33 891 57

Жена възкръсна във врачанската морга

Съпругът изпаднал в шок, че жена му е топла и диша

Жена възкръсна във врачанската морга
Снимка: Shutterstock
Мария Атанасова

47-годишна жена „възкръсна“ пред семейството си във врачанската морга, след като била обявена за мъртва от лекарите, пише BulNews.

За шокиращият случай разказа врачанинът Н. П. Всичко започнало преди около две седмици, когато жена му М. се почувствала зле и се наложило да влезе за лечение в интензивното отделение. По думите на Н., жената не била здравно осигурена и по тази причина медиците не ѝ обърнали никакво внимание.

Миналата събота тя била преместена в спешното отделение на лечебното заведение, но изпаднала в кома. Лекарите там се обадили на мъжа ѝ да отиде да я вземе, тъй като ще я изпишат. Н. разказа, че според медиците М. заема място, а не била осигурена и имало други пациенти, които чакат за леглото.

Изумен от чутото мъжът категорично отказал да вземе жена си и обяснил, че никой няма право събота и неделя да остави на произвола на съдбата човек в кома. На следващия ден обаче мъжът получил поредното обаждане от болницата. Този път му било съобщено, че М. е починала и трябва да отиде да прибере тялото ѝ от моргата.

Почерненият мъж казал на близките си за черната вест и заедно със зет си отишли да приберат тялото на М.. Когато Николай влязъл в моргата едва дишал от ужас. Пред мъжа имало 4 трупа, единият от които според лекарите бил на жена му. Николай се доближил до тялото, за да каже последно сбогом, но когато докоснал ръката ѝ, изпитал още по-голям шок – М. била топла и дишала.

Н. едва не получил инфаркт и веднага повикал за помощ. В стаята влезли зет му и патоанатомът, който бил на косъм да получи няколко крошета от потресените мъже. Н. и зет му поискали обяснение за случилото се, но досега не са получили нищо смислено като отговор от врачанските медици.

След случката лекарите настанили М. за лечение във врачанския психодиспансер, където след вливане на системи и лечение състоянието на жената се подобрило.

„Ужасих се, от няколко дни не мога да спя. Това, което преживях е истински кошмар. Преди да обявят жена ми за мъртва докторите ми казваха да се приготвя за най-лошото. Те обясняваха, че белите дробове на М. са в критично състояние, а тя никога през живота си не е пушила, нито пила алкохол“, каза Н.

Потресеният мъж призовава от прокуратурата да се самосезират и да разследват случая, за да не изпитват и други хора ужаса, който той е преживял.

Враца / България
Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 78 гласа.

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 1 Ciganska

  52 16 Отговор
  Rabota

  Коментиран от #4

 • 2 Алфа Вълкът

  68 26 Отговор
  Ко? Не! Н точка, Н точка и накрая Николай? А бе сериозно, вие това от някоя комедия ли го взехте? Защото аз не вярвам!
 • 3 Наблюдение

  117 7 Отговор
  Много борци за правата на неосигурените, пък нито една безплатна болница няма...

  Коментиран от #24

 • 4 Алфа Вълкът

  70 12 Отговор

  До коментар #1 от "Ciganska":

  Не вярвам да са цигани, защото те са на социални и са осигурени. Много българи сме на гурбет и не закачаме държавата, я и ние да се впием в нея като кърлеж и да видиш как ще секнат помощите за цените!

  Коментиран от #6

 • 5 АУДИттрс420

  15 48 Отговор
  Пийнала си е здравата
 • 6 Не е баш така

  28 22 Отговор

  До коментар #4 от "Алфа Вълкът":

  Осигурени са само инвалидите и то след петата година. Вероятно пичът лъже, щото са ги накарали да се осигурят

 • 7 Емигриране към родината😂😂😂

  32 11 Отговор
  Айде връщаити са всичко е наред вече в тресавището😂😂😂😂
 • 8 Потърпевша

  104 8 Отговор
  бях на екскурзия във Виена и се наложи да посетя такава болница за неосигурени.Бях прегледана ,изписаха ми лекарства без да платя абсолютно нищо.Разбрах ,че тази болница се спонсорира от някаква църква.Тук кога ще има такава болница???

  Коментиран от #16, #32, #51

 • 9 Прокурор

  104 13 Отговор
  Що бият лекарите? Ето затова. Боят е просто една ласка, като нежна милувка. Изходът не е в боя, а трепване с ръждива тръба.
 • 10 Гост

  98 7 Отговор
  Най-вероятно понеже са нямали свободни лелгла и тъй и тъй е в кома, са се надявали да умре до сутринта, та са я преместили в моргата по-рано отколкото е трябвало. Но на жената и е било писано да живее и да я изпишат от моргата.
 • 11 Чудо

  47 12 Отговор
  Новият месия идва с това доказва че е между нас и ще ни отърве от гербаджиите.
 • 12 ****

  131 2 Отговор
  В България абсурдната ситуация е, да си безработен, записан в Бюрото по труда, не получаваш помощи, нямаш никакви доходи, но дължиш здравни осигуровки. Това нормално ли е. Откъде трябва да вземе безработният тези пари за да си плати таксата за здравно осигуряване. Не става въпрос за циг@ните, всеки един в даден момент е застрашен от това. Особено хора от 50 до пенсионна възраст, които никъде не са желани на работа
 • 13 Кошмарната Действителност в БГ

  120 8 Отговор
  Брат ми не беше здравно осигурен и след тежък черно дробен кръвоизлив бе оставен от лекарите в подземието на Пирогов където са мъртъвците ! Там лежа два дни докато трескаво събрахме пари и платихме здравните му осигуровки ! Веднага след това го извадиха от моргата и го поставиха на системи ! След една година стриктно лечение се възстанови и вече 5-та година работи . Ако не бяхме платили щеше да е мъртъв !
 • 14 После

  94 12 Отговор
  Рев, сълзи, сополи Бият ни мамо бият ни. Ще ви бият, като не зачитате човешкия живот, вашия ли да зачитат
 • 15 Този коментар е премахнат от модератор

 • 16 Гост

  53 3 Отговор

  До коментар #8 от "Потърпевша":

  Когато църквата стане на църква а не на бардак, капиш?
 • 17 Дежурен в спешното

  13 0 Отговор

  До коментар #15 от "доктор Дулитъл":

  100% вярно и точно! Много си прав колега, но на някои им харесва да дрънкат глупости, та именно те са за спешен преглед от психиатър.
 • 18 емо 73 канар

  40 14 Отговор
  Какъв е извода??? Мангали, плащайте си осигуровките, като всеки нормален човек.
 • 19 Този коментар е премахнат от модератор

 • 20 гост

  54 10 Отговор
  Съд за некадърните лекари.
 • 21 Bubbles

  51 11 Отговор
  После се чудят що ядът бой мършите!
 • 22 vasik atanasova

  52 4 Отговор
  това е в българия нарочно са е изкарали да освободят легло на баща ми Бог да го прости му изключиха апарата за командно дишане и ми съобщиха че 73 години вече бил много стар

  Коментиран от #25

 • 23 No name

  51 5 Отговор
  Има много лекари с купени дипломи и много късметлии в моргата...
 • 24 666

  13 0 Отговор

  До коментар #3 от "Наблюдение":

  нема и да има, но пък си имат калкулатори
 • 25 Bubbles

  36 3 Отговор

  До коментар #22 от "vasik atanasova":

  И не ги потрошихте от бой и пратихте в затвора за УМИШЛЕНО убийство?

  Коментиран от #35, #53

 • 26 Емигрант

  60 1 Отговор
  В Италия спешната помощ е безплатна независимо дали си осигурен, независимо дали си прехвърлил 100 години, независимо дали си чужденец и те изписват само ако е стабилно състоянието. Затоеа средната продължителност на живота там е с 8-9 години повече от тук.

  Коментиран от #55

 • 27 Сулю

  58 12 Отговор
  Пребий доктор - спаси живот!
 • 28 Валери Божинов

  38 6 Отговор
  Ей затова ги бият
 • 29 Валери Божинов

  29 5 Отговор
  Ей затова ги бият
 • 30 neksus

  41 3 Отговор
  докторите най-съвестно изпълняват планът ранът и боя си го заслужават даже им е малко
 • 31 Палко

  58 4 Отговор
  Както се казва: "Въпреки лекарската намеса, пациентът оживя!"
 • 32 Коко

  46 0 Отговор

  До коментар #8 от "Потърпевша":

  Абе тук не е Виена бе мила тук е мутроландия те поповете се бият за имоти ходят с по пет бодигарда карат последни модели ГЕ класа джип за по двеста хиляди лева вие чакате болница да издържат та те са цяла мафия че и вяра проповядват първо те трябва да бъдат натъпкани в пъкъла
 • 33 Бай хой

  28 0 Отговор
  То тва ще е фалшива новина аз не вярвам при такъв икономически подем как е възможно в българска болница.да искат осигуровки в мутроландия направо бягай към гробищата в болница няма нужда да влизаш дори и да си здрав ще се разболееш

  Коментиран от #48

 • 34 Ласков

  49 3 Отговор
  Та за тези които коментират осигуровките . Преди месец на съпругата ми бе отказано да получи здравна помощ а тя беше в тежко състояние - причината 23ст. 🙄.от три години аз и плащам здравните осигуровки защото не работи и е домакиня в къщи и си гледа децата но уви е имало 1 месец в който сме забавили осигуровките и е начислена лихва от 6 ст които за няколко месеца са станали 23ст. и правата на здравно осигурена са прекъснати . И двамата имаме допълнителни здравни осигуровки и и веднага я приеха в друга частна клиника . истината е че моралът и здравната ни система куца

  Коментиран от #39

 • 35 vasik atanasova

  36 1 Отговор

  До коментар #25 от "Bubbles":

  има ли съдени лекари в бг отивам за смъртен акт и стоим трима пред вратата на интензивното и на тримата ни бащите починали в 5 00 това нормално ли е от 10 човека в една стоя 3 ма починали в един и същи ден в един и същи час 5 00 после доктор ми каза че казвали на санитарката да им изключва апаратите като ми го докара хем измит беше с разбита уста и замразен кого да биеш то не е за биене а за убиване шибана работа човек да не стига до болница на 5 тия ден му го изключиха апарата 5 дена плаща здравната каса после не ги интересува толкова е клиничната пътека

  Коментиран от #37

 • 36 да33

  20 2 Отговор
  Това ако е истина, този трябва да ги съди и да ги навре на ма.й.ка им у дивия...... а ако не е истина к.ор.
 • 37 Фен на василка

  8 18 Отговор

  До коментар #35 от "vasik atanasova":

  Ей , варненски фатмак, за толкова пари— толкова обслужване. Никой не гледа кадаври на апарат за без пари. Обикновен пазач взима повече пари от лекар на нощно дежурство. Ама после всички с претенции. НЯМА БЕЗПЛАТНО ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ! А с осигуровки от 20 лв на месец— това е резултата. Стой си на обекта и се моли да не се разболяваш

  Коментиран от #54

 • 38 ЛИЛИ

  11 4 Отговор
  ГОСПОДА БЯХ НА БОРСА ЗА ДА ГЛЕДАМ МАМА НА ЛЕГЛО ПОЧИХА НО ОСИГОРОВКИ НЕ ПЛАТЕНИ ЗА 4 М ДОКАТО НАМЕРЯ РАБОТА РАЗБОЛЯХ СЕ ГОНИХА МЕ ОТ КАБИНЕТ НА КАБИНЕТ ЧЕ ИМАМ НЕ ПЛАТЕНИ ОСИГОРОВКИ=ЗЛЕ НЕ ЗЛЕ ХВАНХ ТАКСИ ПЛАТИХ ГИ И ПАК МЕ ГОНИХА НЕ ЗАВИСИМО ЧЕ ГИ ПЛАТИХ ПЕПАДНАХ НА УЛИЦАТА С ДОКУМЕТИ ПЛАТЕХИ ОСИГОРОВКИ СЧУПИХ РЪКА ИСЕ НАМЕРИХ В БОЛНИЦА ГОСПОДА АЗ СЪМ НА64Г МОГА ДА ПЛАТЯ ЗА ПРЕГЛЕДА 25 ЛВ ЗА ЛЕКАРСТВА АТОВА КОЕТО МИ СЕ СЛУЧИНОРМАЛНО ЛИЕ .................
 • 39 Путарина

  7 1 Отговор

  До коментар #34 от "Ласков":

  глупости, 3 месеца ако не платиш ги спират
 • 40 Министерство на здравепогазването

  8 1 Отговор
  Който не си плаща и не идват да го прибират го пращайте в моргата и го пишете умрял.
 • 41 Този коментар е премахнат от модератор

 • 42 Чата

  10 3 Отговор
  Публикувано във факти.бг: ,, По думите на Н., жената не била здравно осигурена и по тази причина медиците не ѝ обърнали никакво внимание." ------------------------------------ Ако бяха и ,,обърнали внимание" нямаше да е с щастлив край!
 • 43 Ужаст

  12 1 Отговор
  Колко народ има заровен така жив! Скоро ми разказаха случай когато заравяли човек, очите му сълзяли обилно! Сигурно е разбирал какво става, но е бил лишен от реакции!
 • 44 Грую

  7 1 Отговор
  Преди това била ли е разпъвана на кръст?
 • 45 ВСИЧКО ПОД ВСЯКАКВА КРИТИКА

  9 1 Отговор
  Много от докторите се превърнаха във убийци на пациенти за жалост ние ги търпим всичко е под всякаква критика на нашата медицина...
 • 46 Усмивката

  2 6 Отговор
  Гарантирано от ГЕРБ..Преди няклко дена Борисв се похвали на откриването на 29-ия Конгрес на Световната асоциация по гръдна и сърдечносъдова хирургия, че е хвърлил милиярди в инвестиране в образование, квалификация, стипендии на млади учени, в сграден фонд и оборудване, което може да се съревновава с най-добрите в света ...цитат
 • 47 ssaev

  11 1 Отговор
  Клиничната пътека е усвоена! Жената (с Божия помощ!) оживя. Да живее реформата в здраеопазването българско, предложена от финасиста Кирил Ананиев. Гордейте се, българи! Или по-добре - плачете! Ако са ви останали силици за това...

  Коментиран от #52

 • 48 Х Химлер

  5 11 Отговор

  До коментар #33 от "Бай хой":

  Отвори си болница и тогава приказвай. Какво общо има икономическия подем който има България с тая статия. малко ли пари налива държавата в сектора. Ако питаш болнита целия бюджет пак ще им е малко. Щом не са осигурени, ще ходят по мъките. Колкото до Виена, защо не се поинтересуваш колко и какви данъци плащат работещите там. Общо взето пишеш колкото да си заработиш рублите.
 • 49 киро

  10 1 Отговор
  Тоя ще го лекуваме или ще го оставим да живее !?

 • 50 Petio

  5 4 Отговор
  Защо хората мислят, че някой е длъжен да ги лекува, а те да не са длъжни да се осигуряват? Все едно в магазина да са длъжни да ти дадат храна, само защото си гладен!
 • 51 Отговор

  4 0 Отговор

  До коментар #8 от "Потърпевша":

  Такава болница ще има , когато ви дойде на акъла да я създадете , преди да се нуждаете от лечение. Тя и спонсориращата църква получава дарения
 • 52 Философе

  4 0 Отговор

  До коментар #47 от "ssaev":

  Е там е работата , че като не си осигурен няма клинична пътека. И няма кой да плати разходите по лечението ти.
 • 53 А ти що вярваш

  0 2 Отговор

  До коментар #25 от "Bubbles":

  На това недоразумения съм му чел коментарите на различни теми и всички са или малоумни или откровени лъжи.
 • 54 Роро

  3 0 Отговор

  До коментар #37 от "Фен на василка":

  Ти не си нормално мислещ човек!
 • 55 Емигрант2

  0 1 Отговор

  До коментар #26 от "Емигрант":

  Къде това, че и аз там живея.?
 • 56 Този коментар е премахнат от модератор

 • 57 Този коментар е премахнат от модератор

Напиши коментар:


Публикувай
ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa или ca нaпиcaни изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки.