията се мисли за мутренска групировка това е друг въпрос
  • 29 Ааа

    2 0 Отговор
    И друго аз не съм вдигала купон бях на рожден ден поканена
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове