31 Юли, 2019 18:12, обновена 1 Август, 2019 11:24 2 780 39

Пламен Георгиев: Имах заплахи за живота си

  • кпконпи-
  • пламен георгиев

Оставката на шефа на КПКОНПИ не била съгласувана с премиера

Пламен Георгиев: Имах заплахи за живота си - 1
Снимка: БГНЕС

Имах заплахи за живота си. Това каза пред журналисти бившият председател на КПКОНПИ Пламен Георгиев, цитиран от "Фокус".

Георгиев посочи, че не се е срещал с премиера Бойко Борисов и че не е съгласувал оставката си с него. Като грешка той отчете лошата комуникация с медиите."Моята оставка беше написана, затова тя беше подадена толкова бързо", обясни още той.

"Радвам се, че в крайна сметка името ми е изчистено", смята Георгиев.

Според него следващият председател на комисията трябва да е решителен човек. "Дано не се изплаши от това, което се случи на мен. Целият проблем дойде от това, че аз държах тази тераса да се включи в нотариалния акт, за да мога да плащам данъци", допълни още Георгиев.

Според него оттам е дошъл проблемът. "Дано следващият председател на комисията да е готов да продължи това, което аз започнах и да е готов да удържи на един изкуствено създаден натиск срещу него", каза още Георгиев.

Той посочи, че не се е уплашил, но мисли и за семейството си, и за комисията. "Един такъв безумен скандал се пренася върху комисията", обясни още бившият председател на КПКОНПИ.

Според него след оставката му ще се успокои ситуацията в Антикорупционния орган. Във връзка с кандидатурата на Иван Гешев за главен прокурор, Георгиев посочи, че той е професионалист. "Нищо не мога да кажа повече", допълни още Георгиев.

Решението за оставката

"Днес получих приключване на данъчната ревизия, която констатира, че всичко е наред. Отдавна бях взел решението да си подам оставката. За мен да бъда на такава позиция не е самоцел. Единият мотив е личен. Семейството ми беше подложено на един невероятен тормоз от някои медии. Другата причина е, че не искам една хиперболизирана тераса, която беше едно абсолютно безумие да се отрази по някакъв начин на работата на комисията. Дай Боже час по-скоро да се избере ново ръководство и да продължи и надгради това, което вече сме постигнали", каза още Георгиев.

Какво свърши КПКОНПИ

"За около година бяха задържани двама души с подкуп. Мисля, че много малко служби изобщо в света могат да се похвалят с такива успехи. Повече от 30 случая бяха подадени на прокуратурата за корумпирани органи на местната власт, магистрати, отделно от това вече знаете всяка година от 5-6 години насам повече от 10 млн. имахме години с 20 млн. лв. отнето имущество. Около 10 пъти се повишиха случаите на конфликт на интереси. Всичките декларации максимална прозрачност получиха. Благодарение на това бяха всички тези медийни скандали", допълни още Георгиев.
Той посочи, че не е извършвал закононарушение.

Враговете

"Аз изчаквах, защото не можех да си позволя да си подам оставката преди да излезе, че аз съм чист човек. Изчаквах да приключи проверката на НАП. Не е моя работа да я коментирам, но понеже тя е подобна на нашата. Анализира се всяка една стотинка, която е получена от мен и от моята съпруга като доход. За всеки един ден се прави анализ на разход", каза още Георгиев.

"Тази проверка доказах, че аз не съм извършил нито едно закононарушение. В крайна сметка има и морал. Не съм се вкопчил в нито една позиция. Работил съм в името на държавата. Това, което съм направил, е било в името на държавата", допълни още Георгиев.

Той посочи, че сега се е породило напрежение към антикорупционния орган.

"Втората причина, поради, която подавам тази оставка е това напрежение, което е изкуствено създадено от олигархията. Естествено, че имаше целенасочена война. Над 3 млрд. са исковете на комисията срещу олигарсите. Това са искове за отнемане. Акумулирах толкова много врагове, които ми го върнаха чрез медиите. Това не беше атака само срещу мен, но и срещу моето семейство", допълни още Георгиев.

Той посочи, че ще заведе дело срещу общината. "Не е вярно, че не са били допускани. По незнайни причини общината не е излязла с никакво решение и в един момент, в който председателя на комисията си купува жилище с кредит, стана националния проблем на тази държава", обясни още Георгиев.

Според него да започват новините на една телевизия с неговата тераса, а втора новина да е палатът на Баневи, не е нормално. "Това буди в мен едно недоумение. Аз съм убеден, че това беше целенасочена атака", посочи още бившият председател на КПКОНПИ.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Lelja ti

    50 1 Отговор
    Верно е 14000 прасета те търсиха да ти отмъстят за джакузито,басейна и банковите ти спестявания......р
  • 2 Коментар📝

    46 1 Отговор
    Изобщо не ми Пука за Този КОЙТО ПРИКРИВА МАФИЯТА.СЕГА ДА НИ СТАНЕ ЖАЛ ЛИ ИСКА.ДА НЕ Е В ДЕТСКА ГРАДИНА ПРИКРИ ИМ ДАЛАВЕРИТЕ И АЙДЕ АЗ НАПУСКАМ А СЪД,СЪД КОГААААААААА
  • 3 1098

    50 1 Отговор
    Тоя има ега ти мазната мутра от километри му личи че е лъжец
  • 4 Мъка,мъка....

    36 1 Отговор
    Няма такава държава!!!Крадеш на поразия,трябва да хващаш крадците и накрая си тръгваш като вода ненапита от държавната ясла.Сигурно ще бъде шеф на националният трезор или на финансовият контрол в нещастната ни Родина......
  • 5 Олимпийска надежда

    24 1 Отговор
    В повечето сивинекомплекси прасетата са със заплаха за живота, той какво очаква!
  • 6 Олимпийска надежда

    23 1 Отговор
    Що не пишете за новите бисери на спецпрокуратурата!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Защо

    9 0 Отговор
    Само,защо
  • 9 Йосарян

    19 1 Отговор
    Това, което за Вас няма да ви заплашва. За престъпления срещу СВЯТА БЪЛГАРИЯ, НАКАЗАНИЕТО Е САМО ЕДНО. ЗА ВАС И ЗА РОДЪТ ВИ.
  • 10 Лекар БГ

    27 1 Отговор
    Сериозно ли Пацо?!
    Ма той и финминът Горанов го люшнал микро земетръс и бегла при Кръстика на ситуация...ех,какви сте ми заплашени,уплашени,пък и чуствителни...

    Коментиран от #17

  • 11 ха ха ха

    22 2 Отговор
    пука му на някой за твоя живот... ай бегай!
  • 12 Тоя вярва ли си

    23 2 Отговор
    Как така си чист бе идиот. Ти си до ушите затънал в мафиотското герберско блато
  • 13 Нагъл идиот

    15 3 Отговор
    Единствените заплахи , които може да има към такъв лигав ГЗ като теб са хемороиди.
  • 14 Нас червеното знаме,

    9 1 Отговор
    И пламък ни води, нали , Пламене? Ноо, може да си жертвА! А, защо? Поради наглост, граничеща с цинизъм! Нашият народ може да е търпелив, но е жестоко отмъстителен! Нямаш изход, пламъче, Борисов чета, бойковчета, ниновета.. отмъщение Ви чака!
  • 15 robin

    13 1 Отговор
    Ние си чешем езиците,тук,а нашия си спретва барбекю на "законната" си тераска,с ехидната си усмивчица...Кой е луд,не знам?
  • 16 666

    13 1 Отговор
    Пламене, само трепане за такива като тебе!
  • 17 Какво е КОНПИ?

    6 1 Отговор

    До коментар #10 от "Лекар БГ":

    Срам ме е да кажа! Смешници , след събитието.. незаслужени заплати! Не е вярно? А случаят в гр. “П”?!
  • 18 Петко

    10 1 Отговор
    Ми що не умря свиньо алчна
  • 19 Васил

    7 1 Отговор
    Сигурно котката му се разгонила и му скача най добре да дойдат Американските Тюлени да го пазят от котарака.
  • 20 мммиг

    11 1 Отговор
    Ма, той чист като сълза! Разплаках се!
  • 21 ХаХая🙈

    14 1 Отговор
    Мале” хванали “ 2 ма човека !
    Ще се счупите от работа бе !
    А колко “ не хванахте “ та да издигнеш тази мъничка тераска ?Та и малко парички останаха за съдията та и името да си “изчистиш” ?
    Те и без това българските съдии се славят като големи “ чистачи “!

    Коментиран от #24

  • 22 ???

    12 1 Отговор
    От НАП такива като него му направили проверката и той чист и лъснат, че свети даже. Искал да си плаща данъци пък те за малко да не искат да му ги вземат.
  • 23 Биде

    14 1 Отговор
    Малеееее! Колко нахален и нагъл като всичките ни управници! Умрях от смях като го слушах- засегнал много олигарси, имал заплахи за живота.....Май алчността и недосегаемостта ви нема граници и наглостта разбира се! Ще доживеем ли някога някой от тези хрантутници поне да замълчи???
  • 24 ???

    7 1 Отговор

    До коментар #21 от "ХаХая🙈":

    Да се моли да не дойдат истински чистачи, че там няма хлабаво.
  • 25 Све

    10 1 Отговор
    Нито лев за тази държава докато мутрите престъпници са на власт и докато стадото спи
  • 26 Йосарян

    4 0 Отговор
    Нетленните са Тук. Наказанието за Вас, ще е по сурово от Смърт. Знам, че съм Дебил. Вярно е!
  • 27 Просто статистика

    7 0 Отговор
    Ако наистина беше настъпил мафията, нямаше да получаваш само заплахи (ако изобщо е имало такива). Щеше да намериш конска глава в леглото си и пистолет с един патрон. С инструкция как да го използваш правилно.
  • 28 боцмана

    9 0 Отговор
    Жалкото е , че са само заплахи. Иначе за такива като теб , само трепане и дълбоко заравяне. Герберчетата сте по лоши по прикачливи от африканската чума.
  • 29 пацо

    8 0 Отговор
    терасата е изключително НЕПОТРЕБЕН човек. Той само тежи на Майката Земя. Майката Земя трябва да има някакъв механизъм, с който да се отървава от утрепки като него, които с нищо не допринасят за тая планета
  • 30 Behemoth

    4 0 Отговор
    Да ви попитам ....абе живота на това нещо има ли стойност за вас.....+ И -...+ Да хахахххххх....Хайл Сатан ...у казанаааа....
  • 31 бойко

    1 0 Отговор
    много важно
  • 32 Кой68

    2 0 Отговор
    Когато имаш по-голяма тераса от НЕГО?
  • 33 Garmisch-Partenkirchen

    6 0 Отговор
    Мазен наглец.......
  • 34 Пацо

    5 0 Отговор
    Боклула
  • 35 Усмивката

    4 0 Отговор
    Това сме го чували вече от Бойко Методиев Борисов.Заплаха за живота му когато е в безизходица и притиснат.В академията на друго не са ли ви учили.

    Коментиран от #38

  • 36 Този плужек ме разсмя

    4 0 Отговор
    За какъв живот говориш бе същество?
    Идеалът ти за тераса, това е смисълът на съществуването ти.
  • 37 странен прокурор

    1 0 Отговор
    "Имал заплахи за живота си",от кой бе Пламене, този който в играта влиза ,трябва да може и да играе ,и то на много различни гайди не само на" кавал- олсун".
    Ами ти малко ли хора заплаши и ги вкара в болницата за да правиш кефа на Пеевски и компания, добе е когато се хилиш, но запомни едно,смее се най-добре този, който се смее последен.
  • 38 козела

    1 0 Отговор

    До коментар #35 от "Усмивката":

    Заплахата не е била от кой да е ,а била от от Ахмед Доган, днеска май друг пръч блее.
    Тези се осраха да лъжат и хич не им пука!
    Великите Български управници,клепари...
  • 39 гощо

    1 0 Отговор
    На физиономията му личи колко е читав тоз!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове