734 27

Две комисии ще обсъждат качествата на Иван Гешев

Заседанията на комисиите ще се излъчват директно онлайн

Две комисии ще обсъждат качествата на Иван Гешев

Комисията по атестирането и конкурсите (КАК) и Комисия "Професионална етика" (КПЕ) при Прокурорската колегия на Висшият съдебен съвет (ВСС) ще проведат заседания следващата седмица във връзка с избора на нов главен прокурор. На тях е поканен да присъства единственият кандидат - заместникът на главния прокурор Сотир Цацаров - Иван Гешев. Това съобщиха от пресцентъра на ВСС.

Комисията ще заседава на 16 септември от 11.00 ч. и ще обсъди данните относно притежаваните от прокурор Иван Гешев професионални качества. На 17 септември от 15 часа Комисия "Професионална етика" ще заседава за обсъждане и приемане на Доклад на Комисия по професионална етика във връзка с кандидатурата.

Заседанията на комисиите ще се излъчват директно онлайн чрез интернет страницата на ВСС. Докладите на двете комисии ще бъдат публикувани на сайта на ВСС в раздел "Процедура за избор на главен прокурор", до края на работния ден на 17 септември.

На 9 октомври Прокурорската колегия ще обсъди докладите на КАК и КПЕ за професионалните и нравствени качества на кандидата и ще проведе гласуване за допустимостта на предложената кандидатура за главен прокурор.

България
Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.

Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 1 Този коментар е премахнат от модератор

 • 2 Шайка

  27 0 Отговор
  Четвъртото прасе.
 • 3 7373737272

  25 0 Отговор
  Граждани дайте да напрайм и ние две комисии и да обсъдим качества на този кандидат за ичигурбоил на държавата, па държавата да ни плати на всички дето сме участвали в тия комисии по 15 000 лв на член. И с декларация да излезнем и ние гражданите.
 • 4 Съюз на милиционерите

  25 0 Отговор
  Голямо целуване на гъз ще падне! Все пак той ще им е следващия началник! Хубаво е, че ще го дават макар и само по интернет. В училищата да го запишат като нагледно по биология за безгръбначни животни или едноклетъчни /мозъчно/!
 • 5 Гггггггггггг

  22 0 Отговор
  Главния прокурор би трябвало да се избира от народа, на избори, както президентските.
 • 6 Аха!

  21 0 Отговор
  Едната комисия е Тиквата. Втората - Цацата и Шиши. Резултатът е предварително ясен.

 • 7 АНЕНЕРБЕ

  24 2 Отговор
  ГЕШЕВ е човека свързан с руската банка ВТБ , която бе вторият по големина акционер на КТБ, на която той като НАБЛЮДАВАЩ ПО ДЕЛОТО ПРОКУРОР не повдигна обвинение както го направи с Цветан Василев. Не коментираме как благодарение на НЕГО и ЦАЦАРОВ банка КТБ бе ликвидирана не с вестник , а с ВКАРАНИТЕ В НЕЯ БАРЕТИ. БЛАГОДАРЕНИЕ НА БОРИСОВ И ПРАВИТЕЛСТВОТО МУ , НИЕ ДАНЪКОПЛАТЦИТЕ ПЛАТИХМЕ ЗАДЪЛЖЕНИЯТА НА РУСКАТА БАНКА ВТБ КЪМ ВЛОЖИТЕЛИТЕ НА КТБ !!! НИЕ ПЛАТИХМЕ ЗАДЪЛЖЕНИЯТА НА РУСНАЦИТЕ КЪМ КТБ , но те получиха по абсолютно престъпен начин със съдействието на ГЕШЕВ , ЦАЦАРОВ И БОРИСОВ най скъпият от активите на КТБ - ВЪЗБРАНЕНИЯТ И СТРУВАШ МИЛИАРДИ ОПЕРАТОР ВИВАКОМ. Никой от прокуратурата и ДАНС не си направиха труда да проверят съществува ли ТРАНЗАКЦИЯ от руската банка към ВЪЗБРАНЕНИЯ ВИВАКОМ на едни 330 мил. евро по договор сключен от двамата ДВАМАТА БРАТЯ - МИЛЕН И ГЕОРГИ ВЕЛЧЕВИ при който единият /МИЛЕН / представлява ВТБ , а Георги ВИВАКОМ. Защо държавата прехвърли ВЪЗБРАНЕНИТЕ акции на оператора ВИВАКОМ на човека на руската ВТБ - СПАС РУСЕВ ?!!! ЩЕ ОБЯСНИ ЛИ ТОВА НЕДОРАЗУМЕНИЕ В ЗАЩИТА НА КОЕТО ЗАСТАНАХА МУТРИ И ЦИГАНИ?!! ТОЗИ Е ПРЕСТЪПНИК И ТРЯБВА ДА БЪДЕ СЪДЕН, А НЕ ИЗДИГАН ЗА ГЛАВЕН ПРОКУРОР!!!
 • 8 Йозеф

  11 0 Отговор
  Комисията да го оценява в негово присъствие, поне миняги да му напраят, ако не са пратили писма в подкрепа.
 • 9 Този коментар е премахнат от модератор

 • 10 нема такава държава

  14 0 Отговор
  Управляващият режим ще си назначи "демократично" послушния прокурор.
 • 11 Този коментар е премахнат от модератор

 • 12 252267

  8 1 Отговор

  До коментар #9 от "Гриша Сотиров":

  Скоро близалка не си вземал, личи си, не си целувал сигурно и букет от х×××× и си разстроен, айде бегай в кочината да си играеш на умник с прасетата!

  Коментиран от #13

 • 13 Този коментар е премахнат от модератор

 • 14 Този коментар е премахнат от модератор

 • 15 Този коментар е премахнат от модератор

 • 16 Коментар📝

  10 0 Отговор

  До коментар #14 от "Nik":

  Не СЪМ МУ АДВОКАТ НО ЩЕ НАПИША ЗАКО Е ПРАВ ОТ Управлението на Герб в ЧАСТНОСТ БОКО ОТ ЕВРОПА СА ОТПУСНАТИ ПО ЕВРОПРОГРАМИ И ЕВРОСРЕДСТВА 47 МИЛИАРДА ОТ УПРАВЛЕНИЕТО НА ГЕРБ ЗАЕМА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ ВМЕСТО ДА СЕ ПОГАСЯВА ТОЙ СЕ УВЕЛИЧАВА С НАД 22 МИЛИАРДА.ТА ЧОВЕЧЕ КАДЕ СА ПАРИТЕ НА ТЕЗИ МАЙМУНКИ.ЩОТО В НАРОДА НИЩО НЕ ОТИДЕ САМО РАБОТИ И ПЛАЩА СМЕТКИ И ДАНЪЦИ.
 • 17 Коментар📝

  4 0 Отговор

  До коментар #14 от "Nik":

  Не СЪМ МУ АДВОКАТ НО ЩЕ НАПИША ЗАЩО Е ПРАВ ОТ Управлението на Герб в ЧАСТНОСТ БОКО ОТ ЕВРОПА СА ОТПУСНАТИ ПО ЕВРОПРОГРАМИ И ЕВРОСРЕДСТВА 47 МИЛИАРДА ОТ УПРАВЛЕНИЕТО НА ГЕРБ ЗАЕМА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ ВМЕСТО ДА СЕ ПОГАСЯВА ТОЙ СЕ УВЕЛИЧАВА С НАД 22 МИЛИАРДА.ТА ЧОВЕЧЕ КАДЕ СА ПАРИТЕ НА ТЕЗИ МАЙМУНКИ.ЩОТО В НАРОДА НИЩО НЕ ОТИДЕ САМО РАБОТИ И ПЛАЩА СМЕТКИ И ДАНЪЦИ.
 • 18 Бъзикат се!

  11 0 Отговор
  Гешев и изобщо прокурор и етика са несъвместими понятия.
 • 19 АНЕНЕРБЕ

  6 1 Отговор
  НЕ СЕ ГАЗИРАЙ ТОЛКОВА. ВЪПРОСА КОЙ И КАК ИЗПЪРЖИ КТБ и как от фалита на банката спечели руската банка ВТБ на която платихме задълженията към вложителите на КТБ , а тя придоби благодарение на БОРИСАВ , ЦАЦАРОВ И ГЕШЕВ най скъпият и ВЪЗБРАНЕН в полза на държавата актив ВИВАКОМ Е ОПИСАН В КОМЕНТАР №7 . Ако не си някой ортодоксален РУСОФИЛ каквито са ГЕШЕВ , ЦАЦАРОВ и БОРИСОВ когото Николай Патрушев награди с ордена Ломоносов ЩЕ РАЗБЕРЕШ ЗА КАКВО ИДЕ РЕЧ. Ако си такъв ОРТОДОКСАЛЕН РУСОФИЛ , ще четеш написаното като дявола евангилието. СЪЖАЛЯВАМ НО НЯМА ДА МОГА ДА ТИ ПОМОГНА. НЕ МОГА ДА ПОМОГНА И НА ТЕЗИ КОИТО НИ ЗАГРОБИХА С ЕДНИ ЗАЕМИ ОТ МИЛИАРДИ ЕВРА С КОИТО ПЛАТИХМЕ ДЪЛГОВЕТЕ НА РУСКАТА ВТБ. КЪМ УМИШЛЕНО ФАЛИРАНАТА КТБ!! ТЕ РАНО ИЛИ КЪСНО ЩЕ БЪДАТ СЪДЕНИ!!! ОЧАКВАМ В ПРЕЗИДЕНТА ДА Е ОСТАНАЛО МАЛКО ВОЙНСКА ЧЕСТ И СМЕЛОСТ ЗА ДА ПРАТИ ПО ДЯВОЛИТЕ КАНДИДАТУРАТА НА ЕДИН ПРЕСТЪПНИК ПОДАРИЛ ВЪЗБРАНЕНИ ДЪРЖАВНИ ИМОТИ НА ПРЕДСТАВИТЕЛИТЕ НА ТРЕТИ СТРАНИ!!

 • 20 Коментар📝

  12 0 Отговор

  До коментар #14 от "Nik":

  И ЗА ДА СЪМ ПО КОНКРЕТЕН НИКОЙ НЕ Е ОГРАБВАЛ БЪЛГАРИТЕ ТАКА .КАКТО ГЕРБ.
 • 21 NikNay

  4 2 Отговор

  До коментар #9 от "Гриша Сотиров":

  Глад, а ? 13 ника 13 коментара с еднакъв текст. И вземи най - после да решиш от кой пол си. . .

  Коментиран от #22

 • 22 Този коментар е премахнат от модератор

 • 23 панагюрския бик

  3 0 Отговор

  До коментар #9 от "Гриша Сотиров":

  абе ти луд ли си или главата те боли , аз случаино да ти приличам на циганин ,цяла бьлгария ме знае когато ме да ваха в предаването сьдебен спор, с говедото г-жа Лиляна Михалева .
 • 24 Усмивката

  3 0 Отговор
  Комисията дава заключение .....негоден.Да влезе втория кандидат😁
 • 25 Хахаха

  4 0 Отговор
  А КОЙ ЩЕ ОБСЪЖДА НЕДЪЗИТЕ МУ ?????
 • 26 NikNay

  3 0 Отговор

  До коментар #22 от "Георги Рилски":

  Ти на колко годинки си ?
 • 27 биография има ли

  2 0 Отговор
  И 5 комисии да разглеждат кандидатурата му , смисъл няма. Няма конкуренция, няма подбор, няма напредък, няма реформа. Това си е чисто и просто канцеларско назначение, издигане в длъжност поради пенсиониране на по-горния началник. Само ще трошат народна пара тия комисии, съвещания и т.н.т. Като е толкова добър, публикувайте пълната му биография - от чавдарче, пионерче, комсомола , партията, бригадите, учението, тапиите, дипломите, квалификациите, трудов стаж и опит и големите му постижения. Може и медал да има човека за някоя годишнина ! Може и обзорно предаване да направите чрез някой спонсор ?

Напиши коментар:


Публикувай
ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa или ca нaпиcaни изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки.