Last news in Fakti

12 Септември, 2019 12:19 5 122 46

Премиерът: Ударно правим път до Божурище ВИДЕО

  • божурище-
  • път-
  • бойко борисов

Бойко Борисов присъства на откриването на голям дистрибуционен център в индустриалната зона

Премиерът: Ударно правим път до Божурище ВИДЕО - 1

В индустриалната зона в Божурище минават по 4 камиона на 10 минути. Има бум на инвестициите в тази зона. Този път, който планирахме да разширяваме - няма да свърши никаква работа. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов при откриването на дистрибуционен център в Божурище.

"Когато си направил инвестиция за 200 млн. лева е логично да питаш и за инфраструктурата. Вчера ми представиха проекта и затова ще се направи Околовръстен път - от бул."Царица Йоана" и ще се свърже с магистралата за Сърбия", продължи премиерът.

"Трябва да осигурим на хората в Божурище нормални условия на живот. В кратък срок съм дал на министрите за отчуждаване на земите. Максимално бързо, независимо, че е скъпо, трябва да се направи инфраструктурата. Инвестициите са огромни. Асфалтът не се яде, но създава инвестиции", каза още той и добави, че политиката за доходите на правителството е много важна.

По думите на премиера те поемат ангажимента да направят инфраструктурата максимално бързо.

На откриването на новия индустриален център днес, премиерът и министърът на икономиката Емил Караниколов заявиха, че започва изграждането на Околовръстен път на Божурище, а проектът е на стойност 50 милиона лева.

Инвестициите в този регион са огромни, има стотици работници, добре платени, заяви министър-председателят Бойко Борисов в приветствието си при откриването на логистичната база. Той изтъкна, че ще се работи по нов проект за околовръстен път, който да отговори на сериозния инвеститорки интерес към индустриалната зона, да обезпечи засиления трафик и да създаде повече удобство за живеещите в района граждани. Ще направя всичко възможно да ускорим максимално всички процедури и ще гледаме да осигурим пари в новия бюджет, добави министър-председателят.

„Трябва да направим околовръстен път, който да свърже от двете страни Божурище, обикаляйки града, и да го свържем с магистралата за Сърбия, защото всичко отива на Запад и съответно към западната и източната тангента, „Марица“, „Тракия“, за Азия и морето“, посочи премиерът Бойко Борисов.

Той бе категоричен, че днес у нас се прави икономика, заводи, хиляди тирове с продукция напускат България, затова и износът ни е най-голям за всички времена. „Само, че трябват пътища“, изтъкна още веднъж министър-председателят Бойко Борисов.

При откриването на най-високото логистично съоръжение в България премиерът бе заедно с министъра на икономиката Емил Караниколов.

Кoмпaниятa инвecтиpa над 100 милиoнa eвpo в бaзaтa cи в Бългapия и щe бъдaт осигуpeни 300 paбoтни мecтa.

Строителството на логистичната база започна през лятото на 2017 г., когато датската компания обяви, че ще изгради в България четвъртия си в света център, от който ще снабдява магазините си в Бългapия и Pyмъния, ĸaĸтo и Зaпaднитe Бaлĸaни.

Базата включва две високи сгради с общ капацитет за 121 632 палета. Високите тела достигат 16 етажа (42,5 м), което ги прави най-високите складови помещения в България. Парцелът на „Юск Бул“ ЕООД в индустриалната зона е върху площ от 300 дка, а застроената площ е малко над 90 хил. кв. м. Освен високите тела, базата включва и транспортен коридор, приемна зона, зона за интернет търговия, административни сгради.


Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мали мали

    36 8 Отговор
    Тоя се побърка с тея пътища
  • 2 Чочко

    30 7 Отговор
    Тоя как действа....чак се разплаках колко е "загрижен"....
  • 3 Избори 2019

    27 6 Отговор
    Колко ще приберете в джобчето и колко ви трябват за предизборната кампания, включая едно или две кебапчета и 80 или100( 30–50 не върви, поради поскъпването на всички цени)

    Коментиран от #35

  • 4 олеееееееее

    29 4 Отговор
    Божурище добре, ами на северозапада ,кога ще му осигуриш нормално съществуване? В Лом одил ли си коро? Или във Видин?

    Коментиран от #10

  • 5 Мартин

    36 4 Отговор
    Преди 2 месеца имаше скандал за тези земи, те бяха продадени на наши хора за без пари. Сега ще си ги купим обратно - нищо че е скъпо, то ни е важно и спешно. Хората имали право на нормален живот.
    Ххахахаххахахаххахахахаххахаххахаа
  • 6 Софиянец

    4 3 Отговор
    КЕФ, КЕФ, КЕФ
  • 7 Санкция

    24 3 Отговор
    Значи пак зле конструиран, недомислен, с некачествени материали, и с лошо изпълнение..., но за сметка на това скъп. ГРОБ се опитват да усвояват средства като за последно, сигурно защото наистина им е за последно.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Евентуално

    22 1 Отговор

    До коментар #4 от "олеееееееее":

    Ти не разбра ли? За Северозапада едни евентуални пари, които евентуално ще се събират от ТОЛ системата, когато евентуално заработи.
  • 11 Byg

    2 17 Отговор
    Рев на малки червени тролчета . Бита карта са компартията , само рев и мънкане , пфуууу , тъй не измряха тия гадове.

    Коментиран от #14, #30

  • 12 Drum

    9 1 Отговор
    Виж , вкарай някой лев в Северозапада , че се напълни с врачани и монтафони и стана страшно.
  • 13 Боко тиквата

    13 2 Отговор
    Тиквата ще дига ДДС и акцизи, мита, такси и билети за градски транспорт. Данък въздух.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Тиквунчо

    12 1 Отговор
    Слезни вече на земята.Защото после като те приземят.ше е късно.От високо лошо се пада.
  • 16 Варна

    15 3 Отговор
    На 10 мин. 4 камиона... - Тоя селяндур много разбира от натоварване... - Просто поредното основание да изхарчи пари на държавата в полза на някой софийски духач, чиято фирма има там някаква производство. Да върви в Русе да види натоварването. Ащо щеш на околовърстното в Добрич камионите са повече на 10 минути. Този нагъл и полуграмотен идиот за 10 години не направи нищо освен да съсипе един куп бизнеси, да ни затрупа с дългове и да ни харчи парите за комфорта на шопите. Абсолютно нищо друго!

    Коментиран от #25, #37

  • 17 Idiot

    11 1 Отговор
    Пълен та..ак!!!
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Бойко мършата

    4 0 Отговор
    🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕🖕
  • 22 БиБи не знае

    12 0 Отговор
    А пък в Ихтиман на минута минават по 20 каруци... значи логистично Ихтиман стои по-добре...

    Коментиран от #36

  • 23 onq s konq

    1 11 Отговор
    Ей Путинови Червенотиквеничковчета,ясно че и 1 добра дума няма да кажете за Усилията на Борисо,НИТО ПЪК МУ Е ПРИТРЯБВАЛА.Но:Практически съвет-ПЕСТЕТЕ МУНИЦИИТЕ/плюнката/,щото изборите не са съвсем близо и да няма после "Плюнката свърши,търсим на заем"!

    Коментиран от #34

  • 24 Шофьор първа степен

    1 5 Отговор
    Този човек каквото обещае ... се изпълнява. Примери много. Преди две - три години обеща да се оправи пътя до Етрополе и вече е факт, чист асфалтиран път. Изненадващо. Като го чух, си помислих - предизборно обещание. Но явно има някой до него и записва обещанията. Изпълнението е по български, но за толкова пари - толкова качество.
    Но качеството на критиците е на високо ниво. Лесно е да пишеш глупости, че дори и пари дават за това.

    Коментиран от #28

  • 25 Факт

    5 0 Отговор

    До коментар #16 от "Варна":

    У шоплуко вече шопи нема, саде майни!
  • 26 Driving pleasure

    9 1 Отговор
    Бокоооууу - асфалта наистина не се яде баце! И тия инвестиции дето създавал не вдигат заплатите! Ханс Пиер и Джон идват да вдигнат завод за 200 милиона щото тука по-лесно ще му избият парите като плащат по 300 евро заплата отколкото в Германия където ще плащат по 3000!
    И асфалта и инвестициите са за да работим евтино на ишлеме! Политиката ти е сбъркана! Трябва производство... ама не чуждо!
  • 27 AmateurEU

    3 0 Отговор
    Вътре е пълно с роботи. Силно преувеличена ми се вижда цифрата 300 работни места. Колкото до камионите, със сигурност са много повече защото базата на Юск не е единствената в района
  • 28 Кратунчучуна

    5 0 Отговор

    До коментар #24 от "Шофьор първа степен":

    Така е,защото и аз съм премиер фантазьор първа степен!
  • 29 Шенол от Хасково

    1 3 Отговор
    Kato mu gledam groznata fizionomiya na tazi Mishka Boyko Borisov-Tigana mislya che se e prigotvil v stoyka - PIRDENE...Pak shte PIRDi.To zacdrugo ne go biva toa Strahlivets i Bokluk...Allah da mu dade nay skoro Belyata Nakazanieto na Boyko Borisov-Tigana i na Ahmed Dogan-ibrika...Super Glupatsi sa i dvamata.Smeshni Palyachovtsi...
  • 30 NikNay

    5 0 Отговор

    До коментар #11 от "Byg":

    Колега и от твоя джоб крадат сегашните управници ! Не мога да разбера обикновен мазохист ли си или заработваш тук от писане на глурости.
  • 31 Божурище портата за Шенген

    5 1 Отговор
    Бързате за ФолксВаген, ама мандалото хлопна, Боко ! Все след дъжд качулка. Колкото Шенген, толкова фолксваген, толкова турски поток, толкова аец, все ядец. Само дето купихте тия самальоти дето няма и да летят. Пълен провал на герберската политика. Портньiх за цял мандат не можа да намери решение за Салтанат. Сега пак го затвориха до следвашия митинг. Токова сте некадърни че сами се изядохте.
  • 32 сори майна

    4 1 Отговор
    .. износът ни е най-голям за всички времена.. иИ на кой ги разправя тези глупости, ИДИО.Т! И какво открива, склад за дистрибуция в страната ни на боклуци! Голяма далавера.. а нашите производители, кучета ги яли, ама то скоро нмя ад има нищо така, че.. давайте, пълнете магазините с боклуците на Европа..
  • 33 сори майна

    2 0 Отговор
    - има стотици работници, добре платени, заяви министър-председателят Бойко Борисов - Интересно, какво означава според него ДОБРЕ ПЛАТЕНИ?! 700-800лв ли?! Защото толкова плащат! А знае ли премиера, че в магазините стоките всеки ден пристигат с по високи цени! В АПТЕКИТЕ Е СЪЩОТО, ВСЕКИ ДЕН ИДВАТ ЛЕКАРСТВАТА С ПО ВИСОКИ ЦЕНИ! Това са добри пари, но ако си в Бобошево, и то преди 10-15г.
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Boiko

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "Избори 2019":

    Може да се краде но се вижда нещо насреща, а пък комунистите щяха да си правят хотелчета по морето и за на рода нищо. Нямаше да има саниране, пътища, градини, абе абсолютно нищо нямаше да има.

    Коментиран от #40

  • 36 Град ИхтиманГО

    1 0 Отговор

    До коментар #22 от "БиБи не знае":

    А там си е е..ло мамата-каруца до каруца, ром до циганина и обратно...
  • 37 До Боко тиквата

    1 0 Отговор

    До коментар #16 от "Варна":

    Боко тиквата ни захранва с заеми и дългове и да ни харчи парите за комфорта на шопите. Заробва децата ни да ги връщат.
  • 38 Болшой театър

    1 0 Отговор
    Боко тиквата ни захранва с заеми и дългове и започва да харчи парите ни за комфорта на шопите заробва децата ни да ги връщат. Боко тиквата ни захранва с заеми и дългове и започва да харчи парите ни за комфорта на шопите заробва децата ни да връщат взетите кредити и заеми
  • 39 Тук ще намерите

    2 0 Отговор
    Боко тиквата ни захранва със заеми и дългове и започва да харчи парите ни за комфорта на шопите заробва децата ни да връщат взетите заеми и дългове и кредити

    Коментиран от #41

  • 40 Избори 2019

    2 0 Отговор

    До коментар #35 от "Boiko":

    Ти на майтап ли? Нали знаеш,че на голо ду.е не става, освен ако е на опозизията.
  • 41 Холандия

    2 0 Отговор

    До коментар #39 от "Тук ще намерите":

    Боко тиквата ни захранва с заеми и дългове и кредити и започва да харчи парите ни за комфорта на шопите заробва децата ни да връщат взетите кредити и заеми дълговете и кредити
  • 42 О инвестиции за другата БЪЛГАРИЯ

    2 0 Отговор
    Браво първо си правиш на теб да ти е удобно с милионите на България а после ако останат ги хвърляш пак в Пловдив. Североизточна България - тя пък къде е ? За Боко със сигурност не е в неговата България вече пореден мандат нищо = О - ИНВЕСТИЦИИ. Това правителство за коя България работи? То и през турско не е било такова трагично положението - ограбване на Североизточна България за да позлати София и Пловдив.
  • 43 Васил

    1 0 Отговор
    Производството вдига БВП а не логистиката
  • 44 Васил

    1 0 Отговор
    Ударно правим пътища а догодина ще е за ремонт
  • 45 ИМПЕРИАЛИСТ

    0 2 Отговор
    На село, кога почнат да колят свинките по Коледа, щом заквичи първото прасе в някой двор, то скоро заквичават и останалите в селото, дори преди да дойде при тях коляча. Благодаря Ти Господи, че ме запази жив да чуя комунистическото квичене.
    Този път Бойко ще им види сметката именно чрез строежа на магистрали, обществени сгради, водопроводи и т.н. След 10.11.1989г. за да не може народът да потърси сметка от комунистическите дерибеи, държавата бе съвсем организирано и по план на ДС, тотално разсипана. Със стопиране и нищоправене от страна на властта, народът бе докаран на границата на оцеляване, за да няма физическа възможност да потърси сметка за дерибействата на комунистите през така наречения социалистически период.
    Тези които се надяват власта да падне са като лисицата която вървяла след коча защото видяла, че мъдите му се клатят и чакала да паднат. Чакала цял ден и останала гладна.
  • 46 Чичак

    1 1 Отговор
    Бойко без Цветанов е гола вода
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове