Last news in Fakti

19 Август, 2019 11:06 5 972 57

"Барометър България": Слави Трифонов – новият Бареков

  • слави трифонов-
  • барометър българия-
  • избори-
  • герб-
  • бсп

Водеща политическа сила остава ГЕРБ

"Барометър България": Слави Трифонов – новият Бареков - 1

В средата на летния сезон, горещ както откъм температури, така и откъм политически и обществени страсти, "Барометър България" проведе бързо телефонно проучване на нагласите на българите – електорални и житейски. Участниците в анкетата бяха питани дали са доволни от финансовото си положение и ако днес се провеждат парламентарни избори, за коя политическа формация биха гласували.

1. Доволни ли сте от финансовото си положение?

В сезона на почивка и отпуск българите имат ясно изразена оценка за собствената си финансова ситуация, като процентите доволни/недоволни са почти изравнени. За 42,1% от анкетираните финансовите средства, с които разполагат, са удовлетворителни. Традиционно лятото е сезон на по-позитивни нагласи, в който хората са в добро настроение и с положителни очаквания. Лятната почивка обаче не е достатъчна причина за оптимизъм за 39,2%, които не са доволни от финансовото си положение и биха желали да е по-добро. Едва 18,7% не могат да изразят мнение по темата.

2. Ако парламентарните избори бяха днес, за кого бихте гласували?

След отминалия парламентарен сезон, който бе изпълнен със скандали и противоречия, зададохме на нашите респонденти и въпрос за техните електорални нагласи. За мнозинството анкетирани водеща политическа сила остава ГЕРБ с относително стабилни позиции (22%). Традиционно са следвани от БСП с 16,9% като за момента не се наблюдава динамика в „ножицата“ на одобрението между двете политически сили, регистрирана при последните избори за Европейски парламент. На трето място е ДПС с 5,6%, като трябва да се отбележи, че според спецификата на електората на Движението точният процент на одобрение е трудно да бъде оценен с изцяло социологическа методика.

ВМРО с 5,3% имат тенденция за повишаване на одобрението, което бяха генерирали по време на изборите за евродепутати, като привличат т.нар. патриотичен вот на избирателите, включително и на привържениците на останалите две партии от вече разпадналата се „малка коалиция“.

Последните дни донесоха и още един „играч“ на политическата сцена, като за момента евентуална партия на Слави Трифонов би получила 1,7% при провеждане на парламентарни избори с потенциал да „открадне“ избиратели от по-малките партии, които в момента отбелязват отлив на одобрение, като ВОЛЯ, Атака и Бареков. Трябва да се има предвид обаче, че на този етап заявлението на анкетираните да я подкрепят е преди всичко израз на одобрение спрямо личността на Слави Трифонов като обществена фигура и тепърва ще си проличи доколко ще привлече реален вот както персонално той като политик, така и формацията, която ще създаде – като политическа платформа и като лица, които ще предложи на публиката.

Към момента партия на Трифонов не води до значими промени в стратификацията на политическият живот и по-скоро се явява „новата Воля“, с която ще се бори за евентуално влизане в парламента. Доколкото партията на Марешки се яви като наследник на електората, подкрепящ бившия тв водещ Бареков, то Слави Трифонов може да се определи като „новият Бареков“.

Времето на провеждане на интервютата съвпада с ваканционния августовски период, поради което е възможно да има по-голямо отклонение в статистическата грешка.

Характеристики

Период на провеждане на изследването: 14-18.08.2019 г.

Методология: Количествено проучване

Представителност: населението на България с избирателни права

Обем на извадката: 836 души на възраст над 18 г.

Методика: Стратифицирана квотна извадка по признаците възраст и пол

Метод: Телефонно интервю

Финансиране: Собствено

Демографски профил на анкетираните

Възраст

18-40 г.

28,7%

41-60 г.

33,7%

над 60 г.

37,6%

Пол

мъж

49,0%

жена

51,0%


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Майни го тоя Слави

    50 38 Отговор
    Поредният дето иска да ни оправя........Пълен въздух под налягане.

    Коментиран от #16, #38

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Барометър

    61 9 Отговор
    Пълни глупости!
  • 4 Kasapina

    63 21 Отговор
    Тази статия е пълна лажа БОИКО омира от страх идваму краия

    Коментиран от #5

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Точи

    50 7 Отговор
    Колко е точно сравнението! Само боклуци! Хора разберете, че без кръв тази страна никога няма да се промени! Трябва бесилки да се издигнат на жълтите павета...
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 сектант

    46 7 Отговор
    всички мразят бойко и герб ама всички гласуват за тях как така бе бате

    Коментиран от #56, #57

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Коко

    32 8 Отговор
    22% управлява 78%!!!!!
    Е няма такава РАЯ!!!!

    Коментиран от #13, #31

  • 12 Бесен Язовец

    18 17 Отговор
    Снимката много отговаря на същността на индивида Славчо- Лучиндолски от окръг Плевен!
  • 13 Коко

    5 2 Отговор

    До коментар #11 от "Коко":

    Това е неприложим никъде освен ТУК....
  • 14 СТАТИСТИКА

    26 8 Отговор
    Е менте и е поръчкова от герберастите!
  • 15 1488

    28 12 Отговор
    В България всеки идиот иска да става политик и да управлява. И тоя селски идиот ли от който не става нищо ще ни управлява.На тая страна трябва ХУНТА не партии и парламент.Българина никога не е доволен и все гледа в канчето на другите. Незнам от къде сме я взели тая черта дали от турците или гърците, но за всеки случай не е от сърбите те се величаят винаги.Слави идиотчето да седи на г*** малко ли пари откраде, че постоянно се пише патриот.
  • 16 Уникум

    11 5 Отговор

    До коментар #1 от "Майни го тоя Слави":

    Интересно ми е какво ще кажеш за другите, защото и те искат, а някои ни оправят отдавна?
  • 17 Станю

    11 3 Отговор
    Не че харесвам ЧАЛГАДЖИИ, демек КОМЕРСИАЛНИ хора, ама статистика като тая тласка масите в предопределена посока!
  • 18 фантастични стъкмистики

    33 6 Отговор
    Тия от Барометър са барали милиметъра само на Боко Барото и са звънели само на герберасти! 42% били доволни от финансовото си състояние хаха с мед да ги намажеш, швейцарци хаха 18% не можели да преценят !?!? Демек не се оплакват !?!? Почвам да се чудя тия в Швейцария ли са хо провеждали това допитване или в парламентарната група на ГЕРБ ??!

    Коментиран от #21

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Възраждане

    8 4 Отговор
    Е кошмарът на продажниците !
  • 23 Петър Волгин

    13 3 Отговор
    1% имат в банка над 5000 лева, тоест толкова е средната класа и високата класа, 97% са сиромаси толкова имат до 1000 лева в банка - средно 200 лева, а 90% от тях нямат нищо в банката. 12% от българите са ходили на ваканция миналата година. Само едно на 15 деца ходи на ваканция иле.и екскурзия, няма лагери, а пролетарската класа не ваканцува. 60% от българите обитават едно жилище с три поколения. Германия има 60квм метра жилища на глава, българите 13квм. 1984-1992г. са построени 480 000 апартамента, от тогава мина 3-4 пъти повече време - за още 1,5 милиона жилища, непостроени, те щяха да са по-модерни. През социализмът изоставането беше 15-20 години от развитите държави в Европа, сага е 60-80 години.
  • 24 Треперете ГЕРБаджийси продажници

    20 9 Отговор
    Ние сме тези 60-70%, които не гласуваме, защото знаем, че всички налични политически партии сте долни крадци, но сега ще Гласуваме за Слави. Щом всички политически партии се пробват да смажат Слави, това е ясен признак, че не е част от мафията им. Време е България да се освободи от мафиотското робство. Всички политици, които крадяха от България, ги искаме в затвора.

    Коментиран от #43, #48

  • 25 Марк Енгелс

    6 4 Отговор
    ДОЛУ БСП !!!! ДОЛУ ПРЕДАТЕЛИТЕ-БКП! Марксизмът и ленинизмът, родиха фашизмът. Както християнството роди инквизицията, кръстоносците, феодализмът, кладите на вещици, ... Има ли по-първенюшка и не солидарна интелигенция от живковата. Всяко нещо съдържа своята противоположност. Всеки сладък плод е кисел преди да узрее. Фашизмът е безспорно дясно, но дясно което вярва в истинноста на лявото, и разбира най-добре заплахата. Като Анакин Скайуокър. 90% от БКП премина на тъмната страна. "Социализмът е недоносче" Тодор Живков за преходът - след НРБ: .. "Един другар ... ми вика: Другарю Живков,
    не вкарваме ли ние вълка в кошарата? Ах, викам ... вярно е, вкарваме
    вълка в кошарата, но ... вълкът ще изяде мършата, а това което е здраво,
    то ще остане." "Излишните работници, служители, научни сътрудници, артисти и пр., растежът на "не заработени пари" при едновременното спадане на интензивността, разлагането на трудовата и технологичната дисциплина са само последица от разрушените стимули за труд." БКП като всеки елит разви дясно мислене, колкото се проваляше в постигането на левите цели за липса на бедност: "те са си виновни, бедните са глупавите" Капитализмът е плутокрация с имитация на демокрация, а фашизмът е сваляне на маските. Хитлер: "Правителството няма да защитава интереса на германският народ, чрез икономика, организирана от държавата, а ще подкрепя частното предприемачество" http://www.dokumentalni.com/?p=3139 "Бедни са глупавите" - фраза изричана и от Иван
  • 26 Марк Енгелс

    7 3 Отговор
    ДОЛУ БСП !!!! ДОЛУ ПРЕДАТЕЛИТЕ-БКП!Студената война е спечелена от Червената олигархия - днес капиталистическа върхушка. Георги Стоев си го пише, че мафията е с управление в БСП централата, там дирижират и люпилнята и управлението на партиите. И всичко става по мед и масло. Георги Андреев 1995г: "По-голямата част от обработваемите площи пустеят, а дългогодишните насаждения подивяват или се изкореняват. Избирайки сложна процедура за връщане на земята, Мафията иска да откаже" от земеделие и скотовъдство тези, Които все още имат мерак за това. Защото в перспектива е замислено създаването на огромни частни латифундии, аналог на предишните промишлено-аграрни комплекси (ПАК), Където днешните земеделци ще бъдат ратаи. Това ще стане от само себе си", а засега е строго охранявана тайна.Отдавна обаче не е тайна, че реалният политически Живот се изразява в съперничеството между Първо главно управление (външно разузнаване) на уж унищожената държавна сигурност (ДС) - негова е Мултигруп" и др. - и Второ главно управление на ДС (Контраразузнаване) - негова е Първа частна банка и др. Останалото е бутафория. Не е тайна също, че всички ръководни Кадри на едрия Капитал" са бивши офицери от ДС."
  • 27 месара

    6 4 Отговор
    аре стига с тоя чалгар - селски прът!
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 1234

    9 7 Отговор
    Партията на Слави 1.7 процента,ще видим дали ще е така,малко не ми се вярва.
  • 30 Иван

    3 8 Отговор
    Поредното доказателство,ЧЕ БЕДНИ СА САМО ЧЕРВЕНИТЕ БОКЛУЦИ И СЕЛСКИТЕ И КВАРТАЛНИТЕ ИДИОТИ!Останалите сме на плажа или на планина на почивка ;)
  • 31 Да да

    0 5 Отговор

    До коментар #11 от "Коко":

    Нещо не те разбрах! В парламента ГЕРБ не уоравляват сами, а и имат мнозинство от 50 %. Кой да управлява? Тези с 5% ли? Умните 22% управляваме тъпите 78%. Или искаш шефа ти да е по-тъп от теб :D Нали тогава ти ще си му шеф!

    Коментиран от #44

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Голям Слон

    7 2 Отговор
    Хаха.. СЛАВУЦА, новата фурнаджийска лопата на ГЕРБ.
  • 34 уаууу

    7 1 Отговор
    В началото на 2020 година ,България ще навлезе в сериозна рецесия,подобна на Виденовата зима.Няма да има значение кой ще се прави,че управлява, а ще има значение има ли народ, които да изиска някой да го управлява.

    Коментиран от #41

  • 35 Густо Майна

    6 1 Отговор
    Хахаха, 1.7 %!!! Е то бива дебилизъм у пеевските медии, ама?! Виж, ако бяхте се отпуснали до към 17 % по-можехте да пожънете пропаганден успех.
  • 36 Интересно

    11 2 Отговор
    Става интересно, всички партии срещу Слави. Така беше и на референдума. Какво ли ще стане ако тези 2,5 млн. подкрепили референдума повторят своя избор?. Със сигурност резултатът няма да бъде равен на Бареков.
  • 37 Петко

    9 1 Отговор
    Платени проучвания за манипулация на общественото мнение,ЛЪЖА И ИЗМАМА.
  • 38 3487

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "Майни го тоя Слави":

    Проучванията са компрометирани от много отдавна. На "Демократична България" преди 2 месеца пак им даваха 2-3 процента, а те взеха над 2 ПЪТИ ПОВЕЧЕ! Така, че няма какво да говорим.
  • 39 Zaki

    6 1 Отговор
    НЕ ВЯРВАМ НА ТЕЗИ СОЦИОЛОЗИ!!!
  • 40 ОТКАЧАЛНИК

    7 1 Отговор
    КАКВИ СА ТИЯ ГЕРБАДЖИЙСКИ БОКЛУЦИ ТА ПРАВЯТА ТИЯ ПРОУЧВАНИЯ ФИНАНСОВО НАРОДА БИЛ ДОБРЕ ВИЕ МАЛУМНИ ЛИ СТЕ НАРОДА ИЗНЕМОГВА
  • 41 onq s konq

    2 0 Отговор

    До коментар #34 от "уаууу":

    Мислиш ли че каквато и рецесия да дойде,НЕМЪЧЕНИТЕ ПАРИ ше секнат?Между другото евентуална Рецесия в БГ/ако има изобщо такава/ засяга БЕДНИТЕ,не и Бизнес свързан с ИЗНОС на Световните пазари.А ще засегне ли тая Рецесия размера на Еврофондовете,договорени за 6-7 години напред?А ежегодното влизане на 2,5 милиарда лв у нас от Българските гастарбайтери?Така че..."Нема се плашиш копеуе":)

    Коментиран от #46

  • 42 kokk

    3 0 Отговор
    Слави е една маймуна, клоун - шут!
    Преди време беше на повикване при всички мутри, да ги забавлява!
    Как Митьо Пищова ги забавляваше>.. Па ако сакате гласувайте за него - смешници , той ще ви оправи :)))
  • 43 Димов

    4 0 Отговор

    До коментар #24 от "Треперете ГЕРБаджийси продажници":

    И мафията ще остави някой си Слави, да дойде и да и развали рахатлъка. Доста наивно мислене.
  • 44 Димов

    1 0 Отговор

    До коментар #31 от "Да да":

    Перфектната работническа йерархия е само в БГ. Тук шефовете са по-умни от специалистите си. Те не са се издигнали с ли*ане на за*ници. НЕ! Да не си помислиш! Тук преуспява умният, кадърен и честен човек, а неспособните, подмолните, лукавите, лиз^чите и крадливите са на подчинение в най-ниските позиции. Мдааа.....!
  • 45 Промяната идва

    3 3 Отговор
    Някой явно много го е страх от Слави щом е платил за подобна анкета. Слави с 1.5%? хахахах мечтаи си. Слави накара 3 милиона души за гласуват за референдум, последният му клип има над 1 милион гледания само за 10 дни, и над 300 хиляди хора го следват. Последното му предаване е гледано от над 50% от хората според фирмата която измерва реитинга на бтв. Всеки който сравнява Бареков със Слави не знае какво говори. Аз за Бареков не бях чувал даже преди да си направи партия. Милиона души в БГ израснахме със Слави. Няма човек който да не познава Слави. Ако утре имаше избори, съм почти 90% сигурен че ще събере пълно мнозинство в парламента. Хора от чужбина даже ще доидат да гласуват за Слави.

    Коментиран от #49

  • 46 Уауу

    1 0 Отговор

    До коментар #41 от "onq s konq":

    Прав си!!!Рецесията е трудна за обяснение,като смърта,просто идва и всички логични обяснения стават излишни.Признавам,че си прав спрямо доводите,които си изложил!!!
  • 47 вервайте ми

    1 0 Отговор
    Само Слафчо,ще оправи работата.За 400 дни.
  • 48 5532

    0 2 Отговор

    До коментар #24 от "Треперете ГЕРБаджийси продажници":

    На салатка и ракийка,стават много работи.
  • 49 9275

    2 2 Отговор

    До коментар #45 от "Промяната идва":

    С.Т.никога не карал народа ,да гласува на референдума.Всички гласуваха доброволно.Затова пък сега,всички гласували,ривът,че 1 лев субсидия са малко,и това ще направи зависими,партиите от олигарсите.АМИ ДА РИВЪТ. Слафчо и Борисов,сбъдват вашите мечти.А СЕГА ВСИЧКИ ЗАЕДНО....СЛАФЧО,СЛАФЧО,СЛАФЧО...
  • 50 Балканец

    1 1 Отговор
    С тази снимка ли ще е на предизборните си плакати?
  • 51 За мен е чест

    3 3 Отговор
    Слави е единственият политик за целия преход, който предлага да се даде повече власт на народа. Предлага на народа да му израснат топки. Всички други политици културно предлагат да му се отрежат топките. И не само предлагат, но го и правят, при това много образовано и културно, с благородната експертна помощ на едни фондации. Както бе казал един, готов съм да се боря за вашето демократично право да си харесвате народ без топки. Аз пък предпочитам народа си да е с топки.

    Коментиран от #52, #53

  • 52 за мен не е чест

    1 0 Отговор

    До коментар #51 от "За мен е чест":

    Публикувано във факти.бг: Предлага на народа да му израснат топки. Важното е да си верваш.
  • 53 XXXL

    1 1 Отговор

    До коментар #51 от "За мен е чест":

    Алоу ако си кастриран и нямаш топки и си въобразяваш че слави като ти го набие отзад ще ти поникнат отново не ни въвличай всички нас в този твой порно сън!

    Коментиран от #54

  • 54 олигофрен

    1 0 Отговор

    До коментар #53 от "XXXL":

    Чети темата .... не е нужно да се изтъкваш комплексите. Така че мнението ти е просто и никой не го интересува, ае у ЛЕВООООО!!!!!
  • 55 цв.цв .7,8хапартаменчита с тераска в исп

    2 0 Отговор
    тези 30% не гласуващи ,ще гласуват за слави и тогава редът се променя 31,5% първа сила слави .
  • 56 Каката

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "сектант":

    С фалшифициране на изборите бе кака, кво се чудиш толко😂🤣😂елементарно Уотсън!
  • 57 Asd

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "сектант":

    Поте, никой не гласува освен циганите!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове