Last news in Fakti

20 Август, 2019 14:13 6 077 43

Лекарят, транспортирал убитото момиченце от Сотиря: Бабата ми попречи

  • сотиря-
  • недко димитров

Според бабата на детето преглед не е имало, а лекарят стоял безучастен

Лекарят, транспортирал момиченцето от село Сотиря до болницата, призна,че оставил детето само с баба си и се качил при шофьора, но обясни това с поведението на близките.

Доктор Димитров споделя, че се е чувствал много зле психически, но продължава работа, понеже „няма как, има график”.

Това е първият му работен ден след смъртта на момиченцето.

Разказва, че в четвъртък след сигнал на тел.112 тръгнали веднага, а на мястото вече ги чакали близките и полицаите. Детето било в ръцете на баба си.

Лекарят твърди,че започнал да преглежда детето,но бабата му попречила.

„При това положение аз нито мога да продължа прегледа, понеже нямам достъп, тя врещи, крещи и го стиска...и при това положение аз нямам избор, по най-бързия начин трябва да го транспортирам до лечебно заведение, да го изведа оттам и казах: „Добре,тогава ще останеш с нас", казва д-р Недко Димитров.

Според бабата на детето преглед не е имало, а лекарят стоял безучастен.

„Той не се наведе, дори не си пусна чантата,да измери пулса, да ѝ сложи маска кислородна, да ѝ сложи система, нищо, нищо. Линейката, в която пътувах сама за болницата и исках помощ, виках, но никой, никой не се отзова, не знам дали са ме чували", разказва Милка Георгиева.

Лекарят признава, че седнал до шофьора заради афектираната жена.

„Ако аз бях отзад, провокирам пак бабата да започне цирковете. Аз нямам достъп до детето, не може да се направи нищо, при това положение с това кървене нищо не може да се направи дори в спокойна обстановка. Специално за кървенето, което ме притесняваше най-много и деформацията на черепа и гърдите”, казва д-р Недко Димитров и допълва, че „бабата не мога да насила да я изхвърля, защото попадаме под ударите на закона".

Лекарят вече е написал обяснение, което ще бъде изпратено до здравното министерство. Ако има нарушения, наказанията са от мъмрене до дисциплинарно уволнение.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Аааa

    49 6 Отговор
    Много пъти съм казвал и пак ще кажа : за добитък е нужен ВЕТЕРИНАР !
  • 2 Зле

    22 38 Отговор
    Пак намирисва на лекарска нехайност.
  • 3 Гоуст

    40 4 Отговор
    Първо в спешна помощ е пълно с фелдшери, а доктори почти няма. Да не говори и колко места се обслужват от линейки на десетки, дори стотици километри разстояние, защото просто няма кой. Целта на спешна помощ е да окаже бърза долекарска помощ, докато те закарат до болница. Няма как спешната помощ да върши чудеса, особено от фелдшери... Бог да прости детенцето

    Коментиран от #5

  • 4 Иван

    37 18 Отговор
    Какви нагли цигани!Оставили си детето без надзор-доктора им е виновен че изверга е бил детето по главата с камъни,АКО СИ ГО БЯХА ГЛЕДАЛИ-НЯМАШЕ ТАКА ДА СТАНЕ!!Ако ги проверите 100% НИКОГА НЕ СА ПЛАЩАЛИ ЗДРАВНИ ОСИГУРОВКИ!Типично по цигански-ХЕМ ГРОЗНИ,ХЕМ НАХАЛНИ!

    Коментиран от #31

  • 5 Гост

    26 6 Отговор

    До коментар #3 от "Гоуст":

    В близко бъдеще ще се молиш в спешното да има кой да те приеме - няма и сестра да остане, бъди сигурен .
  • 6 КЛЮКАР

    42 4 Отговор
    С поглед е отписал детето, това е. А и полиция е имало!!!. Могли са дръпнат бабата настрани, лекаря да си свърши работата. Жалко за детето.
  • 7 Възмутена Съм

    18 31 Отговор
    този лекар ми изглжДа алкохолик горкото дете доктор георгиев Тябва Да бъде в затвора и трябва Да го е срам пожелавам Да не спи спокен

    Коментиран от #9

  • 8 Аааa

    16 5 Отговор
    Намирисват , ама на баба ти килотите ...
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Васмутен Съм

    0 10 Отговор
    Извинявам се за грешките От тела е доктор димитров

    Коментиран от #12

  • 11 Патила

    40 9 Отговор
    Не съм адвокат на лекаря, но в този случай мисля, че е направил най–доброто в момента, а именно вместо да губи ценно време за разправия с обезумялата от ужас баба, да придвижи детето по най–бързия начин до болницата. В някои случаи не минутите, а секундите са важни и наистина се спасява живот. От опит– сбили се двама сигани и от двете роди по 50 роднини крещят, пищят и кълнат, а аз от тях не мога да вляза с гърчещо се бебе. Не става така(отнася се до мангото, дето и без осигуровки се считат привилигеровани, а ние дето плащаме данъци да го д...)
  • 12 Аааa

    12 1 Отговор

    До коментар #10 от "Васмутен Съм":

    Със сигурност не е от тела , от акъла ти е .

    Коментиран от #15

  • 13 Възмутена Съм

    2 18 Отговор

    До коментар #9 от "Гост 2":

    Пффф ти сигорно си някой бесдетен които живе като мишка в някоя дупка става въпрос за дете има господ От Горе не хубаво Да говорите лоши неща

    Коментиран от #16

  • 14 JPower

    17 4 Отговор
    На повечето лекари вяра нямам, който не е попадал в техни ръце само той не знае. Сигурно не би могло да се спаси детето, но като лекар би трябвало до последно да се бори за живота на детето. Разбирам и бабата, намираш детенцето в това състояние, голям шок е, а и да не забравим последните думи на детето. Бабо, бабо, гушкай ме. Дано да е на по добро място сега, амин
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Гост 2

    10 3 Отговор

    До коментар #13 от "Възмутена Съм":

    Личи ти , че си без грам мозък .
  • 17 Аааa

    7 3 Отговор

    До коментар #15 от "Васмутен Съм":

    На баба ти фърчилото .
  • 18 Васмутен Съм

    2 7 Отговор
    Защо се заяждаш какв вие проблема
  • 19 Behemoth

    13 2 Отговор
    Ами най вероятно така е било...простите хора изпадат в тежка истерия и загуба на контрол...нещата в тия западащи села и градчета са отчайващи....отделните индивиди стигат до различни етапи на деградация ,но тенденцията е ясна....
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Гост

    23 2 Отговор
    Всъщност тези, които е следвало да укротят бабата, за да може лекарят да си свърши работата, са стоели безучастно и са гледали! Полицаите са тези, които ако е необходимо ще приложат сила, за да въдворят ред! Лекарят е дествал съгласно обстановката! Полицаите са за бой!

    Коментиран от #33

  • 22 ГОСТ ОТ ГОСТЕВО

    12 2 Отговор
    МАЛКО ОТКЛОНЕНИЕ ОТ ТЕМАТА........ДА ПОПИТАМ..........ЩО СИ БИЕМ ,ДОКТОРИТЕ,УЧИТЕЛИТЕ И......ПРОЧЕЕ........А НЕ СИ БИЕМ ПОЛИТИЦИТЕ....А....???? ПЪК И ДОКТОРА ДОНЯКЪДЕ Е ПРАВ......НЕ ТРЯБВАШЕ ДА ПУСКАТ БАБАТА В ЛИНЕЙКАТА,ТА ТОЙ ДА СИ СВЪРШИ РАБОТАТА.........ДА БЕШЕ Я ОТСТРАНИЛ СЪС СИЛА,ПАК ЩЕШЕ ДА Е ВИНОВЕН........А ДЕТЕТО МОЖЕШЕ ДА Е ЖИВО,АКО СЕ БЯХА ВЗЕЛИ АДЕКВАТНИ МЕРКИ.......
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Иванов

    17 8 Отговор
    Всичко ми е ясно, тоя ,като го гледам на колко години е и все още е в Бърза Помощ -ясно ми е колко разбира медицината и какъв доктор е.
    Такива доктори ,като него ,ги знам много добре- отегчени до смърт от задълженията си и съм АБСОЛЮТНО сигурен ,че не е прегледал детето и се е возил отпред през цялото време. За голямо съжаление- 70% от докторите ни са такива. 100% отегчен , алкохолизиран и ядосан на целия свят човек. А на тези дето лаят тук за цигани и прочее други работи- УТРЕ ВИЕ ЩЕ СТЕ НА МЯСТОТО НА ДЕТЕТО и всичко ще е по същия начин.Бъдете уверени. Българите ,дето уж сме по-свестни от циганите - вече сме на дъното на всякакви морални, житейски и човешки ценности. Доходите и качеството на живот нямат нищо общо - народи, 10 пъти по-бедни от нас, са 10 пъти по-човеци от нас.

    Коментиран от #28, #34

  • 25 Алфа Вълкът

    10 2 Отговор
    Чудя към коя страна да бъда съпричастен? И все пак в защита на д-р Димитров ще кажа, че един "състезател" ще го вземе това разстояние за 5-6 минути.
    В Сливен няма трафик, освен ако не са разкопали пак нещо. Ако момиченцето е имало шанс да оцелее, щели да я спасят.

    Коментиран от #26

  • 26 АНЕНЕРБЕ

    9 1 Отговор

    До коментар #25 от "Алфа Вълкът":

    Какво има да казваш - ПРОСТО НЯМА ДЪРЖАВА.
  • 27 Възмедие

    5 0 Отговор
    ,,Римлянина,,жив на кол.Като Дракула.3-4 дни да вие........
  • 28 АНЕНЕРБЕ

    10 2 Отговор

    До коментар #24 от "Иванов":

    ЕДИН ПЛЮС И ОТ МЕН.

    Ние вече не сме народ , а мърша.
    А това , че копираме най лошото от НОМАДСКИТЕ НАРОДИ си е факт.

    Виж какво се случва със така нареченото явление - "САМОТНА МАЙКА", което се превърна в начин на поведение не само при ромите , но и при българките ПРЕДПОЧЕЛИ ДА ТОЧАТ СОЦИАЛНАТА СИСТЕМА И ДА НЕ СА ОБВЪРЗАНИ СЪС СЕМЕЙСТВО И БАЩА.

    УПРАВЛЯВАЩИТЕ НИ ИЗРОДИ УНИЩОЖИХА НЕ САМО ДЪРЖАВАТА , НО И НЕЙНАТА НАЙ МАЛКА КЛЕТКА - СЕМЕЙСТВОТО.

    Огледай си около себе си и виж колко от младите са обвързани в СЕМЕЙНА СЪОБЩНОСТ!!!

    ПОЧТИ НЯМА ТАКИВА.

    Коментиран от #29

  • 29 Верно е

    7 0 Отговор

    До коментар #28 от "АНЕНЕРБЕ":

    Ама нежния пол е виновен, така им се изврати мирогледа, че любовта им се проявява и е свързана с финанси, те конкретно не търсят мъже за семейство а за угаждане
  • 30 ФЕЙК здравеопазване

    10 4 Отговор
    1во/ нашите линейки могат да убият здрав човек само с ужасното си друсане, което е заради ултра евтините амортисьори. Товарен микробус за чували с картофи вози мн по-гладко от линейка! 2ро/ линейките ни не са обурудвани, което е странно, след като толкова мн милиарди се наливат в "здравната" система. 3то/ В БГ останаха само лекари с купени дипломи. Лекар с 4.00 оценка на диплома се приема при нас за професор-гений. 4то/ При мн тежки случаи трябва да се изпращат два екипа за действие на място, защото понякога 2 минути са от значение и от тях зависи човешки живот. За 30 мин по пътя към болницата е нормално положението да стане свръх критично. Нашата здравна система е направена да пълни гушата на директори и лекари, но не и да помага на пациенти. Според мен детенцето е умряло вледствие на ужасното друсане, което е увеличило кръвоизлива и е разместило съсиреците и се е стигнало до удар. Аз вярвам, че е могла да бъди спасена, но не и с нашата здравна система!

    Коментиран от #32, #35

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 IQ не ти стига

    12 2 Отговор

    До коментар #30 от "ФЕЙК здравеопазване":

    Като говорим за вина първо майката е тръшнала детето на бабата. Второ по Закон дете на 7 години не се оставя само. Трето извършителят Мартин си е изрод. Четвърто бабата с хистерия се мъчи да оправдава без отговорността си. Оттам да чакаш бърза помощ да извърши чудеса те нарежда по малоумие към гореизброените.
  • 33 Пълни глупости

    2 6 Отговор

    До коментар #21 от "Гост":

    си написал. Полицайте и преглед и лечение ли да предприемат. В случая употреба на сила е недопустима.
  • 34 Автопортрет

    3 0 Отговор

    До коментар #24 от "Иванов":

    ли си нарисувахте с обвиненията към лекаря?
  • 35 Ако знаеше

    3 0 Отговор

    До коментар #30 от "ФЕЙК здравеопазване":

    какви бусове се преустройват в линейки, щеше да си отговориш сам за "возията" им. А парите въобще не стигат до предназначението им.
  • 36 Ако беше ти

    0 1 Отговор

    До коментар #23 от "Аре да бягат":

    на местото на "некадърника", така щеше да "изпънеш" главата на детето, че ще е като нова....
  • 37 Гост

    7 6 Отговор
    Абсолютен непрофесионалист, отишъл там само да се повози с линейката, за чеп ли си ми след като няма да си изпълняваш задълженията като лекар. Нормално е бабата да е в шок,кой не би изпаднал в шок, ако види внучето си изнасилено и пребито. За великия лекар това е цирк. Уволнение и никога повече лекар. Тези действия не са на лекар. Ако бяха извикали такси, сигурно шофьора щеше да помогне, а лекаря предпочита да се вози. Поне болкоуспокояващи да беше инжектирал на детето, да не изпитва болка. После ги биели

    Коментиран от #38

  • 38 Дори не подозираш

    2 5 Отговор

    До коментар #37 от "Гост":

    колко кухо е изявлението ти.

    Коментиран от #39

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Много жалък

    5 1 Отговор
    На този жалък дофтор да се отнемат лекарските права до живот и бъде съден за престъпно бездействие и отказ за спасяването на човешки живот ли
  • 41 От личен опит знам...

    1 1 Отговор
    Жалко за момиченцето!Да почива в мир!На всеки по-грамотен и компетентен човек му е ясно,че не се пипа човек с видими травми по главата и тялото.Лекар трябва да прецени как да се вдигне тялото за да бъде пренесено до линейката и закарано в най-близката болница.Престъпни са действията на бабата, да разнася детето до появата на линейка!От личен опит знам,че лекарите действат според създалата се ситуация.След тежка катастрофа бях единствената оцеляла.Качиха ме в линейката Д-ра и сеираджийте.Д-ра каза,че най-доброто за мен е да ме закарат по-бързо до болницата,нямало смисъл да губим време в излишни прегледи и приказки.Виждало се,че много кървя.Каза ми да се държа за носилка та,че ще карат бързо и седна отпред до шофьора.Нямаше сестра,нито мой близки и се возих сама.Бях с поряза рана на главата и с черепна травма.Колко кръв шурти от глава,не е истина...Спасиха ме!Никога не съм си и помисляла да обвиня Д-ра,че не ми сложи система,кислород или обезболяващи!Нито съм се замисляла,защо се возих сама.Нямаше сестра и толкова.Най-важното е,че не губиха време в приказки и демонстраций на преглед.Благодарна съм на Д-ра,че ме закара ха бързо и получих адекватна лекарска помощ в болницата.Според мен затова са лекарите в линейките,да видят и да преценят!Не са вълшебници,нито имат необходимата техника в линейките за искаме чудеса от тях.Достатъчно добре е,че ги има за да ни дадат първа помощ според случая ни!Друга е гледната точка,когато се опитваш да изкараш парички...Като с
  • 42 От личен опит знам...

    0 1 Отговор
    Като случая за който четем и слушаме от дни.Вината е съвкупна!Най-много на изрода,който е посегнал на детенцето!На тези,които са го пуснали да си живурка свободно след блудство преди...На роднините,които не са потърсили веднага момиченцето,като се е забавило с покупките от магазина.Бабата да се замисли за тяхната вина,преди да обвинява Д-ра.Социалните трябва да свършат малко работа,това не е ли родителска небрежност?!?
  • 43 Хммюююмммммммм

    0 0 Отговор
    Тоя си е пиянде, къде е шефа му? И при нас има такъв образ до обяд махмурлия, следобяд пиян кога да отидеш на. преглед????????
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове