Last news in Fakti

26 Юли, 2019 21:17 39 614 58

Осман Октай: Цветанов никога няма да прости на Борисов, че го унижи

  • нов главен прокурор-
  • кандидати-
  • иван гешев-
  • бойко борисов-
  • делян пеевски-
  • сотир цацаров-
  • наплийкс

Гешев, колкото повече застава пред микрофоните, толкова повече ще се саморазобличава

Осман Октай: Цветанов никога няма да прости на Борисов, че го унижи - 1

''Гешев е повторение, copy paste на назначаването на Пеевски за шеф на ДАНС. С цялата арогантност. На всички е ясно, че около негова кандидатура единодушно от 11 прокурорски квоти във ВСС, включително с подписа на Цацаров, последен подписал се, както съобщиха, това говори, че Пеевски си постигна целта и това е ясно на обществото. Аз не случайно при вас и в други интервюта, когато Пеевски започна да посещава сесията на това Народно събрание всеки ден, тогава казах, че той ще бъде в парламента, докато наложи свой кандидат за главен прокурор и те го постигнаха''. Това заяви бившият зам.-председател на ДПС и политически коментатор Осман Октай в предаването ''ДЕНЯТ с В.Дремджиев'' по ТВ+.

''Арогантността на Гешев след номинацията му стигна дотам, че за разлика от назначаването на Пеевски, до ден днешен питаме кой, кой го предложи, Гешев в интервюто си пред БНТ, понеже стигнаха през тези години до такава безпардонност, наглост, обществото, мнението на гражданите, протестите - за тях нямат никакво значение. Te са важните'', продължи анализа си Октай.

''Гешев директно посочи тримата в кюп - Цацаров, Пеевски и Бойко Борисов. Сложи ги заедно, че са преследвани около кибер атаката, като ги назова персонално и че за тях са се търсили данни. И още повече в това интервю каза, че за него е чест, че е получил подписа на Цацаров, най-успешният главен прокурор. Всичко това показва, че ще се провокират достатъчно обществените настроения. Убеден съм, че ще има развитие на протестите, защото наглостта на тримата посочени от Гешев стигна дотам, че предварително Бойко Борисов и неговият министър на правосъдието, който също има правото да номинира - отказаха се от това право. 11 членове, които имат право да номинират, от квотата на прокурорите, всички са подписали за Гешев и не са си оставили никаква вратичка'' коментира още Осман Октай.

''Защо Цацаров е подписал назначаването на следващия свой наследник? Защо? Нима не е толкова интелигентен, за да си сложи подписа? Всичко това показва тяхната безпардонност, арогантност, както е било до вчера. Всичко това, което ще се случи с номинацията и понеделник единствената кандидатура на Гешев, неговите провокации, колкото по-често застане пред микрофона, той толкова повече ще се саморазобличи. Убеден съм това, защото такова му е поведението, ние сме го виждали'', продължи коментара по темата бившият зам.-председател на ДПС.

''Това е продължение на групата, която направи погрома върху КТБ и потулиха разграбването на КТБ в съучастие. За тях е много важно да не пропуснат следващия главен прокурор да бъде техен защитник. За това става въпрос, всичко това е свързано, и със саботажа около КТБ, разграбването на КТБ, престъпленията, които станаха'', добави още Осман Октай.

Попитан защо БСП мълчи по темата за новия главен прокурор и кандидатурата на Иван Гешев, Осман Октай отговори така: ''Когато става дума за БСП, непременно искам да напомня на Вашата уважавана аудитория, интелигентната аудитория, следния факт. Когато Христо Иванов, министър в кабинета, заедно с Реформаторския блок, които бяха коалиционни партньори на ГЕРБ и Бойко Борисов, те направиха всичко възможно да сложат в дневния ред съдебната реформа, а БСП, ДПС и ГЕРБ саботираха и това доведе до оставката на Христо Иванов и излизането на ДСБ от Реформаторския блок, като част от Реформаторския блок също станаха съучастници в този саботаж. Какво искам да кажа? До ден днешен след този приет Закон за Висшия съдебен съвет и съставът, БСП в колаборация има свои представители, участваха със свои номинации, така че защо да се обажда Корнелия Нинова, след като има в този Висш съдебен съвет свои представители, политическа квота''.

''Определено съм склонен около този скандал, да се съглася с мнението на генерал Атанасов. Той каза, че това е вътрешна атака. Хора, които ще извадят кирливите ризи на Бойко Борисов, Цацаров и цялата власт. Не случайно, страхувайки се от такава възможност, Гешев назовава, че е търсена информация за тримата. Нещо повече, когато говори, че се търси информация за тримата, ни в клин, ни в ръкав, каза, че няма асансьор до хола, визирайки Цветанов'', изложи разсъжденията си Осман Октай.

''Не съм бил във властта, но знам конфликтите на първите и вторите хора в партиите. Имахме тежък конфликт с Доган и стигнахме до съдилища. Никога не се прощава тежката обида, когато силни хора биват унижавани. Цветанов 10 години контролираше Министерство на вътрешните работи и службите за сигурност. Той изгради структурите на организираните общински престъпни групи. Аз нищо не казвам, но има достатъчно милиционерски поведения в това'', сподели още политическият анализатор Осман Октай.

''Цветанов можеше спокойно да остане в парламента, а първо го извадиха от парламента, за да не разцепва парламентарната група. След това го махнаха от партийните структури, Бойко го наричаше брат, дете. Накрая пред 1000 човека на Конгреса да унижиш един човек - това не се прощава. Направиха етична комисия за преследване на вътрешния враг с партиен билет. Цветанов е на ''ти'' с неговите хора в МВР структурите'', добави той.

''Аз съм убеден, че до местните избори това ще ескалира. Подозрението на Бойко Борисов и сие, както и на Гешев, е в тази посока. Те затова казват, че някой е поръчал да се търси компрометираща информация за Бойко Борисов'', затвърди хипотезата си Октай.

Относно кандидатурата на Борис Бонев от ''Спаси София'' за кмет на София, Октай заяви: ''Тези, които днес отхвърлят, и десни, и леви, всички, които отхвърлят мафиотското управление, както го наричат те, на Фандъкова и ГЕРБ в София, ако действително искат да преодолеят своя партиен егоизъм, точно трябва да подкрепят един такъв чист, млад кандидат. Както в Истанбул всички се обединиха около Имамоглу и събориха кандидата на Ердоган, колкото и да е силен. Вторият път още по-жестоко''.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 93 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 месара

    34 151 Отговор
    тоя като какъв се явява та коментира случващото се в България?!

    Коментиран от #12, #20, #23

  • 2 Анонимен

    254 24 Отговор
    Браво, винаги съм харесал коментарите на Осман Октай. Достоен български гражданин.
  • 3 Истината

    102 16 Отговор
    Отмъстителност е черта на нисшите хора !

    Коментиран от #46

  • 4 гост

    30 125 Отговор
    Аман от тоя,на всяка манджа мерудия!
  • 5 Кой68

    85 9 Отговор
    Шлифера сам се унижи....Уля се със властта която имаше и неразбра кога да спре?Колко още трябваше да го търпи....
  • 6 ТОЧКАТА

    140 17 Отговор
    Октай си е мозък....
  • 7 onq s konq

    23 102 Отговор
    Октай е дисквалифициран от Доган и респективно ОТРИТНАТ ОТ ДПС "за вечни времена".Той обаче ненавижда и Ердоган,т.е. Официалната власт в Турция.Октой недолюбва и БСП ,критикувайки Пасивността на Нинова относно кандидата Гешевузащото това било и в нейна полза.Борисов и ГЕРБ пък определено дразнят на макс "човекът на снимката"...Е КОЙ ТОГАВА СИ ТИ БЕ ОСМАНЕ ОКТАЙ?! - "самотен радетел" за Правдата в България ли?Логичният отговор обаче е съвсем тревиален - просто Тая фигура от далечното политическо минало се е ПРИНИЗИЛА до ниво "Ратайче" на разни дребни Партии от сорта на "Да - България" и срещу скромен Комисион е готов на всякакво словоблудство.Всъщност какво ли не прави човек когато го налегне беднотията...

    Коментиран от #17, #24

  • 8 Зайко Байко многознайко

    82 6 Отговор
    Кражби безмилостни на всички нива, доведоха до просешка тояга, нашата страна. Пенсионери гладни мъждукат през ноща и не знаят, дали ще срещнат сутринта. Болни умират навред, пари за операции няма ,потънали незнайно къде без отчет. Откраднаха живеца на нашата страна скопците в Парламента и на меките бюра! Нямам нищо против Цецо КрадецО да има дом, но да направи така, че ние да не живеем в този облом! На Тиквоций Едно остров пожелавам не само един , но да мисли ( ако има с какво) ний живота тежък, как ще продължим!?!
  • 9 Зайко Байко многознайко

    101 11 Отговор
    Нагъл, отвратителен, ушав шлифер с особена форма на главата тип каунЬ, Цецо Крадецо върни заграбеното, плати си данъците. Нареди се в списъка на най-отвратителните крадци в новата история на България, като почнете от Гоце, Р.Овч., Костов аборигенният индо-европеец, великият приватизатор, "Царят" нашия пъдар, който така ни оправи за 800 дни, заедно с неговата кохорта от крадливи юпита, че още не знаеме на къде вървим, Доган На@ран, другият специялист по " художествена гимнастика" , специялист в състезанието с обръчи, Р. Овч. "великият енергиен гуру" на бедната ни Родина, Пикащият във фонтаните с вторият си псевдоним, Маджо Вика Румен, изключително отвратителен нагъл номенклатурчик, безгръбначното мекотело мистър Бийн, Соломон Трабантски, Московския "изключителен" ваксинален комбинатор, " майката" на нацията , жената Шива, стругар, министър и неуспял кандидат президент, забравих хубавото и крадливо Наде, комунистката крадла Елена Поппарфюмеровна , не на последно место Тиквоций Едно, доказан бандит, който управлява държавата, както са го управлявали него във времето на групировките. Всички заедно с трътляците в Парламента във затвора. Това са крадливи, национални предатели!
  • 10 Истината

    100 13 Отговор
    Господин Октай е най добрият пророк за всичко,което се случва в държавата ни.

    Коментиран от #13, #38

  • 11 Истината

    54 6 Отговор
    Господин Октай е най добрият пророк за всичко,което се случва в държавата ни.
  • 12 ооооооо

    66 5 Отговор

    До коментар #1 от "месара":

    има ум, за разлика от теб.
  • 13 Айде бе

    10 41 Отговор

    До коментар #10 от "Истината":

    И кое по-точно негово пророчество се сбъдна??? В думите му има някаква логика и дотам. От години си говори човека, но ако му прегледаш предсказанията нищо от тях не се е случило.
  • 14 Аз ще бъда следващия

    15 8 Отговор
    Главен прокурор,и ще ви ... -......
  • 15 criminal

    35 5 Отговор
    Тея работи всички си ги знаем ама трябва някои Гюнай да ни ги каже и да кажем евала........ Прости ора сме ейййййййй....
  • 16 Такива

    19 9 Отговор
    Бивши боклуци колкото си искаш тази държава
  • 17 Хасан

    9 33 Отговор

    До коментар #7 от "onq s konq":

    Осман Октай е човек на Ротшилди ,Сорос и др ..атлантически блок ..затова често го изкарват без да има някакъв епитет
  • 18 Ник Гешев

    7 9 Отговор
    не можах да си изпия ракията , а как ще заспя сега драги мой
  • 19 Kim

    32 2 Отговор
    Господин Калашников ще оправи всичко.
  • 20 всичколог

    14 1 Отговор

    До коментар #1 от "месара":

    Разбирач.
  • 21 Гражданин

    57 2 Отговор
    Чест и почитания към г-н Октай, за смелия политически коментар .
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 BG пич

    42 1 Отговор

    До коментар #7 от "onq s konq":

    Абе кон без он/тоя,този/! След като по статистика ГЕРБ са спечелили изборите само с 10% от любовта на народа ние останалите 90% не можем ли да имаме мнение как тези узорпатори на власта действат по всички направления да разрушат държавноста та като дойде някой след тях нищо да не може да направи/да им направи/.Така,че Осман Октай е прав !

    Коментиран от #26, #27, #32

  • 25 Червена наколенка

    6 30 Отговор
    Нека злобарите провокаторите комунистите и други убитаци не се радват защото Въпреки всичко Борисов и Цветанов работят за една кауза

    Коментиран от #43, #54

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 onq s konq

    3 32 Отговор

    До коментар #24 от "BG пич":

    31%, ГЕРБ,24% БСП,16,5% ДПС - това е разпределението на Народната воля в момента.Ако не беше "случаят Цветанов",резултата щеше да е далеч "по" в полза на ГЕРБ,но и това е ПРЕДОСТАТЪЧНО.Наесен ще видиш едно доста по-показно "дърпане" на Борисов,но нека не избързваме - съдбата си знае работата. Тия "10%" за които философстваш си ги копирал от Теорията на "ЗАГУБИЛИТЕ",т.е. от БСП.С подобни заигравки с цифрите отнесени към избирателната активност Те нищо не печелят,просто се оправдават безславно пред все по-топящия си Електорат.Питаш дали такива като тебе "Имате право на мнение" - естествено че имате,но то НЯМА РЕАЛНО ЗНАЧЕНИЕ за Крайния резултат,щото ПРИНЦИПНО НЕ ГЛАСУВАТЕ.А не гласувате или защото сте в Чужбина и Секцията ви е далеко/пък може и да сте на работа в момента/,или сте си Тука но съзнавате че няма Смисъл от това ,защото който и да дойде на Власт няма да ви напълни джобчето - категорично.

    Коментиран от #51

  • 28 Будала

    20 0 Отговор
    Ирак ни дължеше милиард и половина някои ги присвои и народа заблоди ще им ги оставим на иракчаните каква власт няма ли кой да разследва случая
  • 29 deadman1488

    2 17 Отговор
    НИЩО НЕ МУ РАЗБИРА ПИЗДЕТО ОТ ПОЛИТИКА НА ТОЯ ПОМАК.ТИКВУНА И ЦВЪКАЛОТО СА СЕ РАЗБРАЛИ ЗА ТВА ДЕЛО
  • 30 movieman777

    2 10 Отговор
    спри да бръщолевиш глупости осман4о.оди да четеш малко за бизнеса на тиквуна и цвъцвъ.
  • 31 tha boogeymen

    13 4 Отговор
    първо прочети информацията за тиквуна от преди 25 г и тогава дрънкай глупости

    Коментиран от #41

  • 32 onq s konq

    3 15 Отговор

    До коментар #24 от "BG пич":

    И да не смееш да говориш протиф герп штото ако не съ они живи сме си загинале

    Коментиран от #35

  • 33 д-р.нинова

    6 12 Отговор
    Колкото фалшиви новини да направиш ти знаем умствения багаж!!!!Българската Сепаратиска Партия е разделена на ниновци и станишевци и сега ти др.нинова си връщаш изгонването от станишев от отминалите години когато си крала повече от него!С фалшиви новини др.нинова нищо не спечели на европейските избори макар, че мразиш Запада, а сина ти е там на Запад!
  • 34 Симпатичен и скромен Пекински пор вдовец

    6 12 Отговор
    този индивид осман трябва да си затвори устата защото не разбира от политика.още повече от бизнеса на тиквун&цвъцвъ..всичко е цирк.
  • 35 Командир Техноимпексов

    8 8 Отговор

    До коментар #32 от "onq s konq":

    Партията на костоф никога вече няма да влезе в парламента!
  • 36 SAAB

    10 0 Отговор
    Аз съм убеден , че "ябълката " червеят ще я изяде отвътре !

    Коментиран от #39

  • 37 коментар

    5 13 Отговор
    Бкп си прави пак фалшиви новини!Видя какво стана с фалшивите и новини на последните избори обаче другар за власт плаче много здраво и хич не му пука какво е направено в България за България!Кгб иска властта!!!
  • 38 tha boogeymen

    7 2 Отговор

    До коментар #10 от "Истината":

    и на тебе нищо не ти разбира главицата от нищо
  • 39 коментар

    2 11 Отговор

    До коментар #36 от "SAAB":

    Червеят в ябълката яде бсп и """антикомунистите дсб"" 'да България, зелените/червените/пембяните и т.н.
  • 40 иванасен

    25 2 Отговор
    отдавна един добър и смел български журналист обяви публично пред всички,че "КОЙ"-това са борисов,цацаров и пеевски взети заедно.Така станахме и държава на три шкембета...НАРОДЕ????

    Коментиран от #42

  • 41 бсп

    4 7 Отговор

    До коментар #31 от "tha boogeymen":

    Брато тиквуна си гледа кефа в Пес-а, а ти си бращолеви каквото си искаш!Само, че милиончева му играй номера заедно с техноимпексова, това е за тиквуна!
  • 42 Иво

    6 0 Отговор

    До коментар #40 от "иванасен":

    Много се лъжеш, ама много!Власт искат разни, власт искат братче, това е!
  • 43 незнайко

    2 0 Отговор

    До коментар #25 от "Червена наколенка":

    И каква по точно е тази КАУЗА ???
  • 44 XXXXXXX

    12 1 Отговор
    Да се надявваме, че хапят предсмъртно и че след година ще ни гледа през решетки. И т'ва само защото сме в 21-век. Защото за вредите които нанесоха си трябва публичен разстрел. Не, не е прекалено - реално е . А пък дебилите, дето ги избираха 15 години, Бог ги е наказал със скотския им живот.
  • 45 XXXXXXX

    15 0 Отговор
    Да се надявваме, че хапят предсмъртно и че след година ще ни гледа през решетки. И т'ва само защото сме в 21-век. Защото за вредите които нанесоха си трябва публичен разстрел. Не, не е прекалено - реално е . А пък дебилите, дето ги избираха 15 години, Бог ги е наказал със скотския им живот.
  • 46 667799

    9 0 Отговор

    До коментар #3 от "Истината":

    .......................Отмъстителност е черта на нисшите хора !.....................................Така ли, стига бе ! Няма по-хубаво и удовлетворително от това, да смачкаш физически, психически и финансово някой, който нарочно ти е навредил !
  • 47 Дядо Йоцо гледа

    17 0 Отговор
    Браво на Осман Октай! Но се питам: Останаха ли българи в България? Безпардонността на правителството се вижда най-напред в премахване на машинното гласуване. Диктатът е във всяко едно отношение. И в това, че "народните" депутати трябва да са не повече от 60 - 80 човека. Колкото и да се лъжи в броя на населението, то не е сляпо. Виждаме всичко.
  • 48 Истината

    8 2 Отговор
    Господин Октай е най добрият пророк за всичко,което се случва в държавата ни.
  • 49 Бойко-Туморът на България

    9 2 Отговор
    Борисов е най-голямата прпкоба за България! Благодарение на тиквата, дъжавата се ъправлява еднолочно от ДС в лицето на ДПС.

    Бойко, няма да ти простим, ти си едиб страхливец!
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Коко

    8 0 Отговор

    До коментар #27 от "onq s konq":

    Абе бавен ти тези цифри от М. Константинов ли ги взе питам де че като му гледам консултантската работа заНАП струваща на БГ. народ 34 милиона ми става ясно колко са верни числата ама аз забравих че ти със числа неможеш да работиш да де то това е присъщо за всички гербери прав е човека като ти казва 10% това е истината другото е само избиране аде бавен виж какво ще ти кажат да напишеш между другото ти работиш ли нещо или си само на писанки
  • 52 Коко

    6 1 Отговор
    Виж БАВЕН какво ти пишат хората Бойко ТУМОРА на България
  • 53 разума

    3 0 Отговор
    Время покажет!!!!!!!!!!!!!
  • 54 Milovrab4e

    3 0 Отговор

    До коментар #25 от "Червена наколенка":

    За коя кауза работят, че не става ясно?Ако имаш предвид личното материално обогатяване, аз не знаех, че на това му викат кауза.А и не са само те, бая са с кауза, като гледам.
  • 55 сори майна

    10 1 Отговор
    Викам да поживеем да видим кое как... Аз лично виждам много резон в коментара на Октай!! Един главен прокурор от гражданска квота може бая да обърка плановете на светата тройца ограбила КТБ и държавата! НО БЕЗ ИЗЛИЗАНЕ НА УЛИЦАТА, ТЕЗИ НЯМА ДА ДАДАТ ПОСТА, УБЕДЕН СЪМ!! Шубето си е голям страх!!!
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Коко

    2 0 Отговор
    Кво става бе бавен много бавно мислите от гроб или сега ще има нова насока в изказванията гледам че Винету се хвали с народната любов сигурно за това ще пещете бавен голяма любов голяма работа бе БАВЕН и кажи какво работиш
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове