Last news in Fakti

21 Август, 2019 10:32 6 075 22

Британец починал, след като се заразил на "Слънчев бряг"

  • слънчев бряг-
  • британец-
  • легионерска болест

Близките на 43-годишния Джон Коуън са завели дело срещу туроператора, който е организирал екскурзията в България

Британец починал, след като се заразил на "Слънчев бряг" - 1

Британец почина, след като се разболял по време на почивка в България, твърди таблоидът Daily Mirror. Според информацията на изданието, той се заразил с легионерска болест по време на престоя си в хотел в курорта "Слънчев бряг" и около седмица след прибирането си в Хамилтън починал.

Близките на 43-годишния Джон Коуън са завели дело срещу туроператора, който е организирал екскурзията в България. Според тях, той се е разболял по време на престоя си в тризвезден хотел в Слънчев бряг и състоянието му се е влошило, когато се е прибрал у дома. Коуън прекарал няколко дни на легло преди да започне да изпитва остър недостиг на въздух и отишъл при личния си лекар, който установил, че мъжът е развил пневмония. 43-годишният британец веднага е откаран в болница, но заради инфекцията бъбреците му отказали. На младия мъж се е наложило да бъде направена и операция, по време на която сърцето му спряло за около 30 минути, което се оказало фатално за него и той починал на 19 юни.

Според близките на Коуън, други четирима негови приятели също са се разболели от коварната болест. Въпреки това, пробите взети от водата в хотела за наличието на опасната бактерия, били отрицателни. Според Daily Mirror вървят проби и на климатичната инсталация в хотела, която трябва да покаже дали тя не е причина за избухването на болестта.

Легионерската болест представлява сериозна, потенциално фатална инфекция на белите дробове, предизвиквана от бактерии от рода Legionella. Те са разпространени в естествени и изкуствени водоеми – езера, блата, реки и други. Вдишването на микроскопични капчици вода, съдържащи бактериите е основен източник на зараза. Значителен източник са и водоснабдителните системи, които използват естествени водоеми като източник на вода, особено ако последната не е била щателно обработена.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Смирноф оф оф оф

    31 2 Отговор
    Този глупак е пил вода!
  • 2 Самолиот

    31 2 Отговор
    и е друсал като луд всичко ходил е по коври лизал ги е и тн драл е менте алкохол като луд па как нема да умре то е логично
  • 3 Хайдук

    28 7 Отговор
    Инглизите са полухора полуживотни. Бог неслучайно ги затрива.
  • 4 Не ходя на море

    4 4 Отговор
    Е кой го би по главата да дойде тук? Анги, един сигурен по–малко за следващия сезон, но с тая новина май ще си седиш сама на плажа.

    Коментиран от #6

  • 5 Много

    10 5 Отговор
    Важно! Един дегенерат по-малко!
  • 6 Що криеш че употребяваш

    3 2 Отговор

    До коментар #4 от "Не ходя на море":

    В него им беше надеждата на хотелиерите и са кво

    Коментиран от #13

  • 7 И аз да кажа

    19 7 Отговор
    Смайващо злобни коментари- без време си е отишъл човек, никой не го знае какъв е бил и какво точно се е случило. На всичкото отгоре- лошо за името България

    Коментиран от #8, #11, #12

  • 8 Не си прав

    16 1 Отговор

    До коментар #7 от "И аз да кажа":

    Британците идващи да почиват тук са от най ниската прослойка и номерата им са известни на туроператорите от години.Например заради липсваща плочка в басейн претендират за опрощаване на цялата сума за престоя,а сега някакъв пукнал и то не тук но понеже няма застраховка роднините му се пробват да изкярят някой лев понеже знаят,че понякога се получава.
  • 9 Кой пие вода бе братко??

    16 1 Отговор
    Сигурно ли е че по време на престоя си в България не е "плувал" в някои канал с обратни води? (пиян като СВИНЯ разбра се)
  • 10 Water Poter

    11 0 Отговор
    Еми като се валят по локвите на Слънчака какво очаква...
  • 11 Шовинист

    10 0 Отговор

    До коментар #7 от "И аз да кажа":

    Обществена тайна е, че никой не понася английски туристи - нито у нас, нито в чужбина. Колкото до "прослойките", в Англия има две - роби и естаблишмънт. Втората е от съвсем изчистени сатанисти
  • 12 Bubbles

    2 0 Отговор

    До коментар #7 от "И аз да кажа":

    Че защо лошо за името България?
    Отишъл на море не е внимавал и хоп пневмония.
    Пневмония можеш да хванеш навсякъде ако не внимаваш.
    Бог да прости!
  • 13 Не ходя на море

    3 0 Отговор

    До коментар #6 от "Що криеш че употребяваш":

    Употребявам чист планински въздух, зеленчуци, плодове и други домашни продукти, произведени лично от семейството ми( ракия и вино включително). На който му е да ходи по алкохолен туризъм , по евтини к.ви и да се друса с тъпа дрога, негова си работа. Човек, каквото сам си направи и Господ не може да му го направи.
  • 14 Бай Стою касапина

    4 0 Отговор
    Бактерията Легионела се развива във водопроводи в които няма движение на водата. В България това нещо не може да се случи защото загубите на вода са повече от 60 процента. Тоест, получава се естествено промиване на водопроводите.И ако пияният англичанин е пил вода от някоя локва, както пише в един от по-горните коментари, то никой не му е виновен.

    Коментиран от #16

  • 15 Туриста с хладилната чанта

    3 0 Отговор
    ......Е затова си пием ''ксантя''- ''Кайзер'', ''Фикс'' понякога и ''Амстел'' и ме не лови нищо - нито ''Легионерска'', нито '' Пионерска''. И най-важното-мезим си редовно ,кога хамсийки , кога сарделки.....ха наздраве, пък Хотелиера и Гостилничаря да си му берат гайлето на тоя....
  • 16 tralala

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "Бай Стою касапина":

    Легионерска болест не може да се хване от пиене на кофти вода, а само от вдишване на малки капки съдържащи бактерията. По принцип всяка водопреносна система съдържа тази бактерия, проблем е когато концентрацията надхвърли определена стойност. За да се размножава тази бактерия освен водата да е застояла, то трябва и температурата да е в определени граници.
  • 17 Георги Илиев Митев

    0 0 Отговор
    ПЕСЕНТА НА ВИТОШАРА
    САМО ОТ СПОРТИСТ В ПЛАНИНАТА ТИ ЩЕ СЕ СПАСИШ, ЗАЩОТО ДОЛУ Е ПОЛИЦИЯ ГОРЕ Е МИЛИЦИЯ И НАВСЯКЪДЕ Е АВИАЦИЯ БЕЗ КОМУНИКАЦИЯ.
  • 18 Георги Илиев Митев

    0 0 Отговор
    БОЙКОУСПОКОЯВАЩИ ЗА НАС СА БЕЗ ПАРИ. И ВИЖДАМ ВЕЧЕ АЗ БОЖЕСТВЕНА ГЛАВА (ДА КАЖА ТУК ПОХВАЛНИТЕ СЛОВА). ТРИ ПАПИ ПО ГЛАВАТА ГО ГАЛИЛИ И БОГОВЕТЕ НИМБА МУ БЛАГОСЛОВИЛИ.
  • 19 Георги Илиев Митев

    0 0 Отговор
    ТОВА Е РАБОТНАТА СЕДМИЦА НА "ВИСШИСТИТЕ". ДНЕСКА БУДУВАТ, УТРЕ ФЛИРТУВАТ, ВДРУГИДЕН СИ ПАЗАРУВАТ, ПОСЛЕ ПЪК ПРАЗНУВАТ И НАКРАЯ ПАК ПИРУВАТ. СЕДМИЦАТА СВЪРШИ, МЕСЕЦЪТ ПРИВЪРШИ И ГОДИНАТА ЗАВЪРШИ, А РАБОТАТА СИ...НЕСВЪРШИ.
  • 20 боцмана

    2 0 Отговор
    Пълна лъжа ,че заболяването е от водата. По време на престоя си в България никой Англичанин не пие вода.
  • 21 Питанка

    2 0 Отговор
    Прочетох, че САЩ продават на Тайван 66/шестдесет и шест/ F-16, блок 70, като тези 8 за нас.
    САЩ продават на Тайван 66 броя за 8 млрд. долара!
    66 броя, 66 броя, 66 броя за 8 млрд. долара!
    Чувствам се кофти! Като последен балък се чувствам!

    Коментиран от #22

  • 22 гост

    1 0 Отговор

    До коментар #21 от "Питанка":

    Публикувано във факти.бг: Като последен балък се чувствам!-А защо ''като'', ти СИ балък и това е нормалното ти състояние. Какво , не е ли така??? Лошото е , че не си само ти, а по последни данни сме около 4,500 000 , които хранят останалите 500 000 л@й№мети.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове