Last news in Fakti

15 Септември, 2019 08:03 4 909 41

Почитаме паметта на загиналите мотористи

  • мотористи-
  • загинали-
  • почитаме
Почитаме паметта на загиналите мотористи - 1
Снимка: М. Богданова ©

За четвърти пореден път днес 15 септември ще бъде отбелязан Денят в памет на загиналите мотористи и в подкрепа на пострадалите мотоциклетисти. Това е ежегодно събитие. То традиционно се провежда в третата неделя на месец септември и тази година ще е на 15 септември. Партньор в инициативата е ГДНП – МВР, съобщават организаторите.

"Ще се съберем в много български градове и ще покажем на хората, които сме обичали и уважавали, че те продължават да са в сърцата ни и да са с нас. Мирно, кротко и с респект ще почетем паметта на загиналите ни приятели, братя и сестри. Ще дадем кураж и на пострадалите мотоциклетисти, и на роднините и близките на загиналите. Защото ние сме с тях - тяхната битка е и наша битка, тяхната мъка е и наша мъка.

Кръвната война по българските пътища продължава. И през изминалата година от този свят си отидоха много български мотоциклетисти. Заминаха там, където мото сезонът е вечен. А нас ни оставиха със счупени сърца и безсилни…

Затова и тази година ще се съберем в Деня в памет на загиналите мотористи и в подкрепа на пострадалите мотоциклетисти. На 15 септември 2019 г. в цяла България:

- ще фокусираме по адекватен начин вниманието на всички участници в пътното движение върху нас - мотористите;
- ще дадем своя дан за по-голяма толерантност на пътното платно и за намаляване на агресията по пътя;
- ще покажем, че ние - мотоциклетистите сме дисциплинираните и културни участници в пътното движение.

До момента имаме определени 23 локации в цялата страна, където ще отбележим Деня в памет на загиналите мотористи и в подкрепа на пострадалите мотоциклетисти. По азбучен ред това са: Асеновград, Ботевград, Бургас, Варна, Видин, Враца, Добрич, Несебър, Нови пазар, Пазарджик, Панагюрище, Петрич, Пирдоп, Пловдив, Разград, Русе, Силистра, София, Стара Загора, Търговище, Харманли, Шумен и Ямбол", пишат още организаторите.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Аиде по 5 6 наведнъж😂😂

    24 21 Отговор
    Каква дата ше е днес ако нема поне 2 гушнали я мантинела я дърво😂😂😂😂
  • 2 Селяндур

    24 1 Отговор
    Трябва да се внимава.
  • 3 ****

    70 4 Отговор
    И да почнат да спазват ограниченията, да спрат с форсирането посред нощите, ние и нашите деца не сме длъжни да ги слушаме и будуваме заради тях. Ако искат уважение, първо да се научат да уважават.
  • 4 Ооооо толкова съм тъжен

    24 21 Отговор
    Мммммммуууууахахахахахах 😈😈😈😈. Аз съм дяволът. Казана ври. Тези които са карали мотори са самоубийци. Камикадзета. Всичките идват при мене в ада. И ми го лапат и се потапят.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Голям Слон

    41 0 Отговор
    Адекватност към колегите с мотори може да има само тогава, когато самите те са адекватни. Дебело подчертавам - говоря като моторджия! 99% от хората с мотоциклети гинат от собствената си апатия към живота. Слагайте каски, екипи и с много ум. Пълно е с дрогирани шофьори и такива, които са под въздействието на алкохол. Вие сте тези, които си държите живота в ръце. Успех на всички живи. За мъртвите хубаво или нищо.
  • 9 анова

    25 7 Отговор
    Карат като луди и не мислят за нищо вчера един премина в градски условия с над 120 как ще реагира ако стане ситуация с деца или инвалид кучето ми се уплаши горкото

    Коментиран от #11, #12

  • 10 🐵🐮🐵🐮🐵🐮🤪

    20 7 Отговор
    Загинали...по скоро самоубили се
  • 11 Гоуст

    12 9 Отговор

    До коментар #9 от "анова":

    Милото кученце. Ходи да му лееш куршум

    Коментиран от #36

  • 12 Голям Слон

    17 5 Отговор

    До коментар #9 от "анова":

    И кученцата нямат място в града, ноо.... И техният ред ще дойде един ден. Моето куче е на вилата високо в планината. И единствено се стряска от слънчевите затъмнения :-))
  • 13 Guest

    40 4 Отговор
    Що в Германия колегите Ви могат да карат в колоната със скоростния лимит? Що в Германия колегите Ви екипирани, като за скоростно каране на пистов мотоциклет, преминават през населено място с 50, а през zone 30 - с 30 км/ч, без да вдигат излишен шум на максимално най-висока предавка, отправяйки се към аутобана? Що в Германуя мотоциклетите не звучат баш на "права тръба"?! Що в Германия мотоциклетисти, а и мотопедисти могат да чакат на светофара по ред в редицата, а Вие се врете, като диви свинье отпред, та отпред?! Много има да наваксвате, че да започнем да Ви пазим, почитаме и уважаваме!

    Коментиран от #18, #20, #24

  • 14 Когато фактите говорят

    18 1 Отговор
    Извадете статистика колки са самокатастрофирали, колко са се забучили в насрещното, на колко са "отнели предимство" по причина, че карайки с превишена скорост са били далеч от мястото на катастрофата при започване на маневрата от другия шофьор.
  • 15 Не бъдете лоши

    14 4 Отговор
    БОГ ДА ПРОСТИ ХОРАТА ! ДОБРИ, ЛОШИ ЗАГИНАЛИ СА ПО ТЯХНА ИЛИ НЕ ПО ТЯХНА ВИНА. АКО НЯМА КАКВО ХУБАВО ДА КАЖЕТЕ ИЛИ ДА ИЗРАЗИТЕ СЪЧУВСТВИЕ НЕ ПИШЕТЕ НИЩО. УТРЕ ЩЕ ИМАТЕ ДЕЦА ИЛИ ВНУЦИ И ТЕ ЩЕ БЪДАТ ПРИВЛЕЧЕНИ ОТ МОТОРИТЕ. И ДА НЕ ДАВА ГОСПОД ДА СЕ СЛУЧИ НЕЩО. ЩЕ СИ СПОМНИТЕ ЗА ПИСАНОТО ДНЕС.

    Коментиран от #38

  • 16 Мъртъв моторист

    17 7 Отговор
    Бръм, бръъъмммм... пръц... изядоа ме червеите, а как бръмчах, преди да се размажа на пътя... ех, спомени...

    Коментиран от #29

  • 17 Behemoth

    16 9 Отговор
    Глупаци върху миксери....дреме ми...
  • 18 Анонимен МАК

    2 1 Отговор

    До коментар #13 от "Guest":

    Подкрепям!!
  • 19 Доктор

    15 4 Отговор
    От ДОНОРИ винаги има нужда! Държавата да се замисли, и наред с регистрацията на мотоциклет, гордия собственик на возилото да подписва и декларация за донорство. Според мен там въпроса не е дали ще стане беля, а кога.

    Коментиран от #21

  • 20 СТАВРИ

    20 3 Отговор

    До коментар #13 от "Guest":

    НЕ САМО В ГЕРМАНИЯ ДРУЖЕ,ТАКА Е НАВСЯКЪДЕ В ЧУЖБИНА И НЕ САМО МОТОРДЖИИТЕ,А И ВСИЧКИ УЧАСТНИЦИ В ДВИЖЕНИЕТО НА ПЪТЯ........У НАС МАТЕРИАЛА Е КОФТИ.....ТОВА Е.....

    Коментиран от #28

  • 21 Още има да учиш

    8 3 Отговор

    До коментар #19 от "Доктор":

    Като стане бъбрекът на кайма, ти си го присади!

    Коментиран от #41

  • 22 ....

    6 2 Отговор
    Искам вечерта една статистика за днешния ден колко са загиналите мотористи, да видим дали почитат днескашния ден
  • 23 Guest

    4 6 Отговор
    Подкрепям апелите за задължително съгласие за донорство при получаване на свидетелство от кат. А! Мисля даже, че ще докара перманентно "едно наум" на новия притежател на категорията! Ето повод на ИПБ да я свърши някаква полезна.
  • 24 Голям Слон

    10 8 Отговор

    До коментар #13 от "Guest":

    А ти защо не караш, като в Германия? ;-) Знаем я Германията ние. Още от годините на Западна и Източна. И да ти кажа откровено, не намирам почти нищо общо от онова, което беше някога, като култура, и сега. По обясними причини, разбира се. Знам как карат бурките в момента в Германия и как карат тук. И ми е ясно, че по-добре няма да стане. Честно казано, не съм виждал в Германията мотоциклети, наредени един след друг в лентата :-) И пак се провират. То това е основното предимство на мотора, уважаеми. Даже и в пуританските щати са го разбрали, та в повечето от 50-те губернии такъв стил на шофиране официално е позволен. Всичко трябва да става разумно, разбира се. Не виждам проблем, ако на светофар бъда първо средство, вместо 78-о. Огледала не удрям, бои не драскам. На кого преча в случая? Генерацията ми е оригиналната за модела и мога да кажа, че ако нямаш каска и съм до теб - доста шумничко е. Това на празен ход...
  • 25 Мъртъв моторист

    11 7 Отговор
    Моят мотор беше 750 куб. см. и ако знаете как се размазах само... мозък, кръв и черва по асфалта... красота! Бръм, бръммм, брррръъъъмммм... и сега съм в гроба, нахраних червеите!
  • 26 Безсмислен напън

    9 2 Отговор
    Карат като луди, слалом между колите, нарушават ограниченията за скорост, дистанцията и т.н. За някой е невъзможно да се предвиди накъде ще поемат. Това с призиви не се променя. Трябва да има катаджии по улиците и пътищата и яки глоби.
  • 27 Мъртъв моторист

    11 5 Отговор
    Мрете, братя мотористи, червеите са гладни за моторджийска плът, а на 15-ти ще се "сещат" за вас и ще палят свещички! Бръм, бррръъъммм...прррръц...

    Коментиран от #39

  • 28 Роботизирани цигани

    12 3 Отговор

    До коментар #20 от "СТАВРИ":

    Щото в Германия , като му изтряскат една глоба , която трябва да я плати веднага , ще яде цял месец макарони, и ще си свети с една 4 ватова крушка. Парите им са разчетени до цент , квартира ,храна , и някакъв лизинг. И така бавно и полека , в резултат на дългогодишна селекция , в резултат нова порода кротки овчици .

    Коментиран от #35

  • 29 Само да

    5 5 Отговор

    До коментар #16 от "Мъртъв моторист":

    Те питам ти като умреш теб червейте няма ли да те ядът.

    Коментиран от #30, #31

  • 30 Злобко

    6 3 Отговор

    До коментар #29 от "Само да":

    Абе откъде я извади тая тъпата логика то според нея жените нетрябва да раждат деца щото ще умрът рано или късно. Ей приятел че днес е неделя незначи че нетрябва да си пиеш хапчетата даже вземи двойна доза току виж си нахранил червеите.

    Коментиран от #32, #34

  • 31 Мъртъв моторист

    4 5 Отговор

    До коментар #29 от "Само да":

    Ми аз съм мъртъв бе, нахраних вече червеите, не прочете ли в коментар 16 и 25?! Сега дяволите опъват душата ми в Ада, пилят я здраво отзаде, докато не замирише на изгоряла гума!
  • 32 ТИ си

    4 1 Отговор

    До коментар #30 от "Злобко":

    вземи хапчетата за злоба, а и останалите с такива коментари като твоя.
  • 33 Хайл

    8 2 Отговор
    Моториста пази се сам,никой не е длъжен да ги пази тези наглеци от самите тях...97% са нагли лекета
  • 34 Аз не разбрах

    1 4 Отговор

    До коментар #30 от "Злобко":

    Твоята логика и тази на другите само мотористите ли умират, а тези в колите или тези които не шофират. Вие безсмъртни ли сте? Тук сте много велики драскате си тъпите коментари, а всъщност сте жалки хорица. А и повече няма да ти отговарям пиши си каквото искаш твоето и на другите мнението не ме интересува. Злобни хора.
  • 35 СТАВРИ

    5 1 Отговор

    До коментар #28 от "Роботизирани цигани":

    ВСИЧКО Е ДО ДИСЦИПЛИНА,САМОКОНТРОЛ И ВЪЗПИТАНИЕ,ЧОВЕКО.....
    А НЕ ТОЛКОВА ДО ПАРИТЕ.....
    ЩОТО ГАНЬО КАТО ИЗЛЕЗЕ НАВЪН,СЕ ОСЛУШВА КАТО МИШКА В ТРИЦИ И СПАЗВА ЗАКОНИТЕ И ПРАВИЛАТА СЪС ЗАПЕТАИТЕ,АМА В БЕГЕТО.....КАРАЙ ДА ВЪРВИ..........ЗНАЧИ МОЖЕЛО.........
    ТА ЗАТОВА СПОМЕНАХ,ЧЕ У НАС (МАТЕРИАЛА ) ВСЕКИ Я КАРА ПРЕЗ ПРОСОТО........
  • 36 анова

    4 0 Отговор

    До коментар #11 от "Гоуст":

    Има мъдрост която казва ЖИВО КУЧЕ СТРУВА ПОВЕЧЕ ОТ МЪРТЪВ ЛЪВ така че
  • 37 гост

    4 6 Отговор
    По глупав човек от моториста няма
  • 38 Да уе глпости

    2 3 Отговор

    До коментар #15 от "Не бъдете лоши":

    Спрете да раждате. Светът има достатъчно хора. 8 билиона. Стига толкова бъдещи престъпници наркомани.
  • 39 Моторко

    2 0 Отговор

    До коментар #27 от "Мъртъв моторист":

    Който зло мисли ,зло намира!
  • 40 Гостилничаря

    2 1 Отговор
    "- ще фокусираме по адекватен начин вниманието на всички участници в пътното движение върху нас - мотористите;"----------- Като за начало двуколковците могат да фокусират вниманието си върху собствената си липса на акъл. Почти всички инциденти са благодарение на 300км/ч с разни там Нинджи, Самураи и др. подобни с по 100-150 коня.
    --------------
    "- ще покажем, че ние - мотоциклетистите сме дисциплинираните и културни участници в пътното движение."--------Смех, пълен смех! Да кажете, че сте дисциплинираните и културните на пътя е все едно Баце ви да каже, че е той, който бори корупцията и престъпността! Абсолютно кичозно изказване, вие въобще вервате ли си на думите или си правите вятър на устата!?
  • 41 Хайл

    0 0 Отговор

    До коментар #21 от "Още има да учиш":

    Ще ти артисат други органи,така че глупостта и наглостта моторджийска може да спаси някой друг човек след като вече не ти е мил живота
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове