2 529 49

Асоциацията на прокурорите: Искаме Гешев

Тя призовава цялото българско общество да "прояви зрялост"

Асоциацията на прокурорите: Искаме Гешев
Снимка: БГНЕС

Асоциацията на прокурорите в България публикува в сайта си становище, в което изразява принципната си, убедена и категорична подкрепа за единствения номиниран кандидат Иван Гешев.

„Изразяваме твърдото си несъгласие с опитите на някои среди настоящият избор да бъде превърнат в политически фарс и опорочен от инспириран уличен натиск и компроматна кампания. Призоваваме цялото българско общество да прояви зрялост и отговорност, като дебатът и процедурата се развиват само и единствено на „полето“ на професионалните критерии и законовите изисквания“, е подчертано в текста.

Посочено е, че единодушно номинираният от прокурорската колегия на ВСС кандидат г-н Иван Стоименов Гешев отговаря на всички критерии, за да заеме поста на главния обвинител. „Напълно споделяме и се солидаризираме с масовата подкрепа за г-н Иван Гешев, изразена от стотици прокурори, следователи и служители от различните организационни структури и нива в Прокуратурата на Република България. Тази безпрецедентна подкрепа показва ясното желание на огромния процент от работещите в системата, за главен прокурор на Република България да бъде избран именно прокурор, който да е посветил своя професионален и житейски път на прокуратурата“, пише още в колективното становище на обвинителите.

По-нататък са изложени всички възможни високо-професионални качества на Гешев, реалният му практически опит в разследването и разкриването на престъпленията, и т.н. „Този огромен опит, това детайлно познаване на функционирането на системата на различните ѝ нива, на плюсовете и минусите, на специфичните ѝ връзки с останалите държавни органи от правоохранителния сектор, на действителните нужди, както на работещите в системата кадри, така и на българските граждани, ще даде възможност на г-н Гешев незабавно да пристъпи към решаване на проблемите, към осъществяване на необходимите политики и към реализирането на очертаните от него стратегически приоритети в дейността на Прокуратурата на Република България“, акцентират обвинителите.

Те изразяват своята „готовност неуморно и последователно да работим, като си партнираме и сътрудничим с главния прокурор“ и посочват в името на кои цели са готови:

-подобряване на условията на труд и на материалната база;

-гарантиране на адекватни за положения труд и усилия трудови възнаграждения;

-осигуряване на предвидимо и справедливо допълнително материално и нематериално стимулиране;

-разширяване възможността за ползване на ведомствени жилища и базите за почивка и отдих;

-подобряване на съществуващите застрахователни условия;

-доразвиване на съществуващата система на подпомагане на нуждаещите се колеги;

-изграждане на система за психологически грижи и помощ и т.н.

Прокурорите от асоциацията дават твърда дума за това, че ще подкрепят и "всички бъдещи усилия на главния прокурор и ръководството на Прокуратурата на Република България за гарантиране на справедлива натовареност; за постоянно професионално усъвършенстване, квалификация и обучения; за равна, реална и базирана на справедливи критерии възможност за кариерно развитие и израстване; за прозрачност и обективност при провежданите процедури за избор на административни ръководители".

Асоциацията на прокурорите припомня, че в своята концепция Гешев е акцентирал на „належащата нужда от усъвършенстване на материалното и процесуално законодателство, която необходимост е осъзната и споделена от всички работещи в сферата на разследването и наказателното правораздаване професионалисти“.

И още: „Вярваме, че именно г-н Иван Гешев е този човек и професионалист, който на практика е демонстрирал и доказал, че притежава волята, смелостта и необходимите качества да воюва за каузата на законността и справедливостта, като неотклонно защитава правата и интересите на българските граждани, общество и държава“.

Към края на текста обвинителите подчертават, че „на база на цялостната кариера и безспорните лични и професионални качества на г-н Иван Гешев, на база на изготвената от него концепция, на база на мненията на колегите прокурори, следователи и служители, на база на подкрепата от служителите от останалите държавни органи в сферата на противодействието и борбата с престъпността, на база на гражданската и обществената подкрепа, сме твърдо убедени, че именно г-н Иван Стоименов Гешев е правилният и разумен избор, като ще бъде достоен и успешен главен прокурор на Република България“.

България
Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 11 гласа.

Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 1 Призовавам -

  57 6 Отговор
  За масови протести и безредици ! Това ще е поредния шамар за народа

  Коментиран от #3, #4, #7

 • 2 Този коментар е премахнат от модератор

 • 3 ГЕШЕВ

  7 50 Отговор

  До коментар #1 от "Призовавам -":

  БЕСЕПЕТАСТИЯТА И РАЗНИ ТАМ МАРГИНАЛИ,КАТО бойци,фризьорки,биволи,разградски червенобузковци,цв.василевци,и тн. ДА СЕ ГОТВЯТ ЧЕ ГИ ПОЧВАМ СКОРО.!!!

  Коментиран от #8

 • 4 Призовавам

  10 29 Отговор

  До коментар #1 от "Призовавам -":

  Да си изпиеш хаочетата,и да си лягаш.
 • 5 Alf

  44 7 Отговор
  Да бе и аз го искам, най вече циганите затворници на протеста, които говореха че им е обещано помилване. Вдигай се народе. Революция или честен конкурс.

  Коментиран от #6

 • 6 АБЕ НЕЩО СЕ

  7 40 Отговор

  До коментар #5 от "Alf":

  БЪРКАШ,ТЕ ЦИГАНИТЕ ГИ ДОКАРА ОНЯ ВИДИНСКИЯ ЦИГАНИН ОТ БОЕЦ.

 • 7 ЗА НАРОДА НЕ

  7 21 Отговор

  До коментар #1 от "Призовавам -":

  ГОВОРИ ОТ СВОЕ ИМЕ,ЗАЩОТО НАРОДА ДРУГИ КАЗА ПРЕДИ НЯКОЛКО МЕСЕЦА,НАЛИ НЕ СИ ЗАБРАВИЛ ЧЕНАРОДА ВИ НАРИТА КАТО МРЪСНИ КУЧЕТА.
 • 8 Коментар📝

  46 5 Отговор

  До коментар #3 от "ГЕШЕВ":

  Г-н ГЕШЕВ ЗАЩО ПРИКРИХТЕ НАЙ ГОЛЕМИЯТ ОБИР В СВЕТОВНАТА ИСТОРИЯ.ОБИРАТ КТБ.ГЛЕДАЙТЕХДАХНЕ ВИ ПОЧНЕ НАРОДА

  Коментиран от #17

 • 9 Емигрант

  31 1 Отговор
  Срещу пликче с 50 бона вътре и Нинова ще поискат, корумпирани долни отрепки
 • 10 Гост

  40 1 Отговор
  Е то си личи , мутрите защитават мутри........
 • 11 8396

  49 2 Отговор
  Пълното единодушие и подкрепа е всъщност овчедушие. Поне видяхме колко струват полицаите, съдиите и прокурорите - не чинят и пукната пара, щом не намериха съвест и смелост да изрекат истината за този прост, нагъл, необразован и най-вече корумпиран рекетьор.
 • 12 Стамат

  59 2 Отговор
  В България прокуратурата е сбирщина от послушни апаратчици пазещи статуквото което им осигурява спокойно жалко съществуване без принципи и морал и пълни със зависимост Да върви заплатката и рушвета и това е .Да са бухалка на олигарсите и властта (едни и същи са) срещу неудобните.Тотална подкрепа на нов модел диктатура облечена в празното съдържание на думата демокрация.Широко затворени очи и престъпно късогледство за бъдещето на този изстрадал народ.

  Коментиран от #20

 • 13 124

  27 2 Отговор
  Искаме си гешефт, искаме си грух!
 • 14 Кочо

  5 17 Отговор
  Какви стачки кви пет лева срещу Гешев бе дупедавци.тои е човекът да узурпира тая мафиотска държава.А не оня цацата дето му напълниха гушата с пари и само мига на парцали.

  Коментиран от #40

 • 15 Рог

  33 2 Отговор
  Точно като по комунистическо време. Кандидата е един и то май добрия. Е как поне няма един въздържал се поне.
 • 16 Коментатор

  33 2 Отговор
  Защо тези марионетки на властта, показали некадърност и безхаберие разсъждават, че ако мислиш като тях проявяваш зрялост. Ами май с протестите срещу кабинета и Гешев хората проявяват зрялост.

  Коментиран от #42

 • 17 Хахаха

  8 14 Отговор

  До коментар #8 от "Коментар📝":

  Това ли е най големия обир,в световната история е памячо? Само в България,имаме многократно по големи грабежи.
 • 18 Частен съдебен изпълнител

  15 3 Отговор
  14.09.2019 необслужван облигационен заем от българското правителство в размер на 2,208 милиарда лева кредитен рейтинг отрицателен нечестен некоректен непочтен клиент в лицето на правителството на ГЕРБ невъзможност да изпълнява обслужването на кредита заемните средства в деня на техният падеж неплатена първа вноска по кредита от 12 милиона лева считано от датата 08.09.
 • 19 Пепи

  18 1 Отговор
  Цирк по български
 • 20 Един

  25 2 Отговор

  До коментар #12 от "Стамат":

  Евала братле , най точния коментар !!! Прокуратурата е корумпирана шайка !!!
 • 21 onq s konq

  8 11 Отговор
  Добрата новина е,че И Гешев И Фандъкова ще бъдат избрани за Постовете си ГАРАНТИРАНО/от ГЕРБ/.А лошата е,че Полицията ВЕЧЕ ще почне да бие по РУСКО-ТУРСКИ МАНИЕР:)
 • 22 Кой68

  7 0 Отговор
  После да не ривете😥😥😥😥
 • 23 Някъде

  19 1 Отговор
  Видяхте ли им имената на тези хубавци? Или подкрепата е анонимна? Да знаете, тези, които са се подписали, бързо ще се развият в йерархията.
 • 24 алф

  16 2 Отговор
  Еми той им е шеф смеят ли да кажат друго. Ще създаде супер спец съд и ще им се ебе мамата

  Коментиран от #27

 • 25 Криминален Капитализъм

  15 1 Отговор
  Думите са излишни !
 • 26 Западните Балкани

  16 1 Отговор
  Това на партийно събрание ли го решиха или босът го нареди? Когато няма втори кандидат, то избор няма, а чисто назначение. Няма по-добри от Гешев ли? То затова няма справедливост тук. Един път съм се обръщал към прокурор и той се разболя след две седмици и повече не се чу нищо.
 • 27 Нудист

  6 0 Отговор

  До коментар #24 от "алф":

  Той и сега го прави.
 • 28 Гнус гнус

  13 1 Отговор
  ПРОКУРАТУРА=ГНУС!
 • 29 Този коментар е премахнат от модератор

 • 30 Този коментар е премахнат от модератор

 • 31 отегчен

  7 0 Отговор
  Съгласен съм с асоциацията,време е да проявим зрялост !!! да се изсипен поне 2 милиона пред парламента и да еб-м майките на наглите и безочливи мутри дето продадоха България !!!
 • 32 Ventura

  10 0 Отговор
  За 30год. разбиране, един депутат не видяхме подведен и осъден за корупция. Затова и не вярваме във вашият избор.
 • 33 Гешефт найн

  8 0 Отговор
  те не виждат, че се задава вълна цунами и протестите тепърва започват
 • 34 Българи, на бой!

  5 0 Отговор
  Заедно срещу мършите, които крепят олигарси и феодали! Никакво отстъпление. Сега или никога!
 • 35 Този коментар е премахнат от модератор

 • 36 Дгд

  5 1 Отговор
  Че той целия процес на избор на нов Главен Прокурор е ПОЛИТИЧЕСКИ ФАРС
 • 37 12345

  3 1 Отговор
  БКП и Бай Тошо ряпа за ядът. Сега става по зле и от онези комунистически времена. Журналисти се гонят, бизнеси се съсипват, обществени пари се крадат яко. Абе италианската мафия ряпа да яде.

  Коментиран от #38

 • 38 Май

  3 0 Отговор

  До коментар #37 от "12345":

  Трябва всички прокурори да си хващат пътя за в къщи и в бъдеще прокурорите да се избират пряко от хората, а по същия начин и съдиите.
 • 39 Лошия

  3 0 Отговор
  Мафията си избра боса........
 • 40 Я не се прави на луд!

  4 0 Отговор

  До коментар #14 от "Кочо":

  Нали точно Гешефтаров е човека на Цацаров и се явява втора серия на същия филм.
 • 41 Прокураторе

  3 2 Отговор
  Страх от институцията.Гешев е най добрия избор.

  Коментиран от #43


 • 42 Хелиос

  1 0 Отговор

  До коментар #16 от "Коментатор":

  Нещеме нии богатство нещеме нии пари а искаме СВОБОДА ЧОВЕШКИ ПРАВДИНИ Ето какво са искали наще предци по време на османското владичество Дойде време да си спомним това и да поискаме същото
 • 43 Гешев

  1 1 Отговор

  До коментар #41 от "Прокураторе":

  Гешев ще е най-добрия избор, когато има ИЗБОР. А в този случай няма алтернатива. Срам за така наречената демокрация в България
 • 44 ???

  0 1 Отговор
  А едно време учихме, че имало култ към личността. Утре като се гътне мавзолей ли ще строим? Интересни са и исканията :Изберете Гешев, защото той ни обеща много привилегии. Който не вярва да прочете отново началото на статията.
 • 45 Този коментар е премахнат от модератор

 • 46 Garmisch-Partenkirchen

  0 0 Отговор
  Прегърбени и чужди на земята ...но пъплещи по нея в забрава. Това Шексир за ваз го е писал. Нещастници.
 • 47 Варна

  2 0 Отговор
  Това показва, че мафията е обхванала държавата. Вече няма никакво съмнение, че за да бъде въведен ред въпросът ще се реши само по старомодният начин! - С дървото!
 • 48 АНЕНЕРБЕ

  0 0 Отговор
  Като го искате вземете си го и всички ЗАЕДНО С НЕГО ВЪН ОТ СИСТЕМАТА !!
 • 49 АНЕНЕРБЕ

  3 0 Отговор
  В тази АСОЦИАЦИЯ НА ПРОКУРОРИТЕ членуват 11 прокурора !!! АЙДЕ СТИГА С ВАШИТЕ ПОДВЕЖДАЩИ МНЕНИЯ!!! ОГРОМНАТА ЧАСТ ОТ РАБОТЕЩИТЕ В ПРАВОРАЗДАВАНЕТО СА НАЯСНО , ЧЕ ГЕШЕВ БЕ ЧОВЕКА КОЙТО ФАЛИРА КТБ , НЕ ПОДВЕДЕ ПОД ОТГОВОРНОСТ РУСКАТА БАНКА ВТБ КОЯТО НЕ ПЛАТИ И ЦЕНТ ОБЕЩЕТЕНИЕ НА ВЛОЖИТЕЛИТЕ. НИЕ ПЛАТИХМЕ ЗАДЪЛЖЕНИЯТА НА ВТБ , А ВТБ БЛАГОДАРЕНИЕ НА ПРЕСТЪПНОТО БЕЗДЕЙСТВИЕ НА ПРОКУРАТУРАТА И В ЧАСТНОСТ НА НАБЛЮДАВАЩИЯТ ПРОКУРОР ГЕШЕВ СТАНАХА СОБСТВЕНИЦИ НА ВЪЗБРАНЕНИЯТ В ПОЛЗА НА ДЪРЖАВАТА АКТИВ НА КТБ - оператора ВИВАКОМ!! ЗА КАКЪВ МОРАЛ МИ ГОВОРИТЕ БЕ !!! Вижте какви ги върши това лице с КМЕТИЦИТЕ НА МЛАДОСТ , които влезнаха в конфликт с жената с която Гешев живее на семейни начало и от която има деца!!! ВИЖТЕ МУ ИМОТНАТА ДЕКЛАРАЦИЯ!!! ЗАВЪРШЕН ПРЕСТЪПНИК ИЗПОЛЗВАЩ СЛУЖЕБНОТО СИ ПОЛОЖЕНИЕ ЗА ОБЛАГОДЕТЕЛСТВАНЕ !!

Напиши коментар:


Публикувай
ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa или ca нaпиcaни изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки.