Last news in Fakti

16 Септември, 2019 17:20 1 886 26

Манолова: София е в политическо задръстване

  • мая манолова

Моята кауза е София и целта на моята програма е да начертаем конкретни мерки за постигане на добро управление, каза още Манолова

Манолова: София е в политическо задръстване - 1
Снимка: БГНЕС

Благодаря за подкрепата, за конкретните политики и действия, които сте очертали в платформата. Това каза гражданският кандидат за кмет Мая Манолова, която подписа с представители на дясно-центристки формации гражданска платформа за управление на столицата, съобщи Novini.bg

Пиша своята програма за управление заедно с гражданите. Вече проведох множество срещи и подписах множество документи заедно с гражданите. Моята кауза е София и целта на моята програма е да начертаем конкретни мерки за постигане на добро управление, за управление с и за гражданите, със и за столичани. Управлението на София през последните 10 години не е добро. Въпреки огромните средства от държавния бюджет София не е подреден, чист, зелен, светъл и прозрачен град. Напротив, София диша трудно, София е в политическо задръстване, София не се управлява прозрачно, в София парите на гражданите не се харчат ефективно. Има сериозен проблем с начина, по който се управлява градът. Подкрепата на граждански организации, на партийни и безпартийни граждани, на леви и десни е с цел общи усилия за промяна на този модел, заяви Манолова.

Ще подпиша тази платформа, защото основните политики, които са заложени в нея, са заложени и в програмата за управление, която подготвям заедно с гражданите и ще представя през следващата седмица. Основните приоритети в програмата, която пишем с гражданите, са насочени към почтена и светла София, което означава публично и прозрачно управление с гражданите, електронизация на процесите в Столична община, едно гише, което всеки столичанин да носи в себе си, електронни референдуми, които да осигурят участието на гражданите във вземането на важните за София решения, пълна публичност и прозрачаност при провежданите обществените поръчки чрез електронни търгове. Това е концепцията за "умен град", какъвто трябва да стане София през следващите един-два кметски мандата. "София чиста и зелена" е кауза не само на младите, а на всички столичани, с реално осигуряване на свободен от задръствания град, град на чист въздух, да върнем Витоша отново на столичани, като осигурим достъп до нея. Модерни решения срещу презастрояването, с един ясен и модерен план за развитие на София на север. София на гражданите – развитие на кварталите, спортни центрове и съоръжения, детски площадки във всеки един столичен район, детска градина за всяко дете, възможности за достоен живот за възрастните хора и шанс за бързо започване на бизнес и за развитие на младите столичани, посочи кандидатът за кмет.

Има съвпадане на идеите, задачите и политиките, които предлагат от коалицията център-дясно, с която днес седим на една маса. Сигурна съм, че ние заедно ще работим за тяхното реализиране. Това означава много работа, която ние ще започнем от първия ден в Столична община, каза още Мая Манолова.

Заедно с политическите партии смятаме да регистрираме листа за общински съветници, която да бъде гръбнакът на изпълнението на тази платформа и която да подпомага бъдещия кмет в отстояването на тези важни за десните хора политики. Надяваме се, че с обща помощ и с отворени ръце към гражданите ще имаме тяхната подкрепа, каза председателят на Движение "България на гражданите" Димитър Делчев.

Смисълът на днешното мероприятие е да очертаем практически реални действия, които бъдещата администрация трябва да предприеме, за да бъде управляван градът по-успешно и да стане ясно, че г-жа Мая Манолова като кмет няма да бъде сама, без общински съветници, няма да бъде неподкрепена. Ще направим всичко възможно да има група от съветници, които да работят за реализацията на задачите, които поставяме днес, заяви председателят на Земеделския народен съюз Румен Йончев.

Нашата платформа е отворена, приемаме още задачи и политики, с подкрепата и с реалните действия на бъдещия кмет те ще станат част от управлението на Столична община, добави той.

Радостен съм, че съм в компанията на тези хора и че начело на този амбициозен формат стои Мая Манолова. На път сме да променим парадигмата за управление на София, посочи съпредседателят на НДСВ Станимир Илчев. Педагогическият хоризонт за управление на София е изчерпан, идва ред на юридическия, подчерта той.

Ние младите искаме чиста и зелена София, която да бъде европейска София. Смятаме, че Манолова е кандидатът, който освен мечта, има и план за тези неща. Считаме, че заедно с колегите можем да изпълним тази платформа с цел удовлетворяване на желанията на всички граждани на София, каза Ана Вилфан от "Път на младите".

Това, че виждам толокова много хора да подкрепят г-жа Манолова, ми дава увереност. Надявам се заедно да променим София към нещо по-добро, заяви Никола Вапцаров, председател на Инициативния комитет, издигнал Мая Манолова за кмет на София.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Смех

    23 12 Отговор
    Да минават по-бързо изборите,че на това кречетало не можеш да му затвориш устата...

    Коментиран от #11

  • 2 Ал та фанах Атаопънах

    10 5 Отговор
    По скоро хипопотам с разтройство и няма как да накараме някой да го почисти вместо нас.
  • 3 др.Хърб Мелник

    13 8 Отговор
    Една политическа клизма ще я оправи.
  • 4 Софиянеца

    14 20 Отговор
    Селянчетата в София които екат и мекат и се нагушиха с пари от ГЕРБ в провинцията и се преселиха ще гласуват за Йорданка, истинските софиянци ще гласуваме за Манолова!

    Коментиран от #18, #19

  • 5 jorj

    13 7 Отговор
    Щъ дойдат братя Галеви и нема задръстване шь има мандръсане !!! А ти шь си вееш опашката като знаме червено!!!
  • 6 Софиянец

    17 18 Отговор
    Успех на Манолова, София заслужава истински кмет
  • 7 Дгд

    16 8 Отговор
    Да се въведе мандатност за кметски и всякакви избираеми позиции на местно ниво. Фандъкова например може да откара до пенсия като кмет. Това добре ли е? От един човек какви нови идеи и сили за нещо ново. На всичко отгоре вероятността за корупционни схеми нараства. Не повече от 2 (два) мандата!

    Коментиран от #25

  • 8 Тръмп

    14 13 Отговор
    Манолова няма да успее, да Излъже Софиянци отново след Констинброд!!!:):):)Колкото и да се пъне с нейния Фалшив Модел,няма да и мине номера!!!:):):)

    Коментиран от #10

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Транспорт

    5 8 Отговор

    До коментар #1 от "Смех":

    Да обещае билет 1лв от 1.60лв и гласувам за Манолова.

    Коментиран от #12

  • 12 Смех

    14 7 Отговор

    До коментар #11 от "Транспорт":

    Каквото и да обещае-за БСП никога няма да гласувам.Това са пълни регенерати!За тях най-много гол в банята ще вляза...Повече-НЕ!

    Коментиран от #14

  • 13 Боярышник

    11 6 Отговор
    Никога повече "бсп"(български страхливи предатели )на власт.Сърбали сме им попарката не веднъж,и помним как я целихме със запъртъци пред парламента Манолова,а тя си мислеше че валят яйца от небето,и че всичко е наред.Никога повече на власт комунист.Да живее България!
  • 14 Дгд

    12 7 Отговор

    До коментар #12 от "Смех":

    Що?
    Че Фандъкова е екс-БКП. Вълкът козината си менял само.,.. глей ББ

    Коментиран от #16

  • 15 ПЕНКО

    4 6 Отговор
    ПОВЕДЕНИЕ НА 50 ГОДИШНО МОМИЧЕНЦЕ -ПРЕОДОЛАЛО КЛИМАКСА !
  • 16 Смех

    5 2 Отговор

    До коментар #14 от "Дгд":

    Ти къде в статията или в коментарите ми прочете нещо за Фандъкова,ББ, ГЕРБ и прочие?
  • 17 Мила Йовович

    7 6 Отговор
    Гуша Манолова , вече и от мутрите-олигарси ли получавате подкрепа. Браво на "независимия" кандидат с Костинбродската афера , КТБ ,пеевски и сие и онзи прочут изборен закон. Чакаме новото ви сакенце.
  • 18 Карагьозлийски

    10 6 Отговор

    До коментар #4 от "Софиянеца":

    Тази е Кюстендилска слива бе другарю . Какви истински софиянци сте вий , слязахте от Балкана след кат сте обрали мандрите и се пишете софиянци. Тая въртоглавата освен да се прави на интересна за друго не става . И пак осул-секиджийската иска да мине като независима, а приема 2млн от олигарсите.
  • 19 Средец

    7 6 Отговор

    До коментар #4 от "Софиянеца":

    Мая Манолова е от кюстендилското село Багренци, завършила е консомолска школа в Москва и тн (бкп). КЮСТЕНДИЛ НАПАДА САМОКОВ в битката за София! Толкова ли няма софиянец за кмет, че цървуки и забрадки да ни постригват!
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 onq s konq

    7 6 Отговор
    НЕКОРЕКТНО Е М.Манолова да ползва гласовете на отдавна починали хора в "неравната борба срещу Фашизма и Капитализма",предвождани ЛИЧНО от НИКОЛА ВАПЦАРОВ!Затова и ЦИК трябва педантично да прочисти списъците от "партизани и ятаци всякакви".
  • 22 месара

    4 5 Отговор
    внимание внимание, слушайте манолова, говори импексова!
  • 23 София

    0 2 Отговор
    Е част от статуквото ГЕРБ
  • 24 Райчо Кънчев

    3 2 Отговор
    Туристическите босове от Свети Влас Йордан и Динко Диневи са основните финансисти на предизборната кампания на Мая Манолова за кмет на София, узна "Уикенд" от няколко свои независими един от друг източници. Бившата депутатка от БСП и доскорошен омбудсман се кандидатира за кмет на София преди седмица и обяви, че няма да разчита на финансова помощ от мастити бизнесмени, а на дарения от свои симпатизанти.

    Напук на уверенията й обаче, Манолова разчита на солидно финансиране, като парите за кампанията й ще бъдат насочвани основно към социалната мрежа "Фейсбук" и към подбрани телевизионни предавания в разнородни телевизии с "ляв" профил.

    Парите за кампанията на Мая Манолова са осигурени от братя Диневи, които са имали няколко срещи с устатата кюстендилка още тази пролет, уредени от мастития журналист Иван Гарелов, твърдят запознати със заверата. Гарелов, дългогодишен водещ на предаването "Панорама", а след това част от екипа, работил за избирането на Румен Радев за президент на България, е част от близкия приятелски кръг на Йордан и Динко Диневи.
  • 25 Ами то

    2 1 Отговор

    До коментар #7 от "Дгд":

    И Борисов може да изкара още 3-4 мандата Министър Председател като няма мандатност
  • 26 Пенсионер

    2 1 Отговор
    За БСП гласувям сама с белезници на ръцете.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове