19 Август, 2019 13:16 69 632 110

Има ли връзка Борисов с "войната за трупове" на БАБХ?

  • бабх-
  • бойко борисов-
  • разследване-
  • генка шикерова

Сякаш се очертава огромен скандал около правителството

Има ли връзка Борисов с "войната за трупове" на БАБХ? - 1
Снимка: Свободна Европа
ФАКТИ огласява журналистически разследвания от различни медии, защото подкрепя свободата на словото.

"Обичаме те и винаги ще бъдеме до тебе Благодарим ти за всичко и че и ти винаги си с нас и не ни оставяш !!!".

Думите (публикувани без редакторска намеса) са написани от Габриела Лазарова в нейния профил във Фейсбук, съобщава в свой материал "Свободна Европа". Надписът придружава снимка, на която тя и сестра ѝ – Гергана, се намират в дома на министър-председателя Бойко Борисов. Домакинът е прегърнал момичетата и позира за кадъра пред камината си (позната от снимки, които Борисов е публикувал от дома си).

Кадърът е публикуван на рождения ден на министър-председателя (13 юни) тази година. Изчезна оттам преди дни, когато Свободна Европа отправи официални въпроси чрез правителствената информационна служба до Бойко Борисов дали познава бащата на двете момичета, както и семейството му. След като премиерът отговори отрицателно – снимката бе изтрита от личния профил на Габриела Лазарова.

"Син кръст 2016" и войната за трупове
Майка и баща на двете момичета са Янка Николова-Лазарова и Борислав Лазаров. Двамата съпрузи притежават фирма “Син кръст 2016”. Това е една от двете фирми, собственици на мобилни инсинератори, които работят по договор за обезвреждане на животински отпадъци с Българската агенция за безопасност на храните (БАБХ).

Както разкри неизлъченото по Нова телевизия разследване "Война за трупове", от 2018 г. досега само "Син кръст 2016" има сключени договори с БАБХ за над 40 милиона лева.

Агенцията е възложила на фирмата да гори животински трупове с два мобилни инсинератора. Общият капацитет на техниката е изгаряне на 16 тона трупни отпадъци на денонощие.

По договор “Син кръст 2016” има ангажимент да обезврежда отпадъци в случай на епидемия, но досега БАБХ нито веднъж не е изпратила инсинераторите в огнищата на заразите. Независимо, че в документацията към обществената поръчка Агенцията по храните отбелязва колко е опасно да се заравят мъртви животни, до този момент всички принудително умъртвявани кози и прасета се загробват.

Агенцията обаче използва като аргумент чумата по дребните преживни животни и навлизането на африканската чума, за да сключи с фирмата допълнителни анекси за отпускане на още пари.

От БАБХ не казват колко пари и за какво количество са плащали, защото според тях това не е информация от обществен интерес. Но от публично достъпните документи излиза, че само за 34 дни в края на 2018 г. “Син кръст 2016” са обезвреждали по документи три пъти повече трупове, отколкото позволява капацитетът на мобилната техника. Само за тези дни фирмата е получила над 2,5 млн. лв.

И до този момент от ведомството на Дамян Илиев отказват информация къде се намират мобилните инсинератори и как е възможно с капацитет от 8 тона на инсталация да се обезврежда такова огромно количество отпадък.

Според Търговския регистър Лазаров е бил управител още на “ВОЛФ-96”, представител на ДИТЦ и “Чистота София”. Името на Лазаров стана известно покрай кризата с боклука на столицата, когато той е управител на фирмата-концесионер “Новера”.

Спомените на Борисов
Заради публикуваната от дъщерята на Лазаров снимка, Свободна Европа попита министър-председателя познава ли собственика на фирма "Син кръст 2016", както и в какви отношения е със семейството му.

Според отговора от правителствената информационна служба, премиерът Борисов, в качеството му на кмет на София, "се е запознал с Борислав Лазаров във връзка с предизвиканата криза с боклука в столицата, която се случи през 2009 година".

Тогава Борисов прекрати договорите с фирмите „Чистота-София“ и ДИТЦ, собственост на „Новера“, които чистеха по-голямата част от софийските райони.

"Извън проблема с боклука, който отдавна е решен, премиерът Борисов няма и не е имал никакви други отношения с Лазаров и семейството му", гласи писменият отговор на пресцентъра на Министерския съвет.

След като от "Свободна Европа" изпращат до Министерския съвет скрийншот от публикацията на Габриела Лазарова, Борисов уточнява, че снимката е направена в резиденция "Бояна", където "момичетата са отишли да изкажат благодарност" за негова намеса, след като дъщерите на Лазаров "са били с опасност за живота след много тежка катастрофа през 2017 година".​

"Премиерът Борисов е оказал съдействие на мястото на инцидента да бъде изпратен незабавно пожарен автомобил, който да разреже ламарините и да спаси пострадалите", обясниха още от пресцентъра на Министерския съвет.

Какво е наложило Борисов да се намесва?
Двете момичета са катастрофили в средата на април 2017 г. Справките в информационния бюлетин на МВР по това време не показват случаи на особено тежки катастрофи в столицата, където се е случило произшествието. Няма медийни публикации и за забавяне на полиция, пожарна и линейки при пътни инциденти, което да налага личната намеса на министър-председателя.

Свободна Европа пита дали Борисов не е разбрал за катастрофата от семейство Лазарови. В отговора си министър-председателят казва, че "получава ежедневно и денонощно информация за всеки случил се инцидент".

"Включително за въпросната катастрофа премиерът разбира по обичайния начин – докладвано му е от дежурен служител по МВР", пишат от правителствената информационна служба.

"За всеки докладван случай министър-председателят разпорежда незабавна реакция и предприемането на всички необходими мерки, като за конкретния инцидент не е имало забавяне", твърдят още от правителствения пресцентър.

"Премиерът Борисов държи винаги да има своевременна реакция при тежките инциденти, независимо от самоличността на пострадалите. По отношение на конкретната катастрофа министър-председателят не е знаел самоличността им", гласят още отговорите на правителството.

Според данни от правителствената информационна служба, катастрофата е станала на 16 април 2017 г. в столичния квартал "Орландовци". Колата, в която пътуват двете сестри и техни приятели, се блъска в дърво. Шофьорът на автомобила загива, а двете момичета са били контактни. Едното е извадено след разрязване на автомобила от пожарната.​

Няколко неизяснени обстоятелства
В тази история остават няколко неизяснени обстоятелства. Първото е дали за всеки инцидент в държавата, включително пътно-транспортен, се налага министър-председателят лично да разпорежда действията на ангажираните с това институции. И дали всеки, спасен след намесата на премиера, поднася благодарностите си лично в дома на министър-председателя. Неизяснен остава и въпросът как снимката от Фейсбук профила на Габриела Лазарова изчезна след първия въпрос, отправен към Борисов – дали познава собственика на "Син кръст 2016" и семейството му.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 72 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 оВчара

    297 11 Отговор
    Са ке каже че познава само щерките майката и бащата са му не известни!
  • 2 Морфей

    253 8 Отговор
    А една справка дали гусин премиера е бил в България по това време? И от кога е станал спешен център Министерски Съвет?
  • 3 Хорацио

    291 8 Отговор
    НА ЛЪЖАТА КРАКАТА СА КЪСИ!
  • 4 тъпогерберасти

    310 13 Отговор
    Толко е тъп,че колкото и да го бутат нагоре като удобен плужек сам ще се издъни
  • 5 Сиганин

    196 19 Отговор
    Аввеей , стига сте писали глупости срещу "най-великия" премиер в новата ни история.
  • 6 Ърнест Хемингуей

    310 7 Отговор
    Плащат милиони за инсинератори където ги няма! Е това ако не е явна кражба на държавни пари.
  • 7 Зле

    251 11 Отговор
    Мошеник скапан.
  • 8 Фараона

    240 7 Отговор
    И това е само върхът на пирамидата!
  • 9 Коментар📝

    183 6 Отговор
    Както КАЗАХ ТЕЗИ КОЙТО ЧЕТАТ КОМЕНТАРИТЕ МИ ЗНАЯТ:НЕ СЪМ БЕСЕПАР НО ГЕРБ И ОП ЩЕ ЯДЪТ БАХУРА
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Бла бла бла

    204 6 Отговор
    Кучетата си лаят, нашият герберомутренски керван си върви.
  • 12 Гост

    176 4 Отговор
    Е, сега какви лъжи ще изплете, бедна ни е фантазията! Не завиждам на работещите в Информационната Му служба! Сигурно свят им се вие от пируети!
  • 13 МОЛИ

    34 185 Отговор
    Я, ДА ПОПИТАМ АЗ,ДАЛИ ПЪК ИНФОРМАТОРА НА СВОБОДНА ЕВРОПА, НЕ Е СЛУЧАЙНО КРАДЛИВАТА ДЕПУТАТКА И ВЕЛИКА МЕТРЕСА ЕЛЕНА???.

    Коментиран от #15, #16, #20

  • 14 fraas

    221 12 Отговор
    БОРИСОВ ЩО ИЗТРЕПА ЖИВОТНИТЕ НА НАРОДА СИ БЕ ПРОДАЖНИК

    Коментиран от #42, #73, #99

  • 15 му мъъъ меее

    208 16 Отговор

    До коментар #13 от "МОЛИ":

    ЗАЩО ЛИ СПРЯХА ИСКА ЗА 1 000 000 СРЕЩУ йОНЧЕВА? ЩОТО КАЗВА ИСТИНАТА А СТИГНЕ ЛИ СЕ ДО СЪД БУШОНИТЕ НА БОРИСОВ ГЪРМЯТ, КАКТО И САМИЯ ТОЙ БЕШЕ ОСЪДЕН
  • 16 До моли

    91 7 Отговор

    До коментар #13 от "МОЛИ":

    Какво значение има?! Този похват не минава скъпа кукундрело! Кой и да е, снимката е постната от ялата баницата!
  • 17 римобюЛ

    14 15 Отговор
    Браво Васко!
    Умело работиш с Ctrl+C и Ctrl+V.
    Едно време вървеше тенденция, че в България занаят не се учи а се краде. Тук в случая е копиране, но все пак не е едно и също, нали така?
  • 18 Златистия

    164 11 Отговор
    Попитали бойко как е натрупал милионите си и той отвърнал( ми така труп труп труп)
  • 19 Простак

    106 12 Отговор
    Тази снимка е монтаж,за да може да плювате по светеца-
    Винетууууу.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Класната по литература

    35 45 Отговор
    Само аз ли забелязвам колко неграмотно е написан въпросният пост? Ами това е положението - докато подобни неграмотни примитиви се наемат да "вършат работа", резултатите ще са все такива. То на две магарета сламата не може да раздели, неграмотно и неуко, ма милионите му се услаждат ...

    Коментиран от #26

  • 22 Виждате ли

    46 6 Отговор
    Юдейските свешници😂😂правете си изводите сами

    Коментиран от #66

  • 23 гост

    106 5 Отговор
    Тоя толкова много лъже , че вече никога не казва истината. Особено ако лапа нещо от цялата история. А той винаги лапа.

    Коментиран от #93

  • 24 Тодоров

    106 5 Отговор
    Май след "Апартаментгейт" се задава "Инсинераторгейт", а по-популярно би било "БАБХгейт" или "Свинегейт". И в първия, и във втория случай "Свободна Европа" подема инициативата и изглежда ТЯ се бори по-сполучливо с корупцията в НАШАТА ДЪРЖАВА, отколкото разни ИЗМИСЛЕНИ и БЕЗДЕЙСТВАЩИ държавни структури. Топката е в "бистришкия тигър" и от него зависи дали ще има пълен мандат или не.
  • 25 qwerty

    31 5 Отговор
    важното е да си купиш чисто нова кия сиид, гт-лайн след простотиите, които сътвори агенцията.
  • 26 Дон Боко Тиквоне

    46 3 Отговор

    До коментар #21 от "Класната по литература":

    Омерта, това са приятели на приятели !
  • 27 onq s konq

    16 91 Отговор
    Само питам:С ТАКАВА МЕДИЙНА ПОМИЯ въобразява ли си някой,че ще бъде ГЪТНАТО Правителството и "очернен" Премиера?!Верно че е казано "Блажени са вярващите",ама...егати ЛУМПЕНСКОТО БЛАЖЕНСТВО:)

    Коментиран от #30

  • 28 Чичо АДИ

    65 7 Отговор
    Сладък ненагледен ,слъчицето в прозорчето ми !! Тиквата в бостанчето НИ ,какво щяхме да правим без теб !! Щяхме да сме на тъмно дори и в дворският нуждник !! Хвала трижди "Орел" наш насъщен като дружбата със СССР ,въздуха и водата за всички !! Ти съмваш Слънцето ,и приспиваш мачките на двора ! Всичко за теб и нещо за времето !!
  • 29 КЛЮКАР

    58 4 Отговор
    Вярно тази година, е годината на свинята.
  • 30 Галена

    51 2 Отговор

    До коментар #27 от "onq s konq":

    И аз,и коня ти,сме по умни от теб. Поотделно.

    Коментиран от #33

  • 31 Бащицата

    33 2 Отговор
    Напикава ли се вече😂😂😂
  • 32 сори майна

    69 3 Отговор
    Малиии... мин съсвета в опита да замажат нещата май не се чуват какви глупости плещят! Нищо случайно няма, то бива обръчи от фирми ама тия се забравиха от алчност наглост и безпардонност! Прочетете дефиниция на думичката МАФИЯ.. дали ще ви напомни на тези геберо банкянски филии с мас..;)
  • 33 onq s konq

    3 43 Отговор

    До коментар #30 от "Галена":

    Коя си пък ти...че немо те позная права?

    Коментиран от #39

  • 34 Сатаната

    31 3 Отговор
    Педофил.

    Коментиран от #37

  • 35 Е ? И кво ?

    76 10 Отговор
    У нас го плюят а в Брюксел - целуват. Той ни изолира от ПАЗАРА в полза на Западна Европа . Затова там го прегръщат, хвалят и по главата галят. Месо и птици, плодове и зеленчуци - ВНОСНИ. Бойко е враг на България. А около него се лепят множества кръвопици - ПИЯВИЦИ ! КРИМИНАЛЕН КАПИТАЛИЗЪМ ще доведе до сътресения ! Бойко пусна воловете по инерция , но ще загуби и ритлите. Запитал ли се е някой какво добро за народа донесе ЕС освен ЮЛАР И ЮЗДИ ! А казват не било колониален статус а демокрация ! Вер де Ямбол, не де Стамбул. Че при СОЦА беше по -добре . Днес заводите у нас ги няма и България ЗАВЯХНА.

    Коментиран от #96

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 антрашпиц

    50 3 Отговор

    До коментар #34 от "Сатаната":

    Такъв е.Още помним случая с Каратанчева.
  • 38 Чичо АДИ

    31 3 Отговор

    До коментар #36 от "mi ta ka":

    Правилно ,не спирам да повтарям 60-65 % ни трябват ако е повече екстра ,хептен ще ги изринем !! Да не са по малко че за "Тъмносините" това е единственият ден дето работят за 50 лева !!
  • 39 Галена

    38 0 Отговор

    До коментар #33 от "onq s konq":

    Леле колко си злеее
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 конгречулейшънс

    37 4 Отговор

    До коментар #14 от "fraas":

    Ми за пари.Комисионната от Ф16 фръкна за един уикенд.
  • 43 А Домусчиев - не е ли свиня ?

    37 3 Отговор
    Корабите на България чрез Бойко забра. И ни вопъл, ни стон. Та само туй ли е ? Ум да ти зайде ! Как ще корегираме КУРСА НА КРИМИНАЛНИЯТ КАПИТАЛИЗЪМ ?
  • 44 Behemoth

    33 3 Отговор
    Не, не им е ходил на гости! хахахххххх управлява ви социопат!
  • 45 А КАДАСТЪРА НА България

    33 3 Отговор
    Тази ЯМА БЕЗ ДЪНО ? Кой грижовно я крие от очите хорски ? Затова ли вече няма НАРОДЕН КОНТРОЛ а има омбудсмент ? Дядо Петко и баба Гина барем да сная ко и туй ? Месо ли й, или шоколад ? Трикове, трикове от 1,000 и една нощ ?! Такъв Хайдотлук няма да доведе до щастие , идеали и мечти и безгрижни бъднини ! Ще има много Нестина.ски танци !
  • 46 Георги Илиев Митев

    45 3 Отговор
    СВИНЕТЕ ГИ ТРЪШНА ЧУМА. СКЪПИТЕ ДОМАТИ КАТО ГУМА. ЩЕ СЕ ХРАНИМ ЗАНАПРЕД ИКОНОМИЧНО И ЩЕ ОЦЕЛЯВАМЕ БИОЛОГИЧНО.
  • 47 Олимпийска надежда

    15 2 Отговор
    "много емоциЙ" ха-ха-ха!
  • 48 Георги Илиев Митев

    34 2 Отговор
    БОЙКОУСПОКОЯВАЩИ ЗА НАС СА БЕЗ ПАРИ. И ВИЖДАМ ВЕЧЕ АЗ БОЖЕСТВЕНА ГЛАВА (ДА КАЖА ТУК ПОХВАЛНИТЕ СЛОВА). ТРИ ПАПИ ПО ГЛАВАТА ГО ГАЛИЛИ И БОГОВЕТЕ НИМБА МУ БЛАГОСЛОВИЛИ.
  • 49 Жорката

    48 4 Отговор
    Син кръст 2016” са обезвреждали по документи три пъти повече трупове, отколкото позволява капацитетът на мобилната техника. Само за тези дни фирмата е получила над 2,5 млн. лв.

    И до този момент от ведомството на Дамян Илиев отказват информация къде се намират мобилните инсинератори и как е възможно с капацитет от 8 тона на инсталация да се обезврежда такова огромно количество отпадък.
    Хахахахаххахахаха Абе то с тея свещници зад тиквоча нищо чудно ,че ни пробутва еврейски номера :)))) На немците още трябва да им пушат комините на пещтите за да изгорят 6 милиона дългоносковци ама ......мошетата казаха 6 милиона и точка не ги интересуват некакви си математики и капацитети хаахахах

    Коментиран от #53

  • 50 Георги Илиев Митев

    42 4 Отговор
    ОДА ЗА БОЙКО
    БОЙКО ОТ ВСИЧКО РАЗБИРА. ВОЖДА ПРЕД НИЩО НЕ СПИРА. ВСЕКИ ПРОБЛЕМ ЩЕ РЕШИ. НИКОГА ТОЙ НЕ ГРЕШИ. БОЙКО ПРИЗНАТ Е СПОРТИСТ: КАРАТИСТ, ТЕНИСИСТ, ФУТБОЛИСТ.
    ДОКТОР НА ПОЖАРНИКАРСКИТЕ НАУКИ. НЕ Е КАТО НЯКОИ НЕУКИ. ОТ СЕГА И ЗАНАПРЕД БОЙКО Е ЕЗИКОВЕД. ИЗБОРИТЕ НАШИЯТ МЕСИЯ ВСЕ ПЕЧЕЛИ ГИ НА ВЕРЕСИЯ. ЛИЧНИЯТ МУ ЛЕКАР-ЛЪЧО ВЕЧЕ Е ДОЦЕНТ. БОЙКО ПЪК СЕ ЦЕЛИ... В БЪДЕЩ ПРЕЗИДЕНТ.
  • 51 Боко

    32 3 Отговор
    Много сте добри в коментарите, но "Кучета си лаят - кервана си върви"
  • 52 kjl

    42 3 Отговор
    Ей такива като тези двете селски буци, прегърнати от друга селска буца са на върха на пирамидата! После що само цигани и малоумни останаха в тази държава, а и селските буци.
  • 53 Боко

    28 6 Отговор

    До коментар #49 от "Жорката":

    @ Георги Илиев Митев
    Защо ми е да ставам президент. Аз сега имам повече власт и от султана!
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Край

    41 3 Отговор
    Да бе направо го свалихте. Той по телефона спря проверка за кациз на мишо бирата "щото си плаща" и нема нищо та сега ли.
    Всеки народ си заслужава управниците.
  • 56 Балу

    27 2 Отговор
    "Винаги ще бъдемЕ до теб"!?Какъвто вожда, такива И подопечните!
  • 57 Май неразбрахте

    22 1 Отговор
    Тези са дошли да го обслужват не че се познават
  • 58 МНОЖЕСТВЕНО ЧИСЛО

    23 1 Отговор
    ....рождения ден незабравим и изпълнен с много емоциЙ
  • 59 Алфа Ромео

    33 3 Отговор
    Сефте, колко скандали се извъртяха един от друг по-голям и баце винаги няма нищо общо с тях... Няма как да има виновен полотик в тази държава, не и в такъв вид в какъвто е тази "държава".
  • 60 Гиги

    35 3 Отговор
    ИЗБЕРЕТЕ ГО ПАК
    РЕД И ДВА И НА ЧУМАТА ПО БЪЛГАРИТЕ
  • 61 АНАЛИЗАТОР

    40 2 Отговор
    ТЕЗИ КРАДАТ ОТ ВСЯКЪДЕ И ПО ВСЯКАКЪВ НАЧИН. ПО-КРАДЛИВИ И КОРУМПИРАНИ КОМУНИСТИ ОТ ГЕРБ,БЪЛГАРИЯ НИКОГА НЕ Е ИМАЛА,ПРЕЗ ЦЕЛИЯТ ПРЕХОД НА,, ДЕМОКРАЦИЯТА". НАБУТАХА НАРОДА В БЛАТОТО НА МИЗЕРИЯТА И ГЛАДА,ЗА ДА ЗАБОГАТЕЯТ,ЗА КРАТКО ВРЕМЕ ОТ ДАЛАВЕРИ И КРАЖБИ.
  • 62 България е ЗЛЕ

    35 3 Отговор
    По ЗЛЕ не е била никога.
    По скапано и несигурно бъдеще не е било НИКОГА.
    Водят ни бързо сигурно към развръзка като след ПСВ и ВСВ.
    И защо още ГЕРБ са на власт?
    Само защото няма подобри ли?
    Всеки сам трябва да си отговори.

    Коментиран от #67

  • 63 SAAB

    28 2 Отговор
    Да гори в пъклото главанака и цялата му рода ! Всички епидемии през годините са фалшиви !
  • 64 sgt

    34 3 Отговор
    ААА ,не така,имате МАГИСТРАЛИ,Софиянци стигат до морето за 6-часа всяко лято са в ремонт,но интересно защо никоя телевизия не излъчи репортаж.....може би защото телевизиите се държат от негови хора и няма разследващи журналисти
  • 65 Алфа Ромео

    36 2 Отговор
    Най-лошото в цялата история е че народа изгуби, вяра, надежда за бъдещето, загуби всякакви ценности, смачка се озверя някак си. Брат за брата си враг стана, това всичко става от страх и несигурност, липса на справедливост, невъзможност за много хора да посрещнат ежемесечните си елементарни нужди. Човек има нужда от някакъв гарантиран финансов минимум за да може да се чувства човек и да се развива по нататък, тук много хора го нямат и са смачкани, въпреки че работят, не знам можи би нарочно се прави това....
  • 66 aaaaaaaaa

    3 4 Отговор

    До коментар #22 от "Виждате ли":

    Ти явно не си виждал юдейски свещник. Отвори гугъл и виж и не говори глупости,че се излагаш. https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9C%D0%B5%D0%BD%D0%BE%D1%80%D0%B0
  • 67 Рангел

    32 1 Отговор

    До коментар #62 от "България е ЗЛЕ":

    Защо са на власт Ли? Отговора е много прост (почти колкото Тиквата), ами защото купихме F16 на съответната цена.
  • 68 Рангел

    28 2 Отговор
    Ако някой си мисли че нещо се решава на избори е голям наивник
  • 69 Ernesto Guevara

    37 3 Отговор
    Герберасти,вижте си Вожда....вижте как ЛЪЖЕ.Вижте как продава България.
  • 70 3333

    23 2 Отговор
    40млн. за две пещи, с толкова пари могат да работят без да спират до 2050 г.
  • 71 Патриот

    30 2 Отговор
    Няма начин да може да се краде народна пара и Суджукбей да не е намесен там срещу тлъста комисионна. Ама ще отмине, като при мишо Бирата, Суджукгейт, апартаментгейк, къщазагостигейт и т.н. и т.н.
  • 72 Баи шиле

    21 4 Отговор
    Боикко от всягаде замерса бе брато направо вуни и ще се удушиш бе лакомник направо се задави.
  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 ТТдфгдг

    18 3 Отговор
    Тия 270мл. на Борисов да не мислите ,че така се събират ....
  • 75 Бесен

    14 1 Отговор
    Арее пак се размириса...
  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 bobo

    20 2 Отговор
    Без да съм чел всичко знам, че връзка има и знам, че румънците ще го докажат.
  • 78 Доказано

    26 3 Отговор
    Ще видите, че в съвременната история за България ще ни е срам да четем и произнасяме името на ББ!

    Коментиран от #79

  • 79 Рудозем

    5 21 Отговор

    До коментар #78 от "Доказано":

    Най вече от червени паразити като теб ни е срам!
  • 80 Avasito

    23 3 Отговор
    Долу ръцете... Боко е чист като утринна роса бе, не може това да е вярно. ТОВА Е НЕВЪЗМОЖНО. Още утре ще видите в новините на Нова че Боко не ги познава лично, просто понеже му докладват всеки инцидент в държавата, за това познава дъщерите. Той от къде да знае кои са родителите им?
  • 81 ЦЕЦО АПАРТАМЕНТА

    21 3 Отговор
    КО,ПЛЮЕТЕ БЕ .МАЛКО ЛИ МАГИСТРАЛИ ВИ НАПРАВИХМЕ ,ПРЕЧИСТВАТЕЛНИ СТАНЦИИ ,ДОХОДИТЕ ВИ ВДИГНАХМЕ И ВСЕ РЕВЕТЕ,ЮЖНАТА ДЪГА СЕВЕРНАТА ТАНГЕНТА ,ДРАГО ДА МУ Е НА ЧОВЕК КАТО ИЗЛЕЗЕ ДА СЕ РАЗХОДИ ИЗ СОФИЯ -МИНИМАЛНАТА ЗАПЛАТА Е ВЕЧЕ 560ЛВ ТАКИВА ПАРИ НЕ СТЕ И САНУВАЛИ ПО ВРЕМЕТО НА ДРУГИТЕ ПРАВИТЕЛСТВА ,И ПЕНСИИТЕ ВДИГАМЕ ВСЯКА ГОДИНА МИНИМУМ С ПО 5-6 ЛВ ,ЧЕ НА НЯКОЙ И С ПО 10-15ЛВ И ПАК РЕВЕТЕ ,ЧЕ СМЕ В ДАЛАВЕРИТЕ . МОЛЯ ВИ ЗА МАЛКО ДОВЕРИЕ ОЩЕ ЕДИН МАНДАТ НИ ДАЙТЕ И ЩЕ ВИ ОПРАВИМ И НА АРМИЯТА Ф16 КУПИХМЕ ВЯРНО НА 3-НИ ЦЕНИ АМА КО СИ МИСЛИТЕ ,ЧЕ ЛЕСНО СЕ ПРЕГОВАРЯ С ЩАТИТЕ ЛИ.ОТ ЦЯЛАТА СДЕЛКА ПАРИ ЗА ПО ЕДНА ВИЛА НА ХАВАЙТЕ ЕДВАМ НИ ОСТАНА ДА СИ ГЛЕДАМЕ СТАРИНИТЕ И ДА СИ ПУШИМ ПУРИТЕ.

    Коментиран от #82

  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 пико

    17 0 Отговор
    По делата им ще ги познаете-коя ще е фирмата която ще внася 30год.свинско от САЩ
  • 84 Повръщащия

    4 10 Отговор
    От километри личи присадената глава с фотощоп.
    Поне да я бяхте намалили малко, че така мяза на извънземно, главата му по голяма от корема.
    Смех.
  • 85 мангуста

    10 1 Отговор
    Гусин съдия,оставете детето,то сираче,тя леля му го е раждала! /откъс от пледоарията на циганката пред съда/
  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Шайката си купува избори

    16 1 Отговор
    Вчера гледах едно проучване за нагласите на хората за местните избори.МАФИЯТА НА ДЪРЖАВАТА ВОДИ С 22 ПРОЦЕНКА. ЗНАЧИ ЩЕ ПРОДЪЛЖИ КРАДЕНЕТО И ОБЕДНЯВАНЕТО НА НАРОДА.ОТ ТОВА ПО ХУБАВА НОВИНА НЕ МОЖЕ И ДА ИМА.
  • 88 Dean

    14 1 Отговор
    Животните трябва да се изгорят, а не да се заравят. това е глупост болните прасета да се заравят..Ще дойде по опасна зараза ако не се вземат мерки
  • 89 Шайката си купува избори

    11 1 Отговор
    Вчера гледах едно проучване за нагласите на хората за местните избори.МАФИЯТА НА ДЪРЖАВАТА ВОДИ С 22 ПРОЦЕНКА. ЗНАЧИ ЩЕ ПРОДЪЛЖИ КРАДЕНЕТО И ОБЕДНЯВАНЕТО НА НАРОДА.ОТ ТОВА ПО ХУБАВА НОВИНА НЕ МОЖЕ И ДА ИМА.
  • 90 До автора

    24 1 Отговор
    Нека проучи по задълбочено нещата. Тази фирма син кръст 2016 беше създадена единствено и само да усвоява пари от държавата за фиктивно унищожаване на животински продукти. Тези инсинератори имат капацитет не повече от едно прасе на час, не повече. Първо се сключиха договори със син кръст без обществена поръчка. Както сам Боби се изрази , аз не съм виждал крава, но ми възложиха да прибирам едни пари. Трябваше да се разкарат екарисажите и измислиха схемата с инсинератори. Купуваш един инсинератор който изобщо не работи. Сключваш договор с Бабх, сключваш договори с териториалните дирекции на агенцията по храните, докторите издават фалшиви бележки и ти трупаш количества и прибираш пари без да си включил инсинератори. Ако има действително животни ги загробваш. И така правиш 40000000милиона. Всичко е документирано в Бабх. Фирмата се прави 2016година и веднага печели унищожаването в цяла българия, кой стои зад тях ... Отговорът е ясен.
  • 91 Генка

    14 1 Отговор
    Да проверят работил ли е зетя на ББ за син кръст 2016
  • 92 Мартин

    20 1 Отговор
    100% истина - аз винаги звъня на Борисов като имам проблеми с колата. Стотици пъти е пращал хора да ми сменят крушка, да ми долеят течност за чистачки, да ми напомпят гумите. После винаги Борисов ме води да ядем кюфтета в Бояна. Между другото, Борисов прави страхотни кюфтета, препоръчвам Ви да си ги поръчате другият път когато Борисов Ви спрася от катастрова, от чума, от астероиди или от нападание на извънземни.

    Коментиран от #104

  • 93 Кико

    13 1 Отговор

    До коментар #23 от "гост":

    Да си премиер в България означава да лапваш първо ти.

    Коментиран от #94

  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 Капитана

    12 1 Отговор
    ВСИЧКО ЛОШО КОЕТО СЕ СЛУЧВА В ТАЯ ДЪРЖАВА В ОСНОВАТА СТОЙ МУТРАТА !
  • 96 Аман от червени боклуци

    3 6 Отговор

    До коментар #35 от "Е ? И кво ?":

    Тъпич:
    - у нас заводите едно време работеха само на загуба и не случайно вече ги няма.
  • 97 чавдар

    4 4 Отговор
    мястото му е в затвора

    Коментиран от #98

  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 Борисов

    5 2 Отговор

    До коментар #14 от "fraas":

    Как що бе,за убави кинти . Скоро черпих за четвъртия милиард,сега работя за пети,ама нещо много обедняхте и ми ставате противни.
  • 100 Мноу тъп глупак

    3 2 Отговор
    Аааа не бе няма таквоз нещо.колко тря си тъп че да не разбереш че има шурубаджинащина.Ама той Бойко не е такъв чивек 😄😄😄😄
  • 101 АНАЛИЗАТОР

    7 3 Отговор
    НАРОДА ГИ ИЗБРА ТИЯ ОТ ГЕРБ ,ДА НИ УПРАВЛЯВАТ,А ТЕ САМО С ГРАБЕЖИ И КРАЖБИ ПО ВСЯКАКВИ СХЕМИ СЕ ЗАНИМАВАТ ТОЛКОВА ГОДИНИ. ПО-КРАДЛИВИ КОМУНИСТИ ОТ ГЕРБ НИКОГА НЕ СМЕ ИМАЛИ ЗА ЦЕЛИЯТ ПРЕХОД. ТИЯ НАДМИНАХА ВСИЧКИ И СЕБЕ СИ ДОРИ.
  • 102 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 103 Пунта Мара

    3 2 Отговор
    Златен паметник. На кръговото в Банкя. Да си върти към слънцето
  • 104 Чичак

    1 1 Отговор

    До коментар #92 от "Мартин":

    Май лъжеш. Нас не черпи с кюфтета в Банкя а не в Бояна
  • 105 смях

    4 3 Отговор
    браво тигри сега пак ще започнете да нареждате тук и накрая нищо тоя си краде здраво а ние си пишем тука ставаме най бедни и пак сме недоволни само пред лаптопа.Мишки сме си и така ще си останем
  • 106 Romero

    5 10 Отговор
    Факти са изключително некоректна медия,непрекъснато плюеща Борисов и публикуваща неверни факти!
  • 107 СИКИШЕВ

    2 3 Отговор
    ТОА ГИ ОНОЖДА И ДВЕНКИТЕ
  • 108 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 109 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 110 Красимира

    0 0 Отговор
    Тук можете да видите доказателства на сателитно изтезание от врачански злобари.

    https://krasimira.webnode.com