507 3

АПИ сезира прокуратурата за пожара край Дупница

АПИ ще предяви иск към собственика на предприятието за преработка и изкупуване на вторични суровини

АПИ сезира прокуратурата за пожара край Дупница
Източник: БГНЕС

Агенция „Пътна инфраструктура“ внася сигнал в прокуратурата срещу собственика на предприятието за преработка и изкупуване на вторични суровини, чийто складирани отпадъци предизвикаха пожар до магистрала „Струма“ край Дупница, съобщиха от АПИ.

Преминаването в участъка от автомагистрата между п. в. „Дупница“ и п. в. „Бобошево“ остава ограничено в двете посоки. Трафикът се пренасочва по обходен маршрут от п. в. „Дупница“ по E-79 до п. в. „Бобошево“ на АМ „Струма“ и обратно.

Предстои на надлеза, който беше обхванат от пожара на сметището, днес да бъде направен обстоен оглед от екип от специалисти на Института по пътища и мостове в АПИ и на строителя. Ще бъдат обследвани стълбовете на съоръжението, ригели, фуги, греди и лагери. Първоначалният анализ ще бъде готов до края на деня.

Въз основа на него ще се реши дали преминаването по съоръжението остава ограничено и какви ремонтно-възстановителни дейности ще е необходимо да се предприемат за безопасното преминаване по моста в района на пожара.

След като е ясно какви мерки трябва да се изпълнят и има количествено-стойностна сметка АПИ ще предяви иск към собственика на предприятието за преработка и изкупуване на вторични суровини, направил нерегламентираното сметище, предизвикало пожара.

София / България
Поставете оценка:
Оценка 0 от 0 гласа.

Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • прокурора
  Отговор
  1 13:00  14.08.19
  АПИ да обяснят защо е допуснато да има подобно сметище до такъв национален обект като автомагистралата

  Коментиран от #2

 • Иво
  Отговор
  2 14:04  14.08.19

  До коментар #1 от "прокурора":

  Мърляшка работа! Сами ще се очистим от простотия съчетана с мързел и малоумие.
 • Марио Ангелов
  Отговор
  3 08:08  15.08.19
  Оставки ,калинки давайте!

Напиши коментар:


Публикувай