Last news in Fakti

12 Септември, 2019 16:19 19 136 54

Близки на загиналия Игнат чули полицаи да измислят свидетели в полза на кмета

  • костинброд-
  • игнат славков-
  • трайко младенов

Има сведения,че хора от протеста са били заплашвани

Близки на загиналия Игнат чули полицаи да измислят свидетели в полза на кмета - 1
Приятели на загиналото момче се събраха пред окръжното следствие Снимка: БГНЕС

Напрежението в Костинброд след смъртта на 34-годишния Игнат Славков не стихва. Мъжът загина, докато управлява мотора си, в катастрофа със служебния автомобил на кмета на града Трайко Младенов. Семейството и местните търсят отговори от кмета, а междувременно сигнализират, че последните им протестни демонстрации не са били отразени медийно.

Ето какво написа до ФАКТИ сестрата на загиналия Анелия:

Причината, поради която Ви пиша е нелепата катастрофа, причинена от кмета на град Костинброд Трайко Младенов, в която загина нашият млад 34-годишен приятел, брат и син Игнат Славков.

Трагичният инцидент се случи на 30.06.2019 г. към 19,00часа, когато Ицо тръгва с мотора си да направи едно кръгче, излизайки от Костинброд в посока София. По същото време кметът на града също се е отправил към столицата със служебния си автомобил в почивен ден. Информацията, която имаме е, че телефонът му е звъннал и са го уведомили, че е забравил нещо. Тогава той рязко навива волана и от крайна дясна лента навлиза в лявото платно с идеята да направи забранен обратен завой, но препречва пътя на моториста и без да има никакво време да реагира Ицо се врязва в колата му и загива на място. Шансът да оцелее при сблъсъка е бил нулев.

На мястото на инцидента пристигнахме десетина минути по-късно. Това, което видяхме и чухме всички там ни потресе! Кметът беше преместил колата вече, видимо беше, че външното му състояние беше добро, но и психически изглеждаше така - без капка жал, съпричастност или от чисто човешка гледна точка да се опита да помогне или да изкаже съболезнования. Полицаите го отведоха толкова бързо, че не е за вярване, след това чухме разговор между полицаи, който гласеше:

Да викнат сотаджии, които да спрат по-нагоре и да бъдат свидетели в полза на кмета, който отрича, че е направил забранен обратен завой, но експертизата го доказва. Трайко Младенов (кмета) си пусна 10 дни болнични на втория ден след трагедията, след като всички ние приятели и близки започнахме да протестираме и да искаме справедливо наказание. Но този безскрупулен човек беше освободен срещу 5000 лева гаранция. Нима толкова струва човешкият живот и страданието на всички близки и приятели около него?

Така нареченият Трайко Младенов (кмет) нито веднъж не изказа съболезнования и по нищо не показа, че съжалява. А напротив - поведението му граничи с ненадмината наглост. В едно от интервютата, което даде по телевизията на журналистка от Нова телевизия, докато тя го разпитваше за инцидента той обясняваше,че трябва да има финансиране на кръгово движение на мястото. Журналистите ни подкрепяха, бяха съпричастни на случилото се и искаха да дадат гласност, за да не се потули случая.

Тъй като той е кмет и е от политическа партия ГЕРБ. Но за съжаление на следващия протест ни отказаха да отразят поради натиск отгоре. А същевременно кметът на Костинброд Трайко Младенов и неговите поддръжници започнаха да заплашват хората участващи в протеста, че ще ги съсипят и уволнят работещите в големи предприятия, а тези със собствен бизнес ги чака непрекъсната проверка от НАП и всички останали инстанции.

На всичко отгоре разбрахме, че въпросният Трайко Младенов във времето преди да стане кмет е бил причина за още една катастрофа, но случаят е бил потулен, за да може да заеме този пост. При тези обстоятелства не може да не си зададем въпроса в каква държава живеем. Без право на избор, без право на глас, заобиколени от несправедливост и безнаказани убийци.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 55 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Д-р Ох Боли

    206 5 Отговор
    В малките градове още живеят феодали и техните роби...

    Коментиран от #28, #35

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Софиянец

    72 5 Отговор
    ГЕРБ не са засне, по страшното ляво са, щом тим ги подкрепят, от лайнар на горе са, дано се събуди този народ.
  • 4 И така

    122 3 Отговор
    Нивга нашия човек не е виновен в никакъв случай,а е виновен вашия човек , който нарочно е нарушил закона с цел да навреди на имиджа на нашия човек.Такъв е манталитета на управлението ни.И в този случай виновен ще е починалия.
  • 5 Амиии

    47 113 Отговор
    Мотористът ако беше спазил знаците и ограниченията нямаше да има такъв трагичен край !

    Коментиран от #30, #46, #51

  • 6 666

    116 12 Отговор
    Само трепане за герберастите!!!!
    Тая пасмина, начело с продажната мутра Бойко Методиев Борисов трябва да бъде изметена най-скоро!!
  • 7 Избори 2019

    99 5 Отговор
    В Костинброд има много гробаджийски интереси, така че,главата си давам, Гроб не предавам. Утре ще ми поникне нова като на гущер опашката. Борете се , не мълчете и гласувайте по съвест! Ако тоя подкупен изедник го изберат отново, майка ви жална!
  • 8 Зайко Байко многознайко

    52 1 Отговор
    Разделяй и владей. Честито на нас овчедушните, населяващи тази територия. По всичко изглежда, че си заслужаваме участа!
  • 9 ДДРОнег

    61 3 Отговор
    Еми заслужаваме си управляващите !!!
    И пак ще гласуват масово за гробаджиите ...
    Да питам тия, протестиращите, нали знаете какво ще стане, ако не да Ви кажа - ще "докажат", че кметът е Хабсолютно невинен. че мотористът се е забил с 500 км/ч в колата и е едва ли не опит за предумишлено убийство!!!
    След като знаете, че няма да получите справедливост от Българското правосъдие, защо никой още не се обърнал към най-справедливия американски, значи демократичен съдия Линч и неговото безпощадно правосъдие !!!
    Щото народът ни от уфсе си заслужава касапина и никой от роднините на досегашните жертви не е раздал собствено, така ще бъде !!!
    А на такова правосъдие трябва да бъдат подложени масово политици, съдии, полЮцаи и др. !!!
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 ТРИГЛАВ ОРЕЛ

    62 3 Отговор
    Сами си ги натресохте тези герберасти! Който не може да мисли навреме плаща по - късно скъпо.
  • 12 Соня Блейд

    61 3 Отговор
    Има навика да заплашват герберите с месни бандюхи и полицаи герберасти на по високи позиции в РДВР и РПУ в София, държавни служби! Изнудват хората да лепят плакати на герб по търговски обекти. Върнаха ни в Турското робство!
  • 13 Иванчо

    30 16 Отговор
    Жалко за загаиналия. Но не може да не се търси отговор на въпроса ако е карал с ограничението, което на трагичното място на инцидента е 60 км/ч, дали щеше да се случи това?

    Коментиран от #32

  • 14 висок

    24 10 Отговор
    Мотора на първа или втора космическа скорост е бил вече?
  • 15 Иван

    36 1 Отговор
    Мизерията се е настанила трайно в Българската държава, но повярвайте ми народа не избира управляващите !
  • 16 цвцв

    33 2 Отговор
    щом кмета е от герб и полицията е с него,в дунавската столица бурджийката пенсиониран полицай колко пъти блъска служебния а-л обаче го крепят щото е гребер
  • 17 Радослав Калинов

    36 2 Отговор
    Далеч съм от идеята да защитавам кмета, както и който и да е бил шофьор на автомобил, нарушавщ правилата и/или каращ опасно, но ако мотористът наистина не е имал категория А, както обяви полицията( и ако това е истина), защо въобще е бил на пътя с мотор?! Мисля, че към пияни водачи, такива с отнети книжки и/или въобще без книжки трябва да има нулева толерантност, придружена с много солени глоби, ефективни присъди при рецидив на нарушенията и засилен обществен и институционален натиск срещу тези явления. Иначе касапницата по пътищата няма да спре никога.
  • 18 СссереМ

    9 16 Отговор
    Тая работа мяза на една жена чула на пазара че една баба казала на другата че зелките не били зелки,абе загинал моторист-дар божи за клиентите на органи.
  • 19 Моторист

    5 17 Отговор
    Един донор по малко
  • 20 гост

    30 17 Отговор
    Никой не му е виновен на моториста. Що не пишете с колко се е движел . Един такъв глупак преди няколко години умря пред очите ми , първо ме задмина на една права сигурно със 200 и километър по надолу един човек излезна от една пряка и тоя се заби в него , като спрях главата на моториста и единия му крак се бяха откъснали. Тогава свидетелствах в полза на шофьора , че искаха да го изкарат него виновен но го оправдаха слава богу. Все шофьорите са им виновни на тия келемета.
  • 21 тиквоча

    17 5 Отговор
    гербаджия виновен?абсурд моториста се е самоубил...
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Венци

    28 3 Отговор
    На мен много не ми е ясно, защо се превръща една трагедия в политика!? И тъй като много неща се написаха по този случай, коя е истината? Кметът ли е ударил мотористът или обратното? Мотористът имал ли е правоспособност, с 50 км ли е карал в населеното място, негов ли е мотоциклетът, имал ли е каска? Нормално е близките на загиналият да не търсят вината в него, а в другия! Но искрено бих попитал всички, не виждате ли как летят мотористите? На мен ми се е случвало много пъти, за части от секундата, да прелети някой с бясна скорост покрай огледалото ми за странично виждане! Няма как да се реагира! Дано на никой да не му се случи това което се е случило!
  • 24 Кольо

    19 4 Отговор
    Кметкски феодализъм в малките населени места. Кметовете все са бъркали в меда ,но тези от последните два мандата на ГРОБ направо коцото отмъкнаха. Не знам кой е за проверки ,ама тези направо ще напълнят бюджета ако ги проверят от къде имат всичко с кметските заплати през последните 8 години. Какво са имали като собственост и какво имат сега. Как само фирми на жените и децата им , на братчеди и девето коляно рода са проспериращи печеливши . Как изкупуват и с какви средства цели кварталчета от села и градчета. Как се оземлиха с по 100-тина декара заградени земи ? Защо хора от "Временната заетост " им работят "Ангария " а държавата плаща ? Защо имат слуги цели семейства писани във същата тази държавна помощ а работят в дворовете им които са цели имения. Съсипват хора и съдби само като им кажеш нещо с което не си съгласен. Циганите ги избират защото са много и след това страдат съселяните му Българи защото той бил избран. Тези изгониха и последните млади и учили поне малко от селата защото се сдушиха и плащат на циганите да им робуват после и си затварят очите пред безчинствата и престъпленията им. Свинската чума да ги тръшне дано барабар с прасетата в двора им дето ги гледат аргатите им. Мерки вземали - техните живи и здрави и с малки прасенца , а на хората от списъци които те правеха ....загробени ,като съмите хорица.
  • 25 ФИНЦИ

    6 1 Отговор
    гербаджииска държава
  • 26 kick

    14 4 Отговор
    Бе вие нормални ли сте!? 200лв струва една ловджийка със заличен номер, пръскате му черепа и му я слагате отгоре, ще кажат, че се е прострелял и готов!
  • 27 курва на мвр

    10 3 Отговор
    Нищо ново за рпу Костинброд.Там са хора който 1 на друг си бъркат по дупките с община,съдебна власт и др
  • 28 Гнида

    6 3 Отговор

    До коментар #1 от "Д-р Ох Боли":

    А в София да не би да е по-различно !?
  • 29 Кольо

    5 6 Отговор
    кмете, ти си гей от ада.
  • 30 Гост

    9 5 Отговор

    До коментар #5 от "Амиии":

    Не, не сте прав! Ако моториста беше трезвен и най-малкото имаше свидетелство за управление от А категория( иначе казано книжка!), за управление на мотор можеше и да не се случи това. А дали пък въобще и имал книжка, а? Не, че днес в Бг не се купуват книжки...
    Шофьор без книжка не е ли убиец на пътя, питам аз?! В случая самоубиец! И сега кво...някой друг му виновен.
    И друго. Няколко дни преди този случай е имало и друга катастрофа с жертва младо момче, но никой не чу за това, нали?! Що ли? Ми щото не е участвал кмета на града....

    Коментиран от #42

  • 31 ЦЕЦО АПАРТАМЕНТА

    8 3 Отговор
    Като не ви харесва ,си хващайте пътя и отивайте където искате .С бойчето колко неща свършихме все сте недоволни ..Да почвам ли да изброявам?Заплатите са 560лв вече минималната ,средната заплата за страната е над 1500лв и ръсте още най вероятно ще я докараме до над 2000лв след година ,строим ,пътища,мостове,южна дъга ,северна тангента ,зала армеец,знаете ли колко милиона дадохме на домуса да си купи собствена медия ,е вярно накарахме го веднага да уволни неудобните журналя но това е част от играта ,кметовете дето сме ви ги сложили ще ги слушате и ще изпълнявате щото наистина ще ви пратим проверки и после да не се чудите от де ви е дошло ...
  • 32 Умен

    8 0 Отговор

    До коментар #13 от "Иванчо":

    50 е ограничението там. Населено място е. Както и във Волуяк, имам си снимка от КАТ даже за доказателство!
  • 33 Българин

    2 2 Отговор
    Има решение на проблема 50 литра бензин за лейтему къщата и драскате клетка.
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 ОТ СОФИЯ

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Д-р Ох Боли":

    Пък някои тук в София се мислят за свободни, НО СА РОБИ НА ФЕОДАЛНАТА ДЪРЖАВА!
  • 36 ИЗБОРИ

    2 2 Отговор
    къде е Б.Б.питам?
  • 37 флипп

    3 1 Отговор
    Гроб убива България
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 ДАААА

    3 6 Отговор
    МЪРЗЕЛИВИ И НЕКАДЪРНИ КОМУНИСТИ БЕЗ РАБОТА И ОКУПИРАЛИ ФОРУМА , САМО ЧЕ СТЕ МАЛКО ДА СВАЛИТЕ ГЕРБ ОТ ВЛАСТ, ЗАЩОТО ТОВА Е НАЙ УСПЕШНОТО ПРАВИТЕЛСТВО !
  • 40 гост

    4 1 Отговор
    Ами ясно е като бял ден кога ще се оправят нещата:зъб за зъб, око за око, живот за живот. Друг начин за превъзпитание на наглото политическо съсловие не съществува.
  • 41 Борис

    3 2 Отговор
    Спокоино има господ ште умре от рак кмета и цялото му семеиство съшто сигорен съм ако не и тои да умре в катастрофа
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 пак

    5 1 Отговор
    Заглавие: "Полицаи мислят свидетели в полза на кмет?", ходи разбери, какво е искал да каже автора..... Светослава?!?

    Коментиран от #52, #53, #54

  • 44 Кмете махалата е зад теб

    1 0 Отговор
    Да,като в Кричим!Там приказката е за кмета,любовта и махалата.
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Моторист

    0 2 Отговор

    До коментар #5 от "Амиии":

    Боже колко прост народ в останал в тази държава.Едно младо момче е загинало и то по негова вина,а веднага пишете глупости от рода,че е нямал книжка,бил пиян и тем подобни.Просто дано не се случва на никое семейство,но не винаги е виновен загиналия.И според мен не нападайте момчето което го няма да се защити.Лека му пръст.
  • 47 Лицемери

    1 0 Отговор
    Ревете за свобода на словото , а изтривате мненията на хората. Така ли подържате свободата на словото!
  • 48 Шаран БГ

    0 0 Отговор
    Свобода за НАШЕТО слово - не за ВАШЕТО !!! Не трият само цинизми , ругатни и откровени простотии - те това е СЛОВО !!! Естествено не закачат и идейните наши, които са правилно ориентирани, независимо от глупостите и лъжите, които бълват !!!
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #43 от "пак":

    А ако некадърния кмет не говореше по телефона,беше погледнал в огледалата и не беше направил забранен обратен завои от дясна лента (непрекъсната).Нямаше да се случи тази трагедия.Кмета защо лъже? По неговите лъжи разбирам какъв човеке.Да неговорим че никакво съжаление,съболезнование или извинение не изказа.3448
  • 53 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #43 от "пак":

    Иска да каже:че 2ч след трагедята полицаите извикнат патрул на СОТ и им казват че са били наблизо и са видяли това което им кажат.
  • 54 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #43 от "пак":

    Нее ли достатъчно ясно? Казват им че са били наблизо и са видели всичко.Което нее вярно.Иззети са записи от камери, които вече ги няма.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове