Last news in Fakti

11 Септември, 2019 19:15 4 482 31

Нинова: Бих искала Мая да отговори на въпроси и да поеме ангажименти

  • корнелия нинова-
  • мая манолова

Тя посочи, че спечелването на изборите не може и не трябва да е цел на БСП

Нинова: Бих искала Мая да отговори на въпроси и да поеме ангажименти - 1
Снимка: БГНЕС

Въпросът е в каква степен Мая Манолова ще припознае нашата платформа - единството на идеи, личности и екип, може да се постигне само ако се обединим около идеите. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова в изказване по време на Софийската градска конференция, съобщи „Фокус“.

"Все още макар и да не е започнала официално кампанията, ние сме в активен период на избори, никой не говори за идеи за управление на общините. Силните личности, ще ги изберете вие за София. Мисля, че партията в тази кампания проявява изключителна мъдрост, единство, за издигане на такива кандидати. Ние всички и кметове, и общински съветници, национален съвет и парламентарна група, трябва да работим в екипност. Уважаеми другарки и другари, кампанията съвпада с най-активния политически сезон в България - приемането на бюджета и съпътстващите го закони.

От ПГ ще имате пълна подкрепа за онези политики, които за да станат общински, трябва държавна политика. Т.е. парламентарната група ще внесе Закон за местното самоуправление и местната администрация с реална децентрализация, а не само на приказки. С оставане на част от данъците, събрани от общините там, за да ги ползват техните граждани, с нов здравен модел, който поставя съвсем нова рамка на общинското здравеопазване, със Закон за публичните предприятия, държавни, общински, което ще даде възможност да се развие на място политиката за това комуналните услуги да се изпълняват от общински дружества, а не да се дават на концесии, със Закона за възрастните хора, който ще ви даде възможност в кампанията да говорите за социалните услуги, за социални домове на възрастни по общините.

Това ще бъде наша държавна политика през цялата кампания. Започнаха вече да внушават на хората: нека парламентът да не се използва за политиканстване по време на кампанията. Ама парламентът е място за политика и нищо друго. Ние ще го използваме във всичките му законови и политически форми, за да покажем една общност, екипност и една последователна политика на БСП по тези въпроси", подчерта Нинова.

Тя посочи, че спечелването на изборите не може и не трябва да е цел на БСП.

"Това е средство за постигане на истинската цел, а тя е да променим модела на управление в страната, в частност и модела на управление в София. Победата в София по всички прогнози, проучвания, настроения, е възможна победа и зависи от тези неща, които ви казах: идеите, личностите, екипната ни работа. Вие ще изберете кандидатът за кмет, когото ще подкрепим.

Вие ще си подредите листата. Ще си кажа личното мнение. Човек с голямо доверие, който е уважаван от БСП, но може да събере и допълнителна подкрепа извън нас с ясни ангажименти към софиянци и с нашата сила като партия и екип, може да бъде успешен модел за спечелване на София и промяна в София", подчерта лидерът на БСП.

"Разбира се, пак казвам вие ще си го изберете. Аз, за разлика от Калоян, няма да предпоставям нещата, но ако изберем Мая - личността е много важно нещо. Бих искала Мая да отговори на въпроси и да поеме ангажименти, защото над всеки един от нас стои политиката на БСП. Те са ще се работи ли за поетапно почистването да се възлага на на общинско дружество, ще се въведе ли безплатно ползване на транспорта със зелен билет, ще има ли видеонаблюдение по спирки, детски градини и подлези, ще има ли специален фонд за строителство на общински жилища и облекченото им раздаване на бедни семейства. Ще има ли стипендии за студенти и учащи, примерно за лекари, които след това да имат ангажименти към общинското здравеопазване в София. Ще се поеме ли ангажимент да не се увеличават местните данъци и такси, а да се преразгледа договорът за концесия със "Софийска вода". Защото това е нашата политика. Единството на идеи, личности и екип, може да се постигне само, ако се обединим около идеите. Около платформата. Ние още не сме чули нейната, но аз бих поставила така въпроса. В каква степен тя ще припознае нашата платформа", допълни Нинова.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 borislav Popov

    31 19 Отговор
    Мая Манолова с какво е по-добра от Фандъка?

    Коментиран от #3, #4

  • 2 Анонимен

    22 16 Отговор
    Ами, то е сигурно, че Мая няма нужда от подкрепата на БСП. Даже напротив - иска да се яви като независима. Така че, Хорни Корни, много силно трябва да се помолиш на Мая, за да се яви с вашата измислена "подкрепа".

    Коментиран от #14

  • 3 Бай

    20 25 Отговор

    До коментар #1 от "borislav Popov":

    С това че не е от групировката гроб !!!

    Коментиран от #5, #9, #15

  • 4 olo

    29 23 Отговор

    До коментар #1 от "borislav Popov":

    Фандъка се уседя във властта, а това е предпоставка за корупция!!! :)
  • 5 бау

    13 11 Отговор

    До коментар #3 от "Бай":

    Много точно казано.
  • 6 Софиянец

    21 19 Отговор
    Мая сама да се яви без подкрепа от партии, това и е шанса, Нинова само може да и изиграе лоша шега. Успех желая
  • 7 Све

    11 12 Отговор
    ВЪЗРАЖДАНЕ Е СПАСЕНИЕТО. Да се приключи с корупцията, ревизия на договорите и имотите на общината. Стига сме хранили престъпниците
  • 8 Batushka

    32 7 Отговор
    Манолова трябва да отговори на въпроса защо предложи Пеевски през 2013-та година!
  • 9 ххх

    7 5 Отговор

    До коментар #3 от "Бай":

    Пфф, просто е другата страна на същата монета!
  • 10 Алфа Вълкът

    13 11 Отговор
    И двете Гешев и двете! И двете са руски шпиони!

    Коментиран от #12

  • 11 6966

    9 3 Отговор
    Публикувано във факти.бг: спечелването на изборите не може и не трябва да е цел на БСП. НЕЩО НЕ ЯСНО?
  • 12 Све

    9 4 Отговор

    До коментар #10 от "Алфа Вълкът":

    Сигурен съм, че както Боко вижда в огледалото Пеевски, така ти виждаш овца.
  • 13 New Георги Раковски

    20 9 Отговор
    От ГЕРБ зоват Нинова да се успокои и да бъде внимателна защото ще последва решетников към Сибир, България мъчително но сигурно се отървава от отровната русофилска глупост.
  • 14 Донето

    13 6 Отговор

    До коментар #2 от "Анонимен":

    Анонимен напълно си прав! Мая тотално няма нужда от Корни и племето й! По-скоро обратното....
  • 15 Сух

    3 1 Отговор

    До коментар #3 от "Бай":

    Няма как да знаеш
  • 16 Корнелий Пеевски

    20 9 Отговор
    Какви внушения, на които се връзва само електората на цоциализма.
    Смех в залата. Какво разбира цоциалистката Манолова от София през 2019, това да не е като панелното строителство по ваше време, другари и другарки.
  • 17 Бат Вал

    17 2 Отговор
    Ако Манолова се остави да бъде подкрепена или дори издигната от бсп, ще загуби!
  • 18 Софиянец

    6 3 Отговор
    Парно, ток, вода - това ме интересува!

    И държавни фирми и магазини за производителите, от които да се купува директно без прекупвачи.

    Не да давате социални помощи за отопление, а възможност за отказ от сградна инсталация, и не колектива - етажната собственост, да решава дали искам Топлофикация
  • 19 анонимен

    15 8 Отговор
    Нинова а ти пък трябва да отговаряш на много въпроси пред КОМПИ!
  • 20 гост

    13 3 Отговор
    БСП ЩЕ ПРОВАЛИ ИЗБОРА А МАЯ МАНОЛОВА ЗА КМЕТ НА СОФИЯ.
  • 21 мдаа

    17 6 Отговор
    Щях да гласувам за Мая но щом комунягите я подкрепят ме загуби като неин подръжник.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 хаха

    13 3 Отговор
    ТАЯ ОТ СНИМКАТА С КОГОТО СЕ Е ХВАНАЛА ВСЕ ГО Е ПРОВАЛИЛА.
  • 24 Софиянец

    5 13 Отговор
    ФАНДЪКОВА лешникова Да си изреди дипломите и образования та както направи Мая. Кога имаше време през тия мандати дау учи
  • 25 onq s konq

    14 2 Отговор
    От една страна Нинова ЧЕРТАЕ ОПТИМИСТИЧНИ ПЛАНОВЕ ЗА УПРАВЛЕНИЕ на Общините придружени от ред Привилегии за гражданите.От друга страна обаче заявява,че "Спечелването на изборите НЕ МОЖЕ И НЕ ТРЯБВА да е Самоцел".Затова и възниква въпросът :ИСКА ЛИ БСП да управлява,или НЕ?На практика излиза,че БСП МОЖЕ,НО НЕ ИСКА да управлява,след като спечелването на Изборите "не стои на преден план":)И говори разпалено нинова как Парите щели да остават в Общините за да си ги харчат самостоятелно,но НЕ КАЗВА ОТ КЪДЕ ще дойдат пари за увеличение на Пенсии и Заплати в Държ. сфера,Помощи за соц. слаби и инвалиди,подпомагане на Общини НЕСПОСОБНИ ДА СЕ ИЗДЪРЖАТ САМОСТОЯТЕЛНО и традиционно финансирани от Държ. бюджет и т.н.И нещо мн важно:Как така БСП подкрепя един НЕзависим кандидат като Мая,без предварително да проучи както за Партията,така и за Избирателите си КАКВИ СА НЕГОВИТЕ НАМЕРЕНИЯ И ПРОГРАМА ЗА УПРАВЛЕНИЕ?На практика се оказва че ТОЗИ АБСУРДЕН КАЗУС е възможен поради една-единствена причина- че СТОЛЕТНИЦАТА Е ИЗХАБЕНА ДО КРАЙ И НЯМА ЧИТАВ СВОЙ КАНДИДАТ!А след като по тази причина БСП ПРИНЦИПНО ГУБИ ИЗБОРИТЕ,нормално и по традиция е след изборите да очакваме 2 реда сълзи и сополи и отчаяни Бесепарски вопли че "Изборите пак са манипулирани"!

    Коментиран от #28, #29

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Ия-Ник

    9 1 Отговор

    До коментар #25 от "onq s konq":

    Много точно!А БСП ще започне да печели,когато партийните структури по места започнат да работят,когато започнат да чуват/а не да слушат/ ,когато си спомнят за важните принципи от т.н. партийно строителство.когато започнат да РАБОТЯТ с неудобните така,както работят с удобните.Но за такова нещо се иска РАБОТА,а не симулация на ангажираност.
  • 29 Ия-Ник

    3 0 Отговор

    До коментар #25 от "onq s konq":

    Много точно!А БСП ще започне да печели,когато партийните структури по места започнат да работят,когато започнат да чуват/а не да слушат/ ,когато си спомнят за важните принципи от т.н. партийно строителство.когато започнат да РАБОТЯТ с неудобните така,както работят с удобните.Но за такова нещо се иска РАБОТА,а не симулация на ангажираност.
  • 30 България мрази БСП!

    5 1 Отговор
    Тия от БСП са от наглите.По нагъл от комуниста няма.Мая (сестра Галева)ще отнесе плувката и тогава отива в канала водена от Сланинова и компания.
  • 31 Хари

    0 1 Отговор
    Хай сега... Щял да я подкрепи, ама... Лицемерни вопли на платени тролчета, то се знае чии. Какво се правят на незнаещи, че Манолова си беше открай време от БСП и стана независима чак когато я избраха за омбудсман, където се прояви доста добре. Естествено, почнаха да й скалъпват компромати, да настройват избирателите срещу нея... Практики, познати още от книгата за Бай ти Ганя. Какво се е променило в тая дива страна?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове