Last news in Fakti

16 Септември, 2019 09:46 4 885 44

Била ли е с колан Цвета Караянчева!?

  • цвета караянчева-
  • нсо

Ескортът на НСО, с който е пътувала Караянчева, беше ударен от друг лек автомобил в неделя преди обяд на пътя между Шумен и Силистра

Била ли е с колан Цвета Караянчева!? - 1
Снимка: БГНЕС

„Когато настъпват такива тежки пътнотранспортни произшествия, налице е човешка грешка. За себе си съм убеден, че тук има повече от една човешка грешка”. Това заяви в сутрешния блок на NOVA бившият шеф на столичния КАТ и настоящ председател на Института за пътна безопасност Богдан Милчев. Той коментира катастрофата с кортежа на председателя на НС Цвета Караянчева.

Припомняме, че ескортът с автомобили на НСО, с който е пътувала Караянчева, беше ударен от друга кола. Инцидентът стана в неделя преди обяд на пътя между Шумен и Силистра. Караянчева е със счупена раменна става и беше транспортирана по спешност в правителствена болница с хеликоптер. Председателят на НС е била оперирана, но днес от болницата трябва да съобщят какво е състоянието ѝ. Очаква се тя да се възстанови до месец.

„Задавам си въпроса, дали на служителите от НСО, когато тръгват на път, им е разписано задължението охраняваното лице да бъде обезопасено с колан. Това е ключов въпрос. Била ли е с колан и ако е била с колан, щеше ли да има такова нараняване”, попита Милчев.

Била ли е с колан Цвета Караянчева!?

Той коментира и маркировката на пътя, където е станала катастрофата.

„Има маркировка, която маркира „остров”. Той е с площ от над 8 кв. м – тоест доста голям „остров”. Идва въпросът дали, ако има знак за ограничение на скоростта, дали той се спазва. Не се спазва, защото организаторът на движението създава предпоставки да не се спазва, изграждайки този тип „острови””, заяви Милчев. Според него такъв тип „остров” трябва да е повдигнат, озеленен, със знаци.

„Няма разписано правило, че трябва да се слагат колани на задната седалка. А това е било необходимо. Често лицата, които пътуват, се возят на задната седалка зад охраната. За НСО се знае, че трябва да са без колани, защото трябва да реагират. Но за първи път се случва катастрофа, в която да пострада охраняваното лице”, допълни ген. Димитър Владимиров, бивш директор на НСО.

„Шофьорът е един от най-добрите в НСО, назначен е още през 2003 г.”, заяви ген. Владимиров.

Била ли е с колан Цвета Караянчева!?

Ген. Владимиров коментира и честите изяви на Бойко Борисов зад волана.

„Министър-председателят не може да си позволява да кара колата сам и да се обръща и да гледа камерите дали го снимат”.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Значи...

    59 1 Отговор
    """""За НСО се знае, че трябва да са без колани, защото трябва да реагират.""""" А обикновените шофьори не трябва ли да реагират?
  • 3 нервен ( разбивача на тролове )

    6 40 Отговор
    Какво е реалното значение това дали е била или не е била с колан ? Ако си беше сложила колан нямаше да има катастрофа ли какво ?много ясно че е била то си е до манталитет
  • 4 Еххх

    36 8 Отговор
    Жалко че не се е утрепала.
  • 5 въййй

    68 1 Отговор
    Боли мъ г*зъ за тази.Имало знаци за ограничение-пффффф смех.НСО да спазват ограничения???Всички сме виждали,как карат тези,айде нема нужда от балами,а?
  • 6 Boxer 3.0

    62 1 Отговор
    Ясно е че.е била без колан. От описаната ситуация, според НСО, те са изпреварвали някакъв камион, жената от аудито се е паникьосала, че ще се ударят челно и е избегнала в ляво. Ония също са.се прибрали в тяхната лента и ето - жената им е виновна че карат като нагли джигити...
  • 7 Русенец

    52 1 Отговор
    Милчев говори глупости, за повдигнати острови. Това ще доведе до много по-тежки катастрофи при мъгла и сняг. НСО са навлезли в насрещното платно, защото са карали бързо и арогатно. За това удара е от шофьорската страна на колата на НСО, а не както показваха по НОВА в задната част на колата. Караянчева разбира се, че е била без колан, може даже да е била наведена над нечия флейта.
  • 8 onq s konq

    2 32 Отговор
    Явно ново диказателство за активна дейност на руски шпиони. НАРОДЕ ОПОМНИ СЕ. Всички русофили петоколонници в затвора.

    Коментиран от #19

  • 9 Носталгик

    37 0 Отговор
    Качете се на тротоарите, за да минат мерцедесите на другарите. Добавям и другарките.
  • 10 Borislav Popov

    35 2 Отговор
    За кой път шофьорите на правителствени служебни автомобили правят тежки катастрофи. Учат ги да карат нагло, без спазване на какъвто и да било правилник. Това, че са режимни автомобили, не ги оневинява ккогато някой властимащ отива при роднини например.
  • 11 7777

    44 0 Отговор
    Истината е че НСО са едни от най големите нарушители на закона. По тяхна вина са загинали стотици невинни хора, лично аз познавам един такъв на който му беше отнет живота на 42 г. Техните коли са мощни и силно защитени, поради това при сблъсък с тях загиват невинните хора, които карат обикновенни коли. Парадоссът е там, че ние им плащаме колите, горивото и заплатите, а те ни убиват. В развитите демокрации държвните чиновници са ограничени до минимум при използването на служебни коли. Нека да тръгне с личната кола да го видя ще прави ли тези безобразия. Ние продължаваме по Руски и Живковски модел да поддъържаме няколко служби за охрана и всяка година и сменяме автопарк за стотици милиони евро.
  • 12 kaka

    24 1 Отговор
    Баце ги знае какви карачи са. Те затова си кара сам жипката.

    Коментиран от #17

  • 13 DBS

    39 0 Отговор
    По такива кръстовища масово не се спазват ограниченията ,та точно НСО ли ще ги спазва!!? Минали са оттам като "най-големите" ,жената в аудито като в видяла три черни чудовища срещу нея ,в комбинация че е и колата й е поднесла ,се е паникьосала .Нормално. За нея нищо не се казва ,как е ,добре ли е ....? За нея хеликоптер,няма .Няма правителствени болници и тн ...Поне линейка дано е имало.
  • 14 Кой68

    22 1 Отговор
    Какъв "експерт" е тоя Б. Милчев? НСО се движат с определена скорост и ред. Да понякога пресилват нещата и се получават "случки"...... Караянчева не е била с колан, а така са и всички които се возят в тия автомобили-в това съм убеден на 1000%.
  • 15 ГЕРБ

    16 0 Отговор
    ПЕДСАВЯТЕ ЛИ СИ КАКЪВ Е ИТЕЛЕКТА НА КАРАЯНЧЕВА А И НАЙ ДОБРИЯ ШОФЬОР НА НСО ДА СИ ПОЗВОЛЯВАТ ДА СЕ ВОЗЯТ КАТО БЕЗСМЪРТНИ МАЛОУМНИ СА И ДВАМАТА
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Хистори

    6 1 Отговор

    До коментар #12 от "kaka":

    Баце ти Бойко плюе на почти всички закони в РБ. Нищо, че и те ги гласуват, но не ги спазват. Но един пхт се греши. И ако Баце ти катастрофира, НСО носи отговорност.
  • 18 Анонимен

    5 1 Отговор

    До коментар #1 от "червено тролче":

    Ооо, червено (Герберско) тролче, бърка ли ви факти.бг с боксова ръкавица в задника? Виждам че подемате кампания да заглушите и тази медия, но няма да стане.
  • 19 Хистори

    7 1 Отговор

    До коментар #8 от "onq s konq":

    Човече, вие русофобите наистина сте се разболяли от яростно тролене срещу Русия. Ужасно е това, млади хора да болеят от русофобия. Та вие виждаге Русия и след паленето на лампите вкъщи като се приберете. Вероятно гледате и зад вратата за Русиа. И ако бръмне муха, тя е руска? Тъжно стана в България, параноята от Русия ви е поболяла. А руснаците забравиха и курортите ни даже. А за проблемите са виновни самите хора тук. Всички сме. Опитай сутрин по 3 лъжици мед и ще се оправиш! Тия горчиви кафета ви направиха истерици русофоби. Сладко трябва, медец!!!
  • 20 Алфа Ромео

    15 0 Отговор
    Абе как ша реагират тези от НСО ако са ги блъснали и те са си разбили тиквите в таблото или в предното стъкло, нещо не ми е ясно!? Г-жата от ГРОБ предполагам е била без колан, като знам мутренския манталитет на пребоядисаните комунисти за тях не важат правила.
  • 21 Умно село

    3 0 Отговор
    Началника отгоре пази до време тия ИМУНИЗИРАНИТЕ, самонадеяните и временно властимащите.
    Да се носи колан го изисква ЗДП.
    Не пита дали си председател, министър или лукова глава. Той се слага по време на движение.
    Жалко за лимузината, данъкоплатеца с и без това изпостял джоб ще я плаща.
    Веднага да се връща по чл. 68 Класната в Парламента- барем и утиваше поста.
  • 22 Гостилничаря

    8 0 Отговор
    Шофьорката с Аудито следващия път да е по-точна и с повече газ. Щом в брониран Мерцедес е счупила рамо и то при опит за избягване на сблъсък, значи при целенасочен удар с поне 100-120 може и да има повод за почерпка. А пък и такова нещо като жена-шофьор не съществува (доказано и научно и на практика), така че това е начинът за борба с вредителите.......
  • 23 ЪРП

    14 1 Отговор
    СТАТИЯТА ПРОПУСКА ДА КАЖЕ НАЙ-НАЙ-НАЙ-ПОТРЕСАВАЩОТО ,КОЕТО СПОДЕЛИ ИНТЕРВЮИРАНИЯТ ГЕН.ВЛАДИМИРОВ!!!!!!!!!!!........И ТО Е ,ЧЕ ВТРЕЩЯВАЩО ПРОСТИТЕ ГЕРБЕРАСОПИТЕЦИ СА ПРИЕЛИ ЗАКОН ЗА НСО ПРЕДИ ВРЕМЕ В КОЕТО РАЗРЕШАВАЛИ НА ОХРАНАТА НА НСО ДА СТРЕЛЯТ ПО ГУМИТЕ НА СЛУЧАЙНО ДВИЖЕЩИ СЕ КОЛИ ПОКРАЙ КОРТЕЖИТЕ ИМ ,АКО ТЕ ПРЕЦЕНИЛИ ,ЧЕ ПРЕПРЕЧВАТ ДВИЖЕНИЕТО НА НСО!!!!!!!!?!?!???.....БЪЛГАРИ,........МОЖЕТЕ ЛИ ДА ГО АСИМИЛИРАТЕ ТОВА??!!???????
  • 24 АНЕНЕРБЕ

    8 0 Отговор
    ЩО ЗА ВЪПРОС.

    ЕСТЕСТВЕНО , ЧЕ НЕ Е БИЛА С КОЛАН.

    АКО Е БИЛА С КОЛАН Е ЩЯЛА ДА СЕ ЗАДЕЙСВА ПАДАЩАТА СТРАНИЧНА ЩОРА НА АЙБЕГА И НЯМАШЕ ДА ИМА ТАКАВА СЕРИОЗНА ТРАВМА.

    НО СТАНАЛОТО Е СТАНАЛО.
    Не можеш да го върнеш обратно като при филмова лента.
    Пожелавам й не само бързо оздравяване , но и промяна в мисленето и възприемането на света!
  • 25 Грую

    10 1 Отговор
    Не с колан, била е с кочан!
  • 26 анонимен

    7 1 Отговор
    Абе,хората изнемогват, нацията се стопява а вие питате дали тая е била с колан! ? ГОСПОДИ,ПАЗИ БЪЛГАРИЯ ОТ ТОЛКОВА БЕЗРОДНИЦИ И ПРЕДАТЕЛИ!
  • 27 анонимен

    6 1 Отговор
    Мен ме боли оная работа в гащите дали тая е била без колан!
  • 28 Даниел

    2 1 Отговор
    Всички вие богаташи , замислете се в/у тази притча на Господ Иисус , защото Той е каза за вас .... Ап . Лука 12 . 15. След това каза на хората: „Внимавайте и се пазете от всяка алчност, защото животът на човека не се състои в голямото му богатство.“
    16. После Исус им разказа следната притча: „Един богаташ събрал богата реколта от земята си
    17. и се замислил: «Какво да направя? Няма къде да прибера реколтата си.»
    18. Тогава решил: «Ето какво ще направя: ще разруша старите хамбари и ще построя по-големи, където ще складирам всичкото си зърно и имущество.
    19. Тогава ще си кажа: запасил си се добре за години наред. Почивай, яж, пий и се весели!»
    20. Но Бог му казал: «Глупако, тази вечер ти ще умреш. Какво ще стане с това, което си натрупал? На кого ще го оставиш?»
    21. Така е с всеки, който трупа богатства за себе си, а не богатее с това, което Бог иска.“
    22. Исус се обърна към учениците си: „Затова ви казвам: не се тревожете за живота си – какво ще ядете, нито пък за тялото си – какво ще облечете.
    23. Защото животът е по-важен от храната, а тялото – по-важно от дрехите.
    24. Вижте враните! Те не сеят, и не жънат, нямат нито склад, нито хамбар, но Бог ги храни. А колко по-ценни сте вие от птиците!
    25. Кой от вас може с безпокоене да удължи живота си с един единствен ден?
    26. И тъй , ако и най малкото нещо не може да сторите, защо тогава да се безпокоите за останалото?
    27. Вижте как растат кремовете. Те не работят и не си правя
  • 29 гост

    7 0 Отговор
    Тези острови на кръстовища се използват масово за изпреварване, което е изключително опасно при намалена видимост. Защо се използват коли на НСО за охрана извън важните лица в държавата като президент и премиер? Ако има реална заплаха за някой друг, добре, няма лошо, ама те карат който ги викне, кой на покупки, кой на почивка. В Германия служебните коли са дарени от Ауди, останалото е голфчета и астри. В Румъния основно са на Дачия и казаха, че няма как общински съвет там да одобри закупуване на Ес класа вместо на Дачия Логан и който иска да кара нещо по-добро, да си кара личната кола, а разходите за гориво ще му бъдат възстановени. В пълен разрез с това рационално мислене у нас селски кмет си купува Ес класа и се бие в гърдите, че видиш ли асфалт няма, но и той бил човек и той заслужавал да се вози в добра кола, други кметове си поръчват коли с превключване на скоростите от волана и големи двигатели, видиш ли, имали нужда от такава кола, какво като струва 200х.лв, а не е Дъстър за 20х.лв, нали не плащат те. Докога българските граждани ще търпят това нагло ощетяване и подиграване?

    Коментиран от #31

  • 30 Бозар

    6 0 Отговор
    Голям експерт е тоя генерал .... нямало било разписано правило да се слага колан на задната седалка. Я да видим какво пише в ЗДвП:
    Чл. 137а. (Нов - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) (1) Водачите и пътниците в моторни превозни средства от категории M1, M2, M3 и N1, N2 и N3, когато са в движение, използват обезопасителните колани, с които моторните превозни средства са оборудвани. (2) Могат да не използват обезопасителни колани: 1. бременните жени; 2. лицата, чието физическо състояние не позволява използването на обезопасителен колан; 3. (нова - ДВ, бр. 60 от 2012 г., в сила от 7.08.2012 г.) лицата с трайни увреждания на горни крайници и/или опорно-двигателния апарат, които управляват моторни превозни средства, адаптирани съобразно техните нужди; 4. (предишна т. 3 - ДВ, бр. 60 от 2012 г., в сила от 7.08.2012 г.) водачите на таксиметрови автомобили, когато превозват пътници в рамките на населеното място; 5. (предишна т. 4 - ДВ, бр. 60 от 2012 г., в сила от 7.08.2012 г.) инструкторите - при управление на автомобила с учебна цел.
    Сега и на Караянчева и на шофьора трябва да им лепнат по една глоба от 50 лв.
  • 31 Бачо Киро

    5 0 Отговор

    До коментар #29 от "гост":

    Докато не им писне на гражданите да ги тъпчат. Не го виждам да е скоро... Всеки селтак на някаква служба се изживява като господ... Може и Баце затова да се вози сам, понеже са дървета всичките в НСО, набедени за шофьори... Патката е била без колан, това е ясно за всички. Понеже са велики надминават където сварят, но за тяхно съжаление физиката не се интересува от величието им... Лошото е, че покрай тъпотиите им все ще го отнесе някой обикновен гражданин... Всяка пиклива марионетка у нас си мисли, че слънцето едва ли не изгрява заради него и е жизненоважно да хвърчи с поне 200 навсякъде, понеже бързал, видиш ли, да хапне в ресторант на 300км разстояние...
  • 32 Е79

    6 0 Отговор
    Ще помоля НСО, да сазват правилника за движение по пътищата.Те не са Спешна помощ, а ОХРАНА!!!
  • 33 Ники

    6 0 Отговор
    Много е неприятен момента с НСО .. хората които работят там са доста комплексирани .. и надъхани имат чувство , че могат да си правят каквото поискат ... злоупотребяват всички
  • 34 Ники

    5 1 Отговор
    Много е неприятен момента с НСО .. хората които работят там са доста комплексирани .. и надъхани имат чувство , че могат да си правят каквото поискат ... злоупотребяват всички
  • 35 Behemoth

    3 0 Отговор
    Била е с дилдо в задника!
  • 36 Струва ми се

    4 0 Отговор
    , че недосегаемите от НСО са решили да препускат безразсъдно точно заради това, че има ,,остров" - безопасна зона, дори и да идва нещо насреща И са разчитали, че и да има някой срещу тях, дисциплинирано ще изхвърчи в гората в ляво, а те ще продължат юнашки.!
  • 37 Чук и Гек

    3 1 Отговор
    Милчев! В автобусите повечето седалки са задни, а най задните са още по задни! И трябва да имат колани!
  • 38 каруцар

    4 1 Отговор
    Класически пример за нагло каране на тия от УБО - само погледнете - жълтите пирамидки започват от дясната канавка на снимката... и тая устатата вътре в мерцедесо, като е толкова човечна и най-важната в държавата, що не му е заповядала на шефьорчето да спазва стриктно правилата и знаците?!... Иначе веднага се споменава за песъчлив път, млада жена шофьорка и т.н. търсят под вола теле, а то всичко си е ясно и се вижда...
  • 39 Рико

    1 0 Отговор
    Така гавазина е на 31 години и е назначен през 2003, преди 16 години, значи кара от 15 годишен!!! wtf как тогава гавазина няма да се мисли повече от другите и е над закона!!
  • 40 бай Б

    0 0 Отговор
    Тц, не е била с колан, а с прашки....
  • 41 Еретикa

    0 0 Отговор
    Aм чи що не вземем дa съберем дaрения зa дa плaтим фърчилото дето е отлетяло с онaя кокошкa.Aм чи тъй де.Тя е много вaжнa кокошкa.Е дaй Боже белким не куткудякa достa време.
  • 42 Велин

    1 0 Отговор
    От два дни ни "мятат шарени пилета"!!! В първите новини пишеше "катастрофа при изпреварване на ТИР на разрешено за изпреварване място"!?!? ТИР-ът изчезна!?!? Жената от Аудито навлязла в опесъчен участък!?!? Да не би да е имало поледица през нощта!?!? Просто жената се е опитала да избегне удара и е стъпила на банкета. Правила място за НСО автомобила в собственото си платно!?!? За всички, които не са изпреварвани или са се разминавали с автомобил на НСО тази версия може и да мине!!! Карат като за последно. А какво е състоянието на пътниците в Аудито?? На Караянчева не и липсва колан, а съвест и смелост!! Признай бе, признай!! Сега остава и да осъдят потърпевшата на ВСЕВЛАСТИЕТО. Гадост!!! Докога???
  • 43 Шаран БГ

    0 0 Отговор
    На № 30 " Бозар" Може и така де е, НО не сте генерал ! Друго си е да сте генерал.Важно е какво той,генералът, казва, а не какво пише, какво четете вие и какво тълкувате !!Между другото - пътувам на задна седалка на френски "ситроен" Ксара някъде из Перинеите. До мен бременна млада жена с доста издут корем. Аз съм с колан - тя без. Преди град Сан Хилари Сакалм ни спира снажен полицай. За кратко- някаква тяхна акция - те имат три-четири вида полиция - коя с какво се занимава, не ме интересува. Тъкмо да ни даде добро да си вървим по пътя , видя че бременната жена на задната седалка е без колан. Отвори бавно вратата от нейната страна и и казва: "Вярно, че имате право да сте без колан, но точно Вие /два живота сте в едно/ трябва да сте с предпазен колан. Аз - казва- имам съпруга на същото положение и винаги на задната седалка, аз я закопчавам ето така......." Хвана колана, изтегли го до края, и прекара долната част под корема и, а горната - нормално през гърдите и, и .. го закопча И пита : Неудобно ли Ви е ? и след отрицанието на жената ни пусна да си ходим. Те така и в Перинеите.......
  • 44 Амур

    0 0 Отговор
    Абе шофера май и е любовник.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове