23 Август, 2019 10:53 1 950 26

Мъж спаси две деца от удавяне, заплели се в рибарска мрежа

  • удавяне-
  • деца-
  • аспарухово

22-годишното момче не се и замисля, а скача във водата, за да помогне

Мъж спаси две деца от удавяне, заплели се в рибарска мрежа - 1

Млад мъж спаси две деца от удавяне, след като едно от тях заплело краката си в рибарска мрежа на вълнолома в „Аспарухово”.

Това е една история за спасението от морето, вълните и….рибарските мрежи. В сряда Цветалин отишъл с приятели да поплуват, минути по-късно на вълнолома в Аспарухово пред очите му се разиграла страшна сцена.

„Имаше 2 деца на видима възраст 8-9 годишни, които скачаха от камъните и се забавляваха. Едно от децата беше повлечено от течението”, разказва Цветалин Ганчев пред Нова телевизия.

Оплело краката си в рибарска мрежа.

„Краката на детето бяха заплетени, видяха се само ръчичките. Другото дете тръгна след него”, разказва Цветалин.

22-годишното момче не се и замисля, а скача във водата, за да помогне.

„Успях да го разплета, извадих детето, водата беше малко по-бурна. Върнах се за второто дете, което вече беше доста по-далеч. След като го извадих и него, бях доста уморен. Преди да ме извадят на камъните, съм бил в безсъзнание за няколко секунди, може би от стреса и от паниката, защото аз също бях доста стресиран, но като цяло в добро здравословно състояние”, разказва Цветалин.

Двете деца се отървават на косъм. Проверката на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури на следващия ден не открива мрежата в морето.

„Вероятността да е отнесена от морето или да е извадена в късните часове е голяма. Всяка мрежа, която се намира на 200 метра от този тип съоръжение, е бракониерска, това се санкционира. Лошото в момента е, че не може да докажем на кого е мрежата, води се, че е неизвестен извършителят. Ние ще направим разследване, ако се докаже кой е човекът, ще си понесе последствията”, заяви доц. Д-р Галин Николов, директор ИАРА.

Флагът в този ден бил червен, къпането покрай съоръжението – забранено, а мястото е неохраняемо.

„Както на вълноломите, така и на буните е забранено къпането, защото е много опасно за възрастни и за малки деца. Единият вариант е да се подхлъзнат. Те са целите с водорасли, стават много хлъзгави, може да падне човек да се заклещи, дори да са близко във водата, има опасност вълната да ги удари в самите камъни, а после става трудно да излязат”, обяснява Дирон Рисовски.

Инцидентът има щастлив край. Цветалин разказва, че децата били добре, родителите им му благодарили за смелата постъпка, но отказват медийни изяви. Малките момчета се озовали на фаталното място сами, без родителите им, които по това време били на работа.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Стоян

    47 2 Отговор
    Евала!!! Браво !!! Най-после и една добра новина.

    Коментиран от #7

  • 2 Шансу Имамов

    1 13 Отговор
    Случва се на всеки.
  • 3 Новичок

    29 2 Отговор
    Браво на момчето,смела постъпка.
  • 4 РОДИТЕЛ

    27 1 Отговор
    Браво на младия човек, Господ здраве да му дава! Но пак изниква въпросът с контрола върху децата. Родителите били на работа–добре,но ако не беше Цветалин, колкото и пари да изкарват, децата им нямаше да ги има. Родители, бъдете отговорни и пазете децата си!
  • 5 Дидо

    27 2 Отговор
    Покажете по всички възможни медии това ГОЛЯМО МОМЧЕ И ПОСТЪПКАТА КОЯТО ТРЯБВА ДА Е ЗА ПРИМЕР НА ВСИЧКИ.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Спасов

    14 2 Отговор
    Браво, Цветелине! Истински мъж!
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 УЖАС

    12 2 Отговор

    До коментар #7 от "Заинтересован.":

    1. Пише се тийнеджъри. 2. На 8 и 9 години децата все още не попадат в тази категория. 3.Каквито и да са по етнос и религия, това са деца. 4. И най–важното–младежът е рискувал собствения си живот, за да помогне на други, което е достоен премер за подражание. 5. Ако твоите деца бяха в риск, сигурно нямаше да разсъждаваш толкова елементарно.

    Коментиран от #12

  • 11 Жалко

    3 5 Отговор
    За кво се е пънал излишно ако беше направил видео щеше да има много гледания в тубата

    Коментиран от #14

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Циганин

    6 2 Отговор
    Браво на героя! Щеше да е хубаво да споменете, че е от нашите. А спасените дечурлиги са си българчета...

    Коментиран от #17

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Рибарят от Аспарухово.

    1 3 Отговор
    И друг път е ставало така цигани са се опитвали да ни крадът мрежите но бяха малко по големи явно възрастовата граница за кражби спада а тоя Цветелин за нас е просто един бракониер и крадец .
  • 19 Менгеле

    2 0 Отговор

    До коментар #17 от "Стоян":

    Стоян ли си Драган ли си дано не попаднеш в ситуацията да гледаш как цигани изнасилват децата ти и ти да неможеш да направиш нищо .

    Коментиран от #20

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Към всички до тук

    5 1 Отговор
    Обърнахте коментарите в етническа посока. Не съм адвокат на никой, но за мен акцентът е, че един млад човек и помогнал на други в беда. Това се случва и на пътя и в планината и на всякакви други места, когато някой трябва да подаде ръка за помощ.

    Коментиран от #24

  • 24 За всички до тук.

    2 1 Отговор

    До коментар #23 от "Към всички до тук":

    Въпросът е за оцеляване в собственната ни родина.
  • 25 гост

    1 1 Отговор
    Герой! Браво!
  • 26 Човек

    0 0 Отговор
    Това вече е рядко явление в бг. Браво на младежа, жив и здрав и продължавай все добрини да извършваш.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове