Last news in Fakti

13 Септември, 2019 17:50 1 662 27

Две комисии ще обсъждат качествата на Иван Гешев

  • иван гешев-
  • всс

Заседанията на комисиите ще се излъчват директно онлайн

Две комисии ще обсъждат качествата на Иван Гешев - 1

Комисията по атестирането и конкурсите (КАК) и Комисия "Професионална етика" (КПЕ) при Прокурорската колегия на Висшият съдебен съвет (ВСС) ще проведат заседания следващата седмица във връзка с избора на нов главен прокурор. На тях е поканен да присъства единственият кандидат - заместникът на главния прокурор Сотир Цацаров - Иван Гешев. Това съобщиха от пресцентъра на ВСС.

Комисията ще заседава на 16 септември от 11.00 ч. и ще обсъди данните относно притежаваните от прокурор Иван Гешев професионални качества. На 17 септември от 15 часа Комисия "Професионална етика" ще заседава за обсъждане и приемане на Доклад на Комисия по професионална етика във връзка с кандидатурата.

Заседанията на комисиите ще се излъчват директно онлайн чрез интернет страницата на ВСС. Докладите на двете комисии ще бъдат публикувани на сайта на ВСС в раздел "Процедура за избор на главен прокурор", до края на работния ден на 17 септември.

На 9 октомври Прокурорската колегия ще обсъди докладите на КАК и КПЕ за професионалните и нравствени качества на кандидата и ще проведе гласуване за допустимостта на предложената кандидатура за главен прокурор.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Шайка

    27 0 Отговор
    Четвъртото прасе.
  • 3 7373737272

    25 0 Отговор
    Граждани дайте да напрайм и ние две комисии и да обсъдим качества на този кандидат за ичигурбоил на държавата, па държавата да ни плати на всички дето сме участвали в тия комисии по 15 000 лв на член. И с декларация да излезнем и ние гражданите.
  • 4 Съюз на милиционерите

    25 0 Отговор
    Голямо целуване на гъз ще падне! Все пак той ще им е следващия началник! Хубаво е, че ще го дават макар и само по интернет. В училищата да го запишат като нагледно по биология за безгръбначни животни или едноклетъчни /мозъчно/!
  • 5 Гггггггггггг

    22 0 Отговор
    Главния прокурор би трябвало да се избира от народа, на избори, както президентските.
  • 6 Аха!

    21 0 Отговор
    Едната комисия е Тиквата. Втората - Цацата и Шиши.
    Резултатът е предварително ясен.
  • 7 АНЕНЕРБЕ

    24 2 Отговор
    ГЕШЕВ е човека свързан с руската банка ВТБ , която бе вторият по големина акционер на КТБ, на която той като НАБЛЮДАВАЩ ПО ДЕЛОТО ПРОКУРОР не повдигна обвинение както го направи с Цветан Василев.

    Не коментираме как благодарение на НЕГО и ЦАЦАРОВ банка КТБ бе ликвидирана не с вестник , а с ВКАРАНИТЕ В НЕЯ БАРЕТИ.

    БЛАГОДАРЕНИЕ НА БОРИСОВ И ПРАВИТЕЛСТВОТО МУ , НИЕ ДАНЪКОПЛАТЦИТЕ ПЛАТИХМЕ ЗАДЪЛЖЕНИЯТА НА РУСКАТА БАНКА ВТБ КЪМ ВЛОЖИТЕЛИТЕ НА КТБ !!!

    НИЕ ПЛАТИХМЕ ЗАДЪЛЖЕНИЯТА НА РУСНАЦИТЕ КЪМ КТБ , но те получиха по абсолютно престъпен начин със съдействието на ГЕШЕВ , ЦАЦАРОВ И БОРИСОВ най скъпият от активите на КТБ - ВЪЗБРАНЕНИЯТ И СТРУВАШ МИЛИАРДИ ОПЕРАТОР ВИВАКОМ.

    Никой от прокуратурата и ДАНС не си направиха труда да проверят съществува ли ТРАНЗАКЦИЯ от руската банка към ВЪЗБРАНЕНИЯ ВИВАКОМ на едни 330 мил. евро по договор сключен от двамата ДВАМАТА БРАТЯ - МИЛЕН И ГЕОРГИ ВЕЛЧЕВИ при който единият /МИЛЕН / представлява ВТБ , а Георги ВИВАКОМ.

    Защо държавата прехвърли ВЪЗБРАНЕНИТЕ акции на оператора ВИВАКОМ на човека на руската ВТБ - СПАС РУСЕВ ?!!!

    ЩЕ ОБЯСНИ ЛИ ТОВА НЕДОРАЗУМЕНИЕ В ЗАЩИТА НА КОЕТО ЗАСТАНАХА МУТРИ И ЦИГАНИ?!!

    ТОЗИ Е ПРЕСТЪПНИК И ТРЯБВА ДА БЪДЕ СЪДЕН, А НЕ ИЗДИГАН ЗА ГЛАВЕН ПРОКУРОР!!!
  • 8 Йозеф

    11 0 Отговор
    Комисията да го оценява в негово присъствие, поне миняги да му напраят, ако не са пратили писма в подкрепа.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 нема такава държава

    14 0 Отговор
    Управляващият режим ще си назначи "демократично" послушния прокурор.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 252267

    8 1 Отговор

    До коментар #9 от "Гриша Сотиров":

    Скоро близалка не си вземал, личи си, не си целувал сигурно и букет от х×××× и си разстроен, айде бегай в кочината да си играеш на умник с прасетата!

    Коментиран от #13

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Коментар📝

    10 0 Отговор

    До коментар #14 от "Nik":

    Не СЪМ МУ АДВОКАТ НО ЩЕ НАПИША ЗАКО Е ПРАВ ОТ Управлението на Герб в ЧАСТНОСТ БОКО ОТ ЕВРОПА СА ОТПУСНАТИ ПО ЕВРОПРОГРАМИ И ЕВРОСРЕДСТВА 47 МИЛИАРДА ОТ УПРАВЛЕНИЕТО НА ГЕРБ ЗАЕМА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ ВМЕСТО ДА СЕ ПОГАСЯВА ТОЙ СЕ УВЕЛИЧАВА С НАД 22 МИЛИАРДА.ТА ЧОВЕЧЕ КАДЕ СА ПАРИТЕ НА ТЕЗИ МАЙМУНКИ.ЩОТО В НАРОДА НИЩО НЕ ОТИДЕ САМО РАБОТИ И ПЛАЩА СМЕТКИ И ДАНЪЦИ.
  • 17 Коментар📝

    4 0 Отговор

    До коментар #14 от "Nik":

    Не СЪМ МУ АДВОКАТ НО ЩЕ НАПИША ЗАЩО Е ПРАВ ОТ Управлението на Герб в ЧАСТНОСТ БОКО ОТ ЕВРОПА СА ОТПУСНАТИ ПО ЕВРОПРОГРАМИ И ЕВРОСРЕДСТВА 47 МИЛИАРДА ОТ УПРАВЛЕНИЕТО НА ГЕРБ ЗАЕМА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ ВМЕСТО ДА СЕ ПОГАСЯВА ТОЙ СЕ УВЕЛИЧАВА С НАД 22 МИЛИАРДА.ТА ЧОВЕЧЕ КАДЕ СА ПАРИТЕ НА ТЕЗИ МАЙМУНКИ.ЩОТО В НАРОДА НИЩО НЕ ОТИДЕ САМО РАБОТИ И ПЛАЩА СМЕТКИ И ДАНЪЦИ.
  • 18 Бъзикат се!

    11 0 Отговор
    Гешев и изобщо прокурор и етика са несъвместими понятия.
  • 19 АНЕНЕРБЕ

    6 1 Отговор
    НЕ СЕ ГАЗИРАЙ ТОЛКОВА.

    ВЪПРОСА КОЙ И КАК ИЗПЪРЖИ КТБ и как от фалита на банката спечели руската банка ВТБ на която платихме задълженията към вложителите на КТБ , а тя придоби благодарение на БОРИСАВ , ЦАЦАРОВ И ГЕШЕВ най скъпият и ВЪЗБРАНЕН в полза на държавата актив ВИВАКОМ Е ОПИСАН В КОМЕНТАР №7 .

    Ако не си някой ортодоксален РУСОФИЛ каквито са ГЕШЕВ , ЦАЦАРОВ и БОРИСОВ когото Николай Патрушев награди с ордена Ломоносов ЩЕ РАЗБЕРЕШ ЗА КАКВО ИДЕ РЕЧ.

    Ако си такъв ОРТОДОКСАЛЕН РУСОФИЛ , ще четеш написаното като дявола евангилието.

    СЪЖАЛЯВАМ НО НЯМА ДА МОГА ДА ТИ ПОМОГНА.

    НЕ МОГА ДА ПОМОГНА И НА ТЕЗИ КОИТО НИ ЗАГРОБИХА С ЕДНИ ЗАЕМИ ОТ МИЛИАРДИ ЕВРА С КОИТО ПЛАТИХМЕ ДЪЛГОВЕТЕ НА РУСКАТА ВТБ. КЪМ УМИШЛЕНО ФАЛИРАНАТА КТБ!!

    ТЕ РАНО ИЛИ КЪСНО ЩЕ БЪДАТ СЪДЕНИ!!!

    ОЧАКВАМ В ПРЕЗИДЕНТА ДА Е ОСТАНАЛО МАЛКО ВОЙНСКА ЧЕСТ И СМЕЛОСТ ЗА ДА ПРАТИ ПО ДЯВОЛИТЕ КАНДИДАТУРАТА НА ЕДИН ПРЕСТЪПНИК ПОДАРИЛ ВЪЗБРАНЕНИ ДЪРЖАВНИ ИМОТИ НА ПРЕДСТАВИТЕЛИТЕ НА ТРЕТИ СТРАНИ!!
  • 20 Коментар📝

    12 0 Отговор

    До коментар #14 от "Nik":

    И ЗА ДА СЪМ ПО КОНКРЕТЕН НИКОЙ НЕ Е ОГРАБВАЛ БЪЛГАРИТЕ ТАКА .КАКТО ГЕРБ.
  • 21 NikNay

    4 2 Отговор

    До коментар #9 от "Гриша Сотиров":

    Глад, а ? 13 ника 13 коментара с еднакъв текст. И вземи най - после да решиш от кой пол си. . .

    Коментиран от #22

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 панагюрския бик

    3 0 Отговор

    До коментар #9 от "Гриша Сотиров":

    абе ти луд ли си или главата те боли , аз случаино да ти приличам на циганин ,цяла бьлгария ме знае когато ме да ваха в предаването сьдебен спор, с говедото г-жа Лиляна Михалева .
  • 24 Усмивката

    3 0 Отговор
    Комисията дава заключение .....негоден.Да влезе втория кандидат😁
  • 25 Хахаха

    4 0 Отговор
    А КОЙ ЩЕ ОБСЪЖДА НЕДЪЗИТЕ МУ ?????
  • 26 NikNay

    3 0 Отговор

    До коментар #22 от "Георги Рилски":

    Ти на колко годинки си ?
  • 27 биография има ли

    2 0 Отговор
    И 5 комисии да разглеждат кандидатурата му , смисъл няма. Няма конкуренция, няма подбор, няма напредък, няма реформа. Това си е чисто и просто канцеларско назначение, издигане в длъжност поради пенсиониране на по-горния началник. Само ще трошат народна пара тия комисии, съвещания и т.н.т. Като е толкова добър, публикувайте пълната му биография - от чавдарче, пионерче, комсомола , партията, бригадите, учението, тапиите, дипломите, квалификациите, трудов стаж и опит и големите му постижения. Може и медал да има човека за някоя годишнина ! Може и обзорно предаване да направите чрез някой спонсор ?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове