Last news in Fakti

11 Септември, 2019 20:10 2 681 20

Малинов за връзките му с Малофеев и Решетников

  • николай малинов-
  • решетников-
  • константин малофеев

Той отрича да има общ бизнес с Малофеев, но признава, че руснакът бил първият, който му звъннал след излизането му от ареста

Малинов за връзките му с Малофеев и Решетников - 1

Ден след като беше пуснат под гаранция председателят на движение „Русофили” Николай Малинов отрече обвиненията срещу него. Пред Нова телевизия той обясни какви са връзките му с генерал Решетников и Константин Малофеев.

Малинов разказа за познанството си с Леонид Решетников и руския милиардер Константин Малофеев. Отрече обаче да е получавал пари от тях, както и да е шпионирал в полза на Русия.

"Запознахме се в края на 2014 година във връзка с тежките процеси, които протичаха в България, свързани със спирането на "Южен поток" и свързани със спирането на "Белене" и търсене на проекти, които да изведат българо-руските отношения на ниво, различно единствено и само за това каква е цената на газа", заяви Николай Малинов.

Откритата докладна, на руски език, за създаване на партия и телевизионна мрежа, които да пропагандират промяна на геополитическите нагласи на българите, председателят на движение „Русофили" обясни така: "Да си направиш партия, е в рамките на закона. Да си направиш неправителствена организация, или медиен пул, да защитаваш своите идеали, е в рамките на закона".

Малинов бил и човекът, който запознал Константин Малофеев с подсъдимия банкер Цветан Василев. Идеята била руснакът да му даде бизнесмени, извън забранителния списък, с които Василев да работи у нас. Така трябвало да се купят и телевизионните канали, свързани с банкера. Според Малинов схемата обаче не проработила.

„Ние не се разбрахме с мениджмънта на телевизията. Ние плащахме 9 месеца и половина заплати на хората, а всичките приходи от реклама и от каквото и да е там като други дейности, нито имаше отчетност, нито имаше възможност да се влезе с една чистачка, ако щете”, каза още Малинов.

Той отрича да има общ бизнес с Малофеев, но признава, че руснакът бил първият, който му звъннал след излизането му от ареста.

"Първият, с когото се чух, е Костя. Бяха заедно с Александър Дугин. Състоя се един много радушен, много човешки разговор. Даже Александър Дугин се пошегува, каза: "Тия не знаят ли, че ти си молитвеник човек. Как смеят да тръгват срещу тебе?", разкри Малинов.

А Александър Дугин е известен като "мозъкът на Путин", идеолог на неоевразийското течение. Определян е от противниците си като защитник на руските имперски интереси и антизападен идеолог.

Малинов се чул и с генерал Решетников. Не коментирали, че вече е персона нон грата.

"Ние вчера три пъти се чувахме вечерта. Той това се сети, онова се сети - звънне. Но така или иначе, убеден съм, без да го казва, не му е приятно", твърди още той.

Пред собствената си телевизия в Русия, Константин Малофеев обяви, че наблюдава „русофобска провокация”. Той обвързва това разследване с дипломатическото напрежение между България и Москва заради изложбата по повод 9 септември в Руския културен център.

Самият Константин Малофеев е в забранителния списък на Европейския съюз и САЩ заради обвинения, че е финансирал украинските сепаратисти.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Хахаха

    18 4 Отговор
    Има някакво объркване или пак го играят добрият Бого и лошите му подчинени, за да останат добри хем на Запад, хем на Изток! Значи, проглушиха ефира, че има арестувани ,,за шпионаж в полза на чужда държава"! Днес Бого напоително обяснява, че нищо няма да попречи на отношенията му с Кремъл, че русофилите свободно могат да се събират на Копринка и че това било акция само срещу някакъв руски олигарх, който пуска бизнес пипала насам с нечисти помисли... Е, тогава шпионажа в полза на Малофеев ли е, или на чужда държава?

    Коментиран от #12

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 El chochone

    24 4 Отговор
    Движения Русофили, Туркофили или Американофили нямат място в БГ!!!
  • 5 NikNay

    6 9 Отговор
    Малинов, Малинов защо оставяш идиотите да те вкарват в обяснителен режим?
  • 6 Тръмп

    9 4 Отговор
    Този се продаде за добра сума-1милиард лева и нищо не постигна,та нека Путин налее по 1милиард на всеки българин пък да видим дали ще успее да ни купи!!!:):):)
  • 7 Другия с коня

    8 8 Отговор
    Тези,които поставяха цветя на паметника на руския Окупатор - доживот за Държавна Измяна.....Имаме паметник на Царя Освободител,Монархията,която Червените Боклуци разстреляха.....Със слушане прави на Комунистическия Интернационал сте за Луксация и като Партия.....

    Коментиран от #16, #17

  • 8 Нео

    13 5 Отговор
    Тази кремълска подлога е нагазил дълбоко в л**ната. В България русофилството се изроди в дълбоко българофобство и слугинаж на чужде държави. Както обикновено всичко това е за пари.
  • 9 Един българин

    5 1 Отговор
    Прочетете думите на истинския Раковски – родолюбец и патриот:

    „Рускотоправителство, кое досега лъстеше нашите добродушни българи със сякакви лукави и лъжовни обещания, днес вече открива булото си и явно показва убийствената и злобната си политика към тях. То е наумило и труди се с всичките лукави и безчестни средства да разори и опустоши милото ни Отечество България и да уникакви нашата народност, самото нам скъпоценно и свято наследие!

    Руското правителство с предателски начин е успяло да издействува ферман от Портата, в който му се допуща да преселва българите в своите омразни пустини. От него подкупени безчувствени някои си българе скитат се по бедна България и мамят простодушнаго народа да се пресели в Русия, като му правят много лъжовни и мечтани обещания!

    Във видинската бедна област тия народоубийци са успели да придумат и измамят много челяди и във Видин се е отворила явна канцелария, де ходят тия окаяни Българе да се записват за преселение в Русия, като им дават и нещо си пари да ги заловят по-добре и като ги заплашват лъжовно чрез подкупниците си и от страна уж на турското правителство, че ако не се преселят в Русия, щат ги пресели после насила в Азия. Лъжа лукава! Само да измамят простаго народа да се пресели.

    Длъжност свята към милото ни Отечество налага ни да открием простодушному народу какво нещо е тая Русия и нейното мъчителско монголско правителство, и какви вечни мъки ги чакат, ако са тия излъжат и идат да влязат в нейните желез
  • 10 АНЕНЕРБЕ

    2 1 Отговор
    От подобен скандал печели само един - КОРНЕЛИЯ НИНОВА!!!!!

    ВИЖТЕ КАКВО КАЗВА ЗА ПАРТИЯТА МАЛИНОВ КОЙТО Я НАПУСКА С ИДВАНЕТО И НА ВЛАСТ:

    "Мога да изброя редица факти от поведението на ръководствата на БСП, които трупаха тухла по тухла стената на отчуждение между мен и моята партия. През последното десетилетие, когато е на власт, БСП управлява по начин, който е абсолютно неприемлив за мен. Въвеждане на плосък данък, отказ от необлагаем минимум, разсекретяване на досиетата на разузнавачи, празни лозунги за реиндустриализация на страната.

    С колебливото си и често противоречиво отношение към проекти като „Белене“ и „Южен поток“ „БСП загърби българския интерес и обслужи чужди геополитически стратегии. Поведението на ръководствата на БСП по отношение на днешния геополитически конфликт между ЕС и САЩ от една страна и Русия от друга, е жалко от гледна точка на моите разбирания. Недопустимо е БСП да признава и да си сътрудничи с власт, която дойде с преврат в Украйна и в която неофашистките изблици са очебийни.“ [

    НИНОВА И ЧЕРВЕНИТЕ ОЛИГАРСИ МОГАТ САМО ДА БЛАГОДАРЯТ НА БОРИСОВ, ЦАЦАРОВ ЗА СКАЛЪПЕНИЯТ СРЕЩУ МАЛИНОВ СКАНДАЛ !!

    НИНОВА И РЪКОВОДСТВОТО НА БСП ДОКАЗАХА , ЧЕ Е В ПЪЛНА ХАРМОНИЯ С ПРЕСТЪПНИЯ РЕЖИМ НА БОРИСОВ
  • 11 Кой68

    2 1 Отговор
    Каква ще е съдбата на тия които са на хранилка при Сорос и неговите фондации?Само не казвайте че няма....Да караме подред както е "демократично" де....
  • 12 АНЕНЕРБЕ

    2 1 Отговор

    До коментар #2 от "Хахаха":

    С ТОЗИ СКАНДАЛ БОРИСОВ И ЦАЦАРАТУРАТА СВЪРШИХА ДОБРА РАБОТА НА ДРУГАРКАТА НИНОВА !! Малинов беше онзи неин скрит враг, който щеше да помете ЧЕРВЕНАТА ОЛИГАРХИЯ, издигнала в ръководството на партията такива олигарси като НИНОВА , ОВЧАРОВ , ГЕРГОВ , .... ..... Тези червени кхмери които унищожиха държавата отлично знаят какво е отношението на МАЛИНОВ към тях:
    ВИЖ КАКВО КАЗВА МАЛИНОВ ЗА БСП:

    "Мога да изброя редица факти от поведението на ръководствата на БСП, които трупаха тухла по тухла стената на отчуждение между мен и моята партия. През последното десетилетие, когато е на власт, БСП управлява по начин, който е абсолютно неприемлив за мен. Въвеждане на плосък данък, отказ от необлагаем минимум, разсекретяване на досиетата на разузнавачи, празни лозунги за реиндустриализация на страната.

    С колебливото си и често противоречиво отношение към проекти като „Белене“ и „Южен поток“ „БСП загърби българския интерес и обслужи чужди геополитически стратегии. Поведението на ръководствата на БСП по отношение на днешния геополитически конфликт между ЕС и САЩ от една страна и Русия от друга, е жалко от гледна точка на моите разбирания. Недопустимо е БСП да признава и да си сътрудничи с власт, която дойде с преврат в Украйна и в която неофашистките изблици са очебийни.“
    КЪМ КАЗАНОТО ОТ МАЛИНОВ БИХ ДОБАВИЛ И ПРИЕТИЯТ ПРЕЗ 2017 ГОДИНА УСТАВ НА БСП ЛЕГИТИМИРАЩ ПАРТИЯТА КАТО ЕДНА ОФ ОРГАНИЗАЦИЯ С ЧЛЕНСКА МАСА ОТ БЕДНИ И БОГАТИ ОБИДИНЕНИ В НЯКАКВО ИЗМИСЛЕНО
  • 13 El Torro

    5 2 Отговор
    "А Александър Дугин е известен като "мозъкът на Путин", идеолог на неоевразийското течение. Определян е от противниците си като защитник на руските имперски интереси и антизападен идеолог." Това е без коментар. От него става ясно с какви хора и интереси се среща този сопол. И нали не си мислите, че се срещат да обсъждат дали е дъждовно времето в русия.
  • 14 Тръмп

    5 3 Отговор
    Сега руските парички към Радев,Нинова и Манолова ще секнат,та всичко е точно!!!:):):)
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Антисоциалист

    0 1 Отговор

    До коментар #7 от "Другия с коня":

    Уважаеми, според мен не сте прав. Грешите в твърде еднородната със световната история донякъде наша "разнородна". Царят Освободител Александър Втори, може би заслужаващ цветя като ръководил освобождението на два народа - своя и нашия, е убит от тогавашните руски социалисти от движението "Народна воля". Причината е, че той в действителност отменя уж отмененото в Русия крепостничество и така освобождава от робство огромна част от руския народ. Народоволците са предимно дворяни - без крепостичество не са моглои да паразитират на народен гръб без държавния ред и рапоредба така да е. Чудовищният некадърник Николай Втори, провалил Русия във Първата световна война е убит от болшевики сред които и всеизвестения унгарски болшевик Бела Кун, после също раззстрелян от други болшевики за шпионаж в полза на Германия. Окупация на България от СССР не е имало, но е било напълно възможно да има - Царство България е била съюзник на Хитлеристка Германия. Помислете - в България не е имало никога ни една комуна, следователно не е е имало комунизъм, а той не е възможен никъде и никога, но комунисти - бол! И то не при "комунизъм", а при "капитализъм" и "социализъм"! И има, и е имало бол вярващи, служещии лъжещи за да служат на соцмафии. Окупацията - завземането на България е ОТ и НА нашенски паразити, които като руските народоволци, се пишат комунисти и фантастични небивалисти. По същество те са социалисти - служат на господстващо паразитно общество. съзнателно или не, или от без
  • 17 Антисоциалист

    0 1 Отговор

    До коментар #7 от "Другия с коня":

    Уважаеми, продължавам текста си - основателно отрязаха многословието ми: ... cъзнaтeлнo или нe, или oт бeзизходица. Трябва да разберем това, за да спрем социализма. Социализъм или свобода! Сега друго няма. Друго и да има някога, няма го сега...
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Русофил

    0 1 Отговор
    Няма да могат да арестуват всички обичащи Русия. Ние сме много, нашите деца, нашите внуци обичат и ще я обичат винаги. САЩ са натрапници.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове