1 208 8

Юлиан Ангелов, ВМРО: БСП и ДПС саботират честния изборен процес

Юлиан Ангелов, ВМРО: БСП и ДПС саботират честния изборен процес
Източник: БГНЕС

ВМРО обжалва пред Върховния административен съд /ВАС/ Решение на Централната избирателна комисия. Те оспорват отнетото им право да излъчат свои представители при преговорите за сформиране на Общински избирателни комисии /ОИК/, които се полагат по квота от отминалите евроизбори. Въпросното решение 600-МИ/09.08-2019 г. на ЦИК е взето с гласовете на членовете ѝ, които са от квотата на ДПС и БСП. "За пореден път става видно, че тези две формации открито саботират честния изборен процес и принципа на равнопоставеност на политическите партии", смятат от ВМРО'', това заяви депутатът от ''Обединени патриоти'' Юлиан Ангелов пред БНР.

"Надяваме се ВАС да бъде обективен и да направи така, че да се спази законът, което не беше направено от страна на ЦИК", каза пред БНР депутатът от "Обединени патриоти" Юлиан Ангелов, който е организационен секретар на ВМРО. Той уточни, че по закон е разписано по какъв начин се разпределят квотите. По думите му дали ВМРО ще има представители в ОИК не е толкова важно, "важното е да се спази законът".

Ангелов предположи, че добрият резултат на ВМРО на изборите за Европейски парламент вероятно е притеснил БСП и ДПС.

Той призова да се прави разлика между участието на ВМРО в коалиция "Обединени патриоти" и самостоятелно явяване на ВМРО на избори. "Решението явно е взето, за да ощети ВМРО", заключи той.

Юлиан Ангелов коментира в предаването "12+4" по програма "Хоризонт", че шансовете на ВМРО да спечели общински кметове на предстоящите местни избори притесняват и леви, и десни. Той уточни, че партията им има ограничение за коалиране единствено с партии на етническа основа - като "Евророма" и ДПС.

Депутатът обяви, че имат готовност да издигнат свой кандидат за кмет на София. "Обсъждаме няколко кандидатури", добави той и уточни, че до началото на септември ще станат ясни кандидатите на ВМРО за местните избори.

София / България
Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.

Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Юлиан Ангелов ВМРО:
  Отговор
  1 15:21  14.08.19
  Искам да натрупам парички Изберете ме моля ви моля ви
 • Юлиан
  Отговор
  2 15:23  14.08.19
  Честен изборен процес означава всички чинно и под строй да гласуват за герб и божествената. Всеко останало е саботаж и клатене на държавата!
 • Димов
  Отговор
  3 15:23  14.08.19
  Докато неуки и безработни паразити имат право на глас, колкото трудещият и образован човек - няма да има честен изборен процес.

 • ами да
  Отговор
  4 15:32  14.08.19
  Това е нивото на родните политици - олигофрени
 • Boian
  Отговор
  5 16:46  14.08.19
  А стига бе повече цигани ли са хванали от вас да гласуват БСП? Това е направо безобразие! Сега ще трябва да се дават повече пари за циганята за да гласуват за МВРО
 • човек
  Отговор
  6 17:32  14.08.19
  елате да видите какво е в Елин Пелинско - откакто общинския кмет е от ВМРО селата се напълниха с цигани!!!!
 • Кавал Бареков
  Отговор
  7 19:16  14.08.19
  Всички скапани политици и партии скоро ще отидете в канализацията
 • инчхай
  Отговор
  8 10:51  15.08.19
  съботират честния избор циганите(ромите) като върбан които се отчитат на нунката

Напиши коментар:


Публикувай