17 694 112

Над 50% от българите слушат чалга

Най-много слушат музика вкъщи

Над 50% от българите слушат чалга
Снимка: БГНЕС

Най-слушаният стил музика в България е народната музика. Почти половината от българите харесват попфолк, показва проучване на "Тренд", посветено на музикалните предпочитания на българите. 43% от българите слушат музика всеки ден, а 27% няколко пъти в седмицата. Младите в най-големи дялове слушат музика всеки ден и с увеличаване на възрастта намалява делът на тези, които слушат ежедневно, уточнява news.bg. Малки дялове регистрираме при опциите веднъж седмично - 5%, няколко пъти месечно - 6%, по-рядко - 7%. 5% от българите слушат музика само по поводи и тържества. 9% посочват, че не слушат музика.

Народната музика се слуша от най-голям дял - 26%. На второ място е попфолк/чалга - 21% и поп с 19%. 14% от българите слушат рок. Младите на възраст 18-29 г. в най-голям дял слушат попфолк/чалга. С увеличаването на възрастта намаляват вкусовите предпочитания към този жанр и се увеличават спрямо народната музика и поп музиката. В малките населени места и селата хората предпочитат народната музика и попфолка, а живеещите в Столицата и Областните градове - поп и рок. 8% е делът на българите, които слушат естрада.

В най-голяма степен българите слушат музика вкъщи - 56%. 21% - в колата си. Едва 7% посочват, че в ресторанти, кафета, барове, клубове, дискотеки слушат музика най-често.

Радиото и телевизията са основните източници, от които българинът слуша музика - 35% от радио и 31% от телевизия. 11% слушат музика през телефона си. Младите между 18 и 29 г. основно слушат през мобилното си устройство.

Близо две трети от българите посочват, че ходят на концерти, докато цели 71% посочват, че не ходят. Живеещите в Столицата в най-голям дял ходят на концерти за сметка на живеещите в областни градове, малки населени места и села. Това, в голяма степен се дължи на факта, че в София хората имат повече опции и възможности да посещават концерти.

За малко над половината от българите (56%), когато слушат музика водещото е мелодията, ритъмът, инструментът, докато за една трета водещи са съответно текстът, смисълът, посланията. Прави впечатление, че само за хората над 70 години е по-важен смисълът и текста, отколкото мелодията и ритъма.

Българските изпълнители са по-често слушани от чуждестранни такива. Малко повече от половината (56%) слушат най-често български изпълнители, докато 28% най-често слушат чуждестранни. По-възрастните хора в по-голям дял слушат най-често български изпълнители, докато по-младите са разполовени в избора си на изпълнители.

Близо половината (48%) от българите посочват, че харесват попфолк музиката, докато 41% посочват, че не я харесват. Тук отново се наблюдава, че младите симпатизират в по-голям дял на този жанр за сметка на по-възрастните. Две трети от живеещите в селата харесват попфолка, а в Столицата този дял е 44%.

България
Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 19 гласа.

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 1 роцк2019

  77 5 Отговор
  ... другата половина - рок, а третата половина - метъл. Статистическа грешка няма.

  Коментиран от #9

 • 2 Шоферхофер

  34 4 Отговор
  Кога някой кара пиян най му е кеф да слуша чалга са ми казвали. Много хора слушат техно Туп Туп Туп
 • 3 Дгд

  32 63 Отговор
  Глупости, никой от младите не слуша чалга.
 • 4 ЗА ЕЛЕКТОРАТА НА

  17 36 Отговор
  бсп СТАВА НА ВЪПРОС.

  Коментиран от #97

 • 5 Гост

  74 3 Отговор
  Аз си мислех, че са 80%

  Коментиран от #43

 • 6 ИМПЕРИАЛИСТ

  57 12 Отговор
  Българщината ни е атакувана непрекъснато и от всякъде. Този могъщ извор, българската народна песен, целенасочено се отравя и затлачва. На нас денонощно ни се натрапва, ЧАЛГА, ПОП, РОК, МЕТЪЛ и разбира се некъдърно обработен фолклор с малки изключения. Целта е, -"ПРОСТ НАРОД-СЛАБА ДЪРЖАВА"- народна поговорка. copy-paste: "...........Традиционната музика на всеки народ представлява една от най-важните съставки на неговата култура, наред с езика, религията, обичаите и др. Безспорно, всеки народ представлява сбор от производители и консуматори, но културата е това, което поддържа равновесието между тях. Без културата, балансът се измества в посока към консуматорите, което е естествен природен закон. ........."

 • 7 Боли МА Фуя

  15 17 Отговор
  Боли мъ чепа

  Коментиран от #94

 • 8 Име

  28 3 Отговор
  Личи си.
 • 9 333

  25 5 Отговор

  До коментар #1 от "роцк2019":

  От кога метъла не е рок?

  Коментиран от #12, #51

 • 10 Дгд

  29 18 Отговор
  Кой изобщо слуша чалга, освен по кръчмите???
 • 11 русенец

  85 9 Отговор
  Само 50%? Не, идиотите са много повече!
 • 12 11вер

  7 2 Отговор

  До коментар #9 от "333":

  От днес.

  Коментиран от #105, #107

 • 13 Този коментар е премахнат от модератор

 • 14 Дгд

  58 4 Отговор
  Много гадна снимка. Две мазни силиконови кифли позират, за набиране на фенове чeкиджии/ки. Бльок, отивам да драйфам, след 5 мин пак ще пиша.
 • 15 ИМПЕРИАЛИСТ

  49 4 Отговор
  Това е само върхът на айсберга! Всичко си върви в комплект: Семейни начала, ин витро-процедури, джендърска философия, глобализъм, Евровизия, конкурси на дупаретки, фешън визия, поп-музика, чалга, здравна каса...
 • 16 Лошия

  17 35 Отговор
  Айде, някой нямали да се изтъкне, че не слуша чалга. Мислийки си , че така е станал по-умен и културен. ХА ХА ХА

  Коментиран от #25, #61

 • 17 Рошко

  38 8 Отговор
  Ами такова ни е образованието чалгаджийско
 • 18 Вярно е

  33 7 Отговор
  Защото, ако това не беше вярно, Тиквата нямаше да печели избори толкова пъти, нито пък сега Слави щеше да има някакъв шанс в политиката.
 • 19 12231

  22 11 Отговор
  Не разбирам къде е проблема.Може би рапа е по добрата алтернатива или джендър-техното? Защо липсва критика за тях.
 • 20 Крали Марко

  25 5 Отговор
  Аз също слушам фолк, само че норвежки.
 • 21 За електората на

  18 7 Отговор
  герб става въпрос!
 • 22 Софиянеца

  30 4 Отговор
  Селянчета чалгарчета!
 • 23 Анти милиционер

  19 3 Отговор
  Гръбнакът на демокрацията.
 • 24 Математик

  43 2 Отговор
  Близо 2/3 от българите ходели на концерти, докато 71% не ходели?! Как става тая работа?

  Коментиран от #54

 • 25 Гост

  7 17 Отговор

  До коментар #16 от "Лошия":

  Ето аз не слушам чалга,но чалга в съвременния и вид,с голотиите,гюбеците,силикония,кифленията...от старата "чалга" слушам Тони Дачева,дует Южен Вятър ....Как тихичко си капеха листата...и вятъра ги носи нядалеч,прости прости че се омъжих скъпи,прочете с болка старият войник
 • 26 Sabaton

  57 9 Отговор
  Селяндури и каруцари слушат чалгата. Музиката на циганите
 • 27 Кой68

  10 2 Отговор
  От тук капацитетите може ли някой да ми обясни що е -чалга?И дайте сериозно.......Ако може и -естрада...

  Коментиран от #71

 • 28 Behemoth

  16 1 Отговор
  Просто племе ,ей!
 • 29 Джорджано

  12 6 Отговор
  Аз слушам Луна:)
 • 30 Шаран БГ

  22 4 Отговор
  Всичко има: и телевизионни канали и най-различни радиостанции.......Само българска народна музика няма. Няма хора, няма ръченици, няма народни песни. Ако ги има - човек трябва със "свещ да ги търси". Сред младите е залегнало мнението, че това е "селска свирка" и тя е за дъртаците. Най ми е весело като слушам "Дарик". Иначе чудесна радиостанция - аз и за това я слушам!! Но обикновено като се заплеснат по западната музика , на всеки 4-5 минути се включва диктора и изрича със апломб : " Това е БЪЛГАРСКОТО "Дарик" радио !!" И правилно - като слуша човек музиката, никога няма да се "договеди", че това е българско радио. Иначе в седмицата имат няколко часа отделени само за народната музика. В далечното минало имаше само две-три радиостанции, които събуждаха хората с хора и ръченици и ги приспиваха с народни песни .Изпълнителите на народна музика обикаляха из цялата страна и на живо даряваха населението с красотата на българските народни ритми. А и тогавашната власт много се боеше от "западното капиталистическо влияние" Не знам как, но френските и италианските песни най-вече, все пак звучаха в родния ефир !?Имаше "Музика на народите" и народите най-вече бяха от соцлагера. Сега има всичко за всеки вкус.Нека всеки да слуша , което му е приятно. Културата на един народ обаче, се изразява и чрез неговата народна музика. За това трябва и да се "култивира". На горните "стъкмистики" може някой и да повярва.........
 • 31 2342

  15 0 Отговор
  В заглавието пише над 50%, а в текста 21%. Съвсем малка разлика....
 • 32 брях

  18 0 Отговор
  „Близо две трети от българите посочват, че ходят на концерти, докато цели 71% посочват, че не ходят”-нящо ми се загуби математиката нищо,че навремето завърших ПМГ.

  Коментиран от #33, #47

 • 33 хахаха

  20 0 Отговор

  До коментар #32 от "брях":

  Ами тъй ще е след като чалгата се слуша повсевнестно,то и математиката се превръща в чалга.После що сме били най-бедните в Европа.С такъв потенциал скоро и Ангола и Камерун ще са ни задминали
 • 34 бял

  12 2 Отговор
  Нация селяци
 • 35 Митко

  28 2 Отговор
  Да си пуснеш чалга за да ти се оправи настроението, е все едно да се насереш, за да ти замирише на хубаво!

  Коментиран от #70

 • 36 Адолф Хитлер

  11 11 Отговор
  Отново песимизъм!Положението в България е толкова зле,че във Варна сервитьорите взимат 600 евро на месец,в Шумен ако работите като обикновен работник в Алкомет 1000 лв не ми мърдат на месец,а в София заплатите са над 1300 лв на месец.БВП на България е 2-ри на балканите след Гърция (Турция я няма в статистиката),а доходите ни са по-ниски от тези на Сърбия и Черна гора,но това е защото червените изроди продължават да източват България и бг хазна.Доколкото до чалгата,то тея изследванията са правени на 1000 или 10 000 човека,което е пак относително да се каже дали бг слушат или не слушат чалга.

  Коментиран от #49

 • 37 Този коментар е премахнат от модератор

 • 38 Така...

  17 1 Отговор
  ...значи нито един от запитаните не посочи класическа музика или джаз, блус, или нещо друго? Музиката носи със себеси философия, ценности, разбирания. Оформя начина на мислене, личноста. Музиката е изкуство и се създава от хора със знания и умения... ...всичко друго е само дъндания за приматите.
 • 39 Тръмп

  16 0 Отговор
  Изследването е правено от пиян Чалгар,та за туй не му излизат сметките и процентите!!!:):):)
 • 40 Тръмп

  7 3 Отговор
  А Славун Трюфелов с колко слушатели и послушковци е или изпадна от класациите???:):):)
 • 41 Therion

  6 0 Отговор
  Безсмислена статия
 • 42 Тончо манафа Зън, Зън, Зън...!

  6 1 Отговор
  От това кво да очакваш...! Всичко фалшиво...! Това е Тончу...! Копи пейст прави хакера...!
 • 43 Румяна Костова

  7 1 Отговор

  До коментар #5 от "Гост":

  Нещо не е наред с това изследване. Според него 35 процента слуша музика от радиото и 31 процента от телевизията Само пък 11 процента - чрез телефона си. Даже и в дълбоката провинция имат Интернет и съответно безкрайни варианти да се слуша музика за всякакъв вкус. Не ми се вярва средно статистическия българин да е толкова задръстен, че да предпочита да си задоволява музикалните потребности чрез телевизията и радиото Добра новина е, че половината българи не слушат фолк музика. Жанр, който работи за тоталното затъпяване при индивидите, които го слушат.
 • 44 Този коментар е премахнат от модератор

 • 45 небрежнев

  7 1 Отговор
  Ясно се различават и предпочитанията по националност. Интересно ми е колко от циганите предпочитат чалга?
 • 46 Зайко Байко многознайко

  5 1 Отговор
  123 проба?!.
 • 47 Джудже

  9 1 Отговор

  До коментар #32 от "брях":

  Не се притеснявай, и на мен ми се губи математиката (нищо, че съм учил във ВМЕИ) : "Над 50% от българите слушат чалга", а "на второ място е попфолк/чалга - 21%"? Или може би се вземат "поп", "фолк (народна музика) и "попфолк (чалга)" заедно!!! Ами аз като харесвам класика, рок и народна музика, а не понасям чалга..., може би съм чалгар!!!
 • 48 Пенев

  6 0 Отговор
  Хубаво е че има свобода на словото но трябва все пак да се въведе някакъв правилник в журналистиката не може да има подвеждащи заглавия и лъжи, рейтинга ви пада.
 • 49 BMW

  14 2 Отговор

  До коментар #36 от "Адолф Хитлер":

  Незнам за Варна и за Шумен но в София недей да говориш глупости че над 1300 били заплатите, 1000 най много като навсякъде почти гледат ако може по малко да ти дадът.
 • 50 пръч

  11 2 Отговор
  в България отпадъците са 80 % така че това са ласкави слова
 • 51 Косачката

  0 0 Отговор

  До коментар #9 от "333":

  От винаги, други малоумни въпроси?

  Коментиран от #106

 • 52 Аааa

  9 0 Отговор
  Процентът на дебилите в бг , май беше 80 ...
 • 53 Госあ

  7 0 Отговор
  Че чалгията със всичките и "послания" е най слушаната музика в България, ясно. Ама айде земете си оправете цифрите в това дето сте преписали.
 • 54 Голям Слон

  7 0 Отговор

  До коментар #24 от "Математик":

  С такава математика се печелят избори. И с 5/4-ти гласуващо население. Повтарям, пет четвърти :-)

  Коментиран от #58

 • 55 Голям Слон

  15 2 Отговор
  Когато на кофти човек му е хубаво, това е чалга. Когато на хубав човек му е кофти, това е блус. При 4000 диска и 1000 плочи е трудно да се каже какво точно слушам. Със сигурност там няма чалга и поп-фолк от България. Но от българското предпочитам ФСБ, Щурците, БТР, Остава, Атлас, Тангра, Gravity Co...

  Коментиран от #82

 • 56 статистик

  6 0 Отговор
  ........и средната заплата за страната е 1300 лв. според НСИ. Вервайте братя, за бога!
 • 57 Салито

  1 1 Отговор
  Чи кво ни харесват на" Голямата примоция" - ?
 • 58 Госあ

  3 0 Отговор

  До коментар #54 от "Голям Слон":

  Доколкото знам 2/5 от българското население гласуват. Или ти такт имаш предвид ? Иначе, 21% - попфолк плюс 19% поп = 40% чалга или 2/5 😂 Има и нек'во съвпадение. Със сигурност има и припокриване на предпочитанията при слушащите поп и попфолк.

  Коментиран от #59

 • 59 Голям Слон

  3 1 Отговор

  До коментар #58 от "Госあ":

  Имам "изпонапредвид", че доста народ в страната понятие си няма от математика и всички производни на нея науки. Статистика, например. А 5/4-ти от населението математически е невъзможно понятие. Населението винаги се приема за 1-ца, т.е. 100%. 5/4-ти е 1.25. Няма как да се случи това, нали? Може да се каже, че 1/4 слуша рок, 1/2 чалга и останалите 25% нещо друго :-))) Така се печелят избори. Започваш да му вадиш на простия народ разни социологически "извадки", базирани на най-много 500 човека (репрезентативна) и започваш да им промиваш мозъците. Пък хората не обичат да са на губещата страна.. Как ще гласуваш за някого, който е предварително обречен от платените агенции. Но тук си хортуваме за музика, която действително е отражение на бит и култура. Мултикултура в случая. Тъкмо съм си засилил "Епизод от романтичен филм". Поздрави на всички.

  Коментиран от #66

 • 60 Простотия бг

  10 1 Отговор
  Чалгата не е народна музика, е шум за шизофреници. Ако затвориш чалгар в изолатор и му пуснеш опера той ще се самоубие.
 • 61 Голям прос

  6 1 Отговор

  До коментар #16 от "Лошия":

  Не я слушам, елементарна е като текстове, ритъм и визия. Едно и също. Погледни народната музика какви тактове има, разнообразие. Виж и съдържанието на текстовете на народните песни и ще разбереш какво губиш като поддържаш поп фолка и чалгата, макар че аз не ги различавам. Най-добре един по-възрастен учител по музика да те светне по въпроса ако имаш желание да се научиш
 • 62 Голям прос

  5 1 Отговор
  Не съм чувал чалга да се пее на два или три гласа
 • 63 Шизофрения бг

  7 0 Отговор
  Чалгата не е народна музика, а е шум за шизофреници. Ако затвориш чалгар в изолатор и му пуснеш опера той ще се самоубие. Чалгата е вид изтезание за един нормален човек.
 • 64 Салатка

  4 0 Отговор
  До гражданина дето яде баничка, щото домат нема/3 лева, баце. Ас сам от село, Петко се казваш.
 • 65 ТРОПЧО

  5 13 Отговор
  МИ ДА ЧАЛГА СЕ СЛУША НАВСЯКАДЕ ДАЖЕ И ТЕЗИ ДЕТО Я ХУЛЯТ Я СЛУШАТ ПАРВО Е ХУБАВА И СТАВА ЗА ВСИЧКО ВТОРО ТЕ НЕ ПРОСЯТ ПАРИ КАТО ЕСТРАДАТА РОКА И НЕ ЗНАМ СИ КВА ДРУГА ГЛУПАВА МУЗИКА ТЕ СИ ГИ ЗАРАБОТВАТ ОТ СЛУШАЕМОСТ УЧАСТИЯ И ТН. НЕ КАТО ТЕЗ СМЕШНИЦИ ДЕТО НИКОИ НЕ ГИ СЛУША И НЕ ХОДИ ПО УЧАКТИЯТА ИМ И СЕ ЧУДЯТ КВО ДА ИЗМИСЛЯТ ДА ПРЕЖИВЯВАТ ДА ПРАВЯТ КОНЦЕРТИ ДА ПЕЧЕЛЯТ ДОКОГА В ТАЗ ДЪРЖАВА ЩЕ ИЗДЪРЖАМЕ САМО НЕКАДЪРНИЦИТЕ И МЪРЗЕЛИВЦИТЕ СТИГА ВЕЧЕ
 • 66 Госあ

  1 0 Отговор

  До коментар #59 от "Голям Слон":

  Знам че 5/4 е невъзможно понятие, затова те попитах дали нямаш предвид такта.
 • 67 дявола

  4 0 Отговор
  Като ги гледам тези бръскалки и забравям за тъпата чалга тя вече се гледа не се слуша.Най-добре направи Коко Динев прекара ги всичките през леглото и ритника отзад.Те само за това стават а се мислят за голямата работа
 • 68 JUDAS PRIEST

  6 0 Отговор
  HEAVY METAL...ЗАВИНАГИ...

  Коментиран от #74

 • 69 нервен ( разбивача на тролове )

  1 5 Отговор
  Процента руски подлоги и процента чалгари в обществото са странно сходни ...защо ли
 • 70 стоян

  1 0 Отговор

  До коментар #35 от "Митко":

  До 35 ком -много умна мисъл -как я измисли =да не си оперен певец
 • 71 3475

  1 0 Отговор

  До коментар #27 от "Кой68":

  Чалгата е турлю гувеч.Ама и за нея си има слушатели.

  Коментиран от #73

 • 72 Галя

  6 0 Отговор
  Електоратът на герб и Слави
 • 73 Кой68

  1 1 Отговор

  До коментар #71 от "3475":

  Как пишете срещу нещо което неможете да обясните с думи прости,а пишете истерични глупости...

  Коментиран от #89

 • 74 Кой68

  1 3 Отговор

  До коментар #68 от "JUDAS PRIEST":

  Дрога.....СПИН....Кръв.
 • 75 Иван

  11 1 Отговор
  Няма нито един интелигентен човек, който изобщо да понася чалгата, не да я слуша. Това е най-яркия критерий за интелектуалното равнище на индивида.

  Коментиран от #80

 • 76 Хасан

  2 0 Отговор
  Над 50% а другите са в чужбина е как да стане тогава
 • 77 Bubbles

  5 6 Отговор
  Всички слушат чалга, ама едните се превземата че били голямата кОлтура и не били слушали, ама вечер като седнат на масата ела да ги видиш как зяпат планетата на чичо Митко. Пък и то като погледнеш другите стилове отдавна са същата порнография, с тая разлика че българските естрада и рок отдавна умряха, а напъните на така наречените ПОП ревачи са толкова жалки че да ти се доплаче. Достатъчно е да погледнеш "Цвете за Гошо" и ще ти стане ясно че и бълогарския рок е при Гошо или по-точно си е отишъл с него, едно и същи песни от на баба ми абитуриентския бал всяка година, а и без това малкото ново не става за чеп а зеле. Пускаш канала BGмюзик дето е само за българска музика или онзи другия(вече не му помня името) и до края на втората песен или си заспал или ти се иска да се метнеш от балкона... Не харесвам така наречения поп-фолк а твърдата чалга(не циганските кючеци), чалгата която се правеше преди беше истинска имапе смислени текстове, музиката беше хубава, а днес тия лигавщини селски за нищо не стават, затова само сръбско.

  Коментиран от #78

 • 78 9289

  3 2 Отговор

  До коментар #77 от "Bubbles":

  Ясен си ми.
 • 79 Този коментар е премахнат от модератор

 • 80 9253

  2 1 Отговор

  До коментар #75 от "Иван":

  В ДЕСЯТКАТА.
 • 81 Този коментар е премахнат от модератор

 • 82 Този коментар е премахнат от модератор

 • 83 Morgoth

  7 1 Отговор
  Младите за съжаление са родени по времето, когато друга музика просто нямаше. Те са откърмени с чалга. Да се надяваме на следващто поколение за промяна. Дано не припознаят музката на родителите си. Надявам се поколението на моите деца да вземе да бъде по-разумно от това между мен и тях.

  Коментиран от #87

 • 84 Чичо АДИ

  5 2 Отговор
  Да не пропусна, довечера са AVANTASIA СМЪРТ НА ЧАЛГАТА !!!
 • 85 Варна

  5 1 Отговор
  А аз слушам класическа музика най- вече. Уви твърде малка група сме и като гледам явно сме под 1%, щото иначе щяхме да бъдем отчетени.
 • 86 Галъп

  9 2 Отговор
  За да предпазя децата от чалгата се наложи да напусна страната, аз и още 3 000 000 човека..циганите не ги броя

  Коментиран от #93

 • 87 7287

  3 1 Отговор

  До коментар #83 от "Morgoth":

  Кой ти каза,че е нямало друга музика.Имаше радиостанции с много хубава стара,и съвременна музика.Ама като си го влече чалгата.От една торба с радиостанции,ще отиде на чалгаджийската.

  Коментиран от #90

 • 88 azko

  1 4 Отговор
  Нищо не се споменава за електронната и хаус музика,сшушам я от доста години и мисля че има голям дял.Но-едно голямо НО,израснал сим във времето на”Радка пиратка”.”Доко Доко” и подобни....така че дори и сега с подходяща компания мога да седна и с удоволствие да се нафирякам на такава музика.

  Коментиран от #92

 • 89 6596

  1 0 Отговор

  До коментар #73 от "Кой68":

  Ти явно не знаеш,на кое му казват чалга.Ясен си.

  Коментиран от #96

 • 90 Morgoth

  2 0 Отговор

  До коментар #87 от "7287":

  Имаше, но колко беше достъпна? На колко места можеше да отидеш и да си сигурен, че по някое време на да преминат на чалга? В колко градове имаше дискотека в която да не пускат чалга?
 • 91 Този коментар е премахнат от модератор

 • 92 Bubbles

  1 1 Отговор

  До коментар #88 от "azko":

  Като стане музика ще я споменат, засега е просто шум.
 • 93 Bubbles

  1 1 Отговор

  До коментар #86 от "Галъп":

  Ако това е истина не отлагай повече, лапай дулото и дърпай спусъка...
 • 94 Празна Главо,

  0 0 Отговор

  До коментар #7 от "Боли МА Фуя":

  Като те боли,ходи се лекувай!!!Сигурно имаш венерическа болест!!!
 • 95 КУЙЧО ВАНЧО

  2 1 Отговор
  DITER BOLEN (MOODARN TOOKING) -POP TITAN!!!!!!!
 • 96 Кой68

  0 2 Отговор

  До коментар #89 от "6596":

  Чалга/попфолк;етнопоп/смесица от българска,гръцка,турска и фламенго или свирня.Аз знам но ми бе интересно че всеки пише според опорната точка или това което има евентуално във главата?Но то не е писане,а само простащини,псувни и обиди понеже слушат "правилната "музика където някои идоли умират от наркотици,СПИН или алкохол?Слушай което ти се слуша и него натрапвай.........

  Коментиран от #99

 • 97 Хаджи хаджи Българин

  2 3 Отговор

  До коментар #4 от "ЗА ЕЛЕКТОРАТА НА":

  Електората на ГЕРБ слуша чалга и дори я създава! А ДПС маанета! Аго бяхте написали кой каква музика слуша, по партийни симпатии, щаше да е забавно!
 • 98 Ddddd

  2 1 Отговор
  Над 50% от българите слушат чалга-доказателство за висока култура
 • 99 Morgoth

  5 1 Отговор

  До коментар #96 от "Кой68":

  Чалгата е открадната или купена от турско, гръцко или сръбско мелодия, задължително с прекомерна орнаментика, на която във всяко едно изкуство и се казва кич. Това комбинирано с изключително прост текст (добавям скоба, за да поясня разликата между прост и просташки, а именно, че просташки са текстовете на Хиподил, където е видно, че умен човек простее за да е весело, докато в чалгата прост човек демонстрира простотията си). Чалга феновете за съжаление са силно активни в натрапването на своя вкус на останалите. Простотията им прелива на високи децибели от кръчми и коли. А относно СПИН и наркотици - повечето музиканти са един дол дренки - забогатели твърде рано и твърде бързо, презадоволени и чудещи се каква скандална простотия да направят за да бъдат постоянно в окото на медиите. Сред тях наркотиците и самоубийствата са много повече отколкото сред останалите.

  Коментиран от #112

 • 100 100

  1 0 Отговор
  Номер 100
 • 101 Отец Прецакий

  1 4 Отговор
  ...,а другите 50% слушан,но ги е срам да си признаят

  Коментиран от #104

 • 102 Менгеле.

  4 1 Отговор
  Да наистина така е повече от 50/ от населението в България слуша чалга това са циганите които са вече повече от нас .
 • 103 Munchen

  3 0 Отговор
  От чалга нация какво може да се очаква? Всичко върви в комплект с културата, възпитанието, начина на мислене, шофирането, мутризацията и простотията. И все пак - само рок и метъл!
 • 104 Morgoth

  2 0 Отговор

  До коментар #101 от "Отец Прецакий":

  Мократа мечта на всеки чалгаджия - да се окаже, че анти-чалгарите като се напият и те слушат чалга. Да, ама не! Времето когато чалгаджиите се срамуваха да си признаят вече за съжаление свърши - колкото сте, толкова сте, вече няма скрити, а който казва, че мрази чалгата, наистина я мрази.

 • 105 XxxL

  0 0 Отговор

  До коментар #12 от "11вер":

  Метъл е подарил на рока или ако искаш на рокендрола ! Не пиши простотии
 • 106 XxxL

  0 0 Отговор

  До коментар #51 от "Косачката":

  Ти си написал малоумен отговор,и си помисли че си оригинален! Метъл музиката е подарил на рокендрола! Демек разновидност! За да разбереш. ! "Професоре " ! 😂

  Коментиран от #108

 • 107 XxxL

  1 0 Отговор

  До коментар #12 от "11вер":

  Чети подстил на рока !
 • 108 XxxL

  0 0 Отговор

  До коментар #106 от "XxxL":

  Метъла е подстил на рока !
 • 109 Гзт

  1 0 Отговор
  А къде оставиха , джаза , класическата музика, ню ейджа, електронната, техното, кънтрито. Нищо за тях. Само чалга, то младите само това им в главите сладникава музика , за маса и гюбеци.
 • 110 Ивайло

  1 0 Отговор
  Авторе, оправи си статията!!! В заглавието над 50% слушат чалга, пък надолу като се зачетеш - 21% ??? Всеки да си слуша каквото му харесва, аз лично обичам рок и метъл!!! ;)))
 • 111 venix

  1 0 Отговор
  Слушайте си чалгата и продължавайте да се опростачвате! "Кажи ми какво слушаш, за да ти кажа какъв си!" Слушането на чалгата, драги ми читателю, се свързва със слаб интелект или липса на такъв.
 • 112 Чичо АДИ

  1 0 Отговор

  До коментар #99 от "Morgoth":

  Човеко ПИЯ ЕДНА БИРА ЗА ТЕБ И ЩЕ СИ ПУСНА Beto Vazquez Infinity - Discography/2001 - Beto Vazquez Infinity (FL) ЖЕСТОКИ СА Наздраве и не забравяйте Барабата ,Бате Гошо ,Джимарата ,Бонзо и Бон Скот !!! Смърт на фашизма и на неговите врагове !!

Напиши коментар:


Публикувай
ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa или ca нaпиcaни изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки.