Last news in Fakti

15 Август, 2019 18:40 1 550 16

Манолова: Налага се да вършим работата на здравния министър

  • мая манолова-
  • здравеопазване-
  • медицински сестри

Медицинските специалисти заявиха, че ако тя се кандидатира за кмет на София, ще я подкрепят

Манолова: Налага се да вършим работата на здравния министър - 1
Снимка: БГНЕС

Налага се аз и моят екип да свършим работата на министъра на здравеопазването. Това каза пред журналисти омбудсманът Мая Манолова след среща с организациите на медицинските сестри, акушерките, лекарските асистенти и фелдшерите, рехабилитаторите и кинезитерапевтите, на която обсъдиха законопроект за съсловните организации на медицинските специалисти.

"Искането за създаване на Закон за съсловните организации на медицинските специалисти по професии е едно от основните искания на протестите", каза Мая Манолова, цитирана от "Фокус".

По думите ѝ, това искане е обявено официално още на първите протести през месец март.

"Беше поет ангажимент от министъра на здравеопазването, че ще предложи такъв проект до 20 април за обществено обсъждане и след това ще го внесе в парламента, но за съжаление няма никакво действие от страна на властта", заяви омбудсманът.

Тя добави, че се налага с екипа и да изготвят такъв проект и да свършат работата на министъра на здравеопазването.

Медицинските специалисти на срещата бяха единодушни, че изготвянето на такъв закон е наложително и изказаха своите благодарности на омбудсмана Мая Манолова, като заявиха, че ако тя се кандидатира за кмет на София, ще я подкрепят, както тя ги е подкрепила. Те обявиха още, че на 11 септември ще започнат протест пред Народното събрание и няма да си тръгнат, докато не бъдат приети техните искания и не бъде приет Законът за съсловните организации.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 месара

    14 15 Отговор
    майче, ти не вършиш никаква работа, не ставаш! а това за кмет на София....... голям смях ше падне!
  • 2 Уууууу

    3 2 Отговор
    Да я свършим и след това го осъдим на бъдеще без работа и доходи и всеки ден да им повтаряме колко добре живеят.
  • 3 Антисоциалист

    13 14 Отговор
    Господа, както винаги, г-жа Манолова не изпълнява задълженията си на Омбудсман и се бърка в чужди й области. Предложението й за закон (а тя няма право да внася проекти на закони!) в Народното събрание е нелепо. Съсловните организации на медиците не са незаконни, действат по законен ред и ако госпожата не е съгласна с него, то нека посочи какво и защо иска да се ппромени. Намерението й да се кандидатира за кмет при нейните ниски и низки организационни възможности е проява на нагла самоувереност. Помни се как тя събра за бедните парични помощи - събраната сума бе по-малка от необходимите разходи за разпределянето им. Помни се как тя изнудваше бизнесмени да подарят храни за бедните без да организирала склад, та дарителите стовариха даренията си на тротоара пред сградата й. Помни се, че още с назначаването си г-жата закри библиотеката на Омбудсмана, организирана от предшествениците й - г-дата Ганев и Пенчев. Каква диващина! Помни се, че г-жа Манолова обяви всеки ден за Великден. Пак диващина! Диващините й са вредни и непотребни на софиянци.

    Коментиран от #14

  • 4 5555

    11 11 Отговор
    Мая трябва да е кмет.Да се измете крадливата геобарска шайка.
  • 5 Другия с коня

    5 6 Отговор
    Жена ми не е е....ана 6 месеца....Моля Мая Манолова и ЕКИПА и да ми свършат работата,докато съм извън България ....в невъзможна ситуация .....Благодаря Предварително....и Ще гласуваме за МАЯ цялото семейство,кучето Пуфи и котката Чучи...И мезете Блажно....Мезете...
  • 6 Мая кмет на София, БСП да управлява.

    6 9 Отговор
    Само Мая и БСП. Ура...... Ура....... УРА......
  • 7 Petko

    6 1 Отговор
    Гяволе, лесно се яхват протести! От коя партия е? Май от БСП-ГЕРБ! Хитра сврака!
  • 8 Така

    3 5 Отговор
    Хора на изборите да осъдим всички Сини фашаги-комуняги Сдс, ДПС, Ндсв, Герб, Иванчева, Слави и др. на същата участ, която ни осъдиха нас народа на БГ през 1989г. Без работа, доходи, социално-здравно-образувателно осигуряване и др. Да им бъдат издадени сини лични карти без право на напускане на БГ, за измират бавно, както ние измираме след 1989г. Не трябва да излизат извън БГ, защото имат големи сметки извън БГ и там ще живеят и ще ни се присмиват.
  • 9 Да го направим

    3 3 Отговор
    Хора на изборите да осъдим всички Сини фашаги-комуняги Сдс, ДПС, Ндсв, Герб, Иванчева, Слави и др. на същата участ, която ни осъдиха нас народа на БГ през 1989г. Без работа, доходи, социално-здравно-образувателно осигуряване и др. Да им бъдат издадени сини лични карти без право на напускане на БГ, да измират бавно, както ние измираме след 1989г. Не трябва да излизат извън БГ, защото имат големи сметки извън БГ и там ще живеят и ще ни се присмиват.
  • 10 Дърт Търтей

    7 0 Отговор
    Като видя пчеличката Мая, ставам на кокал!
  • 11 filo

    6 6 Отговор
    Тая овсъ е на всяка манджа мерудия, за да изглежда като борец за народно добруване. Разбира се това е лъжа, въпреки че й викат Мая общата.
  • 12 filo

    5 4 Отговор
    Тая Бойко я сложи омбудсман и сега щяла да му мъти водата, неблагодарница.
  • 13 Иван Царски

    7 4 Отговор
    И тази като Курнела прави политика от нещастието на хората!Защо се меси в трудови заемоотношения в който ТЯ НЯМА НИКАКВА РАБОТА!Щом работодателя смята ,че някой не си върши работат-го УВОЛНЯВА!Това ли е "бъдещия" кмет-застъпник за НЕКАДЪРНИТЕ!Хайде поне да бъде коректна и да напусне длъжността Омбуцман и ТОГАВА ДА ПРАВИ КАМПАНИЯ!Типично по комунистически-с чужда пита ,помен прави!В кампания за кмет,всеки ден слушаме-омбуцмана това,омбуцмана онова,абсолютно МАЙМУНСКО ПОВЕДЕНИЕ,не пуска стария клон ,преди да хване новия!
  • 14 Sss

    2 2 Отговор

    До коментар #3 от "Антисоциалист":

    Да ти с****а в устата!
  • 15 Тръмп

    4 2 Отговор
    Щом като Манолова разбира толкова от здравеопазване,защо иска да стане кмет???:):):)
  • 16 Nik

    2 1 Отговор
    Поредната пиар акция на Манолова!Събрала една шепа "боркини за справедливост",които забележете,щели да я подкрепят за кмет на София!Смях!Едната от "боркините"-Мая Илиева-уволнената с право от ръководството на "Токуда",се явява по телевизиите със скъсани дънки,"в крак с модата"!Егати простакесата!Щели да протестират пред Народното събрание на 11септември!Циркът е пълен!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове