17 Август, 2019 21:03 22 948 120

Над 50% от българите слушат чалга

  • чалга-
  • българин-
  • музика-
  • проучване

Най-много слушат музика вкъщи

Над 50% от българите слушат чалга - 1
Снимка: БГНЕС

Най-слушаният стил музика в България е народната музика. Почти половината от българите харесват попфолк, показва проучване на "Тренд", посветено на музикалните предпочитания на българите. 43% от българите слушат музика всеки ден, а 27% няколко пъти в седмицата. Младите в най-големи дялове слушат музика всеки ден и с увеличаване на възрастта намалява делът на тези, които слушат ежедневно, уточнява news.bg. Малки дялове регистрираме при опциите веднъж седмично - 5%, няколко пъти месечно - 6%, по-рядко - 7%. 5% от българите слушат музика само по поводи и тържества. 9% посочват, че не слушат музика.

Народната музика се слуша от най-голям дял - 26%. На второ място е попфолк/чалга - 21% и поп с 19%. 14% от българите слушат рок. Младите на възраст 18-29 г. в най-голям дял слушат попфолк/чалга. С увеличаването на възрастта намаляват вкусовите предпочитания към този жанр и се увеличават спрямо народната музика и поп музиката. В малките населени места и селата хората предпочитат народната музика и попфолка, а живеещите в Столицата и Областните градове - поп и рок. 8% е делът на българите, които слушат естрада.

В най-голяма степен българите слушат музика вкъщи - 56%. 21% - в колата си. Едва 7% посочват, че в ресторанти, кафета, барове, клубове, дискотеки слушат музика най-често.

Радиото и телевизията са основните източници, от които българинът слуша музика - 35% от радио и 31% от телевизия. 11% слушат музика през телефона си. Младите между 18 и 29 г. основно слушат през мобилното си устройство.

Близо две трети от българите посочват, че ходят на концерти, докато цели 71% посочват, че не ходят. Живеещите в Столицата в най-голям дял ходят на концерти за сметка на живеещите в областни градове, малки населени места и села. Това, в голяма степен се дължи на факта, че в София хората имат повече опции и възможности да посещават концерти.

За малко над половината от българите (56%), когато слушат музика водещото е мелодията, ритъмът, инструментът, докато за една трета водещи са съответно текстът, смисълът, посланията. Прави впечатление, че само за хората над 70 години е по-важен смисълът и текста, отколкото мелодията и ритъма.

Българските изпълнители са по-често слушани от чуждестранни такива. Малко повече от половината (56%) слушат най-често български изпълнители, докато 28% най-често слушат чуждестранни. По-възрастните хора в по-голям дял слушат най-често български изпълнители, докато по-младите са разполовени в избора си на изпълнители.

Близо половината (48%) от българите посочват, че харесват попфолк музиката, докато 41% посочват, че не я харесват. Тук отново се наблюдава, че младите симпатизират в по-голям дял на този жанр за сметка на по-възрастните. Две трети от живеещите в селата харесват попфолка, а в Столицата този дял е 44%.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 роцк2019

    81 5 Отговор
    ... другата половина - рок, а третата половина - метъл. Статистическа грешка няма.

    Коментиран от #9

  • 2 Шоферхофер

    35 4 Отговор
    Кога някой кара пиян най му е кеф да слуша чалга са ми казвали. Много хора слушат техно Туп Туп Туп
  • 3 Дгд

    33 66 Отговор
    Глупости, никой от младите не слуша чалга.
  • 4 ЗА ЕЛЕКТОРАТА НА

    17 38 Отговор
    бсп СТАВА НА ВЪПРОС.

    Коментиран от #97

  • 5 Гост

    77 3 Отговор
    Аз си мислех, че са 80%

    Коментиран от #43

  • 6 ИМПЕРИАЛИСТ

    60 15 Отговор
    Българщината ни е атакувана непрекъснато и от всякъде. Този могъщ извор, българската народна песен, целенасочено се отравя и затлачва. На нас денонощно ни се натрапва, ЧАЛГА, ПОП, РОК, МЕТЪЛ и разбира се некъдърно обработен фолклор с малки изключения. Целта е, -"ПРОСТ НАРОД-СЛАБА ДЪРЖАВА"- народна поговорка.
    copy-paste: "...........Традиционната музика на всеки народ представлява една от най-важните съставки на неговата култура, наред с езика, религията, обичаите и др. Безспорно, всеки народ представлява сбор от производители и консуматори, но културата е това, което поддържа равновесието между тях. Без културата, балансът се измества в посока към консуматорите, което е естествен природен закон. ........."
  • 7 Боли МА Фуя

    17 18 Отговор
    Боли мъ чепа

    Коментиран от #94

  • 8 Име

    29 3 Отговор
    Личи си.
  • 9 333

    26 5 Отговор

    До коментар #1 от "роцк2019":

    От кога метъла не е рок?

    Коментиран от #12, #51

  • 10 Дгд

    33 21 Отговор
    Кой изобщо слуша чалга, освен по кръчмите???
  • 11 русенец

    90 9 Отговор
    Само 50%? Не, идиотите са много повече!
  • 12 11вер

    7 2 Отговор

    До коментар #9 от "333":

    От днес.

    Коментиран от #105, #107

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Дгд

    63 5 Отговор
    Много гадна снимка. Две мазни силиконови кифли позират, за набиране на фенове чeкиджии/ки. Бльок, отивам да драйфам, след 5 мин пак ще пиша.
  • 15 ИМПЕРИАЛИСТ

    53 4 Отговор
    Това е само върхът на айсберга! Всичко си върви в комплект: Семейни начала, ин витро-процедури, джендърска философия, глобализъм, Евровизия, конкурси на дупаретки, фешън визия, поп-музика, чалга, здравна каса...
  • 16 Лошия

    19 39 Отговор
    Айде, някой нямали да се изтъкне, че не слуша чалга. Мислийки си , че така е станал по-умен и културен. ХА ХА ХА

    Коментиран от #25, #61

  • 17 Рошко

    40 9 Отговор
    Ами такова ни е образованието чалгаджийско
  • 18 Вярно е

    35 7 Отговор
    Защото, ако това не беше вярно, Тиквата нямаше да печели избори толкова пъти, нито пък сега Слави щеше да има някакъв шанс в политиката.
  • 19 12231

    24 11 Отговор
    Не разбирам къде е проблема.Може би рапа е по добрата алтернатива или джендър-техното? Защо липсва критика за тях.
  • 20 Крали Марко

    26 6 Отговор
    Аз също слушам фолк, само че норвежки.
  • 21 За електората на

    18 7 Отговор
    герб става въпрос!
  • 22 Софиянеца

    33 5 Отговор
    Селянчета чалгарчета!
  • 23 Анти милиционер

    20 3 Отговор
    Гръбнакът на демокрацията.
  • 24 Математик

    45 2 Отговор
    Близо 2/3 от българите ходели на концерти, докато 71% не ходели?! Как става тая работа?

    Коментиран от #54

  • 25 Гост

    7 19 Отговор

    До коментар #16 от "Лошия":

    Ето аз не слушам чалга,но чалга в съвременния и вид,с голотиите,гюбеците,силикония,кифленията...от старата "чалга" слушам Тони Дачева,дует Южен Вятър ....Как тихичко си капеха листата...и вятъра ги носи нядалеч,прости прости че се омъжих скъпи,прочете с болка старият войник
  • 26 Sabaton

    64 10 Отговор
    Селяндури и каруцари слушат чалгата. Музиката на циганите
  • 27 Кой68

    10 2 Отговор
    От тук капацитетите може ли някой да ми обясни що е -чалга?И дайте сериозно.......Ако може и -естрада...

    Коментиран от #71

  • 28 Behemoth

    18 2 Отговор
    Просто племе ,ей!
  • 29 Джорджано

    14 6 Отговор
    Аз слушам Луна:)
  • 30 Шаран БГ

    23 4 Отговор
    Всичко има: и телевизионни канали и най-различни радиостанции.......Само българска народна музика няма. Няма хора, няма ръченици, няма народни песни. Ако ги има - човек трябва със "свещ да ги търси". Сред младите е залегнало мнението, че това е "селска свирка" и тя е за дъртаците. Най ми е весело като слушам "Дарик". Иначе чудесна радиостанция - аз и за това я слушам!! Но обикновено като се заплеснат по западната музика , на всеки 4-5 минути се включва диктора и изрича със апломб : " Това е БЪЛГАРСКОТО "Дарик" радио !!" И правилно - като слуша човек музиката, никога няма да се "договеди", че това е българско радио. Иначе в седмицата имат няколко часа отделени само за народната музика. В далечното минало имаше само две-три радиостанции, които събуждаха хората с хора и ръченици и ги приспиваха с народни песни .Изпълнителите на народна музика обикаляха из цялата страна и на живо даряваха населението с красотата на българските народни ритми. А и тогавашната власт много се боеше от "западното капиталистическо влияние" Не знам как, но френските и италианските песни най-вече, все пак звучаха в родния ефир !?Имаше "Музика на народите" и народите най-вече бяха от соцлагера. Сега има всичко за всеки вкус.Нека всеки да слуша , което му е приятно. Културата на един народ обаче, се изразява и чрез неговата народна музика. За това трябва и да се "култивира". На горните "стъкмистики" може някой и да повярва.........
  • 31 2342

    15 0 Отговор
    В заглавието пише над 50%, а в текста 21%. Съвсем малка разлика....
  • 32 брях

    19 0 Отговор
    „Близо две трети от българите посочват, че ходят на концерти, докато цели 71% посочват, че не ходят”-нящо ми се загуби математиката нищо,че навремето завърших ПМГ.

    Коментиран от #33, #47

  • 33 хахаха

    22 0 Отговор

    До коментар #32 от "брях":

    Ами тъй ще е след като чалгата се слуша повсевнестно,то и математиката се превръща в чалга.После що сме били най-бедните в Европа.С такъв потенциал скоро и Ангола и Камерун ще са ни задминали
  • 34 бял

    14 3 Отговор
    Нация селяци
  • 35 Митко

    30 3 Отговор
    Да си пуснеш чалга за да ти се оправи настроението, е все едно да се насереш, за да ти замирише на хубаво!

    Коментиран от #70

  • 36 Адолф Хитлер

    11 11 Отговор
    Отново песимизъм!Положението в България е толкова зле,че във Варна сервитьорите взимат 600 евро на месец,в Шумен ако работите като обикновен работник в Алкомет 1000 лв не ми мърдат на месец,а в София заплатите са над 1300 лв на месец.БВП на България е 2-ри на балканите след Гърция (Турция я няма в статистиката),а доходите ни са по-ниски от тези на Сърбия и Черна гора,но това е защото червените изроди продължават да източват България и бг хазна.Доколкото до чалгата,то тея изследванията са правени на 1000 или 10 000 човека,което е пак относително да се каже дали бг слушат или не слушат чалга.

    Коментиран от #49

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Така...

    18 2 Отговор
    ...значи нито един от запитаните не посочи класическа музика или джаз, блус, или нещо друго? Музиката носи със себеси философия, ценности, разбирания. Оформя начина на мислене, личноста. Музиката е изкуство и се създава от хора със знания и умения...
    ...всичко друго е само дъндания за приматите.
  • 39 Тръмп

    16 1 Отговор
    Изследването е правено от пиян Чалгар,та за туй не му излизат сметките и процентите!!!:):):)
  • 40 Тръмп

    7 4 Отговор
    А Славун Трюфелов с колко слушатели и послушковци е или изпадна от класациите???:):):)
  • 41 Therion

    6 0 Отговор
    Безсмислена статия
  • 42 Тончо манафа Зън, Зън, Зън...!

    7 1 Отговор
    От това кво да очакваш...! Всичко фалшиво...! Това е Тончу...! Копи пейст прави хакера...!
  • 43 Румяна Костова

    7 1 Отговор

    До коментар #5 от "Гост":

    Нещо не е наред с това изследване. Според него 35 процента слуша музика от радиото и 31 процента от телевизията Само пък 11 процента - чрез телефона си. Даже и в дълбоката провинция имат Интернет и съответно безкрайни варианти да се слуша музика за всякакъв вкус. Не ми се вярва средно статистическия българин да е толкова задръстен, че да предпочита да си задоволява музикалните потребности чрез телевизията и радиото Добра новина е, че половината българи не слушат фолк музика. Жанр, който работи за тоталното затъпяване при индивидите, които го слушат.
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 небрежнев

    7 1 Отговор
    Ясно се различават и предпочитанията по националност. Интересно ми е колко от циганите предпочитат чалга?
  • 46 Зайко Байко многознайко

    5 1 Отговор
    123 проба?!.
  • 47 Джудже

    9 1 Отговор

    До коментар #32 от "брях":

    Не се притеснявай, и на мен ми се губи математиката (нищо, че съм учил във ВМЕИ) : "Над 50% от българите слушат чалга", а "на второ място е попфолк/чалга - 21%"? Или може би се вземат "поп", "фолк (народна музика) и "попфолк (чалга)" заедно!!! Ами аз като харесвам класика, рок и народна музика, а не понасям чалга..., може би съм чалгар!!!
  • 48 Пенев

    6 0 Отговор
    Хубаво е че има свобода на словото но трябва все пак да се въведе някакъв правилник в журналистиката не може да има подвеждащи заглавия и лъжи, рейтинга ви пада.
  • 49 BMW

    14 2 Отговор

    До коментар #36 от "Адолф Хитлер":

    Незнам за Варна и за Шумен но в София недей да говориш глупости че над 1300 били заплатите, 1000 най много като навсякъде почти гледат ако може по малко да ти дадът.
  • 50 пръч

    13 2 Отговор
    в България отпадъците са 80 % така че това са ласкави слова
  • 51 Косачката

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "333":

    От винаги, други малоумни въпроси?

    Коментиран от #106

  • 52 Аааa

    11 0 Отговор
    Процентът на дебилите в бг , май беше 80 ...
  • 53 Госあ

    7 0 Отговор
    Че чалгията със всичките и "послания" е най слушаната музика в България, ясно. Ама айде земете си оправете цифрите в това дето сте преписали.
  • 54 Голям Слон

    7 0 Отговор

    До коментар #24 от "Математик":

    С такава математика се печелят избори. И с 5/4-ти гласуващо население. Повтарям, пет четвърти :-)

    Коментиран от #58

  • 55 Голям Слон

    15 2 Отговор
    Когато на кофти човек му е хубаво, това е чалга.
    Когато на хубав човек му е кофти, това е блус.

    При 4000 диска и 1000 плочи е трудно да се каже какво точно слушам. Със сигурност там няма чалга и поп-фолк от България. Но от българското предпочитам ФСБ, Щурците, БТР, Остава, Атлас, Тангра, Gravity Co...

    Коментиран от #82

  • 56 статистик

    6 0 Отговор
    ........и средната заплата за страната е 1300 лв. според НСИ. Вервайте братя, за бога!
  • 57 Салито

    1 1 Отговор
    Чи кво ни харесват на" Голямата примоция" - ?
  • 58 Госあ

    3 0 Отговор

    До коментар #54 от "Голям Слон":

    Доколкото знам 2/5 от българското население гласуват. Или ти такт имаш предвид ? Иначе, 21% - попфолк плюс 19% поп = 40% чалга или 2/5 😂 Има и нек'во съвпадение. Със сигурност има и припокриване на предпочитанията при слушащите поп и попфолк.

    Коментиран от #59

  • 59 Голям Слон

    3 1 Отговор

    До коментар #58 от "Госあ":

    Имам "изпонапредвид", че доста народ в страната понятие си няма от математика и всички производни на нея науки. Статистика, например. А 5/4-ти от населението математически е невъзможно понятие. Населението винаги се приема за 1-ца, т.е. 100%. 5/4-ти е 1.25. Няма как да се случи това, нали? Може да се каже, че 1/4 слуша рок, 1/2 чалга и останалите 25% нещо друго :-))) Така се печелят избори. Започваш да му вадиш на простия народ разни социологически "извадки", базирани на най-много 500 човека (репрезентативна) и започваш да им промиваш мозъците. Пък хората не обичат да са на губещата страна.. Как ще гласуваш за някого, който е предварително обречен от платените агенции. Но тук си хортуваме за музика, която действително е отражение на бит и култура. Мултикултура в случая. Тъкмо съм си засилил "Епизод от романтичен филм". Поздрави на всички.

    Коментиран от #66

  • 60 Простотия бг

    11 1 Отговор
    Чалгата не е народна музика, е шум за шизофреници. Ако затвориш чалгар в изолатор и му пуснеш опера той ще се самоубие.
  • 61 Голям прос

    7 1 Отговор

    До коментар #16 от "Лошия":

    Не я слушам, елементарна е като текстове, ритъм и визия. Едно и също. Погледни народната музика какви тактове има, разнообразие. Виж и съдържанието на текстовете на народните песни и ще разбереш какво губиш като поддържаш поп фолка и чалгата, макар че аз не ги различавам. Най-добре един по-възрастен учител по музика да те светне по въпроса ако имаш желание да се научиш
  • 62 Голям прос

    5 2 Отговор
    Не съм чувал чалга да се пее на два или три гласа
  • 63 Шизофрения бг

    7 0 Отговор
    Чалгата не е народна музика, а е шум за шизофреници. Ако затвориш чалгар в изолатор и му пуснеш опера той ще се самоубие. Чалгата е вид изтезание за един нормален човек.
  • 64 Салатка

    4 0 Отговор
    До гражданина дето яде баничка, щото домат нема/3 лева, баце. Ас сам от село, Петко се казваш.
  • 65 ТРОПЧО

    6 15 Отговор
    МИ ДА ЧАЛГА СЕ СЛУША НАВСЯКАДЕ ДАЖЕ И ТЕЗИ ДЕТО Я ХУЛЯТ Я СЛУШАТ ПАРВО Е ХУБАВА И СТАВА ЗА ВСИЧКО ВТОРО ТЕ НЕ ПРОСЯТ ПАРИ КАТО ЕСТРАДАТА РОКА И НЕ ЗНАМ СИ КВА ДРУГА ГЛУПАВА МУЗИКА ТЕ СИ ГИ ЗАРАБОТВАТ ОТ СЛУШАЕМОСТ УЧАСТИЯ И ТН. НЕ КАТО ТЕЗ СМЕШНИЦИ ДЕТО НИКОИ НЕ ГИ СЛУША И НЕ ХОДИ ПО УЧАКТИЯТА ИМ И СЕ ЧУДЯТ КВО ДА ИЗМИСЛЯТ ДА ПРЕЖИВЯВАТ ДА ПРАВЯТ КОНЦЕРТИ ДА ПЕЧЕЛЯТ ДОКОГА В ТАЗ ДЪРЖАВА ЩЕ ИЗДЪРЖАМЕ САМО НЕКАДЪРНИЦИТЕ И МЪРЗЕЛИВЦИТЕ СТИГА ВЕЧЕ
  • 66 Госあ

    1 0 Отговор

    До коментар #59 от "Голям Слон":

    Знам че 5/4 е невъзможно понятие, затова те попитах дали нямаш предвид такта.
  • 67 дявола

    4 0 Отговор
    Като ги гледам тези бръскалки и забравям за тъпата чалга тя вече се гледа не се слуша.Най-добре направи Коко Динев прекара ги всичките през леглото и ритника отзад.Те само за това стават а се мислят за голямата работа
  • 68 JUDAS PRIEST

    6 1 Отговор
    HEAVY METAL...ЗАВИНАГИ...

    Коментиран от #74

  • 69 нервен ( разбивача на тролове )

    1 5 Отговор
    Процента руски подлоги и процента чалгари в обществото са странно сходни ...защо ли
  • 70 стоян

    1 0 Отговор

    До коментар #35 от "Митко":

    До 35 ком -много умна мисъл -как я измисли =да не си оперен певец
  • 71 3475

    2 0 Отговор

    До коментар #27 от "Кой68":

    Чалгата е турлю гувеч.Ама и за нея си има слушатели.

    Коментиран от #73

  • 72 Галя

    6 0 Отговор
    Електоратът на герб и Слави
  • 73 Кой68

    2 1 Отговор

    До коментар #71 от "3475":

    Как пишете срещу нещо което неможете да обясните с думи прости,а пишете истерични глупости...

    Коментиран от #89

  • 74 Кой68

    1 3 Отговор

    До коментар #68 от "JUDAS PRIEST":

    Дрога.....СПИН....Кръв.
  • 75 Иван

    14 1 Отговор
    Няма нито един интелигентен човек, който изобщо да понася чалгата, не да я слуша. Това е най-яркия критерий за интелектуалното равнище на индивида.

    Коментиран от #80

  • 76 Хасан

    2 0 Отговор
    Над 50% а другите са в чужбина е как да стане тогава
  • 77 Bubbles

    5 7 Отговор
    Всички слушат чалга, ама едните се превземата че били голямата кОлтура и не били слушали, ама вечер като седнат на масата ела да ги видиш как зяпат планетата на чичо Митко.
    Пък и то като погледнеш другите стилове отдавна са същата порнография, с тая разлика че българските естрада и рок отдавна умряха, а напъните на така наречените ПОП ревачи са толкова жалки че да ти се доплаче.
    Достатъчно е да погледнеш "Цвете за Гошо" и ще ти стане ясно че и бълогарския рок е при Гошо или по-точно си е отишъл с него, едно и същи песни от на баба ми абитуриентския бал всяка година, а и без това малкото ново не става за чеп а зеле.
    Пускаш канала BGмюзик дето е само за българска музика или онзи другия(вече не му помня името) и до края на втората песен или си заспал или ти се иска да се метнеш от балкона...
    Не харесвам така наречения поп-фолк а твърдата чалга(не циганските кючеци), чалгата която се правеше преди беше истинска имапе смислени текстове, музиката беше хубава, а днес тия лигавщини селски за нищо не стават, затова само сръбско.

    Коментиран от #78

  • 78 9289

    3 2 Отговор

    До коментар #77 от "Bubbles":

    Ясен си ми.
  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 9253

    3 1 Отговор

    До коментар #75 от "Иван":

    В ДЕСЯТКАТА.
  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 Morgoth

    8 3 Отговор
    Младите за съжаление са родени по времето, когато друга музика просто нямаше. Те са откърмени с чалга. Да се надяваме на следващто поколение за промяна. Дано не припознаят музката на родителите си. Надявам се поколението на моите деца да вземе да бъде по-разумно от това между мен и тях.

    Коментиран от #87

  • 84 Чичо АДИ

    6 3 Отговор
    Да не пропусна, довечера са AVANTASIA СМЪРТ НА ЧАЛГАТА !!!
  • 85 Варна

    6 2 Отговор
    А аз слушам класическа музика най- вече. Уви твърде малка група сме и като гледам явно сме под 1%, щото иначе щяхме да бъдем отчетени.
  • 86 Галъп

    9 2 Отговор
    За да предпазя децата от чалгата се наложи да напусна страната, аз и още 3 000 000 човека..циганите не ги броя

    Коментиран от #93

  • 87 7287

    3 1 Отговор

    До коментар #83 от "Morgoth":

    Кой ти каза,че е нямало друга музика.Имаше радиостанции с много хубава стара,и съвременна музика.Ама като си го влече чалгата.От една торба с радиостанции,ще отиде на чалгаджийската.

    Коментиран от #90

  • 88 azko

    1 5 Отговор
    Нищо не се споменава за електронната и хаус музика,сшушам я от доста години и мисля че има голям дял.Но-едно голямо НО,израснал сим във времето на”Радка пиратка”.”Доко Доко” и подобни....така че дори и сега с подходяща компания мога да седна и с удоволствие да се нафирякам на такава музика.

    Коментиран от #92

  • 89 6596

    1 0 Отговор

    До коментар #73 от "Кой68":

    Ти явно не знаеш,на кое му казват чалга.Ясен си.

    Коментиран от #96

  • 90 Morgoth

    2 0 Отговор

    До коментар #87 от "7287":

    Имаше, но колко беше достъпна? На колко места можеше да отидеш и да си сигурен, че по някое време на да преминат на чалга? В колко градове имаше дискотека в която да не пускат чалга?
  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 Bubbles

    2 1 Отговор

    До коментар #88 от "azko":

    Като стане музика ще я споменат, засега е просто шум.
  • 93 Bubbles

    1 1 Отговор

    До коментар #86 от "Галъп":

    Ако това е истина не отлагай повече, лапай дулото и дърпай спусъка...
  • 94 Празна Главо,

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Боли МА Фуя":

    Като те боли,ходи се лекувай!!!Сигурно имаш венерическа болест!!!
  • 95 КУЙЧО ВАНЧО

    2 1 Отговор
    DITER BOLEN (MOODARN TOOKING) -POP TITAN!!!!!!!
  • 96 Кой68

    0 2 Отговор

    До коментар #89 от "6596":

    Чалга/попфолк;етнопоп/смесица от българска,гръцка,турска и фламенго или свирня.Аз знам но ми бе интересно че всеки пише според опорната точка или това което има евентуално във главата?Но то не е писане,а само простащини,псувни и обиди понеже слушат "правилната "музика където някои идоли умират от наркотици,СПИН или алкохол?Слушай което ти се слуша и него натрапвай.........

    Коментиран от #99

  • 97 Хаджи хаджи Българин

    2 3 Отговор

    До коментар #4 от "ЗА ЕЛЕКТОРАТА НА":

    Електората на ГЕРБ слуша чалга и дори я създава! А ДПС маанета! Аго бяхте написали кой каква музика слуша, по партийни симпатии, щаше да е забавно!
  • 98 Ddddd

    2 1 Отговор
    Над 50% от българите слушат чалга-доказателство за висока култура
  • 99 Morgoth

    5 1 Отговор

    До коментар #96 от "Кой68":

    Чалгата е открадната или купена от турско, гръцко или сръбско мелодия, задължително с прекомерна орнаментика, на която във всяко едно изкуство и се казва кич. Това комбинирано с изключително прост текст (добавям скоба, за да поясня разликата между прост и просташки, а именно, че просташки са текстовете на Хиподил, където е видно, че умен човек простее за да е весело, докато в чалгата прост човек демонстрира простотията си).
    Чалга феновете за съжаление са силно активни в натрапването на своя вкус на останалите. Простотията им прелива на високи децибели от кръчми и коли.
    А относно СПИН и наркотици - повечето музиканти са един дол дренки - забогатели твърде рано и твърде бързо, презадоволени и чудещи се каква скандална простотия да направят за да бъдат постоянно в окото на медиите. Сред тях наркотиците и самоубийствата са много повече отколкото сред останалите.

    Коментиран от #112

  • 100 100

    1 0 Отговор
    Номер 100
  • 101 Отец Прецакий

    1 4 Отговор
    ...,а другите 50% слушан,но ги е срам да си признаят

    Коментиран от #104

  • 102 Менгеле.

    4 1 Отговор
    Да наистина така е повече от 50/ от населението в България слуша чалга това са циганите които са вече повече от нас .
  • 103 Munchen

    6 0 Отговор
    От чалга нация какво може да се очаква?
    Всичко върви в комплект с културата, възпитанието, начина на мислене, шофирането, мутризацията и простотията.
    И все пак - само рок и метъл!
  • 104 Morgoth

    4 0 Отговор

    До коментар #101 от "Отец Прецакий":

    Мократа мечта на всеки чалгаджия - да се окаже, че анти-чалгарите като се напият и те слушат чалга. Да, ама не! Времето когато чалгаджиите се срамуваха да си признаят вече за съжаление свърши - колкото сте, толкова сте, вече няма скрити, а който казва, че мрази чалгата, наистина я мрази.
  • 105 XxxL

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "11вер":

    Метъл е подарил на рока или ако искаш на рокендрола ! Не пиши простотии
  • 106 XxxL

    0 0 Отговор

    До коментар #51 от "Косачката":

    Ти си написал малоумен отговор,и си помисли че си оригинален! Метъл музиката е подарил на рокендрола! Демек разновидност! За да разбереш. ! "Професоре " ! 😂

    Коментиран от #108

  • 107 XxxL

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "11вер":

    Чети подстил на рока !
  • 108 XxxL

    0 0 Отговор

    До коментар #106 от "XxxL":

    Метъла е подстил на рока !
  • 109 Гзт

    3 0 Отговор
    А къде оставиха , джаза , класическата музика, ню ейджа, електронната, техното, кънтрито. Нищо за тях. Само чалга, то младите само това им в главите сладникава музика , за маса и гюбеци.
  • 110 Ивайло

    1 0 Отговор
    Авторе, оправи си статията!!! В заглавието над 50% слушат чалга, пък надолу като се зачетеш - 21% ??? Всеки да си слуша каквото му харесва, аз лично обичам рок и метъл!!! ;)))
  • 111 venix

    4 0 Отговор
    Слушайте си чалгата и продължавайте да се опростачвате! "Кажи ми какво слушаш, за да ти кажа какъв си!" Слушането на чалгата, драги ми читателю, се свързва със слаб интелект или липса на такъв.
  • 112 Чичо АДИ

    1 0 Отговор

    До коментар #99 от "Morgoth":

    Човеко ПИЯ ЕДНА БИРА ЗА ТЕБ И ЩЕ СИ ПУСНА Beto Vazquez Infinity - Discography/2001 - Beto Vazquez Infinity (FL) ЖЕСТОКИ СА Наздраве и не забравяйте Барабата ,Бате Гошо ,Джимарата ,Бонзо и Бон Скот !!! Смърт на фашизма и на неговите врагове !!
  • 113 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 114 Момчето което

    1 3 Отговор
    Феновете на Поп-фолка сме хора ... !
  • 115 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 116 CHALGA BG

    1 1 Отговор
    Коста Марков - Имам само едно сърце (SUPER RETRO HIT)
  • 117 Азис Няма ФЕН

    0 0 Отговор
    Поп-фолка е музиката на Балканското землище !
  • 118 Water Girl

    2 5 Отговор
    Чалга foever😘
  • 119 АМИН

    1 0 Отговор
    Да опишем България...Ниски заплати и образование...банки и заеми...тото и религия...чалга, люти чушки и ракия...АМИН! Тези да не се размножават по света и да замърсявят земята. Да си стоят тук.
  • 120 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове