1 234 23

Марияна Николова става шеф на Съвета по киберсигурността

Съветът по киберсигурността бе създаден на основание чл. 9, ал. 2 от Закона за киберсигурност

Марияна Николова става шеф на Съвета по киберсигурността
Снимка: БГНЕС

Със заповед на министър-председателя Бойко Борисов вицепремиерът по икономическата и демографската политика Марияна Николова е определена за председател на Съвета по киберсигурността.

Съветът по киберсигурността бе създаден на основание чл. 9, ал. 2 от Закона за киберсигурност като консултативен и координиращ орган към Министерския съвет по въпросите на киберсигурността.

Законът за киберсигурност, с който бе регламентирано създаването на Съвета, е приет от 44-то Народно събрание на 31 октомври 2018 г.

Поставете оценка:
Оценка 1 от 3 гласа.

Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 1 анонимен

  29 2 Отговор
  Поредната КАЛИНКА!

  Коментиран от #20

 • 2 Боко киберборга

  37 1 Отговор
  Това ли е единствената г-жа от ГЕРБ, която прави разлика м/у компот и компютър ?
 • 3 отегчен

  29 1 Отговор
  Опрай демографията, ред е на "киберсигурността". Нечовешки нагла гад върлува "по високите етажи на властта".
 • 4 Бачо Киро

  26 0 Отговор
  И какво разбира калинка адвокат ( явно не особено добър, иначе нямаше да е калинка, а щеше да си го работи) от киберсигурност? Не просто да е в съвета, а дори шеф.... Поредните глупости на управляващите...

  Коментиран от #6, #12

 • 5 Базуката

  15 0 Отговор
  Аз нямам нищо против жената ама какво разбира тя от тия работи? Изглежда неадекватен избор... Как ще пази нещо което не разбира?
 • 6 HR ът

  21 0 Отговор

  До коментар #4 от "Бачо Киро":

  Не и трябва да разбира - важното е да е гьонсурат.

  Коментиран от #10, #15


 • 7 Кой68

  14 0 Отговор
  Та какво и колко разбира от киберсигурност и компютърни технологий?Знае ли изобщо с какво ще се занимава и отговаря?
 • 8 ми та ка

  17 0 Отговор
  г-жа Николова сигорно е сестра на зълвата на 3тия братов4ед на вуйчото от 1вия брак на съседката.
 • 9 Боци

  14 0 Отговор
  Вица на седмицата.
 • 10 Бачо Киро

  13 0 Отговор

  До коментар #6 от "HR ът":

  За жалост това е основен и май единствен критерий...
 • 11 тиква

  13 2 Отговор
  Бойко капута
 • 12 гербексперти

  18 0 Отговор

  До коментар #4 от "Бачо Киро":

  Вероятно е минала курсове при Белия Хакер - мин. Д. Кирилов, квалифицирана е по стандартите на ГЕРБ !
 • 13 Батман Боко

  7 0 Отговор
  Това е назначение,което трябва да зарадва Валери Симеонов,защото е много изнервен напоследък. Ако тия пишман патриоти се откажат да управляват с ГЕРБ,то те повече власт няма да помиришат. Тия памперси патриоти за какви се мислят. ПАМПЕРИ-ПАТРИОТИ,да те управляват,да пази Бог! НАРОДЕ ????
 • 14 Търси се лице

  7 1 Отговор
  А зад него, ще има много експерти. Важен е контрола.
 • 15 Кой68

  8 0 Отговор

  До коментар #6 от "HR ът":

  То и премиера е гьонсурат по тази логика.
 • 16 Мара Духалката

  3 0 Отговор
  Шеф по ко бе
 • 17 Марио Кроненберг

  2 0 Отговор
  Интересно, тази какво разбира от хакерски инструменти и киберсигурност? Бас ловя, че НИЩО!!!

  Коментиран от #19

 • 18 АНЕНЕРБЕ

  2 1 Отговор
  НАЦИОНАЛНАТА НИ СИГУРНОСТ ВЕЧЕ Е В ЗДРАВИТЕ РЪЦЕ НА МУСАД. Въпросната дама която дълго време бе извън светлините на прожекторите се легитимира с участието си във фирмата "РИФЕР" ООД , която е представител на ИЗРАЕЛСКИЯ ВОЕННО ПРОМИШЛЕН КОМПЛЕКС у нас и е свързана с предлагането на покупката на изтребители. ПРОЧЕТЕТЕ СТАТИЯТА : "ФИРМА ОТ ИЗРАЕЛ ПРЕДЛАГА ИЗТРЕБИТЕЛИ НА БЪЛГАРИЯ" !!! Свързана ли е тази фирма с договора който подписахме и по който ПРЕВЕДОХМЕ ЕДНИ МИЛИАРДИ ЗА НАРИСУВАНИ САМОЛЕТИ?? КОЙ ДА ТИ КАЖЕ? Драго Стойнев, който сипе суперлативи за НИКОЛОВА ли?? ИМА ЛИ НЯКОЙ КОЙТО ДА ПОПИТА КАК ЕДИН ПРЕДСТАВИТЕЛ НА ЕДНА ЧУЖДА ДЪРЖАВА СЕ ПРЕВРЪЩА В ШЕФ НА СЪВЕТА ПО КИБЕРСИГУРНОСТТА НА ИЗРАЕЛ /пардон на България/?!!
 • 19 АНЕНЕРБЕ

  1 0 Отговор

  До коментар #17 от "Марио Кроненберг":

  ВНИМАТЕЛНО ПРОЧЕТИ СТАТИЯТА : "ФИРМА ОТ ИЗРАЕЛ ПРЕДЛАГА ИЗТРЕБИТЕЛИ НА БЪЛГАРИЯ" ВИЖ КОЯ Е ФИРМАТА КОЯТО НИ ПРЕДЛАГА ИЗТРЕБИТЕЛИ Ф-16 , КОЛКО БРОЯ И КАКЪВ МОДЕЛ. ПРЕДСТАВИТЕЛЯ НА ИЗРАЕЛСКАТА ФИРМА ЗА БЪЛГАРИЯ Е ФИРМАТА "ПИФЕР" В КОЯТО УЧАСТВА И ВЪПРОСНАТА ДАМА. ВЕРНО Е, ЧЕ В ИЗРАЕЛ НЯМАТ ЗАВОД НА Ф -16 БЛОК 70, НО СЕГА ЩЕ ГО НАПРАВЯТ!! България е под пълният контрол на приятеля на премиера Борисов - БИБИ НЕТАНЯХУ И НЕГОВАТА КАПРИЗНА САРА.
 • 20 АНЕНЕРБЕ

  1 0 Отговор

  До коментар #1 от "анонимен":

  ГРЕШИШ!!! ВЪПРОСНАТА "КАЛИНКА" ДЪЛГО ВРЕМЕ Е РАБОТИЛА ВЪВ ФИРМА ПИФЕР ООД, официален представител за България на „IAI Israel Aerospace Industries“ LTD - Lahav Division „IAI Israel Aerospace Industries“ LTD - Lahav Division изцяло е държавна собственост и е най-голямата компания в Израел с 15 хил.работни места, от които 6 хил.инженера и годишен оборот от 4 млрд.щ.д. С натрупания опит повече от 30 години с изтребителя F-16 , „IAI Israel Aerospace Industries“LTD - Lahav Division има способностите да поддържа и модернизира самолета, неговите двигатели, авионики, информационно-комуникационни системи, оръжейни системи, както и да предостави множество логистични пакети и решения за поддръжка на самолетите в годините напред. НЕЩО ОТ ОФЕРТАТА НА ЕВРЕИТЕ КОЕТО ЩЕ ТЕ ВПЕЧАТЛИ АКО ПРОЧЕТЕШ СТАТИЯТА : ФИРМА ОТ ИЗРАЕЛ ПРЕДЛАГА ИЗТРЕБИТЕЛИ НА БЪЛГАРИЯ. ВНИМАТЕЛЕН ПРОЧИТ НА ОФЕРТАТА ИМ МОЖЕ ДА ОТКРИЕ НЯКОИ ИНТЕРЕСНИ ДЕТАЙЛИ СВЪРЗАНИ С ПРОИЗВОДСТВОТО НА ОНЕЗИ 8 САМОЛЕТА Ф - 15 блок 70 ЧИЙТО ЗАВОД ПРЕДСТОИ ДА СЕ СТРОИ. КЪДЕ ЩЕ СЕ СТРОИ ЗАВОДА - в САЩ или в ИЗРАЕЛ?? СЪС СИГУРНОСТ ОБАЧЕ , МИЛИАРДИТЕ ПО СТРОИТЕЛСТВОТО МУ ЩЕ ИЗЛЕЗНАТ ОТ ДЖОБА НА БЪЛГАРСКИЯ ДАНЪКОПЛАТЕЦ КОЙТО ПОДПИСА ЕДИН ПРАЗЕН ЧЕК ЗА НЕЩО КОЕТО ОЩЕ НЕ СЪЩЕСТВУВА В ПРАВОВИЯ МИР. ПРЕВЪРНАХМЕ СЕ В ДОНОРИ НА КОГО ЛИ НЕ. НЕ СМЕ ДЪРЖАВА , А НЯКАКЪВ РАЗГРАДЕН ДВОР В КОЙТО ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА ВОЕННО ПРОМИШЛЕНИЯ КОМПЛЕКС НА ИЗРАЕЛ ОГЛАВЯВАТ КИБЕРСИГУРНОСТТА НИ !!
 • 21 Манго

  0 1 Отговор
  Сигурно е фризьорка по професия, нищо де, по добре от пожарникар

  Коментиран от #23

 • 22 БОЖКЕЕЕЕЕЕЕ

  0 0 Отговор
  ФЪРЛИ ЕДНА АТОМНА И ДА СЕ ПРИКЛЮЧВА СЪС СКАПАНАТА ДЪРЖАВА БЪЛГАРИЯ!!!
 • 23 АНЕНЕРБЕ

  1 0 Отговор

  До коментар #21 от "Манго":

  НЕ , НЕ Е ФРИЗЬОРКА ДЪЛГO ВРEМE E РAБOТИЛA ВЪВ ФИРМA ПИФEР OOД, oфициaлeн прeдcтaвитeл зa Бългaрия нa „IАI Isrаеl Аеrоspасе Industriеs“ LTD - Lаhаv Divisiоn „IАI Isrаеl Аеrоspасе Industriеs“ LTD - Lаhаv Divisiоn изцялo e държaвнa coбcтвeнocт и e нaй-гoлямaтa кoмпaния в ИЗРАЕЛ c 15 хил.рaбoтни мecтa, oт кoитo 6 хил.инжeнeрa и гoдишeн oбoрoт oт 4 млрд.щ.д. C нaтрупaния oпит пoвeчe oт 30 гoдини c изтрeбитeля F-16 , „IАI Isrаеl Аеrоspасе Industriеs“LTD - Lаhаv Divisiоn имa cпocoбнocтитe дa пoддържa и мoдeрнизирa caмoлeтa, нeгoвитe двигaтeли, aвиoники, инфoрмaциoннo-кoмуникaциoнни cиcтeми, oръжeйни cиcтeми, кaктo и дa прeдocтaви мнoжecтвo лoгиcтични пaкeти и рeшeния зa пoддръжкa нa caмoлeтитe в гoдинитe нaпрeд. ВЕРОЯТНО МИЛИАРДИТЕ ЗА САМОЛЕТИ Ф - 16 ЩЕ ОТИДАТ ЗА СТРОИТЕЛСТВОТО НА ЗАВОД В ИЗРАЕЛ КОЙТО ЩЕ ПРОИЗВЕЖДА БЛОК 70. ДОСЕГА ТАМ ПРОИЗВЕЖДАТ САМО БЛОК 50. За да не останеш с впечатлението , че пиша глупости , предлагам да прочетеш статията "ФИРМА ОТ ИЗРАЕЛ ПРЕДЛАГА ИЗТРЕБИТЕЛИ НА БЪЛГАРИЯ" Статията завършва с отразяване на представителя на ЕВРЕЙСКАТА ФИРМА за България - ПИФЕР ООД , От ТР се вижда , че в нея е участвала и въпросната дама. Така, че представителя на ВОЕННО ПРОМИШЛЕНИЯ КОМПЛЕКС НА ДЪРЖАВАТА ИЗРАЕЛ СТАВА ШЕФ НА СЪВЕТА ПО КИБЕРСИГУРНОСТТА.

Напиши коментар:


Публикувай
ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa или ca нaпиcaни изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки.