1 815 20

Малинов за връзките му с Малофеев и Решетников

Той отрича да има общ бизнес с Малофеев, но признава, че руснакът бил първият, който му звъннал след излизането му от ареста

Малинов за връзките му с Малофеев и Решетников
Тихомир Шумов

Ден след като беше пуснат под гаранция председателят на движение „Русофили” Николай Малинов отрече обвиненията срещу него. Пред Нова телевизия той обясни какви са връзките му с генерал Решетников и Константин Малофеев.

Малинов разказа за познанството си с Леонид Решетников и руския милиардер Константин Малофеев. Отрече обаче да е получавал пари от тях, както и да е шпионирал в полза на Русия.

"Запознахме се в края на 2014 година във връзка с тежките процеси, които протичаха в България, свързани със спирането на "Южен поток" и свързани със спирането на "Белене" и търсене на проекти, които да изведат българо-руските отношения на ниво, различно единствено и само за това каква е цената на газа", заяви Николай Малинов.

Откритата докладна, на руски език, за създаване на партия и телевизионна мрежа, които да пропагандират промяна на геополитическите нагласи на българите, председателят на движение „Русофили" обясни така: "Да си направиш партия, е в рамките на закона. Да си направиш неправителствена организация, или медиен пул, да защитаваш своите идеали, е в рамките на закона".

Малинов бил и човекът, който запознал Константин Малофеев с подсъдимия банкер Цветан Василев. Идеята била руснакът да му даде бизнесмени, извън забранителния списък, с които Василев да работи у нас. Така трябвало да се купят и телевизионните канали, свързани с банкера. Според Малинов схемата обаче не проработила.

„Ние не се разбрахме с мениджмънта на телевизията. Ние плащахме 9 месеца и половина заплати на хората, а всичките приходи от реклама и от каквото и да е там като други дейности, нито имаше отчетност, нито имаше възможност да се влезе с една чистачка, ако щете”, каза още Малинов.

Той отрича да има общ бизнес с Малофеев, но признава, че руснакът бил първият, който му звъннал след излизането му от ареста.

"Първият, с когото се чух, е Костя. Бяха заедно с Александър Дугин. Състоя се един много радушен, много човешки разговор. Даже Александър Дугин се пошегува, каза: "Тия не знаят ли, че ти си молитвеник човек. Как смеят да тръгват срещу тебе?", разкри Малинов.

А Александър Дугин е известен като "мозъкът на Путин", идеолог на неоевразийското течение. Определян е от противниците си като защитник на руските имперски интереси и антизападен идеолог.

Малинов се чул и с генерал Решетников. Не коментирали, че вече е персона нон грата.

"Ние вчера три пъти се чувахме вечерта. Той това се сети, онова се сети - звънне. Но така или иначе, убеден съм, без да го казва, не му е приятно", твърди още той.

Пред собствената си телевизия в Русия, Константин Малофеев обяви, че наблюдава „русофобска провокация”. Той обвързва това разследване с дипломатическото напрежение между България и Москва заради изложбата по повод 9 септември в Руския културен център.

Самият Константин Малофеев е в забранителния списък на Европейския съюз и САЩ заради обвинения, че е финансирал украинските сепаратисти.

България
Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 6 гласа.

Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 1 Този коментар е премахнат от модератор

 • 2 Хахаха

  18 4 Отговор
  Има някакво объркване или пак го играят добрият Бого и лошите му подчинени, за да останат добри хем на Запад, хем на Изток! Значи, проглушиха ефира, че има арестувани ,,за шпионаж в полза на чужда държава"! Днес Бого напоително обяснява, че нищо няма да попречи на отношенията му с Кремъл, че русофилите свободно могат да се събират на Копринка и че това било акция само срещу някакъв руски олигарх, който пуска бизнес пипала насам с нечисти помисли... Е, тогава шпионажа в полза на Малофеев ли е, или на чужда държава?

  Коментиран от #12

 • 3 Този коментар е премахнат от модератор

 • 4 El chochone

  24 4 Отговор
  Движения Русофили, Туркофили или Американофили нямат място в БГ!!!
 • 5 NikNay

  6 9 Отговор
  Малинов, Малинов защо оставяш идиотите да те вкарват в обяснителен режим?
 • 6 Тръмп

  9 4 Отговор
  Този се продаде за добра сума-1милиард лева и нищо не постигна,та нека Путин налее по 1милиард на всеки българин пък да видим дали ще успее да ни купи!!!:):):)

 • 7 Другия с коня

  8 8 Отговор
  Тези,които поставяха цветя на паметника на руския Окупатор - доживот за Държавна Измяна.....Имаме паметник на Царя Освободител,Монархията,която Червените Боклуци разстреляха.....Със слушане прави на Комунистическия Интернационал сте за Луксация и като Партия.....

  Коментиран от #16, #17

 • 8 Нео

  13 5 Отговор
  Тази кремълска подлога е нагазил дълбоко в л**ната. В България русофилството се изроди в дълбоко българофобство и слугинаж на чужде държави. Както обикновено всичко това е за пари.
 • 9 Един българин

  5 1 Отговор
  Прочетете думите на истинския Раковски – родолюбец и патриот: „Рускотоправителство, кое досега лъстеше нашите добродушни българи със сякакви лукави и лъжовни обещания, днес вече открива булото си и явно показва убийствената и злобната си политика към тях. То е наумило и труди се с всичките лукави и безчестни средства да разори и опустоши милото ни Отечество България и да уникакви нашата народност, самото нам скъпоценно и свято наследие! Руското правителство с предателски начин е успяло да издействува ферман от Портата, в който му се допуща да преселва българите в своите омразни пустини. От него подкупени безчувствени някои си българе скитат се по бедна България и мамят простодушнаго народа да се пресели в Русия, като му правят много лъжовни и мечтани обещания! Във видинската бедна област тия народоубийци са успели да придумат и измамят много челяди и във Видин се е отворила явна канцелария, де ходят тия окаяни Българе да се записват за преселение в Русия, като им дават и нещо си пари да ги заловят по-добре и като ги заплашват лъжовно чрез подкупниците си и от страна уж на турското правителство, че ако не се преселят в Русия, щат ги пресели после насила в Азия. Лъжа лукава! Само да измамят простаго народа да се пресели. Длъжност свята към милото ни Отечество налага ни да открием простодушному народу какво нещо е тая Русия и нейното мъчителско монголско правителство, и какви вечни мъки ги чакат, ако са тия излъжат и идат да влязат в нейните желез
 • 10 АНЕНЕРБЕ

  2 1 Отговор
  От подобен скандал печели само един - КОРНЕЛИЯ НИНОВА!!!!! ВИЖТЕ КАКВО КАЗВА ЗА ПАРТИЯТА МАЛИНОВ КОЙТО Я НАПУСКА С ИДВАНЕТО И НА ВЛАСТ: "Мога да изброя редица факти от поведението на ръководствата на БСП, които трупаха тухла по тухла стената на отчуждение между мен и моята партия. През последното десетилетие, когато е на власт, БСП управлява по начин, който е абсолютно неприемлив за мен. Въвеждане на плосък данък, отказ от необлагаем минимум, разсекретяване на досиетата на разузнавачи, празни лозунги за реиндустриализация на страната. С колебливото си и често противоречиво отношение към проекти като „Белене“ и „Южен поток“ „БСП загърби българския интерес и обслужи чужди геополитически стратегии. Поведението на ръководствата на БСП по отношение на днешния геополитически конфликт между ЕС и САЩ от една страна и Русия от друга, е жалко от гледна точка на моите разбирания. Недопустимо е БСП да признава и да си сътрудничи с власт, която дойде с преврат в Украйна и в която неофашистките изблици са очебийни.“ [ НИНОВА И ЧЕРВЕНИТЕ ОЛИГАРСИ МОГАТ САМО ДА БЛАГОДАРЯТ НА БОРИСОВ, ЦАЦАРОВ ЗА СКАЛЪПЕНИЯТ СРЕЩУ МАЛИНОВ СКАНДАЛ !! НИНОВА И РЪКОВОДСТВОТО НА БСП ДОКАЗАХА , ЧЕ Е В ПЪЛНА ХАРМОНИЯ С ПРЕСТЪПНИЯ РЕЖИМ НА БОРИСОВ
 • 11 Кой68

  2 1 Отговор
  Каква ще е съдбата на тия които са на хранилка при Сорос и неговите фондации?Само не казвайте че няма....Да караме подред както е "демократично" де....
 • 12 АНЕНЕРБЕ

  2 1 Отговор

  До коментар #2 от "Хахаха":

  С ТОЗИ СКАНДАЛ БОРИСОВ И ЦАЦАРАТУРАТА СВЪРШИХА ДОБРА РАБОТА НА ДРУГАРКАТА НИНОВА !! Малинов беше онзи неин скрит враг, който щеше да помете ЧЕРВЕНАТА ОЛИГАРХИЯ, издигнала в ръководството на партията такива олигарси като НИНОВА , ОВЧАРОВ , ГЕРГОВ , .... ..... Тези червени кхмери които унищожиха държавата отлично знаят какво е отношението на МАЛИНОВ към тях: ВИЖ КАКВО КАЗВА МАЛИНОВ ЗА БСП: "Мога да изброя редица факти от поведението на ръководствата на БСП, които трупаха тухла по тухла стената на отчуждение между мен и моята партия. През последното десетилетие, когато е на власт, БСП управлява по начин, който е абсолютно неприемлив за мен. Въвеждане на плосък данък, отказ от необлагаем минимум, разсекретяване на досиетата на разузнавачи, празни лозунги за реиндустриализация на страната. С колебливото си и често противоречиво отношение към проекти като „Белене“ и „Южен поток“ „БСП загърби българския интерес и обслужи чужди геополитически стратегии. Поведението на ръководствата на БСП по отношение на днешния геополитически конфликт между ЕС и САЩ от една страна и Русия от друга, е жалко от гледна точка на моите разбирания. Недопустимо е БСП да признава и да си сътрудничи с власт, която дойде с преврат в Украйна и в която неофашистките изблици са очебийни.“ КЪМ КАЗАНОТО ОТ МАЛИНОВ БИХ ДОБАВИЛ И ПРИЕТИЯТ ПРЕЗ 2017 ГОДИНА УСТАВ НА БСП ЛЕГИТИМИРАЩ ПАРТИЯТА КАТО ЕДНА ОФ ОРГАНИЗАЦИЯ С ЧЛЕНСКА МАСА ОТ БЕДНИ И БОГАТИ ОБИДИНЕНИ В НЯКАКВО ИЗМИСЛЕНО
 • 13 El Torro

  5 2 Отговор
  "А Александър Дугин е известен като "мозъкът на Путин", идеолог на неоевразийското течение. Определян е от противниците си като защитник на руските имперски интереси и антизападен идеолог." Това е без коментар. От него става ясно с какви хора и интереси се среща този сопол. И нали не си мислите, че се срещат да обсъждат дали е дъждовно времето в русия.
 • 14 Тръмп

  5 3 Отговор
  Сега руските парички към Радев,Нинова и Манолова ще секнат,та всичко е точно!!!:):):)
 • 15 Този коментар е премахнат от модератор

 • 16 Антисоциалист

  0 1 Отговор

  До коментар #7 от "Другия с коня":

  Уважаеми, според мен не сте прав. Грешите в твърде еднородната със световната история донякъде наша "разнородна". Царят Освободител Александър Втори, може би заслужаващ цветя като ръководил освобождението на два народа - своя и нашия, е убит от тогавашните руски социалисти от движението "Народна воля". Причината е, че той в действителност отменя уж отмененото в Русия крепостничество и така освобождава от робство огромна част от руския народ. Народоволците са предимно дворяни - без крепостичество не са моглои да паразитират на народен гръб без държавния ред и рапоредба така да е. Чудовищният некадърник Николай Втори, провалил Русия във Първата световна война е убит от болшевики сред които и всеизвестения унгарски болшевик Бела Кун, после също раззстрелян от други болшевики за шпионаж в полза на Германия. Окупация на България от СССР не е имало, но е било напълно възможно да има - Царство България е била съюзник на Хитлеристка Германия. Помислете - в България не е имало никога ни една комуна, следователно не е е имало комунизъм, а той не е възможен никъде и никога, но комунисти - бол! И то не при "комунизъм", а при "капитализъм" и "социализъм"! И има, и е имало бол вярващи, служещии лъжещи за да служат на соцмафии. Окупацията - завземането на България е ОТ и НА нашенски паразити, които като руските народоволци, се пишат комунисти и фантастични небивалисти. По същество те са социалисти - служат на господстващо паразитно общество. съзнателно или не, или от без
 • 17 Антисоциалист

  0 1 Отговор

  До коментар #7 от "Другия с коня":

  Уважаеми, продължавам текста си - основателно отрязаха многословието ми: ... cъзнaтeлнo или нe, или oт бeзизходица. Трябва да разберем това, за да спрем социализма. Социализъм или свобода! Сега друго няма. Друго и да има някога, няма го сега...
 • 18 Този коментар е премахнат от модератор

 • 19 Този коментар е премахнат от модератор

 • 20 Русофил

  0 1 Отговор
  Няма да могат да арестуват всички обичащи Русия. Ние сме много, нашите деца, нашите внуци обичат и ще я обичат винаги. САЩ са натрапници.

Напиши коментар:


Публикувай
ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa или ca нaпиcaни изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки.