Last news in Fakti

16 Септември, 2019 10:38 9 992 25

Останал с половин лице експолицай се чувства предаден

  • експолицай-
  • половин лице-
  • елхово

Това, обаче, което предизвиква неговият гняв, е несправедливостта

Останал с половин лице експолицай се чувства предаден - 1
Кадър бТВ

Историята на бившия полицай Ивайло Стоянов е най-яркото доказателство как работят институциите у нас. Останал с половин лице той се сблъсква с абсурдите на три системи - здравна, МВР и правосъдие. За да оцелее, той е тъпкал осакатената си глава с хляб. Признава, че се чувства предаден. За изпитанията си разказа пред бТВ:

Ивайло Стоянов е човек, който винаги вдъхва кураж и е готов да подкрепи нуждаещите се, дори когато самият той се нуждае не по-малко от подкрепа.

Преди пет години той е бил полицай в родния си Ловеч, докато едно събитие не преобръща живота му. На Бъдни вечер през 2014 г. той бива зверски пребит в Елхово, където е командирован за охрана на държавната граница по време на бежанския наплив.

Нападнат е от собственик на заведение, в което влязъл да се почерпи с колега. Казва, че с нищо не е провокирал агресията, а побоят е станал, когато двамата са си тръгвали.

В резултат на нанесените удари е счупен носа му, като дори са скачали на главата му, според разказа на колегата му, а самият той не си спомня какво се е случило, след като са го повалили.

На Коледа той се прибира в родния си град, отива при частен лекар, за да му намести носа, но бива посъветван процедурата да бъде извършена в болнична среда. Затова отива в болница „Д-р Георги Странски” в Плевен, където е прегледан от специалист по „Уши, нос и гърло”.

Ивайло казва, че има диабет, но не е прегледан от специалист ендокринолог. След наместването на носа му, заради погълнатата кръв започва да му се гади, а захарта му скача до изключително високи нива.

Впоследствие настъпват усложнение, некроза на тъкан, която Ивайло смята, че е в резултат на бактерия, която е попаднала в носа му в резултат на вътрешноболнична инфекция. Направени са му общо осем операции в Плевен, във ВМА и болница „Токуда” в София, а след това и във Франция.

Изследвания от ендокринолог са му направени едва при преместването във ВМА. В резултат на усложненията губи едното си око и е отстранено половината му лице.

Това, обаче, което предизвиква неговият гняв, е несправедливостта. В момента продължава да се води досъдебното производство срещу хората, нанесли му побоя и се правят „опити да се сменят формите на телесна повреда” и да се изкара, че „няма нищо общо между счупването на носа му и последвалите усложнения след неговото наместване”.

Целта е да се намали наказателната отговорност на извършителите, обяснява Ивайло и допълва, че във всички други държави в ЕС такива травми се водят тежка телесна повреда.

Според едно от заключенията на съдебните лекари, усложненията са били причинени от зараза с африканска гъба, а това не е вярно, казва Ивайло, който вижда в това още един опит за измъкване от отговорност.

В момента Ивайло живее с инвалидната пенсия, която му е отпусната след издаването на ТЕЛК след „неправомерното му освобождаване от МВР”.

Смята, че в България трябва да има промени в системата на правосъдието, здравеопазването и МВР, което го мотивира да се бори.

Това, което го „ядосва е несправедливостта” и е категоричен, че „черното е черно” и не може да се променя в бяло.

„Когато такива хора се измъкват безнаказано, следващият път могат да убият", смята Ивайло. Сили да продължи борбата му дават неговото семейството и близките му.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Да не

    14 84 Отговор
    е ставал милиционер.
  • 2 Гост

    73 6 Отговор
    Истинска европейска държава!
  • 3 Valio

    40 27 Отговор
    Абе на изпроводяк от кръчмата без повод да те пребият ми се струва не чак толкова достоверно......

    Коментиран от #20

  • 4 Алфа Вълкът

    57 7 Отговор
    Колегата какво правел? Не можал ли да ги натъпче с олово?

    Коментиран от #9

  • 5 ДДРОнег

    78 4 Отговор
    Статията да прочетат колегите му, които протестираха само за пари и привилегии и прочие, но не и за права и др. !!!
    И следващия път да се замислят сериозно за какво точно да протестират, че и ние да ги подкрепим !!!
    Пожелавам успех на Ивайло Стоянов в борбата му със системата и хиени-адвокати !!!
  • 6 onq s konq

    43 8 Отговор
    Всичките държавни институций и служби в Банкянската демокрация са парализирани и работят на празен ход. В замяна на това държавната администрация непрекъснато се раздува. Колко чиновничета калинки и калинчовци тропкат по всички етажи на властта само да си покажат тоалетите. Народеца е оставен на доизживяване.

    Коментиран от #11

  • 7 Кочо

    51 7 Отговор
    Никои не го бият без нищо,и второ трябва да се разреши ВЕДНАГА на полицаите да стрелят срещу тези които ги нападат,иначе сме една мършава държава начело на Боко тиквата.

    Коментиран от #12

  • 8 Еничар

    13 35 Отговор
    Що е станал милиционер?да тормози съгражданите си
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 АНЕНЕРБЕ

    28 2 Отговор
    Един велик поет малко преди смъртта си бе написал: ...КАКВО ТУК ЗНАЧИ НЯКАКВА СИ ЛИЧНОСТ.....

    За нас смъртните управляващите ни БОГОИЗБРАНИ са предопредили такава съдба.

    Естествено е на нас да се гледа като втора категория хора които са в невъзможност да ползват здравната помощ на ПРАВИТЕЛСТВЕНА БОЛНИЦА , на ХЕЛИКОПТЕРИ , И СПЕЦИАЛНИ ЛЕЧЕНИЯ , каквито се прилагат само за БОГОИЗБРАНАТА УПРАВЛЯВАЩА НИ КЛАСА.

    ЗА ПРАВОРАЗДАВАНЕТО И СИСТЕМАТА НА МВР НЯМА КАКВО ДА ГОВОРИМ.

    Вижте кой стои начело на държавата , на МВР , а сега подготвят и за поста Главен прокурор.

    Ами това са лица от КРИМИНАЛНИЯ КОНТИНГЕНТ , или пък такива с криминални прояви.

    КАКВО ДА ОЧАКВАМЕ ОТ ОПОЗИЦИЯТА В ЛИЦЕТО НА ПРИВАТИЗАТОРКАТА НА ДЪРЖАВИ АКТИВИ ПРИДОБИТИ НА БЕЗЦЕНИЦА ОТ ЛИЦЕТО КОРНЕЛИЯ НИНОВА??
    Абсолютно нищо друго освен една НЕГЛАСНА ПОДКРЕПА на един престъпен и ДИКТАТОРСКИ РЕЖИМ.

    Геноцида който управляващи и опозиция провеждат към българския народ доведе до напускането на българия на повече от ДВА МИЛИОНА БЪЛГАРИ!!

    ЗА ПОЧИНАЛИТЕ В РЕЗУЛТАТ ОТ ЗДРАВНАТА НИ СИСТЕМА ГОВОРЯТ ДАННИТЕ ПУБЛИКУВАНИ ОТ ЦРУ , в които българия се нарежда на ТРЕТО МЕСТО ПО СМЪРТНОСТ В СВЕТА!!!

    БЪЛГАРИЯ Е ЕДИН ГОЛЯМ КОНЦЛАГЕР , А УПРАВЛЯВАЩИЯТ РЕЖИМ ПО НИЩО НЕ Е ПО РАЗЛИЧЕН ОТ ТОЗИ НА ЧЕРВЕНИТЕ КХЕМЕРИ НА ПОЛ ПОТ И ЙЕНГ САРИ!!

    Коментиран от #14

  • 11 Гостилничаря

    17 0 Отговор

    До коментар #6 от "onq s konq":

    Това "институций" елемнт от таблицата ли е......!?
  • 12 Алфа Вълкът

    16 2 Отговор

    До коментар #7 от "Кочо":

    Аз съм за, обаче им трябва първо адекватно обучение! За полицай искат да си само неосъждан бабаит и ако си бил училищният побойник още по-добре!
  • 13 Мили ми гостилничарю

    3 7 Отговор
    не си напъвай тиквата да се досетиш и не си пъхай гагата в неща които не разбираш. Вие селтаците с чугунените тикви си стойте на село и си гледайте кокошките.

    Коментиран от #16

  • 14 До 10

    11 0 Отговор

    До коментар #10 от "АНЕНЕРБЕ":

    Тия, които управляват са още по-прости и долни от простолюдието, но са по-големи късметлии. Колкото по-прост, некадърен и късметлия е един човек, толкова по-долен е като отношение. Именно заради това СТАТУКВОТО се отнася с народа като трета ръка хора. Ако лидерите бяха хора с интелект и кадърност, или поне да са прости и некадърни, но издигнали се с мн труд и мъки, а не с късмет и лицемерие, тогава щяха да се отнасят по-хуманно с народа. В момента обществото се контролира от НАСЛЕДСТВЕНИ БОГАТАШКИ-МАФИОТСКИ ДЕЧИЦА, които нямат умения и всичко им е дошло наготово, и от хора, които са се родили късметлии и са били на точното място в точното време, и с малко харизма и манипулативност са успели да се издигнат. Това важи както за политици, така и за некадърните бизнесмени-олигарси, които само с експлоатация, укриване на данъци, лошо качество и държавни субсидии могат да оцеляват, защото са прости и са се издигнали с 90% късмет и 10% труд

    Коментиран от #18

  • 15 Мислил е че ше маха с палката

    7 3 Отговор
    И ше вика са ко ше праим и стотачките ше потекат в торбите😂😂😂😂много ми е чудно какви са подбудите да станеш милиционер 😂😂😂обаче реалната мотивировка не задните мисли как ше правим далаверки а относно заплатката то тя е смешно малка 900лв примерно😂😂😂
  • 16 Гостилничаря

    4 0 Отговор

    До коментар #13 от "Мили ми гостилничарю":

    Ако ти си този с железния правопис, най-вероятно точно от там си излязъл! С такива като теб е пълно, за съжаление! А това аз от какво разбирам очевидно е мъгла за теб, личи си! На твое място бих избягвал да се излагам на публични места, особено с неща в които не съм особено силен, като писането например.....
  • 17 Драйвър

    6 2 Отговор
    Поредната ТЕНДЕНЦИОЗНО разказана история!Набили двама полицаи в командировка-ако беше вярно отдавна лицето/та щеше да е осъден!Това е станало в ИЗВЪН РАБОТНО ВРЕМЕ!Сбиване СЛЕД ПИЯНСКА СВАДА!Защо според вас СА ГО УВОЛНИЛИ ОТ МВР?Министерството и за пиянските издънки на служителите си извън служба трябва да носи отговорност?Звучи грубо ,но ИМА БОГ!И той за разлика от полицаите ОЧЕВИДНО си върши работата!
  • 18 Иван

    1 2 Отговор

    До коментар #14 от "До 10":

    "Колега" ти сериозно страдаш от вербална диария!Явно си самотен и нямаш какво да правиш и убиваш време като заливаш хората с помията която къкри в главата ти! Пиши си,няма проблеми,сигурно си мислиш,че с псевдо-патриотичните глупости които бълваш формираш мнение,но всъщност с това писане с главни букви и с тези безмислени словоизлеяния избълвани на конвейр (да не говорим за тъпия псевдоним с името на СС оргарнизацията за изучаване на предците) САМО СЕ ИЗЛАГАШ!Явно и ти страдаш от заболяванията на "професор" Вучков-ГРАФОМАНИЯ,МНОГО СВОБОДНО ВРЕМЕ И ЛИПСА НА ВНИМАНИЕ ;) п.п. Ако си намериш работа ще ти е по добре,хем ще си полезен за себе си,хем няма да занимаваш хората със злобата и омразата си!

    Коментиран от #19

  • 19 Иван

    1 1 Отговор

    До коментар #18 от "Иван":

    Грешка този коментар е до коментиращия с абсурдния псевдоним Аненербе !
  • 20 Абе

    10 3 Отговор

    До коментар #3 от "Valio":

    Не съм сигурен дали си влизал в кръчма в чуждо село...
  • 21 гост

    9 1 Отговор
    Ами мен бе бяха били цигани, избиха ми зъб и ми счупиха носа докато помагах на друг циганин да стане от улицата, онези ми скочиха направо на бой. Обадих се на МВР, имаше свидетели, всичко, ала МВР отказаха да дойдат на 12км от градското поделение и да си изпълнят дълга. Отидох в районното на крака, подадох жалба, послед след месец ме викнаха да ми кажат, че нямало доказателства и няма да предприемат никакви мерки. Това са МВР. Ако искат да имат права, да си ги отстояват и да си ги прокарат, а те искат само пари. В случая няма много общо каква му е професията, защото се е намирал в кръчмата като частно лице и вероятно е употребил сериозно количество алкохол.
  • 22 123

    10 5 Отговор
    ЗА КУКИТЕ НЕМАМ ЖАЛ ТЕ ТОРМОЗЯТ НАРОДА ВСЕКИ СИ ПОЛУЧАВА ЗАСЛУЖЕНОТО
  • 23 Дългият

    15 3 Отговор
    Случай...Стеснение на пътя,движим се в колона,отляво минава кола,която ще засече някой на стеснението.Свирнах му с тримбите.Последваха спирачки,излиза бабаита идва при мен започна да вика,извади служебна карта на полицай.Каза ми че пистолета му бил в колата,щял да го вземе и да ме застреля.Подръка ми беше бухалката и малко остана да му потрошя някоя част на тялото.Ама струва ли си за мизерник да влезна в затвора....Та по случая...полицаят знае най добре дали не е провокирал собственика на заведението.Но като имам едно на впредвид от случаят който ви описах....съмнявам се дали е бил много мирен..Пистолета и документа им действат като адреналин...стават по...мъже.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Добро ЧЕНГЕ НЯМА

    1 1 Отговор
    НЯМА
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове