Last news in Fakti

17 Септември, 2019 10:32 2 729 59

Борисов: Така както мразим убийците и крадците, така да мразим и хакерите ВИДЕО

  • кибер сигурност-
  • хакери-
  • бойко борисов

От МВР всички ходят с "айпади". Догодина правим къщичката на суперкомпютъра. Има само осем такива в Европа, разкри премиерът

Борисов: Така както мразим убийците и крадците, така да мразим и хакерите ВИДЕО - 1

"Ако се отнасяме с толерантност към хакерите, нищо добро не ни очаква. Законите и сега не са лоши, просто трябва да се спазват. Ние искаме да облекчим гражданите, да има повече електронни услуги, но ако някой троши непрекъснато, ще се върнем към пишещите машини". Това каза министър-председателят Бойко Борисов при откриването на форума „Взаимодействие между публичната и частната сигурност: Стратегическа роля на публично-частното партньорство за противодействие на кибер заплахи“.

"Така както мразим убийците и крадците, така мразим и хакерите. Това са едни добри младежи, изключително подготвени и ако впрегнат знанията си в добри дела, със сигурност и повече пари ще направят. В държавната администрация има таван на заплата". Той уточни, че заплатите в IT сектора са в пъти по-високи от тези в ГДБОП.

"С финансовия министър ще видим дали могат киберспециалистите в електронното управление да получат по-високи заплати". Това каза премиерът Бойко Борисов.

"Във всяка сфера, може да се намери някой, който мисли деструктивно и да я пробие.", каза министър-председателят.
"Няколко държави предлагат да вършат тази услуга (да осигуряват киберсигурността) за нас. Разговорите започват от няколко стотици милиона долара нагоре. И задължително информацията пак минава през техните машини. Което днеска е така, утре е другояче. Във всяка сфера ние се опираме на гражданите, опираме се на агентурния апарат, ако щете."

"Може да ви прозвучи странно, но от МВР всички ходят с "айпади". Догодина правим къщичката на суперкомпютъра. Има само осем такива в Европа. Въпросът е в това той да работи в полза на гражданите, да обслужва институциите.", каза Бойко Борисов.

"Сигурно можем да бъдем упрекнати, че не влагаме достатъчно средства в този сектор на защита", допълни Борисов. Той призна, че заплатите в сектора на киберсигурността не са високи, което е пречка за намиране на кадри в министерствата. Премиерът шеговито отбеляза, че на конкурси за работа от този порядък идват по сто човека и накрая остава само най-глупавият. Всички като чуят за заплащането се обръщат и казват "Благодаря!". С финансовия министър ще видим дали могат кибер специалистите в електронното управление да получат по-високи заплати", заяви пред медии премиерът.

Основни гости на събитието са Бойко Борисов, министър-председател на република България, Мариана Николова, зам. министър-председател и председател на съвета по киберсигурност, Красимир Каракачанов, зам. министър-председател и министър на отбраната, Младен Маринов, министър на вътрешните работи, Карина Ангелиева, заместник - министър на образованието и науката, както и държавни агенции за сигурност и изпълнителни директори на дружества, част от българската критична инфраструктура.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Омг

    124 5 Отговор
    Вместо да мразим хакерите, не може ли да мразим националните предатели като теб

    Коментиран от #28, #36, #42

  • 3 alf

    67 6 Отговор
    Кратун да каже той е най умния.

    Коментиран от #37

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Селянин без колело

    72 6 Отговор
    Народа и тебе те мрази ама ти е през шпека

    Коментиран от #7

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Щайнер

    31 3 Отговор
    Ей, че си глупав бе, а що не ги използвате за нещо полезно за държавата бе, ти е лесно да мразиш някого, далеч по-трудно е да извлечеш нещо положително
  • 9 Не се издържа

    47 3 Отговор
    Отивам на летището и следващия полет без значение на къде е се качвам и сбогом земен рай😂😂😂
  • 10 Козаря

    34 4 Отговор

    До коментар #4 от "Бой по бесеперастията Бойко,":

    Ти си за психиятрията , там можеш да се изявяваш в защита на любимия ти вожд - молоумник.
  • 11 Бъркаш

    31 3 Отговор

    До коментар #7 от "НЕЩО СЕ БЪРКАШ":

    12 ПЪТИ ОБИРА НАРОДА
  • 12 омраз

    49 1 Отговор
    Бойко,
    Знаем колко ги мразите крадците и убийците. Големите такива се разхождат на свобода без изключение, по-малките са с "подписка", а най-малките по някога ги вкарвате в затвора за година-две от което те лежат половината време.
    Такава е истината и всички я виждат, а тия, дето те превъзнасят и ти свалят звезди, то те или са платени, или са с ментални увреждания. Факт!
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 ти у коя категория си

    28 0 Отговор
    Абе мани другото , ама имаш някакви претенции теб как да те мразим.
  • 15 малко хора

    27 2 Отговор
    малко знаят, че хакването на нап беше конспирация на ДС за да погнат данъчните хорицата ... тия глоби дето са им лепнали отиват в дълга който ще изтегли боко и тоя дълг ще е скоро според мен
  • 16 Обикновен човек

    23 1 Отговор
    Къщичка на колелца с компютър при това, днеска тука утре там де ще я намеря аз и кога,къде в кой час?Бах ...му мамата не знам !Искам само да я питам аз: докога простотията в таз страна ще ни води за ....на планетата земя?
  • 17 верно е

    34 2 Отговор
    Крадец номер 1 да мрази другите крадци-логично е
  • 18 ???

    10 1 Отговор
    Искам определение за крадец, че нещо ми се разминават значенията. Сигурно е прочел още една книга за Павлик Морозов.
  • 19 9689

    15 0 Отговор
    И долните мутри......
  • 20 Йосарян

    11 2 Отговор
    Бивш народец, който се кефи да го крадът, лъжат и Убиват. Заслужава тоя изрод неграмотен за апотеоз на Края! Докато таи не тайната Надежда и той да Краде за си Върне.
  • 21 Факт

    25 2 Отговор
    А най лошото е, че заради тебе и ние започнахме да мразим!
    Тези които осраха държавата!
    Правителството, което осра институциите и трябва една картуна да даваили решава всичко!
    Едноличният собственик на България, които я продава за жълти стотинки...

    ВЪРВИ си с мразенето!
    Да остане любовта между хората и градивното в България....
  • 22 Гост

    19 1 Отговор
    г-н боко ти така си мразиш и българския народ
  • 23 АНЕНЕРБЕ

    17 1 Отговор
    БОРИСОВ: "Някoлкo държaви прeдлaгaт дa вършaт тaзи уcлугa (дa ocигурявaт кибeрcигурнocттa) зa нac. Рaзгoвoритe зaпoчвaт oт някoлкo cтoтици милиoнa дoлaрa нaгoрe. И зaдължитeлнo инфoрмaциятa пaк минaвa прeз тeхнитe мaшини."

    ТА НА КОЯ ДЪРЖАВА ВЪЗНАМРЯВАШ ДА ПРОДАДЕШ НАЦИОНАЛНАТА НИ СИГУРНОСТ ТИКВОНИЙ??

    През 2005 година опит за подобно поведение се роди в главата на тогавъшният външен министър Паси и министъра на финансите Милен Велчев.

    ВЪПРОСНИТЕ МАЙКОПРОДАВЦИ БЯХА РЕШИЛИ ДА НАПРАВЯТ ПОДОБЕН САТЕЛИТЕН ЦЕНТЪР В ИЗРАЕЛ КОЙТО ДА СЕ ОБСЛУЖВА И ОТ ИЗРАЕЛСКА ФИРМА!!!!
    Центъра щеше да обработва СЕКРЕТНА информация на 37 наши посолства!!!
    Повдигнатото обвинение за ШПИОНАЖ бе спряно от тогавашният Главен прокурор Филчев , и лицата се измъкнаха като главни герои от шпионски скандал.

    СЕГА НЕЩАТА СЕ ПОВТАРЯТ.
    ЩЕ БЪДЕМ ПРИШИТИ КАТО КРЪПКА Я КЪМ ИЗРАЕЛ , Я КЪМ ЩАТИТЕ , А МОЖЕ И КЪМ МОСКВА.

    НАЛИ БОРИСОВ Е ЧОВЕК НА КРЕМЪЛ НАГРАДЕН С ОРДЕН ЛОМОНОСОВ ОТ ШЕФА НА РУСКИТЕ СЛУЖБИ НИКОЛАЙ ПАТРУШЕВ.

    ТАКА, ЧЕ ВЪПРОСНИЯТ ЦЕНТЪР ЗА БОРБА С КИБЕРСИГУРНОСТТА МОЖЕ ДА ИМА И ЗАДЕН ПОРТАЛ КЪМ ДРУГАРИТЕ ОТ РУСКИТЕ СЛУЖБИ.

    Като вземем предвид факта, че отговарящият за киберсигурността на България вицепремиер МАРИАНА НИКОЛОВА е участвала във фирма представляваща ИЗРАЕЛСКИЯТ ВОЕННОПРОМИШЛЕН КОМПЛЕКС се заформя вероятността , ЦЕНТЪРА ДА БЪДЕ ИЗГРАДЕН НЕ КЪДЕ ДА Е , А ТОЧНО В ТАЗИ ДЪРЖАВИЦА В КОЯТО ПАСИ И ВЕЛЧЕВ ВЪЗНАМЕРЯВАХА ДА НАПРАВЯТ ПОДОБНО ЧУДО!!

    ЕГАТИ И
  • 24 Йосарян

    12 0 Отговор
    Догодина правим къщичката на Супер компютъра! НИЕ СМЕ ПРОСТИ, НЕ ТОВА БИОЛОГИЧНО НЕДОРАЗУМЕНИЕ.
  • 25 Hahahaha

    10 1 Отговор
    Къщичка за суперкомпютъра правели хахахахах еи тоя бойко бе винаги е весело
  • 26 Госあ

    15 1 Отговор
    Тиквата добре че не говори английски, а само яде хапки на срещите. Слава богу !
  • 27 Лекар БГ

    19 1 Отговор
    Вчера написах"как може да е чак толкова прост".Днес,за хиляден път се убеждавам,в неистовата му наглост,лъжи и гьонсуратлък. Бързо забрави за"магьосниците "И перфектното ни Образование,което ражда хакери. Както ги обичаше,днес се сетил да мрази....Парите за Е-сигурност не са малко.Просто половината са откраднати по трасето.Както се случва всичко в БГ на Булгарбаши.

    Коментиран от #31

  • 28 АНЕНЕРБЕ

    12 0 Отговор

    До коментар #2 от "Омг":

    ПОСТАВЯШ ДОБЪР ВЪПРОС.

    ВСЪШНОСТ НАЦИОНАЛЕН ПРЕДАТЕЛ ЛИ Е БОРИСОВ??

    На 20 август на поста Председател на Съвета по киберсигурност е назначена Мариана Николова!!

    ЕДИН МАЛЪК ФАКТ ОТ НЕЙНАТА БИОГРАФИЯ - РАБОТИ ВЪВ ФИРМА ПРЕДСТАВЛЯВАЩА ИЗРАЕЛСКИЯТ ВОЕННО ПРОМИШЛЕН КОМПЛЕКС , УЧАСТВАЩ В ТЪРГА ЗА ЗАКУПУВАНЕТО НА САМОЛЕТИТЕ Ф - 16 .

    Как мислиш , чии ЧУЖДИ интереси ще представлява г-жа Николова като шефка на тази "КЪЩИЧКА" към строителството на която са предложени оферти от много чужди фирми които ние в лицето на БОРИСОВ и НИКОЛОВА ЩЕ ИЗБЕРЕМ??

    ЗАЛАГАМ НА ИЗРАЕЛ , към който на времето ПАСИ и МИЛЕН ВЕЛЧЕВ ни бяха впрегнали да изграждаме САТЕЛИТЕН ЦЕНТЪР централата и обслужващата фирма на който щеше да е в тази държава.

    БОКО И СТОЯЩИТЕ ЗАД НЕГО ОТДАВНА СА НИ ВЪРЗАЛИ ЗА ТАЗИ ДЪРЖАВИЦА.

    КАКВИ МОГАТ ДА БЪДАТ ПОСЛЕДИЦИТЕ ОТ ТОВА ТЕПЪРВА ЩЕ СТАВА ЯСНО.
  • 29 Гарабет

    11 1 Отговор
    Тоя неграмотника и той почна да разбира от компютри, сигурно Барни го съветва какви глупости да ръси!
  • 30 Ееее

    5 0 Отговор
    Тоя взе да се е омраза сред хората.Лош човек.
  • 31 АНЕНЕРБЕ

    10 1 Отговор

    До коментар #27 от "Лекар БГ":

    ИЗВИНЯВАЙ но това , че поведението му е просташко не означава че е прост.

    НАПРОТИВ! ТОЙ Е ЕДИН ДОБРЕ ПРИКРИТ НАЦИОНАЛЕН ПРЕДАТЕЛ РЕШИЛ ДА ПОСТАВИ В ПОДЧИНЕНИЕ НА ЧУЖДА ДЪРЖАВА "КЪЩИЧКАТА" С КОМПЮТЪРА НА НАШАТА НАЦИОНАЛНА СИГУРНОСТ.

    Сигурно си забравил Паси и Велчев срещу които през 2005 година бе повдигнато обвинение за ШПИОНАШ?!!
    Та въпросните МАЙКОПРОДАВЦИ решиха БЪЛГАРИЯ да изгради в ИЗРАЛ САТЕЛИТЕН ЦЕНТЪР за връзка на 37 наши посолства , който ще се обслужва от израелска фирма.

    НА КОЯ ДЪРЖАВА ЩЕ ДАДЕ "КЪЩИЧКАТА" С КОМПЮТЪРА НА НАЦИОНАЛНАТА НИ СИГУРНОСТ ЛИЦЕТО БОЙКО МЕТОДИЕВ БОРИСОВ??

    Ами виж кого назначи за ПРЕДСЕДАТЕЛ НА СЪВЕТА ПО КИБЕРСИГУРНОСТТА.
    Въпросната МАРИАНА НИКОЛОНА е участвала във фирма представляваща ИЗРАЕЛСКИЯ ВОЕННО ПРОМИШЛЕН КОМПЛЕКС , при офертите му по доставка на оръжие за БНА и най вече за самолетите Ф -16.

    Вероятно Борисов и въпросната Неколова вече са решили въпроса с БЪЛГАРСКАТА КИБЕРСИГУРНОСТ и държавата на която тя ще бъде дадена.
    СЪМНЯВАШ ЛИ СЕ , ЧЕ ТОВА Е ИЗРАЕЛ???!!!
  • 32 Гост

    10 1 Отговор
    Борисов показва отново жестоката си некомпетентност относно информационните технологии!
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 България

    10 1 Отговор
    Така мразим и тебе Бойко също не разбра ли.
  • 35 НАЦИОНАЛЕН ПРЕДАТЕЛ

    7 0 Отговор
    "Някoлкo държaви прeдлaгaт дa вършaт тaзи уcлугa (дa ocигурявaт кибeрcигурнocттa) зa нac. Рaзгoвoритe зaпoчвaт oт някoлкo cтoтици милиoнa дoлaрa нaгoрe. И зaдължитeлнo инфoрмaциятa пaк минaвa прeз тeхнитe мaшини." - казва Борисов

    Националната ни сигурност се оказва услуга за която ще плащаме на чужда държава.
    Каква държава сме тогава ние - окупирана или суверенна?
    Надяваме се да чуем кои са колонизаторите ни.
    Може би са тези които спасихме от лагерите на смъртта?
  • 36 Кую

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "Омг":

    Обичани са от всички,особено чертата разделяща задника на две....
  • 37 ДАНЮ ПАРЧЕТО

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "alf":

    ъм ся язе като мрем да ХАКНЕМ 3 ичкии и после да го ХАКНА НА БУЛКАТА ИЗОДЗАДЗЕ и язе ли да се мразим бе
  • 38 Мартин

    8 0 Отговор
    Така както се отнасяме към убийците, крадците и хакерите, така да се отнасяме и към некадърните политици! Обиждайте ги при всеки удобен момента, целете ги с домати, плюйте им по колите, пикайте им пред партийните сгради - като няма закони и правосъдие, поне може да им правим живота по-неприятен.
  • 39 Тото

    7 1 Отговор
    Тикво как супер тъпак като теб ще работи със супер компютър,
  • 40 злетата

    7 0 Отговор
    Тука всички,които коментират мразя Б.Б., е как пък все за него гласувате?! ......... аре стига му толковаааааааа..... долу..... спрете да гласувате за него бе....
  • 41 Спасов

    7 0 Отговор
    Правителството не може да "мрази", г-не! То трябва да има национална политика по киберсигурността! И не може чужда държава да прави наше електронно правителство! Съзнавате ли за какво става въпрос?!
  • 42 8562

    11 1 Отговор

    До коментар #2 от "Омг":

    Аз корумпирани политици мразя колкото убийци, че и повече. Хакерите са си супер, ако ги няма ще ни убеждават, че всичко е цветя и рози.
  • 43 когато

    10 1 Отговор
    ИТ специалистите искаха да работят тук главанакът му с главанак ги пращаше да гледат овце. Еми сега той пак ще обикаля с кофата за помия за прасето си да може да си намаже филията с мас
  • 44 мутро

    10 1 Отговор
    И защо трябва да мразим умни, интелигентни и можещи хора, като тебе и съучастниците ти в ликвидирането на България?
  • 45 Кратунчучуна

    5 1 Отговор
    Мразя хакерите!Обичам само белия хакер Данаил щото разбира от обърнати файлове и джуркане!
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 темидооф

    6 1 Отговор
    Кой спазва законите сега бе Будко ? Ти ли дето не слизаш от служебната джипка, без колан и селфита в движение !

    "Предвид връзките на Бойко Борисов с организираните престъпни структури през 1998-2000 г. е изучаван от Националната служба за сигурност (ОР Румен Йорданов) с цел привличането му за негласен сътрудник. В този период е давал регулярна информация за поведението и действията на лидери на престъпни силови структури и други криминално проявени лица. (Тогава, а в някаква степен и понастоящем, откриването на оперативна разработка или регистрирането на определени лица като агенти и нещатни сътрудници или кандидати за такива, се е използвало като форма за осигуряване чадър при осъществяване на незаконосъобразни действия в полза на конкретни управленски или корпоративни кръгове. Като пример – Поли Пантев, Косьо “Самоковеца”, Славчо Б. Христов и много други.) Папката със събраните за Бойко Борисов материали, заедно с постъпилите от него сведения са били докладвани на тогавашния директор на НСС ген. Атанас Атанасов и вербовката е била одобрена, но не е осъществена поради настъпилите кадрови и структурни промени в спецслужбата след парламентарните избори през 2001 г."
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Факт

    5 0 Отговор
    Аз мразяполитиците!!!
  • 50 нервен ( разбивача на тролове )

    7 1 Отговор
    А тебе как те мразя ....главатаря на рекетьорите
  • 51 Българин

    7 1 Отговор
    Аз пък най- много мразя теб Боку!!!
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Шопо

    4 1 Отговор
    На гол г$з чифте пищови,Бойчеее! А иначе от 2001 до 2005 един Бая народ изтепа у държавата.
  • 54 Аааa

    6 0 Отговор
    Ами с продажниците на държавата Боко , какво предлагаш да правим ?
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Хеххехе

    2 1 Отговор
    На товите приказки се връзват товите партийци - дебилите!
    А ти си един селски хитрец!
  • 57 Грую

    1 1 Отговор
    Господ е рекъл да обичаме ближния бре! Какъв е тоз' език на омразата?
  • 58 Хакната тиква

    4 1 Отговор
    Редко тъп нещастник. и мутренски боклук !
  • 59 Абсурд

    1 0 Отговор
    Територията на абсурдите ! Защото държава няма или скоро няма да я има !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове