Last news in Fakti

18 Септември, 2019 14:21 16 211 62

Русия иска тези български стоки

  • денис мантуров-
  • българия-
  • русия

Бойко Борисов се срещна с руския министър на промишлеността и търговията Денис Мантуров

Русия иска тези български стоки - 1

„Връзките между България и Русия се основават на дългогодишни исторически традиции, културна близост и приятелски отношения между двата народа“. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на срещата с руския министър на промишлеността и търговията Денис Мантуров.

Българският премиер посочи, че през юли тази година бе отбелязана 140-годишнина от установяването на дипломатически отношения между двете страни. „България желае да развива с Руската федерация отношения, основани на диалога, конструктивното сътрудничество и взаимното зачитане на интересите“, добави министър-председателят Бойко Борисов.

Премиерът изтъкна, че нашата страна желае да продължи сътрудничеството с Русия по приоритетните за България въпроси в сферата на икономиката, енергетиката, туризма, транспорта, образованието, науката, културата и социалната политика. „Русия е традиционен и един от най-важните външноикономически партньори на България“, категоричен бе министър-председателят. Той отбеляза, че приоритетно направление за страната ни в двустранното икономическо сътрудничество, основано на взаимно доверие и солидарност, е енергийната тематика.

„България води политика, насочена към осигуряване на енергийната сигурност както за страната ни, така и в Европа. Работим активно по проектите за газови връзки със съседните страни“, каза още премиерът Борисов пред руския министър.

По време на срещата акцент бе поставен върху подкрепата на страната ни за преминаване на разклонение на „Турски поток“ през територията на България в контекста на създаването на регионален газов хъб „Балкан", посредством което ще се постигне реална диверсификация на доставките на газ и конкурентни цени.

Министър-председателят Бойко Борисов посочи, че страната ни работи за реализация на проекта за разширение на газопреносната мрежа от турско-българска до българо-сръбска граница. Реализацията на „Балкански поток“ при стриктно спазване на европейското законодателство е от стратегическо значение за България и региона.

„Отчитайки все по-амбициозните цели за намаляване на нивата на вредни емисии във всички сектори на икономиката, в региона ще възникне необходимост от производствени мощности, които да генерират чиста и надеждна електроенергия на достъпни цени. АЕЦ “Белене” може да се превърне именно в такъв електроизточник за региона“, допълни премиерът Бойко Борисов.

Фокус на срещата бяха още резултатите от проведеното на 16-17 септември 2019 г. във Варна 17-то заседание на българо-руската Междуправителствена комисия за икономическо и научно-техническо сътрудничество. „Надявам се те да имат положително влияние върху двустранните икономически отношения и да се реализира потенциалът във всички области от взаимен интерес между страните“, каза още премиерът Борисов пред руския министър.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 31 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 El chochone

    96 51 Отговор
    СЛАВА РОССИИ! :)
    Наши братя и сестри славяни !

    Коментиран от #36, #45

  • 2 гер

    53 11 Отговор
    Цирк...

    Коментиран от #57

  • 3 Радо

    184 5 Отговор
    Кои са тези български стоки, които иска Русия, че не можах да разбера нищо???

    Коментиран от #10, #19, #35, #55

  • 4 Лицемера

    135 18 Отговор
    Преди 3 седмици обяви Русия за окупатори днес им казва приятели преди 2 години обявиха Русия за врагове сега им говори за традиция??!!!

    Коментиран от #5, #8, #56

  • 5 El boko

    53 14 Отговор

    До коментар #4 от "Лицемера":

    Боко е лисица баце хехе :D
  • 6 Бочко

    79 11 Отговор
    Тиквун пак се чуди на кой х.й да седне,няма угода сащ,русия.....

    Коментиран от #9

  • 7 АНЕНЕРБЕ

    34 15 Отговор
    ВЕЧЕ ПОВЕЧЕ ОТ ЯСНО Е, КОЙ Е ЧОВЕКЪТ НА МОСКВА награден от шефа на руските тайни служби НИКОЛАЙ ПАТРУШЕВ с орден ЛОМОНОСОВ.

    БОЦКАТА направи чудеса с РУСКАТА БАНКА ВТБ, която в качеството и на АКЦИОНЕР на фалираната КТБ , стана собственик на такива активи като БУЛГАРТАБАК , И ВИВАКОМ.

    ВРЪЗКАТА НА БОРИСОВ С РАШКИТЕ Е ТОЛКОВА ЯВНА , ЧЕ СЕ ЧУДЯ ДАЛИ АМЕРИКАНЦИТЕ СА ТОЛКОВА ТЪПИ И НЕ Я ВИЖДАТ , или пък и те са се превърнали в АГЕНТИ НА КГБ!!

    МИСЛЯ, ЧЕ ВТОРОТО Е ПО ВЕРОЯТНО.
    РУСКИТЕ ДРУГАРИ СА ГИ НАПАЗАРИЛИ КАТО ДОБИТЪЦИ.

    МОЖЕ КАКТО И ПРИ БОРИСОВ ТАЙНИЧКО НЯКОЙ ОРДЕН ДА СА ИМ ДАЛИ.
    Не разбирам само защо Борисов не е закачил ордена ЛОМОНОСОВ на костюма си??
    БОДНИ ОРДЕНЧЕТО БОЦКО , ЩЕ ТИ ОТИВА!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 АНЕНЕРБЕ

    41 7 Отговор

    До коментар #6 от "Бочко":

    ТОЙ Е КАТО КУЧЕ КОЕТО ЛАЕ НА МНОГО ВРАТИ.

    Каква е съдбата на такива като него е ясно.

    Въпроса е кога на ЯНКИТЕ ще им изпуши търпилото.

    Те са специалисти по оранжеви и всякакви революции.

    Нещо такова предстои да спретне на Боко новата шефка на посолството на САЩ у нас.
  • 10 Грую

    58 10 Отговор

    До коментар #3 от "Радо":

    Те тези стоки дето ги искат отдавна ги няма. Имаше едно търговско събитие в Москва и там питаха един по-възрастен търговец руснак за българските стоки и той каза следното: "Да искам да купувам български стоки, но като онези от миналото, които бяха произвесдени по БДС. Тези сегашните не ми се купуват." Туй е то дойде запада в България и научи местните тарикати да правят ментета и да ги продават и те станаха виртуози в това занятие и това е резултатът!
  • 11 Тръмп

    17 51 Отговор
    Браво,още 75години под Съветско Комунистическо робство!!!:):):)
  • 12 Гнида

    39 9 Отговор
    Ниможи , ние стриктно спазваме гейсъюзните санкции !
  • 13 СЛАВА РОССИИ ! СЛАВА СССР !

    42 10 Отговор
    Че я окъсахе ! Станахме бежанци, аборигени и роми в национален мащаб.
  • 14 РУСКИНИТЕ

    41 8 Отговор
    Искам да внасяме РУСКИНИ!
  • 15 Анонимен

    36 15 Отговор
    Бойко, наборе започва да се вразумяваш. Америка и ес няма да ни купят стоките и няма да ни оправят икономиката.... Истината е Русия.... Искате или не. Те ще ни помогнат пак... Аспарух е оставил много българи там... А бе то няма руснак който да познавам и да не е с български корени.... Имах такива гости от Кишишев които ходиха на свои роднини за 3 дни дни тук в България.... А колко имаме в Румъния... На брат ми жена му половината им рода са останали в Румъния... Просто не са искали да си оставят дом и ниви там.

    Коментиран от #26

  • 16 Аз съм "за"

    41 5 Отговор
    Рускините! Само те могат да изсветлеят нацията, че иначе ще станем джоревци!
    Чичо Влади, пращай ни рускини и те ще ни завладеят!
    Ние няма да се дърпаме! Ще се дадем без съпротива!
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 миш

    16 3 Отговор
    Кога,ще се срещнеш с Путин?Със сигурност,никога.

    Коментиран от #22

  • 19 а не веe

    22 4 Отговор

    До коментар #3 от "Радо":

    Българската стока Белене, която ще я дадат за жълти стотинки, защото вече нямаме пари! Hо по-лошото е двуличието на някои хора! Искат едно правят друго спират а после пускат нещо си...няма оправия!
  • 20 ццц

    23 3 Отговор
    Когато руски министър каже нещо е едно,когато същото го каже Путин е друго,а Путин ви е отсвирил завинаги.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Българин

    9 0 Отговор

    До коментар #18 от "миш":

    той пaк един път го е виждал( стига мy толкова )ще вземе да се фука още какво е направил
  • 23 ПЕНКО

    12 4 Отговор
    МОСКОВСКА ПЕСЕН : " ЧЕРВЕНИ ЧУШКИ ОТ БЪЛГАРИЯ ...ВИДЯХ-ВИДЯХ-ВИДЯХ ...ОПИТАХ СЕ ДА КУПЯ АЗ ...НО НИЩО НЕ ОСТАННАА" !!!
  • 24 Усмивката

    12 8 Отговор
    Дългогодишните исторически традиции, културна близост и приятелски отношения между двата народа“...Бойко визира 45 години руско ,,присъствие".Къде остана обаче голямото реване по убития му дядо.Значи са праим на хамелеони с болест на Алцхаймер.Затоплянето на отношенията по Русия не закъсняват след опроверганото интервю на премиера ,че не бил искал да види България в Шенген.Да не би да се окаже че търсим умрялото куче там където не е..????

    Коментиран от #27

  • 25 Матей

    37 6 Отговор
    Износа към Русия беше 90% от целия износ,с вносът беше същото,сега руснаците няма какво да искат от нас,защото ония стоки сигурно отдавна са ги забравили,пък и не се произвеждат вече у нас.Селското стопанство и промишлеността бяха старателно унищожени,мина се на внос от запада и Далечния Изток,а фирмите ,които все пак произвеждат,са чужди или на ишлеме,прилагайки зверска експлоатация.Никой в миналото не беше чувал за работа на три смени,а сега е масова практика,работа в събота и даже в неделя се приема за нещо нормално.Това ли ви беше прехвалената демокрация,сбръч и чанч до припадък.

    Коментиран от #58

  • 26 Усмивката

    28 2 Отговор

    До коментар #15 от "Анонимен":

    Анонимни и незнайни братко.Русия не ни ще стоката.Тя иска цяла България.Какво ще и предложим.Турски домати? Може да си ги купи от Ердоган.Тютюн.?Отдавна тоз бранш е унищожен безвъзвратно.

    Коментиран от #48

  • 27 кой

    15 2 Отговор

    До коментар #24 от "Усмивката":

    От всичките убити десетина дядовци? Щото според случая и настроението има убит от фашистите,комунистите,на фронта,в Белене,от ДС,на границата и т.н.

    Коментиран от #38, #49

  • 28 гост

    29 4 Отговор
    Тиквун е майстор по лъжите и замазването на гафовете от некадърните му министри. Защо ли още му вярват руснаците?
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 ПРАВИТЕЛСТВОТО - BG ДА РАБОТИ ЗА РУСИЯ

    12 19 Отговор
    Явно са искали ВЪЗДУХЪТ И ТЕРИТОРИЯТА на България като единствената стока която ще ги им засити апетита и затова подробности липсват. А номера е да затънем пак в безумни бездънни ями като АЕЦ Белене и Газът но това са Руски стоки а не Български. Безумието на едно правителство може да ни струва 100 год дългове и робство.

    Коментиран от #33, #34, #50

  • 31 Руските свине

    16 17 Отговор
    Много обичат България, но не и българите!
  • 32 Аз1234

    14 1 Отговор
    Заглавието нищо общо със статията - пълен смях.
  • 33 Симо

    23 3 Отговор

    До коментар #30 от "ПРАВИТЕЛСТВОТО - BG ДА РАБОТИ ЗА РУСИЯ":

    Започвам да си мисля че Б. Борисов е единствения мислещ политик в тая страна, а в сайта списват хора с коефициент на интелигентност като на бройлери. Толкова ли не разбрахте бе тъпанари че всичките простотии разказвани и за Белене и за Южен поток са просто злобни антируски информационни пръдни пускани срещу добро заплащане. Вземете и прочетете списъка на отпуснатите грантаве в хиляди долари от "Америка за България" - българския клон на НПО " Отворено общество" на Дж. Сорос и ще видите че именно тези простаци в спика ви зазказваха колко били лоши проектите " АЕЦ Белене" и " Южен поток" , а се оказа че са били и са супер изгодни , но вместо нас намазаха Турция , а ние ще им правим свирки. Сега за "неизгодния" проект " Белене" се борят 5-6 голями компании от които 2 са американски. Продължавайте да вярвате в подобни антируски пръдни и ще купуваме ток от Румъния и Турция, просто защото те нямаха Иво Инджевци и други СДСарски проститутки.
  • 34 Симо

    10 4 Отговор

    До коментар #30 от "ПРАВИТЕЛСТВОТО - BG ДА РАБОТИ ЗА РУСИЯ":

    Започвам да си мисля че Б. Борисов е единствения мислещ политик в тая страна, а в сайта списват хора с коефициент на интелигентност като на бройлери. Толкова ли не разбрахте бе умници че всичките простотии разказвани и за Белене и за Южен поток са просто злобни антируски информационни пръдни пускани срещу добро заплащане. Вземете и прочетете списъка на отпуснатите грантаве в хиляди долари от "Америка за България" - българския клон на НПО " Отворено общество" на Дж. Сорос и ще видите че именно тези юнаци в спика ви зазказваха колко били лоши проектите " АЕЦ Белене" и " Южен поток" , а се оказа че са били и са супер изгодни , но вместо нас намазаха Турция , а ние ще им правим свирки. Сега за "неизгодния" проект " Белене" се борят 5-6 голями компании от които 2 са американски. Продължавайте да вярвате в подобни антируски пръдни и ще купуваме ток от Румъния и Турция, просто защото те нямаха Иво Инджевци и други СДСарски проститутки.
  • 35 Станчо

    1 1 Отговор

    До коментар #3 от "Радо":

    Иска да си дое.е до....
  • 36 Гошо

    11 19 Отговор

    До коментар #1 от "El chochone":

    Руснаците на са Славяни (това е доказано).Руснаците не са наши братя и сестри и това е доказано.

    Коментиран от #42

  • 37 1944

    5 15 Отговор
    руския шпионин пак ни тури въжето на шията. още дълги години джизие на поробителите.
  • 38 1944

    2 10 Отговор

    До коментар #27 от "кой":

    щото има прогресивна комуноидна шизофрения.
  • 39 гост

    19 6 Отговор
    Голямата криза 1929 г. българия е била по добре и от швейцария защото е започнала да произвежда и продава за русия.
    Историята винаги се повтаря.
    Късата памет не помага. Вс. проблеми идват от запад. Браво на премиера!!!

    Коментиран от #40, #43

  • 40 Ха ха

    6 2 Отговор

    До коментар #39 от "гост":

    До какво води занемарената от гейберсстите психиатрична помощ....

    Коментиран от #47

  • 41 Чук

    4 0 Отговор
    Ши види Магнолиев скоро кон боб яде ли...и ние покрай него

    Коментиран от #53

  • 42 Нафърфорий

    5 1 Отговор

    До коментар #36 от "Гошо":

    Скрий се бе фес
  • 43 Бай Яни

    7 2 Отговор

    До коментар #39 от "гост":

    Тъпънар, през 29 г. Са забранени с царски указ всички партии. А тогава сме търгували с цяла Европа както и и Азия. Но поне тогава е имало само родно производство, от са олетостроението до селскостопанска техника. А е имало частници които са произвеждали автомобили и наченки на автобус подобни средства.. От оно време сме изнасяли гюл за целият свят.. Научи първо БЪЛГАРСКАТА ИСТОРИЯ и тогава блещи глупости.
  • 44 незнайко

    5 3 Отговор
    И КОИ ТОЧНО СТОКИ ИСКАТ, ЧЕ НЕ СЕ РАЗБИРА ???

    Коментиран от #52

  • 45 асд

    3 4 Отговор

    До коментар #1 от "El chochone":

    Доколко българите сме славяни е спорно. Благодарение на съвременните генетични изследвания знаем, че най-близките ни народи са сърби, македонци, гърци и италианци, а доколкото знам, последните два нямат претенции да са славяни. Съвсем отделен въпрос е пък доколко са "братя" южните славяни, които са били по нашите земи, и източните славяни и други народности, които са живеели на територията на днешна Русия.

    Коментиран от #51

  • 46 Родно производство

    4 2 Отговор
    Стоките просто ги няма в миналото са.
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Деменции...,

    7 1 Отговор

    До коментар #26 от "Усмивката":

    Забравихте ли, че има все още ембарго на Русия от САЩИСТАН и ЕС. Нищо не можеш да изнасяш от ЕС за Русия ! Съвсем изгубихте козите и откъснахте от кея...Путин- брат от къде да купува - от шалварите, от къде другаде... Хич не схващате играта...пет кожи ни свалиха туркофилите и САЩ, вие спете...
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 По-добре

    7 2 Отговор

    До коментар #30 от "ПРАВИТЕЛСТВОТО - BG ДА РАБОТИ ЗА РУСИЯ":

    По-добре да работим за Русия, отколкото за Турция САЩ и ЕС, които само ни ограбват, тровят, избиват и ни приписват собствените си престъпления срещу човечеството.
  • 51 Добре, мунчо

    3 1 Отговор

    До коментар #45 от "асд":

    Ти си бъди османлия, ние сме славяните и разбираме защо си против нас, но.. ЩЕ МЪЛЧИШ или... си отивай от нашата свята българска славянска земя !
  • 52 Гордо дете на соц-а

    7 1 Отговор

    До коментар #44 от "незнайко":

    Забравихте ли, че има все още ембарго на Русия от САЩИСТАН и ЕС. Нищо не можеш да изнасяш от ЕС за Русия ! Съвсем изгубихте козите и откъснахте от кея...Путин- брат от къде да купува - от шалварите, от къде другаде... Хич не схващате играта...пет кожи ни свалиха туркофилите и САЩ, вие спете...
  • 53 И защо

    1 2 Отговор

    До коментар #41 от "Чук":

    И защо ние да "го" ядем покрай Магнолиев, той да не е вечен. Той не яде с нас, а на друга трапеза плюска, ние само плащаме сметките !
  • 54 Мнение

    3 9 Отговор
    Ако зависеше от мен, Русия нямаше да се споменава. СССР преди и Русия сега са ни сторили зло с комунистическото управление след 1944г. до сега, което ще спира развитието на България незнайно колко още. Моя живот минава с тези градове. Лошото е, че това чака и децата и внуците ми.

    Коментиран от #60

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 СССР са окупатори.

    2 3 Отговор

    До коментар #4 от "Лицемера":

    СССР са окупатори.
    Русия - с тях нека просто търгуваме, а всеки да си знае мястото.
  • 57 Цирк, я !

    4 3 Отговор

    До коментар #2 от "гер":

    Как братята руснаци го търпят този хлъзгав плужек да им се лигави насреща всеки път и да им обещава в условията на тежко ембарго от ЕС ! Велика е руската душа, а народът великодушен и благороден, да търпи и пак да прощава и помага ! Слава !
  • 58 Бабината ти

    3 2 Отговор

    До коментар #25 от "Матей":

    Като веехте знамената на СДС-то и като се втурнахте по чужбините, що не мислихте, бе !!! Докато мечтаете ограбиха богатството на народа ! Аз бях малък, но видях ! Сега ние ви мизеруваме, а вие ни подритвате да слугуваме по чужбините немили недраги, а парите даже не стигат до вас...!

    Коментиран от #59

  • 59 Верно

    2 2 Отговор

    До коментар #58 от "Бабината ти":

    Руснака иска почтени и поготвени хора, организирани родолюбци да отидат и да му кажат, елате ни на помощ, ние сме братя завинаги, държим си на думата, щото е така ! Западняците търсят подготвени, но непочтени хора отчуждени от род и родина, използват и хвърлят, после - били сме боклуци, а всъщност те да боклуците !
  • 60 ник3900евро

    2 5 Отговор

    До коментар #54 от "Мнение":

    От Русия нищо добро не ти чака , те окупираха България през 1944г.избиха и натъпкаха в лагерите можещите и умните хора. Дадоха властта на мързеливите и лизачите на газове,и 75 години след това тяхните деца и внуци продължават да изсмукват кръвта на Държавата.

    Коментиран от #62

  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Маргото

    0 1 Отговор

    До коментар #60 от "ник3900евро":

    Я да изчезваш някаде Уранготан.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове