Last news in Fakti

24 Август, 2019 08:24 11 136 54

Борисов: Имам един ангажимент към Варна, и го изпълнявам!

  • хемус-
  • бойко борисов-
  • варна-
  • ангажимент-
  • албена-
  • премиер-
  • магистрала

Другият важен аспект е стимулирането на туризма

Борисов: Имам един ангажимент към Варна, и го изпълнявам! - 1
Снимка: БГНЕС

Аз имам един ангажимент към Албена и Варна – магистрала „Хемус”, и го изпълнявам. Това заяви в Албена премиерът Бойко Борисов, който присъства на официалното откриване на най-голямата многофункционална конферентна зала в региона. „Перуника“ се намира в курортния комплекс, който през 2019 година отбелязва 50-годишен юбилей, предаде Радио „Фокус” – Варна.

Премиерът посочи, че пари са осигурени и магистралата трябва да бъде направена със същото качество като магистралите „Струма“ и „Марица“, защото това е изключително важно за цяла Северна България. До 2021 г. ще се строи, трасира, асфалтира и ще има готови отсечки. Другият важен аспект е стимулирането на туризма, в частност развитието на чартърните полети.

Както е в Гърция, Хърватия и Турция - туристическият бранш, заедно с местните власти трябва да разработят схема. В този контекст правителството очаква Сдружението на общините в Република България, заедно с общините да заявят необходимите средства. Държавата е готова да ги подпомогне с 10, до 20 млн. лв. Прерязването на лентата беляза началото на тържеството. Залата е наречена неслучайно на името на перуниката, защото това цвете се среща и очарова туристите, посетили резерват „Балтата“ край курортния комплекс.

Приветствие към присъстващите поднесе и председателят на борда на директорите на „Албена“ АД Радосвет Радев. Неговото послание към официалните лица бе заявеното очакване държавата да покаже какво означава за нея туризма и неговото развитие, както това се случва в страни, като Турция, Германия, в Скандинавието.

Не бяха спестени комплименти от европейския печат, отправени към Албена като място, най-предпочитано от европейските туристи заради природа, култура и база. Сред официалните гости бяха вицепремиерът Красимир Каракачанов, министърът на финансите Владислав Горанов, кметът на Варна Иван Портних и областният управител на Добрич Красимир Кирилов.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Борислава любовницата на Боко

    35 6 Отговор
    Мек му е

    Коментиран от #28

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Le gilet jaune

    54 6 Отговор
    Баце пак говори, все едно гледа в кристална топка.
    Какъв "Хемус" я топли Албена?
    Персоналът на Албена основно е от Добрич. Всеки ден хората пътуват по наполовина ремонтиран 36-километров път. Ремонтираната част е от така наречените модерни ремонти - пътят на вълни като в морето. А неремонтираната част е причина за проблеми с бъбреците, далаците, джигерите и пломбите на ежедневно пътуващите.
    Това от една страна.
    От друга - основните туристи в Албена са румънците, които идват с колите си. (Това е друг голям проблем за комплекса, който не е предвиждал такава масовка на туристи с коли.) Те идват откъм Дуранкулак, покрай Балчик и в Албена. Няма Хемус за тях. А тези, които биха ползвали Хемус - софиянци, предпочитат по близкото им море в Гърция.
    Не че Хемус не трябва да се направи и да стане като хората, но Баце пак глупости говори как на всички решавал проблемите им.
  • 5 Госあ

    48 7 Отговор
    тотално луд човек 😂 луд от глупост ! И магаре да сложиш на неговия пост, ще може да краде. Но може би ще взема по добри решения все пак.
  • 6 Tate

    31 6 Отговор
    Овлажняващ гел и вибратор ,това са му стимулите на Тиквеника !!
  • 7 Наблюдател

    44 2 Отговор
    Егото на Баце е по-голяма от това на Тръмп и Путин взети заедно. Представяте ли си какво би сътворил ако беше начело на САЩ или Русия?
  • 8 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    26 3 Отговор
    ЕДНО ДЕТЕ ПИТА БАЩА СИ ТАТЕ КОГА ЩЕ СЕ ОПРАВИМЕ СЛЕД 40 ДЕНА СИНЕ КАЗАЛ ТАТКОТО А ПОСЛЕ ТАТЕ ПОСЛЕ СВИКВАМЕ СВИКВАШ ТЕ ТАКА И У НАС ХОРАТА СА НА РЬБА ИЗГЛЕЖДА ЗА НАС ВАЖИ ПОГОВОРКАТА ЖИВОТА Е ЗА БОГАТИТЕ НАКАЗАНИЕТО ЗА БЕДНИТЕ
  • 9 Меркел

    31 3 Отговор
    Психически болен, с маниакална депресия.
  • 10 Защо не

    32 3 Отговор
    Борисов колкото повече го псуват толкова повече изпада в истерия и оргазъм.
  • 11 Политически коментари

    30 4 Отговор
    Мая Манолова 52% , Йорданка Фандъкова 48%, тогава на Боко тиквата няма да му е толкова весело!
  • 12 Да ни е честито!

    25 3 Отговор
    За фонд ф 16 блок 7о платени предварително чрез облигационен заем от българските граждани към американския президент в размер на 1,256 милиарда $. , считано от датата о8.о8.2о19 година (четвъртък) точно 17 дена лихва по кредита в размер на 3,4 милиона лева в полза на американската икономика.

    Коментиран от #19, #53

  • 13 Огойски

    23 2 Отговор
    Портних няма да влезе и в почетната тройка на предстоящите местни избори в град Варна.
  • 14 Guest

    25 1 Отговор
    Ай стига ни занимавайте с тоя шут бре. Не разбрахте ли, че е още за съвсем малко, заедно с неграмотните си мекерета?!
  • 15 Хари

    10 34 Отговор
    То бива злоба и простотия като чета коментарите,но има много сбъркан комунистически електорат.Затова нищо не се случва в България,защото има много загубен народ.Бойко, бий по главата и да не ти пука!!!

    Коментиран от #33, #34

  • 16 Иве

    13 1 Отговор
    Мечтая си за магистрала Одеса - Турция. Крайморието трябва да има магистрала будни хора са ограничени от наличието на път. Всеки ден работещи му Варна и Бургас пътуват, губейки много време и пари. Икономика с туткане не се прави.
  • 17 Човек от народа

    10 33 Отговор
    Каквото ГЕРБ направиха за 8 години, комунистите не можаха за 45 и то с безплатна ангария.

    Коментиран от #20

  • 18 Старото

    26 2 Отговор
    Развитите бели страни купуват злато за промишлеността си и като златен резерв в случай на икономическа криза. Те използват за целта златодобив и компании, които пък от своя страна използват корумпирани политици за сключване на изгодни концесии. Да ни е честита концесията за злато в Ада тепе, харизана на дъщерната фирма на чифута Ротшилд "Дънди". Тази концесия ще изсмуче и малкото, което остана. ПРОКЛЕТ БЪДИ, КРАТУНО КРАДЛИВА!
  • 19 Коментар📝

    25 3 Отговор

    До коментар #12 от "Да ни е честито!":

    Те АМЕРИКАНЦЕТЕ АКО ОЩЕ ГО ПОДДЪРЖАТ ТОЯ МАФИОТ СКОРО ЩЕ СЕ ВАЗВЪРНЕ БЪЛГАРО РУСКАТА ДРУЖБА .ПРОМЯНАТА В БЪЛГАРИЯ ТРЯБВА ДА ДОЙДЕ ОТ ВЪН ТУКА ВСИЧКО Е ПОД ДИКТАТУРА.НИКОЙ НАРОД НЕ МОЖЕ ДА ТЪРПИ ДА ГО МАЧКАТ ТАКА 35%БЪЛГАРИ ЖИВЕЯТ ПОД ПРАГА НА ОТЦЕЛЯВЯНЕ И ТОВА НЕ ГО ТВЪРДЯ АЗ А ЕВРОСТАТ.Такъв % е Само в Най Бедните Африкански Държави.А НИЕ СМЕ В НАЙ БОГАТИЯ СЪЮЗ EU И В НАЙ СИЛНИЯТ ВОЕНЕН СЪЮЗ НАТО.И КВО ОТ ТОВА КАТО ПАРИТЕ ГИ ВЗИМА МАФИЯТА А НАРОДА НЕ МОЖЕ ДА ОТЦЕЛЯВА.
  • 20 Като сте избрали за вожд кратуна....

    28 4 Отговор

    До коментар #17 от "Човек от народа":

    Това, което ГЕРБ направиха за 10 години ще остане в учебниците по история в раздела "Унищожаване на държави и народи чрез корупция на управлението".
  • 21 Тиквата от банкя

    26 3 Отговор
    Погледнете магистралите Тракия и Марица и ще разберете с какво качество ще е до Варна - на първото лято ще има пропадания в дясната лента, преди и след мостовете, след 2-3години е и сложат ограничение 90 км/ч и полицаите ще попълват държавния бюджет с глоби от превишилите скоростта, вместо да се ремонтира за сметка на изпълнителя.

    Коментиран от #23

  • 22 Да да

    2 18 Отговор

    До коментар #1 от "Боко майка ти да еба":

    Викате в България цензура имало и за обида на Путин арестували! Всеки истински комунист е под земята, а всеки истинскк джихадист хвърчи към небето! Ти си някакво менте!
  • 23 Да да

    7 16 Отговор

    До коментар #21 от "Тиквата от банкя":

    Ограничението 90 е на единствения участък построен от БСП! Ама що ли го пропускаме тоя факт!

    Коментиран от #26

  • 24 Политически коментари

    18 2 Отговор
    Боко тиквата си пролича ,че е много прост когато заложи на губещ кон в кандидат президентска надпревара в лицето на Цецка Цачева. Само един некомпетен , неграмотен и простоват човек може да види победител в лицето на това нелицеприятно същество Цачева. Това беше негово еднолично решение и то бе погрешно за пореден път. За такива решения трябва политически усет и далновидност.
  • 25 Гл г-н н тфжб б КГБ

    4 13 Отговор
    От Шумен до Варна магистрала Хемус е с отлично качество.

    Коментиран от #36, #38

  • 26 Bingo

    15 4 Отговор

    До коментар #23 от "Да да":

    Ако си минавал скоро по АМ Тракия ще разбереш, че до няколко години същото ограничение ще се въведе и по прехваления участък на ГЕРБ. Просто натовареносста от тежки камиони е няколко пъти по слаба по него. Този кухандър докато не проумее, че за морския туризъм ни трябва АМ ,,Черно Море" а не разни Хемуси и прочие. Българите все по често избират Гърция за лятна почивка и то не заради магистралите. Раздаде плажовете на неграмотните си мутри и сега обикновенните хотелиери страдат заради това. 10 г. работи активно да унищожи българския морски туризъм и плодовете вече се виждат.
  • 27 Справедливост

    23 2 Отговор
    Кога ще има затвор за Цецо Фандъкова Бойко и всички крадци в ГЕРБ НИКОГА ГЕРБ ?

    Коментиран от #31

  • 28 Данчето

    4 1 Отговор

    До коментар #2 от "Борислава любовницата на Боко":

    Може да му е мек но му утива. 8588
  • 29 Тролове

    4 15 Отговор
    Пишете пишете глупости тоя път победата на герб ще е сразяваща
  • 30 Пак ли

    13 0 Отговор
    този келеш!Простак.......
  • 31 МАК

    12 0 Отговор

    До коментар #27 от "Справедливост":

    То затвор само за тях ли трябва??!!от Доцента по политикономика трябва да се почне !!! Включително и проскубания Цар дето за 800 дни такива вреди нанесе на Държаватс че ....
  • 32 Западните Балкани

    11 1 Отговор
    Ех, Борисов. Ти имаш много повоче ангажименти и то не за Варна, за всички нас и не ги изпълняваш. Това далеч не е магистралата, а са неща като качествено образование, качествено здравеопазване, сигурност, хубави лици и пътища, железопътен транспорт, електронно управление, кибер сигурност, добра армия и т.н. Нявсякъде по тези твои задължения не правиш нищо. Всичко е оставено на самотек. Недай си боже да се случи нещо. Никакъв те нема.
  • 33 Бай Онзи

    4 6 Отговор

    До коментар #15 от "Хари":

    Един коментар от нормален човек!
    Какво да се прсви? Такъв е материяла!
  • 34 Стършел

    8 1 Отговор

    До коментар #15 от "Хари":

    Та той и твоя кумир ББ е в числото на сбъркания загубен комунистически електорат.
  • 35 стоян

    1 7 Отговор

    До коментар #1 от "Боко майка ти да еба":

    До 1 ком Сигурно си дърт изкуфял комунис дето я му стане я не
  • 36 стоян

    3 8 Отговор

    До коментар #25 от "Гл г-н н тфжб б КГБ":

    До 25 ком -А ма те дъртите комуняги дето тук плюят откъде да знаят като не са минавали по тая магистрала Те не са излизали от вкъщи и от сутрин до вечер само плюят
  • 37 Мародер

    7 1 Отговор
    Това е ГРОБОКОПАЧЪТ на туризма-когато всички(турци,гърци,хървати,египет) махнаха визите за руски туристи ГРОБ вдигна визите на 49евро на калпак. за другите отрасли от държавата всеки знае -след ГРОБ остават гробища.
  • 38 Супер!

    4 0 Отговор

    До коментар #25 от "Гл г-н н тфжб б КГБ":

    Кръпка до Кръпка, дупка до дупка.
  • 39 Кой68

    6 0 Отговор
    Борисов Бойко кога ще обърнеш поглед към Северна БЪЛГАРИЯ?Хората искат работа и имат право на живот..Какво Черноморие блещищ.Това където го асфалтираха и бетонираха от алчност?Погледни натам където хората имат реална нужда от работа и право на съществуване?
  • 40 гост

    5 0 Отговор
    Някой мъстит псевдо политик-бизнесмен трябва да си реализира инвестицията (както за теца на Доган и държавния резерв). Като прави нещо, така го прави че някой да се налапа и облажи всички други на дръвника. Града се обезлюди, производство няма, за туризъм изгониха всички. Това лято румънците спасиха положението за следващото не се знае. По добре нищо да не прави че става по зле.
  • 41 ???

    5 0 Отговор
    Не е добавил продължението. До2021 г. ще се строи, трасира, асфалтира и ще има готови отсечки -2022 започват ремонтите...
  • 42 karakondgul

    3 1 Отговор
    Ще се опитам да бъда обективен:
    Бочко, за разлика от други действа!
    Това е много важно. За съжаление е подвластен на внушения и не добре осъзнати принципи.
    Магистрали- да, но не само и не за сметка на други приоритети. Магистрала "Хемус"- да, но без магистрала "Черно море" не вАжи!
    Въоръжаване- да, но не на тройно завишени цени!
    Строителство- да, но не и на ниско качество, и с цената на повсеместна корупция. Обществена тайна е, че няма обществена поръчка, която да не е с предварително известен печеливш! Качеството пада рязко, народната пара се харчи на ангро. Затова България е последна във всичко и първа по проблеми. Може Бочко много да се старае, но парата отива в свирката. Три мандата и не сме мръднали от последното място. Това не е успех. Предават го соцлбствените му корумпирани съпартийци.
  • 43 Варна

    8 1 Отговор
    Е така е! Един му е ангажимента! - Да съсипе града и го прави успешно!
  • 44 ЛЕЛЕ МАЛЕ

    4 0 Отговор
    Как се краде в тая държава, не е истина!
    Е, по крадене сме олимпийски шампиони!
    У нас, ако не краднеш, те имат за смотаняк@
  • 45 1234

    3 0 Отговор
    Пийте по една чаша,студена вода.Може и по една кана.Според случая.Помага.
  • 46 Хазари

    5 0 Отговор
    Тоз има ангажимент само към Хазарите - Юдейо Османците.

    Коментиран от #47

  • 47 Опа

    5 0 Отговор

    До коментар #46 от "Хазари":

    Тоз има ангажимент само към Хазарите, Юдейо-Кимеро-Амеро-Османците. 60% от Америте са обрязани по юдейски. Америте искат да обрежат целия свят по Юдейски-Амерски. В Германия 60% немци са заменени вече с обрязани след 1945г.
  • 48 Бойко лъже

    5 0 Отговор
    Айде да не припомняме преди години какво каза за Варна "ще си останете еднп село" демек ще види Варна магистрала на кукуво лято.


    https://www.youtube.com/watch?v=x2e_FWGjsZ0
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Другия с коня

    3 3 Отговор
    Не ви е виновен Бойко Борисов.НИЕ сме виновни,защото НИЕ го избирахме 10 години и ще го избираме да Управлява ОЩЕ 10 най-малко...Защото Вие сте партията на Приватизаторите начело с най-наглата Приватизаторка....Вие сте партията на Етническа основа,която е Незаконна,Вие сте партии начело с активни ченгета от ДС лобиращи за Русия,не за Народа ни....Вие сте онази Измет,която няма да ни УПРАВЛЯВА...
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Независим

    1 3 Отговор
    Другари и господа много сте в грешка всички !!!
    1. Това БСП не е онова БКП!!!!
    2.Защо плюете Бойко толкова много, човека копира поведението на бай Тошо, с един прегръдка с друг целувка лошото е че не изкарва толкова колкото бай Тошо
    3.За да има силна държава трябва да има икономика и по точно държавни предприятия носещи приходи директно в хазната , а такива няма! А защо няма ??? Ами БСП си ги приватизираха ....
    4.След като малко се замислите на нас българите само диктатура ни оправя ама го няма точния човек ....
  • 53 Тегавар

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "Да ни е честито!":

    Добре че сме ние, че да поддържаме американската икономика хахахахаха...същото като "ние изхранвахме СССР" едно време. С тия 1 милиард долара американците ще станат 3 пъти по-богати.
  • 54 Мордекай

    1 0 Отговор
    При ГЕРБ се строи , безработицата изчезва и икономиката върви нагоре , при шумкарите всичко се срива и върви надолу , те са способни само и единствено да фалират държавата . Всички може и да са се облажили по върховете , но при ГЕРБ остава и за хората , а при компартията за хората остава само един гол ….
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове