Last news in Fakti

8 Август, 2019 20:07 10 551 40

Инж. Александър Ваклин: Не съм строил и продавал апартамент на жената на Иван Гешев

  • иван гешев-
  • александър ваклин-
  • имот-
  • апартамент

Право на отговор от основния свидетел по делото "Иванчева"

Инж. Александър Ваклин: Не съм строил и продавал апартамент на жената на Иван Гешев - 1

Уважаеми медии,

С това отворено писмо упражнявам гарантираното ми от закона право на отговор по повод поредната невярна и оклеветяваща доброто ми име публикация на сайта bivol.bg, отразена и в последващи публикации на actualno.com, svobodnaevropa.bg, fakti.bg, с автор „Биволъ“, с дата 07.08.2019г., със заглавие „Ваклин построил сградата, в която жената до Гешев взела евтин апартамент“. Въпросната недодялана сводка представя снимка от април 2012г. на парцел, находящ се на бул. Ген.Н.Г.Столетов No 5, като представя снимката за изображение от адрес бул. Ген.Н.Г.Столетов No 8. Иначе казано, тиражира откровени лъжи, като представя отсрещната страна на улицата. Ето я и истинската снимка от април 2012г. на адреса бул. Ген.Н.Г.Столетов No 8 за сравнение.

Инж. Александър Ваклин: Не съм строил и продавал апартамент на жената на Иван Гешев

Aко “Биволъ” се характеризираше с професионализъм и уважение към аудиторията си, щеше да се въздържи от неадекватното бомбастично лъжливо изявление, че лепнатата на оградата на отсрещния парцел рекламна табела през 2012г. доказвала кой построил сградата СРЕЩУ табелата през 2015г., а още по-малко – кои ще са бъдещите собственици на жилищата, които не съм строил или продавал.

Добре е да се отбележи, че дори да бях построил сградата, в която „жената до“ прокурор Гешев, която никога не съм виждал, има имоти, дори прокурор Гешев, който познавам от медийните му изяви, да беше мой роден брат, това не променя правото ми да не участвам в корупционна схема и задължението ми да не укривам престъпление – тук еретично признавам, че смятам Конституцията и Наказателния кодекс за по-достоверен източник на права и задължения от уебсайтовете. Не допускам, че г-н Асен Йорданов смята изнудването от страна на администрацията за нещо нормално, което трябва да се премълчи, но и не намирам обяснение за неистовите усилия, положени от „Бивол“, Фрогнюз, Актуално, Медиапул, Дневник, Сега, Офнюз и др. да концентрират негативните нагласи на обществото по делото с кмета на р-н „Младост“ вместо към уличените в корупция държавни служители, към свидетелите и държавните органи. Може би щях да получа акламации, ако вместо вероломно да спазя закона, чинно и с уважение бях поднесъл „три по седемдесет и пет“ „еврота“ по думите на самата г-жа Иванчева, за да се обади на секретарката веднага да ми пусне преписката, както тя направи преди да я арестуват (секретарката го потвърди пред съда)? Но ето – след като съдът постанови доказано престъпление с тежки присъди за корупция на длъжностно лице, в особено големи размери, имам наглостта да искам и да спрете да ме заливате с помията на фантазьорските си политически престрелки, защото нямам и не желая да имам отношение към този аспект на журналистическата прехрана.

Нека не забравяме, че чл. 39, ал (2) от Конституцията прогласява, че свободата на изразяване на мнение не може да се използва за уронване на правата и доброто име на другиго, нито да призовава към разпалване на вражда или към насилие над личността. Разбирам, че г-н Асен Йорданов и колегите му от гореспоменатите медии семейства хранят, а пък след публикуване на мотивите на съда по делото, „невинността“ на подсъдимите стана съвсем затруднителна за обосновка. Така и не се намери сред клиентите ни нито един политик, а благодарение на вашия безспирен интерес към личността ми научих, че някак съм се сдобил с чисто нов роднина – самият Александър Йорданов (когото не познавам). А Вие роднини ли сте с него, г-н Йорданов?

За последен път ще отдам внушаващото неверни твърдения заглавие и съдържание на публикацията на липсата на професионализъм и базова ориентация из столичните булеварди на автора ѝ – за справка, Столицата, в която съм роден и отрасъл, не е изменила особено градоустройствените си порядки повече от век - по Царско време, по времето на комунизма и след демократичните промени, до ден днешен, принципът на номериране на булевардите е разделянето на четни и нечетни номера от двете им срещуположни страни. Последователните номера от една и съща страна са типични предимно за селата и най-малките населени места. Освен посочената специфика на номерацията на уличната мрежа, характерна отлика за големите градове е и преустановената практика за ползване на външен нужник – моля „Биволъ“ и останалите политически настръхнали сайтове, при очевидно голямата политическа нужда, която ги мъчи, да се съобразяват с това и да не се опитват системно да цапат публично името ми.

Инж. Александър Ваклин


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 21 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Оставаше

    81 24 Отговор
    Фа каже нещо друго или да признае такъв факт в такъв момент! Зависим си бе Ваклин, беутално зависим си! Келеш долен си!
  • 2 vvvvv

    76 23 Отговор
    Със или без отговор, ясно е, че се е овъртял в прокурорски схеми и е в кюпа. А и е нагъл. Също като Гешев. Да отричаш очевидното е приом на съветската школа.
  • 3 Гост

    71 17 Отговор
    Имах си аз, да кажеш, че си строил за жената на гЕШЕВ
  • 4 незнайко

    66 19 Отговор
    Това е човекът който трябва да заеме мястото на КМЕТИЦАТА, която ТОЙ натопи !!! Човек ЗАВИСИМ от партията !!! ОТВРАТИТЕЛНО !!!
  • 5 лъжа

    38 3 Отговор
    Сестра ти е ку**а, а сега върви доказвай, че нямаш сестра, а после че не била ку**а :)
  • 6 Оня с рикията

    49 9 Отговор
    Ама верно ли бре? По новините друго пише. Аре ся двамата с Гешев на Г. М. Димитров 42 докъ се изясни сичко. Па ако сте у една килия можете и да ся омъжите един за друг.
  • 7 Митко Събев

    23 14 Отговор
    Ваклин и Гешев са ми правили свирки
  • 8 Йосарян

    35 3 Отговор
    Тия не ни мислят за Идиоти, защото сме си. Няма органи, има добре направена ОПГ. Тук и леко медии има. Хаххаах
  • 9 Сатаната

    42 8 Отговор
    Адът те очаква, продажна гнусна твар
  • 10 Една

    12 36 Отговор
    Браво, нареди ги както им се полага!
  • 11 Чичо АДИ

    23 5 Отговор
    Душичка чичо Адолф ще те приеме в неговото "ARBEIT MAHT FREI" и за теб има място !!
  • 12 ???

    38 7 Отговор
    Да не ни се прави на отворко с Конституцията, защото ако се спазваше нямаше да има такива като него.
  • 13 Критик

    47 5 Отговор
    Как така е забравил Ваклин с кого е разговарял за офертата на прокуратурата да наредят Иванчева. Нали го има на СРС записа. Не дава смислен отговор. Още нещо се видя на записа от задържането на кметицата. Точно преди да се намерят парите, нея я отвеждат от другата страна на автомобила и с гръб към случващото се в автомобила. Гледайте записа и кажете, че не е вярно. Преди претърсването на автомобила стои до вратата, а при започването я отвеждат от другата страна с гръб към случващото се. Това ме разколебава във версията на прокуратурата поне за взимането на подкупва.
  • 14 Лъжльото

    21 7 Отговор
    Аз съм Герберастка , миризлива, сиренясала шу...да.И най вече съм продажна ....
  • 15 Цурко

    25 7 Отговор
    Мръсно комунистическо гербажийско изчадие мястото ти е в пандиза
  • 16 Бизнес

    12 9 Отговор
    Абе ако не сме ние, всичките протестъри ще опъвате уши от глад, болшевики лилави.
  • 17 Све

    30 4 Отговор
    Като слушах Ваклин по телевизията, ми става ясно, че това е писано от ,,някой" . Всички гадни мутри и слугите им са за бесило . Време е за ВЪЗРАЖДАНЕ

    Коментиран от #28

  • 18 Алабала

    15 4 Отговор
    Че тя ти е съдружник!
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Тръмп

    14 7 Отговор
    Евала Ваклин!!!:):):)Настъпил си огромно говно и смърдят до небесата!!!:):):)
  • 21 Миг29

    4 1 Отговор
    Господ да го съдш
  • 22 Миг29

    4 0 Отговор
    Господ да го съди
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 АНЕНЕРБЕ

    18 5 Отговор
    ЗАЩО ДА ЧЕТЕМ ВРЕЛИТЕ И НЕКИПЕЛИ НАПИСАНИ ОТ НЯКОЙ И КАЗАНИ ОТ ЛИЦА КАТО ТОЗИ ВАКЛИН.

    НАЙ ДОБРЕ Е ДА ПРОЧЕТЕМ ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 574 / 02.08.2019 год на Апелативна Специализирана Прокуратура постановено от ПОДЧИНЕНИЯТ НА ГЕШЕВ прокурор Точев.

    ЕТО И САЙТА В КОЙТО ТО Е ПУБЛИКУВАНО:
    https://mobile.frognews.bg/article/180960/

    Прокуратурата официално потвърди разкритата от Фрог нюз връзка между зам.-главния прокурор Иван Гешев и Марио Кръковски - ортакът на главния свидетел по делото ”Иванчева” Александър Ваклин. След направената проверка, предизвикана от ГД ”БОЕЦ” вече е потвърдено и съжителството на Гешев с Детелина Ханчева, за което той упорито мълчеше.

    ФАКТ Е, ЧЕ ДВЕТЕ КМЕТИЦИ НА МЛАДОСТ БЯХА ИЗПЪРЖЕНИ ОТ ГЕШЕВ ЗАРАДИ БИЗНЕС - ДАМАТА С КОЯТО СЪЖИТЕЛСТВА !!

    ИСТИНСКОТО ОБЪРКВАНЕ ПРИ ГЕШЕВ ДОЙДЕ КОГАТО ТРЯБВАШЕ ДА ДЕКЛАРИРА ИМОТНОТО СИ СЪСТОЯНИЕ ПРЕД ИНСПЕКТОРАТА и се оказа че ТОЙ не желае да разкрие ИМЕТО НА ЖЕНАТА С КОЯТО СЪЖИТЕЛСТВА И ИМОТИТЕ КОИТО ТЯ ПРИТЕЖАВА .

    Тази зависимост на Гешев от Детелина го правеше уязвим по делото ИВАНЧЕВА !
    Изтеклата от "ХАКЕРА" информация убиваше бъдещето на Гешев , а зависимостта му от тази Десислава го правеше не само смешен но и ЖАЛЪК.
    Последва наказателна акция срещу хакера повдигнал завивките на Гешев и показал мръсното му бельо!!

    Ех Гешев ,
    Тази ДЕТЕЛИНА те е превърнала в ПРИДАТЪК И ИНСТРУМЕНТ за реализиране на личните си амбиции.

    Тази Детелина те държи на къс повод познавайки добре КОМПЛЕК
  • 25 Една

    9 22 Отговор
    Абе шматки, през 2014 нито Гешев е сънувал, че ще става главен, нито тъпата Иванчева си е представяла, че ще е кмет на район. Ваклин си е прав от самото начало, а вие се чудете после защо няма борба с корупцията - кой би изтърпял това, че да си създава главоболия. И аз да съм, ще си мълча за да не ме дъвчат после прости прилепи като вас.

    Коментиран от #33

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 АНЕНЕРБЕ

    11 2 Отговор
    ПРОЧЕТЕТЕ ТОЗИ МАТЕРИАЛ В КОЙТО Е ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 574 / 02.08.2019 год на Апелативна Специализирана Прокуратура постановено от ПОДЧИНЕНИЯТ НА ГЕШЕВ прокурор Точев:

    https://mobile.frognews.bg/article/180960/

    ПРОЧЕТЕТЕ ПОСТАНОВЛЕНИЕТО

    В НЕГО ЯСНО Е ЗАПИСАНО КАКВИ СА ОБВЪРЗАНОСТИТЕ НА ГЕШЕВ С ЕДНА ПРИКРИВАНА ОТ НЕГО ДАМА КОЯТО ХАКЕРА КРИСТИЯН РАЗКРИ И ПОДАДЕ НА МЕДИИТЕ.

    С ТАЗИ ЗАВИСИМОСТ ОТ НЯКАКВА ДЕТЕЛИНА ГЕШЕВ СЕ САМОУНИЩОЖИ
  • 28 АНЕНЕРБЕ

    8 3 Отговор

    До коментар #17 от "Све":

    СПОДЕЛЯМ ИДЕЯТА ТИ.

    ЧУМАТА Е ВЛЕЗНАЛА В ПАРЛАМЕНТА ОБХВАНАЛА Е СЪДЕБНАТА СИСТЕМА И ПРОКУРАТУРАТА.

    ПРИ ТЕЗИ ТОТАЛНО ДЕГРАДИРАЛИ СЪЩЕСТВА ЛЕЧЕНИЕ НЯМА.
  • 29 ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 574

    13 3 Отговор
    „От данните по преписката се установява, че Иван Гешев се познава от дълги години с Марио Кръковски и двамата са в приятелски отношения“, твърдят от прокуратурата.

    "Връзката между жената, с която Гешев живее и съдружника на Ваклин, а чрез него и със самият Ваклин е скандална, защото именно Гешев е главно действащо лице при ареста на Иванчева и Петрова. А Ваклин не е само свидетел, а е и пряко заинтересована страна, тъй като той твърди, че са засегнати негови бизнес интереси и строителни намерения.", пишат в своя публикация ГД "БОЕЦ", които внесоха сигнал до ИВСС по случая с искане за отстраняването на Гешев. Сигнали бе внесен и до ВКП и Парламентарната комисия за борба с корупцията и конфликт на интереси.

    Прокуратурата не вижда проблем в имотното състояние на Детелина Ханчева, въпреки изнесените данни за скандалната сделка за фрапиращо ефтиния имот на Ханчева, купен от фирма на Кръковски. Припомняме, че Иван Гешев упорито отказва в публичната му декларация да се вижда информация за жената, с която живее на семейни начала.

    КЪДЕ Е ОПОЗИЦИЯТА И ВОДАЧКАТА Й "другарката" Нинова?
    Защо мълчи по сигнала и престъплението на ГЕШЕВ и заформилата се около него ОПГ?!

    Коментиран от #30

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 ЗУТ

    17 1 Отговор
    Ваклинов, потръгна ли бизнеса след случая Иванчева? Наградка, парцелче за строителство, в някоя междублокова градинка има ли?
  • 32 Ацо

    12 5 Отговор
    Ваклин разкрити сте! С Гешев светнахте като коледни елхи!
  • 33 Митки

    5 1 Отговор

    До коментар #25 от "Една":

    Крастава жаба
  • 34 Azазаз

    12 4 Отговор
    Лъже като разпран, както и Гешев. Сатанински изчадия.
  • 35 Rgg

    7 0 Отговор
    Не се притеснявай бе Ваклин,знаем че си чист като ангелче.Забравили са на снимката да ти сложат ореола на главата
  • 36 Русенец

    4 0 Отговор
    Време е Гешев да стане ГЕШЕФТ, а Ваклин = Черната овца !
  • 37 Тежко му

    5 3 Отговор
    Ваклин нали се сещаш, че всичко се променя скоро властта ще се смени. Ще гориш в ада тогава. Тези парички дето ги лапна за цялата каша ги харчи сега, че в пандиза няма да ти трябват.
  • 38 Кико

    2 2 Отговор
    Бивола не е бивол а прасе долно! Долните комуни квичът само от мисълта че идва разплата. Шефа Пинокио се е насрал! Пари взе с обещания че той кара влака!
  • 39 a18

    1 2 Отговор
    Щом се подписва с тази невъзможна титла - "инж."- е ясно какъв благородник е.
  • 40 Един

    0 0 Отговор
    Цитат:
    "Аз за толкоз пари по-добре да издигна кандидатура за столичен кмет или да изменя закона през парламента. За толкова пари ще мине през парламента - там тия тъпанари..."
    Това са неговите думи от същите тези специални разузнавателни средства (СРС). И на този фон думите му за корупцията...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове