18 Август, 2019 18:17 15 032 35

3 бона глоба за батка, паркирал джип на плажа

  • плаж-
  • кола-
  • паркиране-
  • глоба

До 3 бона е глобата за баровци, които паркират джипа на плажа. Имуществената санкция от 3000 до 5000 лв., ако по друг закон не е предвидено по-тежко наказание. Това отговориха от министерството на туризма на запитване на TrafficNews какви мерки се вземат срещу зачестилите случаи на джипове, които газят по плажната ивица чак до морето или паркират на пясъка.

През последния месец такива случаи имаше на плаж „Перла” в Приморско, където батка затъна с джипа си. След това друг тарикат влезе с огромния си всъдеход навътре в морето в „Градина” край Созопол. И дори се увековечи със селфи, а снимката бързо се разпространи в социалните мрежи.

Преди няколко дни пък джип нагази в морето на плаж "Болата". Според очевидци, собственикът на автомобила влязъл във водата с него, за да си извади лодката. Кметът на Каварна Нина Ставрева съобщи, че в общината няма подаден такъв сигнал и посочи, че контролиращият орган в подобни ситуации е Регионалната екоинспекция във Варна, съобщи Нова ТВ.

Законът за устройството на Черноморското крайбрежие (ЗУЧК) не допуска навлизане на моторни превозни средства върху плажните ивици, казаха от министерството на туризма. Оттам поясняват, че кметовете и общинската администрация са длъжни да осигуряват и организират свободен и безплатен пешеходен достъп до морските плажове, но не бива да се допускат автомобили на тях. При извършване на подобни нарушения се информират органите на МВР, за да се извършат съответните проверки. След като МВР установи нарушител, се предприемат предвидените в закона действия.

Актовете се съставят от служители на МВР и вече са направени няколко акции съвместно с туристически инспектори. Глобите са за нарушителя, но концесионерът или наемателят трябва да алармират съответните органи за нарушението на територията на плажа. От ведомството, управлявано от Николина Ангелкова, призовават своевременно да бъдат информирани при всякакви съмнения за извършване на неправомерни действия на територията на морските плажове.

В социалните мрежи постоянно се появяват снимки с нарушители, които газят пяска и дюните с мощни машини, за да не ходят пеша и като слязат от джипа, веднага да се качат на джета.

От bTV пък съобщиха, че официално едва петима са санкционирани от екоинспекторите за паркиране на пясъка на плаж Болата край Каварна, който е в границите на резерват „Калиакра”. Плажуващите там съобщават, че редовно има по три реда паркирани автомобили, което е абсолютно забранено.

„Има по-големи лодки и рибари, които не са много добросъвестни и решават, че могат да влязат вътре във водата с високопроходимите си джипове, но много често затъват. И като няма кой да ги изтегли, започват да търсят помощ от нас. Като докараме трактор да го изкарат, снимат нас”, разказва кметът на Българево Георги Георгиев.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай

    76 1 Отговор
    а за багер който копае за строеж ?

    Коментиран от #5

  • 2 Пешо

    42 2 Отговор
    Караваните не попадат в забраната а тях ги носят на ръце явно или са наши хора с джиповете
  • 3 650998

    22 0 Отговор
    Кака да си.
  • 4 Селяндур

    29 1 Отговор
    Е щом е само за батки значи да не се притеснявам и ще мога да си паркирам там
  • 5 БАЦЕТО

    24 5 Отговор

    До коментар #1 от "Бай":

    НЕГО НЕ ГО КАРА БАТКА А ЧИЧКА
  • 6 Баш Гост

    18 0 Отговор
    Брях, тя джипката с търновски номер била.
  • 7 Въпрос

    26 2 Отговор
    Какво е батка?

    Коментиран от #9

  • 8 гост

    17 1 Отговор
    Глоби , глоби , ама никой не ги плаща
  • 9 гост

    23 1 Отговор

    До коментар #7 от "Въпрос":

    Каквото е и ,, 3 бона" .
  • 10 Тодор

    13 0 Отговор
    Никой батка, няма да се фука с дъртия таралясник на снимката. Това ще е някой куц дизел 90 коня на някой, който не е намерил друго място за паркиране, че да се и докаже, отгоре на това и като проходим.
  • 11 Гост

    22 0 Отговор
    А, какво прави МВР, за да установи нарушител? - питам аз. Чакат в соц. мрежи за селфи с джип на плажа. Абе тъпанарска държава и тва си е!
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 МАГАРЕ

    22 2 Отговор
    А за дядка колко е.Ей,съсипаха ни.Нали е демокрация пък не мога да си спирам колата дето си искам.Иначе хотел на плажа може ,но палатка не.Да сменят името на Демократична Република България. Нали знаете на кой държави в името присъства думата демократична.Добре де на Приморско на плаж Перла кадето спираме под дърветата по 3 бона ли трябва да плащаме.Не ми харесва тази демокрация, много забрани нещо ни налагат.Ганьо не обича така.
  • 14 Смехурко

    12 1 Отговор
    Кой ще наложи глобата и кой ще я събере?Това е по-интересно!
  • 15 Веско

    8 1 Отговор
    И защо да е банка или мутра,мн.обикновени хора карат такива нефтени волво за 10 бона.
  • 16 Аз ще

    6 2 Отговор
    Паркирам колата с ремаркето пред входа на парламента и ще направя катун на гладните работещи там............................
  • 17 иво

    9 2 Отговор
    Застроиха плажовете с хотели,джиповете им големия проблем !!
  • 18 qwerty

    8 1 Отговор
    Кой варди вардарите?
    С триене не ставате по-умни.
    На вниманието на собствениците на сайта-проверете кои мнения се трият! Ако сте съгласни с тази политика и виждате връзка с компрометиране на ДП и ББ, и това ви смущава-жалки сте. Ако не ви е срам, трийте и това!

    Коментиран от #19

  • 19 qwerty

    6 1 Отговор

    До коментар #18 от "qwerty":

    Възстановете мнение 12 и кажете кое правило е нарушено. Ако имате смелост , де. За което се съмнявам
  • 20 Адидас

    3 4 Отговор
    Къв батка е тоя с джип Волво при това над десетилетие. Вие нормални ои сте! Това даже не е баткамобил. Това е селска пръчка, помислила си, че са опесъчили зимата!
  • 21 що що що

    7 2 Отговор
    На плажа между Шкорпиловци и Камчия е страшно ама няма кой да прилага закона!!!Ми кой да похърква на климатика вместо да се пишат актове!!В чужбина постоянно полицията проверява за незаконно къмпингуващи камо ли паркиране на плажа!!!Гньовщината ни е навсякъде!!!
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 ЬОА

    7 0 Отговор
    Колкото по-голям джип караш, толкова по-голям трактор после ще викаш да те дърпа !
  • 24 zwqr

    2 1 Отговор
    по-добре по 10 камшика на голо на селският мегдан, от дека са дошли...
  • 25 vasik atanasova

    3 0 Отговор
    ЗАЩО БАТКА
    КАК РЕШИХТЕ ЧЕ ТОЗИ Е БАТКА ?
  • 26 Гост

    3 1 Отговор
    Тия волва вървят по 6-8000 лв
  • 27 ттт

    4 0 Отговор
    Батка, патка и кака са от женски род
  • 28 ГЮНДЮР

    5 0 Отговор
    ТИЯ ДЮНИ СА ВЯТЪР РАБОТА.НАВЯТ ОТ ВЯТЪРА ПЯСЪК И НИЩО ПО ВЕЧЕ.СИТЕН КАМАНАК КОЙТО НЯМА НИКАКВА СТОЙНОСТ.АКО НЕЩО ТРЯБВА ДА СЕ ОПАЗВА С ЗЪБИ И НОКТИ ТОВА СА ГОРИТЕ КОЙТО СА ПОДЛОЖЕНИ НА ВАРВАРСКА СЕЧ НЕЗАКОНО И ЗАКОННО С БЛАГОСЛОВИЯТА НА КОРУМПИРАНИ ЛЕСНИЧЕЙ.ТЕ СА ЖИВОТА ТА СА БЕЛИТЕ ДРОБОВЕ И КИСЛОРОДА НИ А НЕ НАПЪЛНО БЕЗПОЛЕЗНИТЕ ИЗМИСЛЕНИ ДЮНИ.

    Коментиран от #29

  • 29 Миризлив пор

    1 0 Отговор

    До коментар #28 от "ГЮНДЮР":

    Виж сега, гората е голяма и интереси към застрояване и последваща бърза продажба няма. Виж за морето винаги има балсами да купят, от там иде интереса от страна на рекетьорите т.е. природозащитниците. Вдигат пушилка и бавят проекта по някое време инвеститора просто или плаща да го оставят или губи много пари. Иначе от зелени тикви вече природата само от далеко се гледа, освен ако не си платиш да се установи, че там природа няма.
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 уаууу

    1 0 Отговор
    Да се смееш ли, да плачиш ли?Смея се,докато плача.Когато всичко се бетонира,няма да има проблем с коли на плажа,нали?Как медиите отклоняват вниманието от същинския проблем,застрояването на плажа.Другата година да очакваме да ни глобяват стъпили с джапанки на плажа.Няма нищо неестествено в това,нали?
  • 32 уаууу

    2 0 Отговор
    Призовавам,оставете и малкото останали плажове на хората,ако щете и на така наречения народ,псевдо народ,на който някой му гледа сеира,ама яко.На болата поне аз помня да се вкарват лодки в морето с автомобили,поне от 20 години.На 41 години съм.И плажа не е помръднал,за разлика от Свети Константин и Елена например.Там е частна собственост)))))
  • 33 уаууу

    2 0 Отговор
    И призив към така наречените плажни журналисти.Стига сте си търсили удобни хорица за гавра.Има така наречените акули,но.........всичко е документално изпипано,нали:)))?
  • 34 Мони

    1 0 Отговор
    Защо никой не безпокои паркиралите коли и джипове, върху дюните на Шкорпиловци?Това там е ежедневие,съсипващо рядката растителност и самите дюни.
  • 35 незнайко

    0 0 Отговор
    Всеки джип с лебедка и дълго въже !!! На лебедката 10 метра стоманено и в багажника 50 метра копроново !!! Кой баровец ще се БРЪКНЕ за такива екстри ??? Те са кухи като лейки и напомпани мускули от фитнес !!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове