Last news in Fakti

7 Септември, 2019 19:20 4 342 29

Родители на протест срещу промени в Закона за децата

  • протест-
  • закон-
  • деца

Протести в седем града в страната

Родители на протест срещу промени в Закона за децата - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Родители на изляоха на протест, заради промените в два закона - за социалните услуги и за закрила на детето, съобщи NOVA TV.

Протести имаше в седем града на страната, като най-мащабното недоволство беше в столицата.

Родители се събраха пред консултството на Норвегия, след което се преместиха пред Народното събрание. Според тях, промените в социалните закони прокарват принципите на спряната Стратегия за детето и обезличават ролята на майката и бащата в семейството.

От социалното министерство опровергаваха твърденията и успокоиха, че промените целят по-добра закрила на децата.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 9 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Коментар📝

    55 1 Отговор
    ПРОТЕСТ АМА ГЕРБ ВИСЯТ НА ОЛАФ И СЕГА КАКВОТО КАЖАТ ОТ EU ТОВА ЩЕ ПРАВЯТ
  • 2 Петър

    69 2 Отговор
    Що зя простотия е да не можеш да удариш един шамар на едно малко келеме?Нас ни биеха съседи,роднини до девето коляно,и общо взето кой ни хване.

    Коментиран от #11, #15, #16, #22

  • 3 номер 1

    47 1 Отговор
    Трябва да има протести и за смешната граница от 420 лева/бруто/ на член от семейство за получаване на детски.
    Супер неадекватно на фона на инфлацията и скъпотията.
  • 4 Целта е даровитите деца,

    62 3 Отговор
    Да бъдат отнети, от родителите! За целта ни налагат бедност. И тази бедност, е причината, а и поводът, да отнемат дете, от майка! Кръвният данък!
  • 5 НПО боклуци

    65 4 Отговор
    НПО кърлежите натискат за тая работа. Има стотици милиони евро финансиране по тия програми, в които е предвидено НПО-та да вършат дейност: да изместват семействата и родителите, да отнемат деца, да им влияят на отношенията в семвйството, а че ще разбиват семейства и бъдещи животи на децата, хич не ги интересува.

    Коментиран от #10

  • 6 Дания

    42 3 Отговор
    Протести има и от български родители в чужбина.
  • 7 Еее

    43 5 Отговор
    Докато сме със Запада добро няма да видим.
  • 8 НПО боклуци

    66 2 Отговор
    Когато НПО организациите скочат срещу циганите, които се женят на 13 години, раждат на 14, имат по 10 деца преди да навършат 30, децата им не говорвт български, не могат да четат, живеят всички в макс. 2 стаи и т.н. тогава ще повярвам на НПО боклуците че са загрижени за децата. Иначе е поредната схема за унищожаване на българския народ, в случая чрез отнемане на децата ни.
  • 9 Всяко българско дете,

    24 1 Отговор
    Има досие, където се трупа информация, за неговите способности и в един момент, това дете може , и ще бъде отнето от родителите! Няма да бъде българче, а норвешче, например! А защо например, като вече има факти! Но 140 милиярда са
  • 10 8554

    36 0 Отговор

    До коментар #5 от "НПО боклуци":

    Основен радетел е Фондация "Асоциация Анимус" с нейните ръководитеки и става дума за 1,3 млрд евра дадени още 2014.
  • 11 Смех

    1 23 Отговор

    До коментар #2 от "Петър":

    Затова сме се превърнали и в роби...Не че защитавам въпросните промени,но насилие?В никакъв случай.

    Коментиран от #12

  • 12 Петър

    26 1 Отговор

    До коментар #11 от "Смех":

    Айде бе, теб не са ли те били?
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 азззз

    35 2 Отговор
    Докога ще ги търпим тея изроди в парламента.
  • 15 Зевс

    1 29 Отговор

    До коментар #2 от "Петър":

    Е то си ви личи, от многото бой акъл не ви е останал... Ненормални и сте вие, ама като всички луди бе виждате по-далеч от носа си
  • 16 тра ла ла

    2 23 Отговор

    До коментар #2 от "Петър":

    е това е доста комплексарско твоето понеже тебе са те били да не си по назад и ти да биеш , като ти се бие си намери некой в твоята категория

    Коментиран от #23

  • 17 Вън

    29 0 Отговор
    нато и ес от България и тогава ще се оправим
  • 18 не не

    21 0 Отговор
    Няма такива продажни политици.
  • 19 българин

    19 0 Отговор
    Всички соросоидни НПО - та ДА БЪДАТ ИЗГОНЕНИ от БЪЛГАРИЯ !!!!!
  • 20 Георги Димитров

    21 0 Отговор
    Взеха ни живота,парите,достойнството,честта,държавата,а сега и децата ще ни вземат!Народе,къде си?!Явно няма такъв народ и както каза Слави,няма и такава държава!
  • 21 Абсолютна необходимост

    17 0 Отговор
    Да се МАХАТ , всички НПО на сорос да се МАХАТ от България .
    Стига са рушали държавата и развращавали народа !!!!!
  • 22 фактолог

    11 0 Отговор

    До коментар #2 от "Петър":

    Да, ама не са били Боко и банда, затова биха приели за пари и сестрите им комоаньонки да станат. А е трябвало да ги бият с греди по тиквите всички тия Калинки та да станат хора. Ала са пропуснали.
  • 23 Петър

    12 0 Отговор

    До коментар #16 от "тра ла ла":

    Не виждам нищо лошо я това да ти ударят един шамар или да ти издърпат ухото за някоя направена беля,даже е много възмитателно-вервай ми.
  • 24 Румяна Костова

    8 0 Отговор
    Гласувахме за бойковци на изборите за европарламент. Или се скрихме и не отидохме на избори. И сега недоволствуваме, в това число и моя милост, аз също не гласувах. А те, бойковци, лиляни, катерини и цецки не са и криели, че са За приемане на закона на детето. След изборите за европарламент те придобиваха самочувствие, че каквато и дивотия да извършат, народът пак ще ги избере.Дори и да подпишат да ни отнемат децата. Какъв народ сме ние?

    Коментиран от #26

  • 25 Румяна Костова

    8 0 Отговор
    От социалното министерство обясниха, че новите промени се извършват за по-добрата закрила на детето. Доста съмнителна закрила, ако някой анонимен комшия, недоволен, че си му заел мястото за паркиране пред блока (което той смята за свое) се обади на съответните служби по отнемане на децата.И ви обрисува като садист, който системно бие детето си. Съответните бюрократи ще ви вземат детенцето, без много да философствуват и търсят истината. Момченцата -наляво към п@д@рските гей двойки, а момиченцата към лезбийските. Или пък ще ги дават на циганите, разбира се като ги стимулират със внушителна сума, за да ги възпитават. В Сърбия това вече се прави, те ратифицираха отдавна ИС.
  • 26 Мдааа

    4 0 Отговор

    До коментар #24 от "Румяна Костова":

    Госпожо, тука на тази Територия НЯМА народ. Има месно население. От 1997 г. дори в документите на НАТО се пише за Територията, и нейното население от подмазвачи и подлоги. Един наш професор беше написал, че сме 80% олигофрени. Мисля, че има мааалка грешка. Тука 95% са "тарикати". Моля вище как даже се протестира - в колата ( за да не ходи пеш) за 15 минути на 3 дестинации, всичко на всичко. И от всяка кола гърмят цигански маанета.
  • 27 Румяна Верова

    6 0 Отговор
    Е,дочакахме "великите" промени!
    Нали искахме в ЕС,НАТО, дойде часа да се плаща. Още преди 5г гледах журналистическо разследване по руска телевизия за този норвежки модел. Често ревахте срещу Русия, никой не ги иска! а хората просто си отстояват свои Семейни ценности,искат да бъдат НЕЗАВИСИМИ и да не ги учат на "демокрация".
    Е, сега вече сдъвчете Демократичните си ценности и ги глътнете,добър апетит !
    ...или...?
    Безплатно сиренце има...в капана за мишки!
  • 28 Румяна Костова

    5 0 Отговор
    В Европа има Закон за детето, но има и социални придобивки, особено за болните деца. Има пари за гей паради, но там родителите не просят за операции на своите болни деца. А в България с лека ръка се дава по милион лева всяка година за провеждане на гей парад, а за болните деца няма пари. Ето това е закрила на детето по български. А сега пък им е нужен и нов закон, за да продължат да ни,, закрилят децата"по същата схема. На бедните родители също ще бъдат отнемани децата, дори и да не ги бият. И ще бъдат давани на други, Евро модерни двойки + допълнително заплащане.
  • 29 джедай

    1 0 Отговор
    Родители на изляЗоха на протест ТАКА ТРЯБВА!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове