Last news in Fakti

22 Август, 2019 15:45 3 505 25

БСП: Ковачки от Сейшелите кандидат за АЕЦ "Белене" ВИДЕО

  • кирил добрев-
  • ковачки-
  • аец белене

Такава абсурдна държава няма

БСП е в шок от абсурдите в държавата.

За месец юни-юли-август българското производство плаща най-скъпата цена на тока в Европа. Това обяви на брифинг заместник-председателят на столетницата Кирил Добрев. По думите му пазарът на ток у нас е такъв, че производителят на бюреци и банички в Гърция плаща по-малко за български ток, изнесен от нас, отколкото производителят на бюреци и банички до Съдебната палата в София.

Добрев директно атакува Христо Ковачки, който станал монополист, и припомни, че за това алармираха преди време и бизнес организациите в страната, отбелязва news.bg.

След Васко да Гама от село Рупча имаме Христо Ковачки от Сейшелите, захапа Добрев твърдението на КЗК, че не на всички търговци на ток собственик е Ковачки, а такива има и от Сейшелите. Милиони лева спечелил бизнесменът за летните месеци от монополното си положение. Според Добрев, Ковачки продава ток по-скъпо и от американските централи.

Такава абсурдна държава няма, възмути се социалистът, според когото Ковачки имал и свои хора в ГЕРБ и вкарал дори и двама депутати.

114 милиона лева дължи бизнесменът на държавата, като 109 милиона лева са дължимите суми само за осигуровки. Кирил Добрев смята, че Ковачки поема и ръководството и на "Топлофикация - София". В същото време Ковачки се явява за стратегически инвеститор за АЕЦ "Белене".

"Цялата екелктрическа енергия е в ръцете на един човек, може да пуснем всички държавни мощности в почивка, спираме блоковете на Марица Изток 2 или 3, в този момент се получава изключително голям недостиг на енергия и се включва този човек. В пиков момент цената става над 220 лева, а реализираните печалби са за милиони. Най-скъпият ток го произвеждат американските централи, искали сме неведнъж вкарването им в норми.

Пред юли месец Ковачки и свързаните фирми са продали енергията на цена 180 - над 200 лева в пиков момент. Такава абсурдна държава няма, такова управление в енергетиката няма.

Всичко щеше да бъде в рамките на нормалното, ако този човек нямаше политически проект, имаше и парламентарно представена група. На последните парламентарни избори 7 души бяха в листата на ГЕРБ, двама станаха депутати.

Опитахме се да направим засечка колко гласа е направил "ЛИДЕР" на евроизборите за ГЕРБ- над 50 000.

Империята на Ковачки притежава и суровини, свързани с тези електроцентрали, там работят бели роби. Дружества на Ковачки дължат на държавата 120 млн. лева., докато 4-5 лъскави търговеца правят милиони за месеци, ощетява се НОИ и не се плащат осигуровки на работниците.

Същият този инвеститор от Сейшелите проявяват интерес и е стратегически инвеститор за АЕЦ "Белене". Ако Юлия Ненкова (председател на КЗК - б.ред.) смята, че не може да се занимава с това, ние от БСП смятаме, че ще се занимаваме", отсече Добрев.

"Работодатели се обръщат към КЗК с много сериозни данни за нередности, отговорям им се с въпросник, те трябва да отговарятв отгвора, който председателката на КЗК изпраща до работодателите, че няма свързани лица, защото тези лица са регистрирани в Никозия, Ларнака, Сейшелите и други екзотични места.

Според закона тези дружества нямат право на дейности", допълни го депутатът Крум Зарков.

Левите искат да сезират прокуратурата за казуса Ковачки от Сейшелите.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 12 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 КОЮ

    26 2 Отговор
    На първи платиха 22 милиона на единия за студен резерв , на 25 платиха на другия още 22 милиона пак за студен резерв :) да не сава господ да се случи да се надяваме на тоя резерв че ще стоим на тъмно като през комунизма :) ама Боко неман ищо общо с това

    Коментиран от #7, #8, #21

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 кирил

    14 2 Отговор
    всички кандидати за белене са се наточили за яки кражби

    Коментиран от #6

  • 5 АНЕНЕРБЕ

    20 5 Отговор
    С позволението на уважаемият сайт ще надникнем в мръсното бельо на ЗАМЕСТНИК ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА БСП - лицето КИРИЛ НИКОЛАЕВ ДОБРЕВ.

    От търговския регистър откриваме участието му в две фирми - ПИРИН ВАТ ООД и И.ЕМ.ЕЙ.ХОЛД ЕООД.

    В ПИРИН ВАТ ООД е съдружник с един енергиен специалист Еленко Любомиров Божков, който участва в 7 фирми впечатляващата от които е КонтурГлобал Марица Изток 3 АД !!

    Кога Кирчо ще ни обясниш кои са собствениците на КонтурГлобал Марица Изток 3 АД и как благодарение на подписаният от твоя съпартиец Р.Овч договор НИЕ ПОЛЗВАТЕЛИТЕ НА ТОК СЕ ПРЕВЪРНАХМЕ В ДЛЪЖНИЦИ НА БАНКИТЕ КРЕДИТОРИ ПО ЕДИН ОСОБЕН ЗАЛОГ КОЙТО БЕ УЧРЕДЕН С НЕК. ??!!!

    АКО ТИ НЕ ГИ РАЗБИРАШ ТЕЗИ РАБОТИ , ТВОЯТ ПРИЯТЕЛ ЕЛЕНКО ДА ИЗЛЕЗЕ И ОБЯСНИ ЗАЩО НИ ВПРЕГНАХТЕ В ИЗПЛАЩАНЕТО НА НЯКАКВИ СИ 13 МИЛИАРДА ДОЛАРА ЗАДЪЛЖЕНИЯ НА СОБСТВЕНИЦИТЕ , които платихме и продължаваме да плащаме до припадък!!!

    КОИ СА КРЕДИТОРИТЕ НА "АМЕРИКАНСКИТЕ" ЦЕНТРАЛИ??
    Четем от търговския РЕГИСТЪР адресите ИМ и откриваме някакви ПОЩЕНСКИ КУТИИ!!!

    Другата фирма на Кирчо Добрев И.ЕМ.ЕЙ.ХОЛД ЕООД откриваме имената на ИВАЙЛО ГЕОРГИЕВ ПЪРВАНОВ, и сестра му МАРИЯНА НИКОЛАЕВА ДОБРЕВА.

    Кирчо,
    Абе този Ивайло не е ли съна на ГОЦЕ??
    МИ ДА !!! АМИ ВИЕ СТЕ СЕ СБАДАШИЛИ С АБВ НА ГОЦЕ, ДЯЛКАТА ЕДНИ ПАРИ И НИ ПРАВИТЕ НА ИДИОТИ

    КИРЧО, Ако стане от гроба мустакатия майката ви ще бъде разплакана до девето коляно "другари комунисти"!!
  • 6 АНЕНЕРБЕ

    17 5 Отговор

    До коментар #4 от "кирил":

    КИРЧО ДОБРЕВ Е ОТ ВЪГЛИЩАРСКОТО ЛОБИ в енергетиката и е СВЪРЗАН ФИРМЕНО С ПРЕДСТАВИТЕЛЯ на КонтурГлобал Марица Изток 3 АД лицето Еленко Любомиров Божков.

    Кирчо цоца от КонтурГлобал Марица Изток 3 АД, и принципно е против всякакви АЕЦ - ве.

    Ще стане обаче това което каже главният ЕНЕРГИЕН "ЕКСПЕРТ" Р.Овч, който е КАПО ДИ ТУТИ КАПИ в тази обрулена от мафията държава.
  • 7 ТОГАВА

    10 3 Отговор

    До коментар #2 от "КОЮ":

    ТОКА СЕ ПРОДАВАШЕ ЗА ДОЛАРИ НА ТУРЦИЯ И ГЪРЦИЯ!

    ТОГАВА ГЛУПАКО ВЯРНО НЕБЕШЕ ХИЧ УДОБНО НО ПАРИТЕ СЕ ВЪРНАХА И С ТЯХ СЕ ЗАКУПИ ОБОРУДВАНЕ ЗА НОВИ ЗАВОДИ!

    ТОГАВА ЦЪРВУЛКО БЕШЕ КОФТИ С ТОЗИ ТОК НО ВСЕ ПАК ЖИВЕЕХМЕ МНОГО ПО СПОКОЙНО И НЕ ЯДЕХМЕ БОКЛУЦИ И НЕ УМИРАХМЕ ПО УЛИЦИТЕ!!!

    Коментиран от #11, #23, #24

  • 8 Ахаххах

    8 2 Отговор

    До коментар #2 от "КОЮ":

    Казвах сто пъти, че в корумпираната, бандитска и мафиотска държава България няма място за честни пазарни цени на тока! Ако беше всичко честно к открито, нямаше да смв все оше на валутен борд, а щяхме като луди да смятаме курсове всяка минута! В България няма място за бизнес! Тук всичко е изгнило! Хора, не рабдайте повече роби на мутрите!
  • 9 Другари

    13 6 Отговор
    КИРЧО ДОБРЕВ сестра му Марияна Николаева Добрева и Георги Първанов , тържествено ви канят на БЕЗПЛАТЕН ОБЯД И ВЕЧЕРЯ в техният ДВОРЕЦ в БЕЛЧИН БАНИ самоковско.

    Хотелът се върти от червения депутат Кирил Добрев и от големия син на Георги и Зорка Първанови – Владимир.

    ПАРТИЯТА ПОЕМА РАЗНОСКИТЕ.

    ДОБРЕ ДОШЛИ ДРУГАРИ И ДРУГАРКИ.

    Коментиран от #10

  • 10 Кон с кон

    3 7 Отговор

    До коментар #9 от "Другари":

    Говорим за мафиотските цени. Ти усещаш ли темата на статията! Явно не си добре мисловно!

    Коментиран от #13

  • 11 АНЕНЕРБЕ

    10 3 Отговор

    До коментар #7 от "ТОГАВА":

    ДРУГАРЮ,

    Не се газирай. Тогава времената бяха други.
    Тези които ни водиха към СВЕТЛОТО КОМУНИСТИЧЕСКО БЪДЕЩЕ ни доведоха до такъв див и варварски капитализъм, че започнахме да се самоунищожаваме един друг , а те като БОГОВЕТЕ ОТ ОЛИМП построили КОМУНИЗМА се забавляваха с нас и нашето нещастие.

    ЗНАЕШ ЛИ ДРУГАРЮ, КАКВО БИ СЕ СЛУЧИЛО С ДРУГАРИТЕ КИРЧО ДОБРЕВ , ПЪРВАНОВ , КОРНЕЛИЯ, ОВЧАРОВ , ГЕРГОВ ако от гроба се надигнеше МУСТАКАТИЯ КОБА?!

    ЩЯХА ДА БЪДАТ ИЗБИТИ ДО ДЕВЕТО КОЛЯНО.
    СМЕРШ щеше да намери и в Манхатън синчето на Корнелия за да изпълни присъдата издадена от КОБА.

    ТАКА СЕ РАЗПРАВЯШЕ СТАЛИН С ПРЕДАТЕЛИ КАТО ТЕЗИ КОИТО СТОЯТ НАЧЕЛО НА БСП.

    СТРАШНИЧКО НАЛИ?!!

    Коментиран от #12

  • 12 Потрес

    3 6 Отговор

    До коментар #11 от "АНЕНЕРБЕ":

    Чичак, стилът ти на писане напомня на 99% на активен доносник на ДС от 1во по времето на Тодор Живков. Такива комунета 89 година се пребоядисаха и станаха седесари! До един сте комунистически агенти и кОври! Махай се нагло жиУотно! Как смееш да се изказваш така нагло, особено против тези, които са те хранили 45 години и благодарение на тях се ползваш до ден днешен с привилегии! Трябваше да ви изтипосат всички и да ви теглят по един 7,62 и щяхме да построим демокраси, а то стана мутродържава на ДС!

    Коментиран от #17, #19

  • 13 АНЕНЕРБЕ

    10 3 Отговор

    До коментар #10 от "Кон с кон":

    ДОБРЕ СЪМ ДРУГАРЮ, но ти не си прочел това което съм написал в КОМЕНТАР №5.

    От Търговския регистър откриваме участието на СЪДРУЖНИКА НА КИРЧО Добрев лицето Еленко Любомиров Божков във "АМЕРИКАНСКАТА ЦЕНТРАЛА" КонтурГлобал Марица Изток 3 АД !!!

    Да те светна за ОСОБЕННИЯ ЗАЛОГ който лицето Р.Овч сключи с КРЕДИТОРИТЕ на "американските" централи.
    Милиони българи сред които и ТИ плащат освен цената на тока който потребяват и ЗАДЪЛЖЕНИЕТО НА СОБСТВЕНИЦИТЕ НА ТЕЗИ ЦЕНТРАЛИ КЪМ ТЕХНИТЕ КРЕДИТОРИ!!!!!!!!!

    НИЕ ГЛУПАКО ИМ ПЛАЩАМЕ ЗАЕМИТЕ , А ТЕ СЕ ПРЕВРЪЩАТ В ЩАСТЛИВИ СОБСТВЕНИЦИ!!!

    АКО ТИ СИ ИДИОТ И НЕ ОСЪЗНАВАШ КАКВО ЗНАЧИ ТОВА , ИМА ДРУГИ КОИТО РАЗБИРАТ , ЧЕ СЛУЧВАЩОТО СЕ С АМЕРИКАНСКИТЕ МАРИЦИ Е ДОЛНОПРОБЕН ГРАБЕЖ НА ЕДНА ОРГАНИЗИРАНА ПРЕСТЪПНА ГРУПА В КОЯТО УЧАСТВАТ ЛИЦА КАКТО ОТ ТВОЯТА ПАРТИЯ , ТАКА И ОТ ТРЕТАТА БАБЕРКА КОМУНИСТИ ОТ ГЕРБ.

    Затова нито Кирчо Добрев , нито Р.Овч , нито пък сложената от него КРУШОВСКА БИВОЛИЦА , ще имат за намериние да свалят от власт Борисов , който е част от тяхната ОПГ.

    ВЛЕЗ В ТЪРГОВСКИЯ И ВИЖ КАК СА СЕ ОПЛЕЛИ ФАМИЛИЯ ДОБРЕВИ И ТАЗИ НА ПЪРВАНОВИ, как дялкат пари и ни правят на луди , че са две различни партии.

    АЙДЕ СТИГА - представлението свърши ДРУГАРЮ!!
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Ковачки

    5 3 Отговор
    МАЛКО ЛИ ВРЕМЕ ВИ БЯХ ОСННВЕН СПОНСОР БРЕ БСП,САВО ТИ КИРЧО КОЛКО БЕНЗИНОВОЗИ СИ КУПИ С МОИТЕ ПАРИ.....НАЛИ ЗНАЕШ ЧЕ КАТО ФИЗИК СЪМ НАПРАВИЛ НЯКОИ ЗАПИСИ......
  • 16 Пешо

    7 4 Отговор
    КОМУНИСТИТЕ СА СУПЕРНАГЛИ .КОНТРАБАНДИСТА ДОБРЕВ СЕ " ВЪЗМУЩАВА" ОТ БЛИЗКИЯ СИ ПРИЯТЕЛ И СЪДРУЖНИК ХА, ХА.

    Коментиран от #20

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 7373728

    5 0 Отговор
    браво бългачета, така ви искам разделени, да се плюете един друг с акъл, а проблема си остава как да се отървем от тия 240 дето се менкат и продължават да се упражняват по учебниците по крадене през 60 - те и 70-те години у съединените гринговчета.
  • 19 Р.Овч.

    3 1 Отговор

    До коментар #12 от "Потрес":

    Леле баце колко много си ПрооооЗ !!!!!

    Коментиран от #22

  • 20 АНЕНЕРБЕ

    3 0 Отговор

    До коментар #16 от "Пешо":

    ПЕШО,

    Правиш едни вододели на българите от които ум ще му зайде на човек.

    ВСЪШНОСТ ТИ БЪЛГАРИН ЛИ СИ , ИЛИ ОТ ТЕЗИ КОИТО СЕ ПРАВЯТ НА БЪЛГАРИ ЗА ДА НИ УПРАВЛЯВАТ ПО ЛЕСНИЧКО?

    ИМАМ УСЕЩАНЕТО , ЧЕ СИ ОТ ВТОРИТЕ.
  • 21 Гост

    3 2 Отговор

    До коментар #2 от "КОЮ":

    боко си е у Испания, дреме му на шлифера
  • 22 Гост

    3 0 Отговор

    До коментар #19 от "Р.Овч.":

    Е ти написа нещо различно от Не разбрахте ли, ние ще сме богати, вие ще сте бедни! Браво! Похвално! Адмирирам!
  • 23 Казуар

    3 0 Отговор

    До коментар #7 от "ТОГАВА":

    Ти май не знаеш с колко се увеличи продължителноста на живота след живковизма в България.
  • 24 КОЮ

    3 2 Отговор

    До коментар #7 от "ТОГАВА":

    Скъпи ми смехурко , явно не знаеш че в момента също изнасяме ток за Турция и Гърция , също и за Македония и за Италия . Обаче няма режим на тока в България . Ако беше поне малко хитър щеше да си зададеш въпроса - КАК ТАКА ??? Аз понеже съм прост веднага ще ти отговоря , до 1989 България имаше тежко машиностроене , азотно торови заводи , стоманолеарни - абе неща дето им се вика РАБОТЕЩА ИКОНОМИКА , сега имаме - ТИКУН ВЕЛИКОЛЕПНИ с великия рефрен - продаваме щот ДЪРЖАВАТА НЕ Е ДОБЪР СТОПАНИН . Праскате се че имаме по голям стокооборот 120 милиарда , обаче всичко това е ниско ефективна преработваща лека промишленост без висока добавена стойност , превърнахме се от световна величина в Китайско гаражче . Уви народа яко е затънъл в борчове и няма вече сили да се надигне и огледа какво се случва около него . А вие все така си живейте с илюзията че сте постигнали нещо велико , с асфалтирането на 5 м го градската клоака .
  • 25 Голям праэ

    0 0 Отговор
    Гешев дека си?
    Цацаратурата пак спи, крайно време е да вземем правосъдието в ръцете си и да го раздадем на Ковачки и сие.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове