Last news in Fakti

23 Август, 2019 09:46 3 930 28

Кметът на „Надежда“ срещу нападките от „Спаси София“

  • северен парк-
  • надежда-
  • кмет-
  • димитър димов

Корупция няма, а има по-строги изисквания за гаранция и обслужване на съоръженията

Кметът на „Надежда“ срещу нападките от „Спаси София“ - 1

Оценката на жителите на район "Надежда" винаги е била изключително важна за мен. Това написа в профила си във „Фейсбук“ инж. Димитър Димов, кмет на столичния район „Надежда“.

Вярвам в диалога, не в измислените "разследвания" на публично достъпна информация.

Политическите и управленски амбиции са човешко право, но не и когато са за сметка на ключови проекти, труда на десетки хора, имиджа на частни компании-изпълнители.

Прозрачността в работата ни се гарантира от Законите, не от новосъздадени политически или граждански проекти.

Сравненията на цени на отделни елементи от Обществената поръчка за нови детски площадки, фитнес и кучешка площадка в Северен парк, от страна на екипа на "Спаси София" са неточни, защото:

• Класиране на участниците, при провеждане на обществена поръчка по реда на Закон за обществени поръчки, се прави въз основа на цялостното ценово предложение на участника по дадената позиция, а не на отделните елементи в него (катерушка, ограда, пързалка и др.)

• Единичните цени на „Спаси София“, публикувани от „Спаси София“, в статия от 22.08.2019 не включват доставка;

• Единичните цени на „Спаси София“ не включват монтаж;

• Единичните цени на „Спаси София“ не включват допълнителни разходи върху труда;

• Единичните цени на „Спаси София“ не са съобразени с по-дългите гаранционни срокове, предложени от участника; (удължен гаранционен срок за сметка от 5 години)

• Единичните цени, публикувани от „Спаси София“ в статия от 22.08.2019 г., не са коректни, защото продуктовият каталог на фирмата-производител се актуализира всяка година. Оферта за дадено съоръжение през 2019 г, и оферта за същото съоръжение от процедурата по ЗОП, проведена през 2017 г., са несъпоставими, заключава инж. Димитър Димов.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Jacques Yves Moineau

    23 1 Отговор
    Пак всичко е законно....
  • 2 от Надежда

    30 1 Отговор
    Кмете я кажи за 10% процента комисионна за разрешение за строителство в квартала. Кажи и с кой си говорил да купува гласове за теб, в Надежда го знаем всички. Уникален паразит си

    Коментиран от #4, #5

  • 3 Трибъл

    26 1 Отговор
    Гьон сурат КРАДЛИВ - Не са включени разходите за монтаж! Е колко струва да сложи една тенис маса? Лъжци всичко което са сложили е ефтиняк на ефтиняка за 3 изкривени тръби 3000-5000 лв!!!??
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Жожобата

    16 0 Отговор

    До коментар #2 от "от Надежда":

    За онова джуджето концесионера сигурно говориш! Лапнал е всички в поръчки от Община Надежда.
  • 6 Фен

    4 20 Отговор
    Давай, кмете! Пък то лаещи хейтъри винаги ще има!
  • 7 НИРВАНА

    23 2 Отговор
    Преди 2 седмици отиваме с жената и децата в този тъй наречен Парк влизам в него не може да минеш посреща те някакво заведение което има маси на пешеходната алея стигал до някакво зелено езеро което мирише на блато! Тръгваме надолу, стигаме до някакво друго заведение и някакъв пече скара на слънцето в съседство се работи и прахоляка се вие на облаци. Пълна мизерия!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 аьоааоь

    18 2 Отговор
    Кмете ама то цената 4 пъти по-висока? Каква 5 годишна гаранция? Та то мижеше на всеки 5 години да купуваш люлки и така 20 години
  • 10 Бай май

    14 1 Отговор
    То в България корупция няма. Питайте компи ако не вярвате и Гешев ще потвърди.
  • 11 оценка

    15 0 Отговор
    Улиците по кварталите са като след бомбардировка! Нямало пари! За тротоари да не говорим, не може да се мине, но то го било имало, клоуни!
  • 12 Баджева

    14 1 Отговор
    Да разкаже кмета как брат му изпълнява всички държавни поръчки за подмяна на дограма в района! И да разкаже защо само Митко кметски изпълнява 12 години поръчките за поддръжка на междублокови пространства и държи концесията на Северния Парк. Този парк се поддържа слабо метър само централните части в гората е бунище.
  • 13 Хорацио

    16 1 Отговор
    Този кмет Митьо - Дограмата е известен само с похотта си в Общината и със скандала от 2007 когато изгони едно дете на 12годинки на улицата докато майка му беше в Райкова болница. Скандала с изгонването от общинско жилище го раследваха,, Господари на Ефира" първата му работа беше да изгони детето от апартамента Ноември месец за да настани някакви срещу рошвет в него! Съседи ни бяха семейството лека и пръст на Майката която умря след това рака се възобнови. На улицата детето седеше докато им изхвърля ха багажа от апартамента. Това е кмета Димов на район Надежда.

    Коментиран от #17

  • 14 плевен

    1 16 Отговор
    Повтарям: Хора, нямате нужда от червей. Кълвете на гола кукичка. Това Спаси София ви го натрапва Френски възпитаник, който не е свършил нищо в живота си. Не е изкарал един лев. Шарани като вас са единствената му надежда за кариера.

    Коментиран от #15

  • 15 Софиянеца

    13 1 Отговор

    До коментар #14 от "плевен":

    Провинцялист, не взимай отношение като не си на ясно! Не става дума за,, Да спасим-Sofia" става дума че крадът без образно пари от нашите данъци!!!

    Коментиран от #22

  • 16 Натопил

    7 0 Отговор
    е ръката си дълбоко в кацата с меда.
  • 17 бобо

    0 3 Отговор

    До коментар #13 от "Хорацио":

    Виждал ли си общинско жилище, на което обитателите не плащат ток, вода, символичен наем? На Хирошима, само че смърдяща. Докато има хиляди нуждаещи се, които ще стопанисват съвестно общинската собственост. Тези, които чакат и не получават, също са нуждаещи се. И знаеш ли какви погроми вършат, когато решат, че всички сме им длъжни.

    Коментиран от #19

  • 18 Грифона

    9 0 Отговор
    Кмета защитава ортака си нсли и той е взел % от тази раздута поръчка! Тези люлки не струват и 500 лв. цената на метала е ниска от години! От кога пластмасата скочи ксто цена?
  • 19 Хорацио

    14 0 Отговор

    До коментар #17 от "бобо":

    Детето живееше само с болната си майка от Рак и горкото седеше на улицата докато хамалите му изхвърляха багажа на улицата. Добри съседи го подслониха, иначе Ноември месец щеше да замръзне детенцето.
  • 20 гост

    4 0 Отговор
    Единствените читави площадки, на които съм водил децата си, са направени от Екопак. Издържани са стандартите за полагане на настилка, катерушките и замъците са направени от устойчиви материали и след 10г. пак са си здрави с леки следи от употреба. Имат си кошове за разделно събиране на отпадъците. Всичко друго е леш, слагат катерушка върху циментовите плочки, ако падне детето ще си разбие главата, ама цената з катерушката е тройна. В нашият град има инициатива за облагородяване на междублоковите пространства и се отпуска бюджет от 5х.лв за проект. Добре, но за 5х.лв монтират 4 уреда, закопани в тревата, които са направени от желязо и нямат никаква ергономия, колко да струват? 1.5-2х.лв., хайде още 500лв за транспорт и монтаж, който се извършва за 3 часа от двама работника. Щом аз мога да си ги купя от същата фирма за толкова пари, защо кметството ги плаща на двойна цена?
  • 21 Чипът

    3 11 Отговор
    Все се чудя дошли някакви селяци и направили спаси София. Абе я чиба
  • 22 плевен

    0 3 Отговор

    До коментар #15 от "Софиянеца":

    Не. Става дума само за Спаси София. От много време, през ден в сайта си измислят /изобретателно/ безброй причини да ви подсещат за Борко Бонев. Трябва постоянно да чувате за него. Не виждаш ли, че му водят кампания. И последно: знам, че е дребнаво , но щом пишеш София на латиница, напиши си и името на латиница. Първата ти дума е с правописна грешка, но аз бъркам повече и от теб.
  • 23 Спаси София

    2 0 Отговор
    Да дойдат и да видят как "завърши" ремонта на тротоара на бул.България след автобусната спирка на кръстовището с бул. Ив, Гешов и бул. П.Тодорв. Вместо плочки- асфалт, ама не докрай - стария напукан и набразден от коренища не е подменен ( специално около подлеза - едва ли е повече 40 кв.м.) Икономия в срок!!!
  • 24 Димов

    0 0 Отговор
    Що не се ========
  • 25 Един

    2 6 Отговор
    Познавам г-н Димов лично от доста дълго време! Мога да кажа , че много е направил за квартала! Освен това който е отишъл при него за помощ или съдействие - никой не е върнал - помагал е на всеки! За мен той е достоен човек който си върши работата! Адмирации към такива хора!
    Това е личното ми мнение !

    А СЕГА ТРОЛОВЕТЕ МОГАТ ДЕ МЕ ПЛЮЯТ КОЛКОТО СИ ИСКАТ!

    Коментиран от #26, #27, #28

  • 26 Я бе

    6 0 Отговор

    До коментар #25 от "Един":

    Кмете ти ли си бе или жена ти
  • 27 оценка

    6 0 Отговор

    До коментар #25 от "Един":

    Хайде така пешком или с кола по кварталните улички и всички дупки да ги уцелиш, да смениш окачване един-два пъти и да минеш по "реализираните" тротоари, дето не може човешки крак да стъпи. Тогава пак си говори кои са тролове!
  • 28 Надежда

    3 0 Отговор

    До коментар #25 от "Един":

    Помогна само на себе си. Не се залъгвай.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове