13 Септември, 2019 23:55 2 426 19

Журналисти и общественици: Отстраняват журналистите, които са с критично мислене

  • протест-
  • бнр-
  • в защита на-
  • силвия великова-
  • мнения

Сашо Диков събра мненията на хора от гилдията, а и на такива извън нея

Журналисти и общественици: Отстраняват журналистите, които са с критично мислене - 1
Източник: БГНЕС

''Хората, които са неудобни, гледат да ги отстрелят, колкото се може по-бързо. Докато имаме възможност ще говорим това, което смятаме за правилно. Силвия действително е един от най-ценните хора в Радиото и изобщо в журналистиката'', това заяви журналистът от БНР Петър Волгин пред Сашо Диков по време на протеста в защита на журналистката от БНР Силвия Великова, която бе отстранена от своята позиция, а после бе върната. След разразилия се скандал, последва и оставката на директора на ''Хоризонт''. Журналистът Сашо Диков излъчи интервюто с Волгин, както и с други журналисти и общественици, в своето предаване ''ЕвроДикоФ'', което се излъчва по ТВ Евроком.

''Има много сериозен опит, всички журналисти, които имат критично мислене, въпроси и памет, да бъдат по един и друг начин отстранени от ефира, в който могат да се изявяват. Случаят със Силвия Великова е брутален пример за това'', това заяви пред Диков журналистката Миролюба Бенатова, която наскоро напусна ''Нова телевизия'' заради новите незадоволителни условия, които ѝ бяха предложени от новата управа на телевизията.

''Честно казано съжалявам, че няма хора извън журналистическата гилдия, защото това би трябвало да касае всеки един гражданин на тази държава. Това, което ме кара да изляза е заличаването на всяко различно мнение в тази държава. Не само това, което се случва в журналистиката, а и в прокуратурата. Съжалявам, че не съм билa на други протести, по една или друга причина'', каза журналистката Лора Крумова пред Диков. Водещата от ''Нова телевизия'' в момента е по майчинство.

Сред протестиращите журналисти бе и кандидатът на ''Демократична България'' за кмет на София арх. Борислав Игнатов. Той бе попитан от Диков за скандала, който предизвика сайта ПИК, публикувайки интимни снимки на неговата приятелка. В конкретика Диков попита Игнатов дали ще съдят ПИК, като кандидатът за кмет на София му отговори така: ''Да, разбира се, ще ги съдим. Утре имаме среща с юридическия екип. Ще заведем искове и то по няколко закона - Защита на личните данни, клевета, обида, дискредитация'', заяви арх. Игнатов пред Сашо Диков, като отбеляза, че някои от нещата в публикациите на сайта ПИК са и за наказателна отговорност, тъй като посредством тях се опитват да го накарат да се откаже от кандидатурата си за кмет на столицата.

''Тук съм, защото познавам Силвия Великова от много години, Има едно древно антично понятие, което се нарича ''паресия'' - да говориш истината в лицето на овластения. Това е Силвия. Огромен удар срещу нашата свобода е това'', заяви пред Диков един от лидерите на ''Демократична България'' Христо Иванов, който също беше на протеста.

Иванов говори и по други теми: ''Виждаме и на протеста, пращането на бригади, яки момчета, които трябва да подменят протеста''.

За шпионския скандал Христо Иванов заяви: ''Досега няма нито едно доказателство, че са издали класифицирана информация. Прави се, за да се осигури гладкото назначаване на Гешев''.

На въпрос дали той и ген. Атанас Атанасов са се срещали с Борисов, бившият правосъден министър отговори така: ''Категорично не сме били на среща на Борисов. Единственият контакт, който съм имал с Борисов в последните месеци, Плевнелиев разказа пред '' 24 часа'', ние отказахме сътрудничество с ГЕРБ в София за местните избори. Бяхме с представители на американската мисия''.

''Стана бързо и без мотиви. Всички разбраха впоследствие, за направената промяна. В Радиото гилдията и колегите започват подписка в подкрепа на Силвия Великова. Рокада всъщност няма, после се оказа, че тя е върната. Ръководството има право да прави каквото поиска, но трябва да обясни защо прави тези промени. В Радиото няма страх. Който се страхува, няма място в Хоризонт'', това заяви от своя страна журналистът от БНР Даниел Минков. Диков излъчи разговор с него в своето предаване ''ЕвроДикоФ'', но не от протеста пред сградата на БНР, а в кулоарите на парламента.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ал та фанах Атаопънах

    27 5 Отговор
    Не критичното мислене е проблем, а мисленето което не е в полза на власта.
  • 2 Робот

    26 4 Отговор
    В Бг няма журналисти, има подлоги на Тиквата, чакащи на дъъълга опашка, да му извъртят фелацио, или федерос! Естествено има и нищожни изключения.
  • 3 Лошото

    28 0 Отговор
    е, че в България отдавна няма почтени и обективни журналисти, тук гилдията се продава евтино и всички са поръчкови.
  • 4 ТЪПЧО

    18 1 Отговор
    В България журналистите проституират за всички партии и не е далече времето,когато ще се сдобием с много Генки,Анита и Миролюби,които са голяма работа,но само в своите очи.Нали?Голяма работа сте.

    Коментиран от #6

  • 5 Койчо

    15 1 Отговор
    Тъй ли? Никой нищо не е забелязал даже по БНР днеска нищо не казаха. Сега майтапа на страна ИМАМЕ СЕРИОЗЕН ПРОБЛЕМ никой ли не го вижда?
  • 6 Гошко

    6 0 Отговор

    До коментар #4 от "ТЪПЧО":

    А нещо да кажеш за Беновска? А ?
  • 7 Алфа Вълкът

    5 18 Отговор
    ИЛИ ОТСТРАНЯВАТ ПЛАТЕНИТЕ РУСКИ ПОДЛОГИ?
    ВСЯКА ВТОРА СТАТИЯ Е ЗА РУСИЯ И ЖУЖЕТО. И ВЪВ ФАКТИ, И В ДИР, И В ДНЕС, А БЕ НАВСЯКЪДЕ Е ТАКА, АЗ ДА НЕ ЖИВЕЯ В РУСИЯ?
  • 8 Borislav Popov 😎

    9 2 Отговор
    Беновска! Журналистичеса кур (курва на ) протест срещу заплащане!
  • 9 onq s konq

    2 20 Отговор
    Да си изясним какво значи "отстраняване на журналист с критично мислене" ще направя АНАЛОГИЯ С "ЖИВИЯ ЖИВОТ":Викам в къщи Майстор и му поръчвам да ми оформи интериора в Кухнята или банята примерно по еди-какъв си начин,след което и ДОГОВАРЯМЕ ЦЕНАТА.След това обаче Майсторът започва да прави едни "нерегламентирани неща",което ме ядосва и го питам "що така".след което той ми ОБЯСНЯВА че аз НЯМАМ ВКУС И НИЩО НЕ РАЗБИРАМ и така както той си го е намислил е най-добре.Ами нормално е ДА ГО ИЗГОНЯ,след което той започва да протестира че "съм го отстранил заради критично мислене"?!Е СЪЩОТО Е И В ТЕЛЕВИЗИИТЕ И РАДИЯТА - НАЕТИ СА ЗА ЕДНО,А ЗАПОЧВАТ ДА ПРАВЯТ КАКВОТО СИ ЗНАЯТ.Проблемът на подобни журналисти е НЕ ВЪВ НЕХАРЕСВАНЕ НА ЗАПЛАТИТЕ КОИТО ПОЛУЧАВАТ защото да ПРЕЗАДОВОЛИТЕЛНИ,а в това че започват да си въобразяват че ТЕЛЕВИЗИИТЕ КОИТО СА ГИ НАЕЛИ СА ТЕХНИ:)

    Коментиран от #10

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 NikNay

    2 1 Отговор

    До коментар #11 от "NikNay":

    Копираш ми ника, а? Милиционерските се номера не минават - яко се е подгонил глада явно . . . .

    Коментиран от #13

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 NikNay

    0 4 Отговор
    Да бе, щом така казваш ! Милиционерска ти работа яко си изгладнял, а?
  • 15 Алекс2

    5 9 Отговор
    Другари не се напъвайте много щото ще стане като на европейските избори-ще се чуе едно голямо пръъъъъц !

    Коментиран от #18

  • 16 бг. 1

    11 1 Отговор
    Мафиотската групировка ГЕРБ подчинена на САЩ е тумор проникнал дълбоко в тялото на държавата включително и в журналистиката.
  • 17 гъста медийна мъгла

    5 1 Отговор
    Във Варна даже забраняват отразяването на последната забрана за влизане на МПС в местността Салтанат. Няколко дена вече без публикувано решение на общината или съда по неясни списъци и команди на полицейския зам. кмет се спират или пропускат по избор коли в края на Морската градина. Наглостта стига до там, че е забранено на Държавна Национална институция да оперира със служебните си коли и не се допускат до тях пощенски, куриерски и комунални услуги. Цял МАНДАТ КМЕТА НЕ МОЖА ДА РЕШИ ПРОБЛЕМА И СЕГА ПАК ПРЕДИЗБОРНО ЩЕ ИЗПЪЛНЯВА ПРИБЪРЗАНИ СТАРИ ОБЕЩАНИЯ. Когато гласувате скоро мислете кой как ви лъже и какво ви обещава. Марионетките не вършат работа.
  • 18 Коментар📝

    8 0 Отговор

    До коментар #15 от "Алекс2":

    ГЕРБ=БКП
    КОЙ ПАЗЕШЕ ТОШКО С ЖИВОТА СИ.
    КОСТИНБРОД Е В ПЪЛНА СИЛА.НЕ Е ВАЖНО ЗА КОЙ ГЛАСУВАШ ВАЖНОТО Е КОЙ БРОЙ.
  • 19 Писна ми

    3 0 Отговор
    Хора докога ще търпим произвола на властимащите? В момента живеем в тоталитарен режим, който уж бил "демократичен". Пълен абсурд.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове