Last news in Fakti

23 Август, 2019 10:28 8 305 30

Лечителят с белината: Продуктът е дезинфектант, трябва да се използва правилно

  • белина-
  • рак

Продуктът е дезинфектант, който чисти вируси, гъбички и паразити

Лечителят с белината: Продуктът е дезинфектант, трябва да се използва правилно - 1

Лечителят от Бургас, който продава белина, отрече продуктът да е опасен. Припомняме, че експерти предупредиха, че той може да бъде смъртно опасен. В САЩ вече има седем смъртни случая след приемане не веществото и правителството започна информационна кампания да не се пие белина.

Светослав Стаматов обаче заяви, че не става въпрос за белина и не трябва хлорният диоксид да се бърка с натриев хлорид.

„Внушението, че става въпрос за едно и също нещо е нелепо. Изрекоха се редица неистини и искам да ги уточня”, каза Стаматов.

По думите му хлорният диоксид не лекува нищо. Продуктът е дезинфектант, който чисти вируси, гъбички и паразити. Трябвало да се приема правилно.

Той призна, че не е лекар, нито химик, а човек, който споделя информацията за хлорния диоксид и споделя опита си с други хора, които искат да го прилагат върху себе си.

Светослав Стаматов отрече и да не притежава необходимите документи.

„Някои определени химически вещества не се купуват от пазара и пристигат със съответните сертификати за качество. Всичките тези документи съм ги представил”, каза той пред БТВ.

Стаматов заяви, че химикът от БАН, който бе поканен да коментира темата, е некомпетентен заради твърдението, че хлорният диоксид е белина. С него били се свързали редица академици, които поискали да обясни за какво става въпрос.

След излъчения репортаж търговецът, предлагащ натриев хлорид, изтри информацията за лечебни свойства на продукта от сайта си.

„Сайтът ще бъде възстановен в най-скоро време, защото това е информация, която не може да бъде забранена и имаме право да я разпространяват. Аз исках просто да запазя себе си и да направя консултации с вещи лица, за да знам какво да правя. На него има и видеа на Червения кръст, които лекуват малария в Африка с Miracle Mineral Solution (MMS)”, заяви Светослав Стаматов.

Позицията на Министерството на здравеопазването е, че препаратът е токсичен при поглъщане и причинява тежки изгаряния на кожата и увреждане на очите.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Продуктът

    12 5 Отговор
    ...чисти ли ГЕРБерска и ДПС-арска мафия? :)

    Коментиран от #2

  • 2 El boko

    6 3 Отговор

    До коментар #1 от "Продуктът":

    Щом успя да махне паразита Цвъки ще се справи с всичко !
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Белина

    6 1 Отговор
    Повече хлор чисти ,повече петна.
  • 5 ХаХа 🙈

    11 4 Отговор
    Ей това е БГ - в някои страни -на електрически стол , тук ще “осъди “ здравното , ще смени името на фирмата и сайта и ще си “лекува “ на воля !
  • 6 Анонимен

    28 1 Отговор
    Фактите в статията ли са грешни, или аз съм единственият, който знае, че натриев хлорид всъщност е обикновена готварска сол?!
  • 7 бай Тотко

    13 3 Отговор
    По времето на другаря Живков,щеше вече на е изпил 2-3 литра белина,а после ако оцелее да търка някой нар,до старини.
  • 8 До автора

    23 1 Отговор
    "натриев хлорид" (упоменат в статията) = готварска сол; "натриев ХИПОХЛОРИТ" = белина

    Коментиран от #12

  • 9 Шарлатанин

    9 2 Отговор
    Що ти не изпиеш един литър белина да се почистиш.
  • 10 Дегазатор

    5 0 Отговор
    Пийте дегазиращо вещество, няма токсини, няма бактерии, всичко туш, много е добро
  • 11 УЖАС

    8 4 Отговор
    Жалкото е, че в отчаянието си много хора са му повярвали. Има и свестни лечители и едва дали някой може да отрече билколечението например, но е пълно и с мошеници, дето безскрупулно богатеят на гърба на болните хора.

    Коментиран от #24

  • 12 хахо

    7 1 Отговор

    До коментар #8 от "До автора":

    Натриев хлорид,натриев хипохлорид,за функционално неграмотния все тая,нал все едно и също съдържа натрий и хлор,нищо,че в едното има и кислород,който е животоподдържащ,демек втория е по-полезен от първия,хахаха...

    Коментиран от #23

  • 13 хахо

    7 1 Отговор
    Нещо мазало стана с химията в тая функционално неграмотна държава.Натриев хлорид,натриев диоксид,натриев хипохлорид?
  • 14 хахо

    3 1 Отговор
    ...хипохлориТ....
  • 15 Нео

    5 3 Отговор
    Малко затвор/защото няма пострадали/ и много голяма глоба ще го откажат този от лечителството. Гледах го по телевизията, той бърка понятията "химичен елемент" и "химично съединение". Пълно ку-ку, но и тези които купуват не са по-умни!
  • 16 хехехех

    6 1 Отговор
    НАРОДА Е ТОЛКОВА ПРОСТ ВЕЧ ЧЕ НЯМАМДУМИ!

    НАТРИЕВ ДИОКСИД

    НА БЪЛГАРСКИ ПРЕВЕДЕНО НАТРИЕВ ДВУ ОКИС!!

    ХЕХЕ КОГАТО ЕДИН НАРОД ЗАПОЧНЕДА УНИЩОЖАВА ЕЗИКА, КУЛТУРАТА СИ И ИСТОРИЯТА СИ ОЗНАЧАВА ЧЕ СИ ЗАМИНАВА В ИСТОРИЯТА!!


    И АКО ЗАБЕЛЕЖЕМ ТОВА СЕ СЛУЧАВ ОСОБЕНО В ПОСЛЕДНИТЕ 10 -15 Г. КОГАТО НИ НАЛАЗИХА ЕВРОГРЕЙДЕРИТЕ ОТ ЕС И САЩ!!!
  • 17 Прост народ

    3 4 Отговор
    Силни лечители....ако към всяко шишенце добавя малка икона на Богородица за 2,50 ефектът от лечението се усилва многократно, а ако добави и малко разпятие с провесеният христос за 5,20 вдига и мъртъвци..
  • 18 А пък

    2 5 Отговор
    Колко трябва да си прост да сръбнеш белина, а??? Ами като булгарин ей толкоз!
    Почвам да лекувам с антифриз и изгоряло моторно масло!

    Коментиран от #20

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 С изгоряло моторно масло излекувах кучет

    2 1 Отговор

    До коментар #18 от "А пък":

    От кърлежи и краста. Ще имаш успех с с подходяща маркетингова стратегия.
  • 21 Българинът няма вяра на докторите

    4 1 Отговор
    Но пък вярва безрезервно на всякакви шарлатани. Народопсихология.....нищо не може да се направи.....някакво чудо е, че не живее още в юрти и землянки въпреки светогледа си от 12 век...
  • 22 Хахаха

    2 2 Отговор
    Айнщайн е гениален за безкрайността....с трици не можеш да уловиш и маймуна дори, обаче с белина доста шебека са се хванали в България ...
  • 23 До автора

    4 2 Отговор

    До коментар #12 от "хахо":

    Няма мазало. И не може всички да са химици. Аз например не съм и съответно се числя към функционално неграмотните в тази област, но си направих труда да проверя в нета свойствата на хлорния диоксид (т.е. двуокис - да не припадне от възмущения крещящия по-горе), съдържащ се в "еликсира" на тоя ... търговец. Ами, макар по химичен състав да не е белина (натриев хипохлорит), с което се оправдава ... търговецът, свойствата са почти същите - избелващ и токсичен дезинфектант. А журналистическото объркване на химичното наименование на белина с готварска сол оставям без коментар. И още нещо. Шеговитата Ви логика за "животоподдържащия кислород" е размазваща. Така не се бях смяла от месеци, благодаря! +++ Обаче, сякаш би било по-издържано, когато обвинявате цяла една държава във "функционална неграмотност", да го правите пунктуационно грамотно.

    Коментиран от #26

  • 24 Имало

    0 1 Отговор

    До коментар #11 от "УЖАС":

    свестни лечители, ама сигурен ли си, защото звучи нелепо : свестен шарлатанин?
  • 25 Носталгия, а вие си плямпайте

    1 1 Отговор
    Ех, колко бой щеше да отнесеш едно време от ареста та до Белене, а там щяха да ти организират специално тържество, даже и бяла рокля можеха да ти намерят и то всяка вечер, ама пуста Демокрация....
  • 26 goni

    2 0 Отговор

    До коментар #23 от "До автора":

    Не се закачай с кислорода!:) Може да ти потрябва!:)
  • 27 Шабан

    1 0 Отговор
    Хора, не се залъгвайте от пропагандата! Този продукт който се продава като хлорен диоксид наистина лекува и то почти всички заболявания. Това че, некомпетентни псевдо учени се изказват неподготвени и въобще без да са опитали това чудо, не означава че те са прави. Просто хората който са го използвали и са се излекували дори и от рак вече не им дреме за другите! За това и не пишат нищо! За това и положителните отзиви са малко! А това че, имало 7-8 човека умрели (ужким де) от него си е жива лъжа. Защо не кажат от другите медикаменти и химиотерапии колко милиона умират на година, това не е ли пак химия.
  • 28 goni

    0 1 Отговор
    Извинявай, ама знаеш ли какво означава Шабан?!:) Ти наистина си Шабан!:) Вервай ми!:)
  • 29 ганчо

    1 0 Отговор
    NaClO ≠ ClO2, поне по мое време в гимназията нямаха много общо, но знаеш ли, сега може да са еднакви вече...
  • 30 Възмутена

    0 0 Отговор
    Ужасяващо е колко неграмотни има сред журналистите. Това не ме учудва, но днес по радиото цитираха и някакъв доктор, виж това вече е катастрофа! Да твърдят, че хлорният диоксид / ClO2 / и белината /НАТРИЕВ ХИПОХЛОРИТ,
    NaClO / е едно и също е все едно, че чистачите в БАН са учени! Другата възможност е да си толкова подкупен, но тогава да си изгорят дипломите след тези глупости! ПФУ!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове