Last news in Fakti

23 Август, 2019 06:31 2 552 20

Президентът: Да бъдем непримирими към безразборната сеч и бракониерите

Заедно с планински водачи, алпинисти и доброволци президентът участва в поход, с който бяха доставени материали за оборудване на новоизградения заслон до седловината „Кончето“ в Пирин

Българските планини са не само безценен природен ресурс, но и част от националната ни идентичност, написа президентът Румен Радев в профила си във Фейсбук.

Затова институциите трябва да бъдат съпричастни с инициативите на Асоциацията на планинските водачи в България, за да може нашите планини да стават по-достъпни и безопасни за младите хора.

Днес заедно с планински водачи, алпинисти и доброволци проведохме поход, с който бяха доставени материали за оборудване на новоизградения заслон до седловината „Кончето“ в Пирин планина.

Можем да запазим планините си от всякакви посегателства, безобразна сеч и бракониерство, само ако бъдем непримирими като общество към тези негативни прояви, призова президентът.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 6 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СссереМ

    10 22 Отговор
    Наяла се въшката и излязла на челото,че с тоя тиквеник същата работа.

    Коментиран от #6

  • 2 Ботев

    4 1 Отговор
    Защо не съм и аз поет,
    поет като Пишурката.....
  • 3 Спас безделника

    31 1 Отговор
    Президент Радев, с лозунги не става. Ако със закон се делегират права на горските да ползуват оръжие (зелена гвардия), няма да видите кьорав бракониер по горите. Същото се отнася и за циганите - отсякъл дърво? Да засади 100 и след като се прихванат да се освободи. Затворническа разкладка - ядене 1 път на ден.

    Коментиран от #11

  • 4 hienata

    17 1 Отговор
    Ами хайде де, защо всяко незаконно сечище се приема като свършен факт, разследване, съд, къде са? Горските са държавни служители, корупцията при тях е в пъти по-голяма от колкото в КАТ. Г-н президент , ето ти кауза по която да работиш. Имаш и правото и силата да се хванеш за нещо наистина важно, остави глупостите на Курнела, така може да станеш истински президент, а не марионетка.
  • 5 Хти

    16 0 Отговор
    Ооо отидете в гр Котел да видите бившият кмен как е отсякъл горите просто не е за вярване това което ще видите.

    Коментиран от #8

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Буков

    10 0 Отговор
    Не е тайна, че ДПС владее горите. От там се пълни партийната каса. Там още са във феодалният строй. Падишаха каквото каже. Туй, че Радев каквото иска да си бълбука.
  • 8 hienata

    10 0 Отговор

    До коментар #5 от "Хти":

    То само там да беше. Над с. Голямо Бучино гора не остана. Пожара в Дефилето, подозирам че и той е с цел сеч. До стената на яз.Пчелина целия хълм е изсечен. Сигурен съм,че има хиляди примери за незаконна сеч.
  • 9 Тийм билдинг

    6 2 Отговор
    Президентът защо не наложи вето за актуализацията на бюджета с 1 милиард лева за изтребителите f-16. Щяха да се забавят нещата със закупуването на изтребителите с една година..
  • 10 Кой68

    8 0 Отговор
    Като в Индия:бракониер хванат на място бум-цум.И се решава и един друг проблем😉👍.
  • 11 qwerty

    2 1 Отговор

    До коментар #3 от "Спас безделника":

    Горската стража си е въоръжена.
  • 12 ЩАЦ

    6 2 Отговор
    Безразборната сеч на българските гори е от 30 години. Сече се и се изнася за пари. Гори не останаха , че сега въздухът ни не бил чист.Вижте кои са фирмите които сечат и изнасят - винаги близки до власта.
  • 13 Марио Ангелов

    5 1 Отговор
    Има хиляди примери за незаконна сеч само отваряш гугъл ърт и ще ти се уплаши окото.Оставят само периферията а от вътре всичко са изсекли.

    Коментиран от #15

  • 14 Димов

    3 0 Отговор
    За всяко отрязано дърво - да се посади ново, от тези, които са го отрязали. Срок 6 месеца. Да се прокара като закон!
  • 15 Димов

    3 0 Отговор

    До коментар #13 от "Марио Ангелов":

    И аз забелязах, точно от там, че нещата отивът към марсиански пейзаж. Наистина, най-големият екологичен проблем е в унищожението на горите. А всеки откланя вниманието с ограничаване на трето и четвъртостепенни причинители.
  • 16 Димов

    4 1 Отговор
    Народът е свикнал, че който е избран на власт, само той може да се разпорежда. Точно той, който сте избрали, трябва да ви служи и да зачита мнението на мнозинството. В нормална държава, ако някой политик си позволи волност, каквато тук си позволяват ежедневно, ще го разкатаят публично по медиите и вече няма и да помирише ръководен пост. А тук им се дават божествени права да разполагат с ресурсите на цяла страна, сякаш са им бащиния. И никой няма право да им търси сметка. Народът е работодател на управника. Народът има пълното право да му търси сметка. Ама нашият народ е прост и заспал. И май, вместо да се събуди, той се дозавива за още по-дълбок сън.
  • 17 Дааа

    3 6 Отговор
    Зеленият чорап все повече заприлича на онова гепирасткото недоразумение, и то само пошли лозунги шляпаше на ляво и дясно.
  • 18 Токин

    4 0 Отговор
    Президентът дава ли си сметка, че за да бъдем непримирими към безразборната сеч и бракониерите в България, трябва да изгоним Иво Прокопиев и неговите "зелени" сдружения, които вместо да се занимават с опазване на природата, се опитват да влезнат на политическата сцена!
  • 19 Явор

    2 0 Отговор
    Брокониерите ги закрилят зелените, на които те плащат редовно и по много!
  • 20 Лерин

    1 0 Отговор
    Нерегламентираната сеч в България е сериозен проблем, който се пренебрегва от години. Бездействат и родните екологични организации, но те явно са съсредоточени в зелен рекет и източване на пари от кухи и безсмислени проекти.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове