2 062 16

Старши спасител: Хората не само, че не ни слушат, но и ни обиждат

Трябва да има плажна полиция, която да има правомощията да санкционира хората, които на своя глава влизат в морето при червен флаг

Старши спасител: Хората не само, че не ни слушат, но и ни обиждат
Кадър: БТВ

14-годишното момиче изчезнало в бурното море край Варна във вторник не се съобразило с предупрежденията на спасителите. То било част от голяма група деца, които влезли да се къпят при червен флаг, предава novini.bg.

Организираната издирвателна акция засега не дава резултат. През нощта акцията бе прекратена, но днес усилията на спасителите продължават.

В продължение на няколко дни флагът е бил червен, а спасителите са призовавали хората да не влизат в морето, тъй като е забранено.

''Те обаче не само не изпълняват нашите указания, а често сме и обиждани, че сме страхливци”, каза пред бТВ старши спасителят Георги Есов, който е бил на плажа по време на инцидента.

''Единственото средство, с което можем да ги спрем, е свирката. Никой обаче не се съобразява с нас. Когато има забрана е абсолютно безхаберие да пуснеш децата си сами в тези вълни'', допълни той.

Затова спасителят призовава да има плажна полиция, която да има правомощията да санкционира хората, които на своя глава влизат в морето при червен флаг.

Тази сутрин водолази започнаха издирвателна операция. Условията обаче са тежки - морето е с много дънни ями на дълбочина от 2 до 5 метра. Има и силно течение. При тези условия операцията ще бъде затруднена, обясни Камен Кукуров, началник на щаба на Военноморските сили.

София / България
Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 8 гласа.

Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Зле
  Отговор
  1 10:30  14.08.19
  Истина е.
 • Тост
  Отговор
  2 10:31  14.08.19
  Щото им пречите да се давят на спокойствие!
 • расист
  Отговор
  3 10:33  14.08.19
  Една циганка от електората на гроб по малко .

 • Йосип Броз Тито
  Отговор
  4 10:36  14.08.19
  Така е, лично съм виждал как някои главоци спорят със спасителите и на червен флаг ходят навътре в морето. Затова е най-добре, след една забележка, ако не послуша, оставяш го да се дави и какъвто му е късмета. Нормален човек ще излезе и без да чака забележка да му се прави.
 • 5 10:39  14.08.19
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Шаран БГ
  Отговор
  6 10:58  14.08.19
  Авторитетът на държавната власт в България е толкова голям, че всякакви типове," от кол и въже", си позволяват да обиждат и бият учители, лекари , полицаи......., че ще се спрат пред един спасител....Този нека не се притеснява-още двадесетина дни и ..."пайдос" : кой се удавил -удавил, оживелите са за другата година. Червен флаг, надписи, светлини, свирки - ти му обясняваш като на човек, че е опасно за неговия живот.....То ти се зъби и ругае.... Нима трябва спасителя да се хвърля подир него,да го" спасява"?? Ами да се дави !!!Плажна полиция - глупости на Н-та степен. "Плажния полицай" с какво и как ще спре кретена -кандидат-удавник ? Ще го стреля със "стоп-патрони" ? Не-е-е, такива изстрели в "демократичното общество" не са позволени !!!! Ще коленичи пред него и ще му се моли , като на Господ : Сакън, не влизай ! И дивакът ще спре .........
 • мдаа
  Отговор
  7 12:55  14.08.19
  Спасителят още каза че удавеното момиче е било с цяла тумба цигани , които не са се съобразявали с предупрежденията на спасителите.
 • Обзорковец
  Отговор
  8 13:33  14.08.19
  Преди малко пред мен един мастит тъпир се правеше 5мин че не чува как спасителя се садра да му свири. Влиза навътре и не жо е еня че момчето свири на него. А морето днес е бурно и дърпа много силно навътре. Накрая двама спасители влязоха и го изкараха насила. Какво трябваше да стане че да поумнее тоя хипапотам?

  Коментиран от #12

 • бивш спасител
  Отговор
  9 13:44  14.08.19
  Руските туристи са най недисциплинирани и самонадеяни Трябва да има орган който да санкционира нарушителите подобаващо В крайна сметка сам носи отговорност за себе си

  Коментиран от #11

 • АНЕНЕРБЕ
  Отговор
  10 16:02  14.08.19
  ТОЗИ ПЕНСИОНЕР ОТ СНИМКАТА СПАСИТЕЛ ЛИ Е ?? УЖАС !! НЯКОЙ УБЕДЕН ЛИ Е, ЧЕ ТОЗИ Е В СЪСТОЯНИЕ ДА ИЗПЛУВА 100 МЕТРА И ТО ЗА НОРМАТИВ ПОД 100 СЕКУНДИ. КОЙ ЗАВЕРИ ДОКУМЕНТИТЕ НА ТЕЗИ ПЕНСИОНЕРИ - НАБЛЮДАТЕЛИ СЪС СВИРКИ В УСТАТА?? Да не говорим, че сред спасителите има и много УКРАИНЦИ , които плуват като торби с цимент. ПЪЛНА ТРАГЕДИЯ КАКТО В ЗАВЕДЕНИЯТА ТАКА И НА ПЛАЖА!!

  Коментиран от #13

 • АНЕНЕРБЕ
  Отговор
  11 16:12  14.08.19

  До коментар #9 от "бивш спасител":

  ЗА ДИСЦИПЛИНАТА НЯМА КАКВО ДА ГОВОРИМ - НЯМА Я. САМО, ЧЕ ТЕЗИ КОИТО СА НАБЛЮДАВАЛИ КАК ДЕТЕТО ВЛИЗА В МОРЕТО НЯМА КАК ДА НЕ СА ЗАБЕЛЯЗАЛИ , ЧЕ ТО СЕ ДАВИ!! КАКВО СА НАПРАВИЛИ ТЕЗИ "СПАСИТЕЛИ", КОИТО НЕ МОГАТ ДА ПЛУВАТ И СА ВЪОРЪЖЕНИ САМО СЪС СВИРКИ В УСТА?!! ЕСТЕСТВЕНО НИЩО , защото талоните им са заверени без да са покрили нормативите за настоящата година! УБЕДЕН СЪМ, ЧЕ ТОЗИ ОТ СНИМКАТА НЕ Е В СЪСТОЯНИЕ ДА ИЗПЛУВА 100 МЕТРА ЗА 100 СЕКУНДИ КАКТО Е НОРМАТИВА. Пенсионера - "СПАСТЕЛ" ще се удави ако го пуснеш да плува в такова море, а камо ли да вади давещо се дете. За съжаление подобни са нещата и с УКРАИНСКИТЕ - СПАСИТЕЛИ които не могат да плуват но стърчат като гларуси по плажа. КОМЕДИЯТА СЕ ПРЕВРЪЩА В ТРАГЕДИЯ ОЩЕ ПРИ ПЪРВИЯ ИНЦИДЕНТ ПОДОБЕН НА ТОЗИ С ДЕТЕТО. ТРЯБВА ДА БЪДЕ ИЗВЪРШЕНА РЕВИЗИЯ НА БЧК ИЗДАЛИ РАЗРЕШИТЕЛНИТЕ ЗА ПОКРИТ НОРМАТИВ НЕ САМО НА "СПАСИТЕЛЯ" ОТ СНИМКАТА , НО И НА ВСИЧКИ СТЪРЧАЩИ КАТО ГЛАРУСИ БЕЗДЕЛНИЦИ КОИТО НЕ НОСЯТ НИКАКВА ОТГОВОРНОСТ ЗА ТОВА КОЕТО СТАВА ВЪВ ВОДАТА

 • АНЕНЕРБЕ
  Отговор
  12 16:14  14.08.19

  До коментар #8 от "Обзорковец":

  НЕЩО НЕ РАЗБРАХ - кой е хипопотама? Този който е плумал навътре или "спасителя" от снимката?
 • Факт!
  Отговор
  13 16:49  14.08.19

  До коментар #10 от "АНЕНЕРБЕ":

  Не си достоен дори да ближеш краката на Жоро

  Коментиран от #14

 • АНЕНЕРБЕ
  Отговор
  14 17:32  14.08.19

  До коментар #13 от "Факт!":

  НЕ АЗ , А ТВОЯ ЖОРО ЩЕ СЕ НАЛОЖИ ДА БЛИЖИ МОИТЕ РЪЦЕ. ЗА РАЗЛИКА ОТ НЕГО СЪМ СПАСИЛ МНОГО ХОРА ОТ УДАВЯНЕ , сред които и деца. ТЕ ГО ПОМНЯТ И СА МИ БЛАГОДАРНИ ЗА ТОВА. ЗА РАЗЛИКА ОТ ТВОЯТ ЖОРО СЪМ ТРЕНИРАЛ ПЛУВАНЕ И ТО НЕ САМО ПРЕЗ ЛЯТОТО , НО И ПРЕЗ НАЙ СТУДЕНИТЕ МЕСЕЦИ НА ЗИМАТА!! Едва ли твоят ЖОРО , е правил това. Убеден съм, че за разлика от мен ТВОЯТ ЖОРО няма да е в състояние да изплува 100 метра за норматив, а камо ли да вади удавник с въже както съм го правил навремето. ТЪЖНО МИ Е ЗА ДЕТЕТО, ЗАЩОТО ВИЕ СТЕ БИЛИ НЕПОДГОТВЕНИ СПАСИТЕЛИ И НЕ СТЕ ГО ИЗВАДИЛИ. ТОВА Е ИСТИНАТА ПРИЯТЕЛ. МИР НА ДУШАТА НА ДЕТЕТО , а вие се измитайте с вашият ЖОРО , защото ако съм на местото на близките на детето щях да ви СЪДЯ !! Какви ги вършехте НЕЩАСТНИЦИ на два бала вълна, която според автора била ЦУНАМИ!! НЕЗАБАВНО ТРЯБВА ДА БЪДЕТЕ ТЕСТВАНИ ЗА НОРМАТИВ , и правоспособност да бъдете спасители !!! КАВАЛИ ТАКИВА!?!

  Коментиран от #15

 • 15 18:18  14.08.19
  Този коментар е премахнат от модератор
 • АНЕНЕРБЕ
  Отговор
  16 22:36  14.08.19

  До коментар #15 от "Факт!":

  НЕ СЕ ЗАНИМАВАМ СЪС ЗАРЕЖДАНЕ НА ПЕДАЛИ!

Напиши коментар:


Публикувай