18 Септември, 2019 15:58, обновена 18 Септември, 2019 16:07 16 660 81

Висшият адвокатски съвет: Гешев не става за главен прокурор!

  • висш адвокатски съвет-
  • вадвс-
  • висш съдебен съвет-
  • главен прокурор-
  • иван гешев

Иван Гешев не притежава нужните качествата, за да може отговорно, професионално, безпристрастно, справедливо и при спазване на принципа на законност и на върховенство на правото да осъществява функциите на главен прокурор на Република България

Висшият адвокатски съвет: Гешев не става за главен прокурор! - 1
Снимка: ВАдвС

Висшият адвокатски съвет (ВАдвС) излезе със становище до Пленума на Висшия съдебен съвет, който ще проведе избора за главен прокурор на 24 октомври. Адвокатите смятат, че единственият кандидат - Иван Гешев, не притежава нужните качества за поста.

"Кандидатът г-н Иван Гешев не показа, че притежава нужните качествата, за да бъде избран за главен прокурор на Република България и да отговори на високите очаквания, на правната общност и в частност на адвокатурата, а и на обществото като цяло. Обръщаме се към Вас с искане да не одобрявате кандидатурата на единствения кандидат за главен прокурор, да прекратите настоящата и да насрочите нова процедура", пишат от Висшия адвокатски съвет.

Аргументите за решението на Висшия адвокатски съвет можете да прочетете в официалната им позиция, която публикуваме без редакторска намеса:

УВАЖАЕМИ ДАМИ И ГОСПОДА ЧЛЕНОВЕ НА ПЛЕНУМА НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ,

С решение № 1947/18.07.2019 г. Висшият адвокатски съвет прие становище относно качествата, които трябва да притежава кандидатът за главен прокурор на Република България, и го обяви публично.

Според становището на Висшия адвокатски съвет бъдещият главен прокурор на Република България следва:

Да е високообразован юрист със задълбочени теоретични (на академично ниво) и практически познания по специфичните конституционни функции на прокуратурата;

Да познава съвременните тенденции в развитието на прокурорската институция и да има волята да ги провежда в практиката;

Да работи за утвърждаване на принципите на независимост, законност, безпристрастност, ефективност и справедливост в работата на прокуратурата;

Стриктно да се придържа към спазване на конституционните принципи и норми, европейските правила и общочовешки ценности;

Да зачита и да е зачитал и в досегашния си професионален и личен живот върховенството на закона и правото, правата, свободите, честта и достойнството на човека;

Към момента на избора да не заема пост в ръководството на политическа партия, парламента или правителството;

Да е заслужил обществен авторитет с принципност, честност, почтеност и личен морал;

Да уважава и отдава заслуженото на адвокатурата и отделните адвокати, като необходими и задължителни участници в правната система, без които е невъзможно нормалното функциониране на всяка правова държава;

Да е разпознаваем естествен лидер на цялата правна общност, човек с богата култура и ерудиция, с неоспорими морални и етични качества.

Висшият адвокатски съвет е изразител на единството, самоуправлението и независимостта на българската адвокатура. Съзнавайки своята конституционна роля и отговорност не само към адвокатурата, а и към цялото общество, Висшият адвокатски съвет изчака разумно дълъг срок преди да изрази официално своята позиция по кандидатурата на г-н Иван Гешев за главен прокурор и се запозна:

- с Концепцията за стратегическо управление на Прокуратурата на Република България, представена от кандидата,

- с докладите на Комисията по атестирането и конкурсите и на Комисията по професионална етика към Прокурорска колегия на ВСС,

- с отговорите на кандидата по поставените въпроси, дадени при изслушването му в Етичната комисия, проведено на 17.09.2019 г., и

- с публично изразените разбирания на кандидата относно конституционно установената роля и функции на главния прокурор,

Висшият адвокатски съвет счита, че г-н Иван Гешев не притежава нужните качествата, за да може отговорно, професионално, безпристрастно, справедливо и при спазване на принципа на законност и на върховенство на правото да осъществява функциите на главен прокурор на Република България.

Конституционно установената роля на прокуратурата у нас не се свежда единствено до участие в наказателните производства. На прокуратурата и в частност на главния прокурор Конституцията възлага осъществяването на общия надзор за законност, в рамките на който прокуратурата следва да защитава обществения интерес, правата на човека и основните свободи, както и да гарантира утвърждаването на върховенството на закона.[1] Поради това Висшият адвокатски съвет намира за абсолютно неприемливи и несъвместими с конституционната роля на прокуратурата разбиранията на кандидата, отразени в концепцията му, че липсата на справедливост “няма как да бъде обяснена или оправдана с нищо, още по-малко с буквата на закона”, съчетана с идеята на кандидата за промени в наказателния процес, който бил твърде формален, поставят под съмнение основния конституционен принцип за върховенството на закона. Справедливост има само там, където законът се прилага точно и еднакво спрямо всички и където процесуалният закон е гаранция занейното постигане.

В концепцията на г-н Гешев дори не е спомената адвокатурата, нито е разпозната и отчетена нейната роля в защитата на правата и законните интереси на гражданите. Изразеното публично становище на г-н Гешев, че адвокатът “взима пари от хората, които защитава, независимо каква е истината”, е абсолютно неприемливо. Незачитането на конституционната роля на адвоката като защитник на гражданите при опазване на законните им права и интереси, означава отричане на конституционно гарантираното право на защита на всеки пред държавните органи, включително следствието, прокуратурата и съда (чл. 56 от Конституцията), а оттам – и незачитане на устоите на самата правова държава.

Няма правова държава там, където няма гарантирано право на защита. Няма ли професионална защита, каквато по Конституция се осъществява от адвокатурата, няма гаранции за прилагане на презумпцията за невиновност, нито за справедлив процес.

Всеки български гражданин има право да изразява мнението си и да го разпространява чрез слово (чл. 39 от Конституцията), както и право на мирен протест (чл. 43 от Конституцията). Затова е абсолютно неприемливо становището на кандидата, че критиките и протестите срещу кандидатурата му имат за цел да препятстват процедурата по избор на главен прокурор. Гражданите, които протестират или изразяват несъгласие, упражняват конституционно признати права, които именно прокуратурата и в частност главния прокурор са призвани да бранят.

Главният прокурор стои начело на прокуратурата и затова следва да бъде готов да приема обосновани критики както към собствената си дейност, така и към дейността на прокуратурата като цяло. Тази дейност се осъществява изцяло в обществен интерес и обществото е особено чувствително към нея.

Няма съмнение, че прокурорите, подобно на всички български граждани, имат право свободно да изразяват мнението си и да участват в обществения дебат по въпроси, касаещи съдебната система и правораздаването като цяло. Изразяването на мнение обаче, следва да е в рамките на правомощията на прокуратурата и да не поставя под съмнение прокурорската независимост и безпристрастност. Прокурорите не могат да коментират факти и обстоятелства, касаещи текущи дела, а още по-малко публично да оповестяват вината на лица, за които няма влязла в сила присъда.

Затова Висшият адвокатски съвет счита, че публичните изявления на кандидата за главен прокурор, сдържащи обвинения срещу граждани и твърдения за извършени от тях престъпления, са недопустими, не само защото игнорират изцяло презумпцията на невиновност, засягат достойнството и честта на обвиняемите, като не зачитат и международните стандарти за защита правата на човека и основните свободи.

УВАЖАЕМИ ДАМИ И ГОСПОДА, ЧЛЕНОВЕ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ,

Висшият адвокатски съвет счита, че кандидатът г-н Иван Гешев не показа, че притежава нужните качествата, за да бъде избран за главен прокурор на Република България и да отговори на високите очаквания, на правната общност и в частност на адвокатурата, а и на обществото като цяло.

Обръщаме се към Вас с искане да не одобрявате кандидатурата на единствения кандидат за главен прокурор, да прекратите настоящата и да насрочите нова процедура.

Висшият адвокатски съвет се надява, че ще имате воля и смелост да проведете честна и справедлива процедура за избор на нов главен прокурор, която да не буди каквито и да било съмнения и да доведе до избор на кандидат, който е безспорен правен и морален авторитет.

Висш адвокатски съвет


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 83 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Съдията Дред

    244 31 Отговор
    Евалата на Адвокатите в България!
  • 2 ИМА ЛИ ВОЙ

    29 160 Отговор
    НА ОБЕЗУМЯЛЯ БЕСЕПЕРАСТИЯ И ПРЕСТЪПНИ МАРГИНАЛИ.!!!

    Коментиран от #6, #18

  • 3 *******

    183 20 Отговор
    То е ясно, че не става, но вожда е решил друго. А каквото каже вожда това става.

    Коментиран от #54

  • 4 ДДРОнег

    214 33 Отговор
    Поздравления на ръководството на адвокатите в България !!!
    Поотделно между тях има много мерзавци, но се радвам, че се присъединиха към мнението на Българския народ !!!
    гешефф определено е геерберска подлога и момче за партийни поръчки и икономически интереси !!!
  • 5 ПЕНКО

    46 93 Отговор
    БЕЛИТЕ КЪРПЕТА ЗА ПОПИВАНЕ НА ЛИГИТЕ ИМ ЛИ СА -В УНИФОРМАТА ... ИЛИ ЗА СКРИВАНЕ НА ТАЙНИЯТ ИМ "АДВОКАТСКИ" ДЖОБ !?!?!?!?!?
  • 6 ДДРОнег

    131 24 Отговор

    До коментар #2 от "ИМА ЛИ ВОЙ":

    герберастко тролче , в България има и Българи извън грободжийската и червената партия, които не 'аресваме вашия вожд-слънце !!!
  • 7 Valio

    113 18 Отговор
    Никой не го иска ама и никой не ги пита......
  • 8 Кратунчучуна

    66 16 Отговор
    Какво не му харесвате?По убав е от Цацко и има мегдан за угояване!
  • 9 Гост

    49 15 Отговор
    Що не е корумпиран ли?

    Коментиран от #11

  • 10 Прекалено е, тенденция има тук

    71 20 Отговор
    Не са прави адвокатете, Гешефта става за чеп за зеле.
    Иначе е много грозен.

    Коментиран от #27

  • 11 Така е

    87 23 Отговор

    До коментар #9 от "Гост":

    Бащата на Гешеф е милионер с бензиностанция, купена на далавера от държавата на бай Боко.
  • 12 Еееее,

    112 24 Отговор
    Най- накрая, малко смелост ,браво !
  • 13 ПЕНКО

    38 15 Отговор
    И ЗАЩО НЕЩО -ОТ КОЕТО НЕ ЗАВИСИ НИЩО -ТРЯБВА ДА Е ВИСШЕ !!! КОЛКО ГОДИНИ ПРАВНИЯТ ФАКУРТЕТ НА СУ ПРОИЗВЕЖДА ПОМИЯ , КОЯТО И ДНЕС СЕ СЪПРОТИВЛЯВЯ СРЕЩУ ПРИЕМАНЕТО НА СЪДЕБНАТА СИСТЕМА НА САЩ ---"НАРОДЪТ СРЕЩУ ..."!!!!!
  • 14 Седящия бик

    126 22 Отговор
    Най-накрая някой да се опълчи на статуквото.Браво!!!!!!!!!!Очаквам от утре сутринта да започнат да ги прибират членовете на Адвокатския съвет с обвинения за държавен преврат и шпионаж
  • 15 Хахаха

    104 24 Отговор
    Играта на Борисов и Цацата май няма да мине.
    Иска на всяка цена да се избере Гешев за да има имунитет при загуба на властта, а ГЕРБ ще падне от власт.
    ГЕРБери и Борисов са за затвора !!!
  • 16 onq s konq

    45 73 Отговор
    Висшият адвокатски съвет е нещо като КНСБ на Адвокатите в БГ.Той НЯМА НИКАКВИ ПРАВОМОЩИЯ ДА ВЛИЯЕ на Решенията на Пленума на Висшия съдебен съвет,който избира Гл. Прокурор на Републиката по ЗАКОННО ПРАВО И ЗАДЪЛЖЕНИЕ.Естествено Адвокатите в БГ ИМАТ ПРАВО ДА НЕДОВОЛСТВАТ от избора на Гешев,така както и АЗ недоволствам от факта че винаги когато си измия БМВ-то,завалява дъжд.Но,затова и България е Демократична държава- всеки да може да изрази Недоволството си...БЕЗ ДА ПРЕЧИ НА ДРУГИТЕ ОБАЧЕ!

    Коментиран от #20, #26, #72

  • 17 Мишмаш

    48 10 Отговор
    Е каква стана тя, кмето дава, пъдаро не дава и чия воля ще бъде?
  • 18 Гост

    44 12 Отговор

    До коментар #2 от "ИМА ЛИ ВОЙ":

    Отивай да се замиваш, че те викат в специалната стая.....ще ти плащат....
  • 19 9332

    93 19 Отговор
    Подкрепям мнението им и се радвам, че го изразиха. Ето това е израз на свободната воля.
  • 20 Джон Уик

    55 4 Отговор

    До коментар #16 от "onq s konq":

    Да, Адвокатски съвет нямат компромати да влияят!
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Усмивката

    52 15 Отговор
    Изводът какъв е.Гешев със своята единствена кандидатура остава несменяем.Както и в между прочем мин.председателят на България.Едно правителство ,една държава ,един народ.Да живее Народната Ррепиблика България и БКП,БКП...
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Скумриев

    47 11 Отговор
    Шайкаджиите побесняха.
  • 25 АНЕНЕРБЕ

    70 19 Отговор
    Прави чест на изразеното от АДВОКАТИТЕ становище и ИСКАНЕ ЗА НОВА ПРОЦЕДУРА за главен прокурор.

    Становището на ВИСШИЯТ АДВОКАТСКИ СЪВЕТ следва да има същата тежест , каквато и тази на ПРОКУРАТУРАТА , ЗАЩОТО И ДВЕТЕ СА РАВНОПОСТАВЕНИ СТРАНИ В ЕДИН СЪДЕБЕН ПРОЦЕС в който определящото начало ще е ВЪРХОВЕНСТВОТО НА ЗАКОНА , а не налагането на ПРЕЦЕДЕНТНОТО ПРАВО наложено с безумни поведения и решения на СЪД И ПРОКУРАТУРА.

    ЗАКОНА , бил той добър или лош е за предпочитане пред ЛИПСАТА НА ТАКЪВ и налагането с ИНДИВИДУАЛНИ СЪДЕБНИ РЕШЕНИЯ на ЗАКОНОТВОРЧЕСТВО РОДЕНО В ПРАЗНИТЕ И КОРУМПИРАНИ ГЛАВИ НА ЕДНА СИСТЕМА ОТ СЪДИИ И ПРОКУРОРИ , извзели функциите на законодателният орган в държавата - НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ.

    НЕ БИВА ДА СЕ ДОПУСКА ПОВЕЧЕ ЦАЦАРАТУРАТА ДА СЕ ПРЕВРЪЩА В ГЕШЕВТУРА А ОТ ТАМ И В ДИКТАТУРА НА ЕДИН ТЕСЕН КРЪГ ОТ ХОРА ВЪОБРАЗЯВАЩИ СИ, ЧЕ ТЕ СА ТЕЗИ КОИТО СТОЯТ И НАД ЗАКОНА.

    Промяната започва със съдебната система и АДВОКАТИТЕ дадоха добър пример, който навярно ще бъде взет подвнимание ако не от НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ, то от ПРЕЗИДЕНТА НА РЕПУБЛИКАТА КОЙТО ТРЯБВА ДА ПОДПИШЕ АКТА ЗА НАЗНАЧАВАНЕТО НА ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР.

    Коментиран от #63

  • 26 Ха-ха

    55 16 Отговор

    До коментар #16 от "onq s konq":

    И кога точно мислиш, че Президента на Републиката ще издаде указа за назначаване на Гешефтаров за главен прокурор? Точно никога.

    Коментиран от #31

  • 27 Готин

    45 12 Отговор

    До коментар #10 от "Прекалено е, тенденция има тук":

    Кое не е така!?
    ,, Затова Висшият адвокатски съвет счита, че публичните изявления на кандидата за главен прокурор, сдържащи обвинения срещу граждани и твърдения за извършени от тях престъпления, са недопустими, не само защото игнорират изцяло презумпцията на невиновност, засягат достойнството и честта на обвиняемите, като не зачитат и международните стандарти за защита правата на човека и основните свободи.,,
    Да не ти се налага да доказваш, че ,,нямаш сестра к-ва,,
  • 28 Рафа

    56 12 Отговор
    Понеже мафията ГЕРБ е на смъртния одър вече дори не завоалира престъпните си намерения и макар, че адвокатите са прави за срам и позор на България ще ни наложат по най-фатмашки начин ГеПешев!

    Коментиран от #67

  • 29 Пешев

    61 11 Отговор
    Главния прокурор на България трябва да притежава следните качества : Да е удобен на шайката .
  • 30 Умберто

    54 7 Отговор
    Само искам да ви споделя, че до преди 5мин разговарях с един чужденец,който 3-4г вече идва на Кранево да си почива.Пътувал е с колата през половин Европа.Сподели впечатленията си човека и каза,че всички се развиват,даде като пример Хърватска,Унгария и най-вече Румъния, а България казва всичко стои така,както беше преди 4г.Обясних му,че ни подготвят за турски падишах или руска губерния и сме на изчезване.Човекът се натъжи.Каза,че хората в България не се усмихват и са озъбени, нямат отношение до туриста...Срам ме хвана,но...това е.Майката й е....те на тая държава и народа й.
  • 31 onq s konq

    21 35 Отговор

    До коментар #26 от "Ха-ха":

    След като Президента "решава" съдбата на Гешев,ЗАЩО Е всичкото това ХАБЕНЕ НА ЕНЕРГИЯ от всякакви Русофилски обазувания - Бивол,Възраждане,Сега и тия Адвокати и т.н.?Сега ще ти обясня на тебе и на останалата "руска прислойка" тука как стоят нещата ПО ЗАКОН:Гл.Прокурорв РБ се назначава или освобождава С УКАЗ НА ПРЕЗИДЕНТА за срок от 7 г. по Предложение на ВСС.И по-нататък:Президентът НЕ МОЖЕ ДА ОТКАЖЕ НАЗНАЧАВАНЕТО НА КАНДИДАТА ПРИ ПОВТОРНО ПРЕДЛОЖЕНИЕ НА ВСС/Висшия съдебен съват/.ТА...сега твоето "никога" къде смяташ да си го завреш?:)

    Коментиран от #57

  • 32 Адвокат

    12 21 Отговор
    Дрън Дрън а те стават ли!!!! Не стават !!!
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 ЧИчо Том

    39 13 Отговор
    Браво ПИЧОВЕ!!
  • 35 Демократ

    38 13 Отговор
    Няма край на срама и позора в България,докато цялото държавно управление е в ръцете на тази комунистическа мафия. От нищо не ги е срам, даже децата от едно училище били за това тъпо недоразумение гешев,възпитаник на милиционерското школо в симеоново. Там са ги учили по съветски модел на вишински-вся власть советом, т.е.гербером.Тежко и горко на всички честни и мислещи и образовани хора. Не виждам кой ще чуе.

    Коментиран от #39

  • 36 Наблюдател

    46 11 Отговор
    За Баце и неговата шайка, назначаването на “техен човек” за прокурор е въпрос на живот и смърт. Дори утре да падне правителството, ако прокуратурата не ги закача ще имат време да изнесат остатъците от ограбенто, да дозаметат следите и тихомълком КОЙ по САЩ, КОЙ по Дубай, КОЙ по Южна Африка, КОЙ по Латинска Америка, а току виж няКОЙ отиде и в Матушката, че агенти и лакеи имаме всякакви
  • 37 Тръмп

    16 41 Отговор
    Тези прости адвокати Кой Закон четат в който да пише,че те определят избора на прокурор???:):):)Явно още не са подкупили Гешев да им решава делата и пискат!!!:):):)
  • 38 Опитен

    21 4 Отговор
    Аз съм съгласен с казаното и наистина адвокатите имат право да изказват ммение , Но ! Те трябваше да са последните , не по важност , но последните , които изказват точно това мнение . Не за друго , но простата логика на противопоставяне е такава , че адвоката е точно обратното на прокурора . Твърде прозаично е те да водят това хоро . По този начин компрометират позицията си . Дори да е обективна , ами веднага създава условия за реторика и контраобвинение , а именно , че този прокурор няма да взима пари , ще е непробиваем и прочие и прочие и многоточие . Та вместо да са последната капка , която ще прелее чашата на дебата и ще постигне целта си , те създават възможност да се превъзнася Гешевчето , като жертва на лошите адвокати защитаващи престъпници . На кратко , добри действия и смелост , но лоша последователност !
  • 39 Джугашвиши

    20 3 Отговор

    До коментар #35 от "Демократ":

    Ех защо не можех да имам Гешев в моя екип а трябваше да разчитам на нерешителни слабаци като Вишински...

    Коментиран от #49

  • 40 Кой68

    21 4 Отговор
    Нещо умно....Та макар и мнение?
  • 41 Kasapina

    15 35 Отговор
    Много вие страх от Гешев
  • 42 Мафия

    41 8 Отговор
    Естественно че не става-както казва колегата по горе но на този наш вожд му трябва негов човек за да си прави каквото си иска ! Така че всичко по този въпрос е решено много отдавна и предварително,сега просто действат за да го озаконят, до като си стоим и само коментираме възмутени а не излезем всички и да ги изметем тези мутри ще си правят каквото искат ! Всичко съм очаквал за България но да я управляват толкова дълго време най големите БАНДИТИ това наистина не съ си помислял !!!!!
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Факти

    27 8 Отговор
    Разгеле най на края писна ми да гледам гнусната му мутра полицейска.
  • 45 свободата санчо

    25 8 Отговор
    Свободният човек/който сам си изкарва хляба/ има и силата да каже това, което мисли. "Служителите" на Темида не са свободни. Те са на държавна заплата, при това заплата-мечта! Ето за тая заплата гласуват така единодушно!Гласуват, за да не гладуват.

    Коментиран от #66

  • 46 XXXXXXX

    30 13 Отговор
    ТОЯ НЯМА ДА МИНЕ!!!!!
    БРАТЯ И СЕСТРИ,
    ТОВА Е НАЧАЛОТО НА КРАЯ НА ПРЕСТЪПНАТА ГЕРБЕРСКА ДИКТАТУРА!!!!!!

    Коментиран от #68

  • 47 Един българин

    32 14 Отговор
    Браво на адвокатите!
  • 48 1944

    26 10 Отговор
    как да не става? наше момче, милиционерче. милицията - биещото сърце на партията. може да не разбира много от закони, важното е да е верен на партията. да громи враговете. до пълна победа на комунизъма. като селския пожарникар от банкя.
  • 49 Tate

    20 7 Отговор

    До коментар #39 от "Джугашвиши":

    Що аз нямам в екипа си Гешев ,но не този а истинското ЧЕНГЕ от едно време , щяхте да видите хайдуци,болшевики, и още какви ли не барабар с "тъмнозелените" !! Този е ПИОНКА на Тиквоча
  • 50 Случаен

    17 9 Отговор
    Браво!

    Поклон!
  • 51 .....

    26 10 Отговор
    Адвокатите имат смелостта да кажат какво мислят, защото не разчитат на назначения като прокурориите и съдиите, а си практикуват самостоятелно. Дали ще се съобразят с мнението им?!
  • 52 Западните Балкани

    27 9 Отговор
    Че Гешев нефеля се вижда от километри. Даже това, че докара бандити и цигани да го защитават пред съдебната палата е достатъчен знак. Той и сега е могъл като зам-главен да излови престъпниците, но не иска. Не видяхме да има наказани за имотните дивотии на ГЕРБ, нито за изтичането на данните от НАП - освен хакерите има и виновни в самото НАП, но не ги търсят и наказват. Можеше да арестува и онзи с испанската тераса, който хем прокурор, хем нарушител на закона. Много са примерите за несвършена работа.
  • 53 ЗАЩОТО

    14 15 Отговор
    СТЕ АДВОКАТИТЕ НА ПРЕСТЪПНОСТТА , А ТОВА ОЗНАЧАВА, ЧЕ ТОЙ Е ТОЧНИЯТ ЧОВЕК!
  • 54 Hchcucuc

    11 9 Отговор

    До коментар #3 от "*******":

    Защото сме овце ! Ако не бяхме- “вожда” щеше да е пътник мое сладко еленче.....

    Коментиран от #55

  • 55 *******

    8 2 Отговор

    До коментар #54 от "Hchcucuc":

    Кой е казал, че не сме оФце? То и за това 500 години са ни клали. Сладкото еленче сигурно може да ти е дядо.
  • 56 Зайко Байко многознайко

    16 6 Отговор
    Поздравления за ВадС. Опасявам се , че тикварите от ГЕПИ (герб), сега с помоща на "единственият" кандидат за главен прокурор ще започнат да ги тормозят!
  • 57 4789

    19 5 Отговор

    До коментар #31 от "onq s konq":

    Ще има нещо завряно по подобие на кмета на Симитли във фурната на Бойко скоро. - Агресията и арогантното поведение предизвикват реципрочно поведение. Вече става ясно, че властта е нагла и че не разбира от приказки. За това ще има шамари не след дълго. Протестите в последната година са почти ежедневни по различни теми. Накрая ще има такава приливна вълна, че всички твари, герберастки не само ще сдадат властта а ми ще ядат и бой. Има един клип от Украйна от не отдавна. Там хората от улицата, който хванеха от техният парламент го навираха в казаните. Тук чакай същото. - Голямо дърво ще има! Стой та гледай!
  • 58 filo

    8 11 Отговор
    Адвокатите са най-големите боклуци и отрепки.
  • 59 Симо

    11 6 Отговор
    Еее, браво! Най-после . Браво на вас!
  • 60 Франкенщайн...!

    6 6 Отговор
    Адвокатите кво са казали, кво не са казали, но като ги виждам доста са се уяли..! Един коментар, също като един бивш министър, каза, каза, писа, писа и нищо не се разбра..! Това е коментар 25,някой ако може да ми го обясни, тъй като съм с дислексия...!
  • 61 Шопо

    11 3 Отговор
    Па Гешев е завършил милиционерски ПУЦ у Симеоново .
  • 62 Гррр

    8 5 Отговор
    То пък едни адвокати.....не казвай на никой!
  • 63 Гост

    10 12 Отговор

    До коментар #25 от "АНЕНЕРБЕ":

    То бива простотия и наглост, ама това е извън всякакви граници! Адвокати да решават кой ще е Главен прокурор е все едно престъпниците да решават кой да е Главен секретар на МВР! Долна пасмина!!!
  • 64 Сега ще кажа нещо интересно..!

    5 2 Отговор
    Като прочета Чичо Том и се сещам за онази известна книга, която също може да послужи за размисъл на магистратите...!
  • 65 Антисоциалист

    5 14 Отговор
    Господа, четем за диващина! Защитниците на обвиняемите в престъпление не одобряват обвинителя. Следователно, той има качествата, подходяши за обвинител, т.е. прокурор и непоносимо неизгодни за адвокатите, т.е. защитници. Би било редно това им отношение, да не бе очевидно обратното - не е. И още... Нелепо е адвокати да оценяват публично и не в съда прокурор. Следователно, те нямат подходящите качества да са адвокати!
  • 66 Салама

    6 2 Отговор

    До коментар #45 от "свободата санчо":

    Много точен коментар. Истината е, че този път сбъркаха с процедурата. Кандидата може да разбира, може и да не разбира, но в държавното управление, има ли конкурс само с един кандидат за висока длъжност, то това означава, че всички останали знаят кой ще е победител и е обидно да участват само за пълнеш или са заплашени, че ще им се отрази негативно ако участват. Конкурс, независимо в кое държавно управление, който е за висока длъжност и е с един кандидат, е узаконена ДИКТАТУРА. У нас е вече като традиция където може да се назначават „наши хора”, а където не, да се правят тайни конкурси или такива с по един кандидат. Естествено назначените не опонитрат, а изпълняват дословно. Но на кой му пука за тебе Санчо и твоята свобода ако не си „наше момче” или не ни изкарваш достатъчно дивиденти. После се ядосвайте, че държавата ни умира и народа емигрира.
  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 XLXL

    2 0 Отговор

    До коментар #46 от "XXXXXXX":

    Пий си хапчетата и не ставай за смях.
  • 69 Гешев е човекът

    7 5 Отговор
    Адвокатите на мафията ревнаха в един хор значи това е правелния човек Успех Гешев
  • 70 Бубу

    6 7 Отговор
    До коментар 69, абсолютно съм съгласен с тебе , първо нито по закон, нито по конституция тези от адвок. колегия имат право да се месят в избора на гл. прокурор, второ естествено, че няма да им харесва гешев, нали на тях им трябва слаба прокуратура, удобна, за да могат още по лесно да си изкарват парите от защитата на престъпници.По цяла сутрин ги гледаме по разни телевизии как си развиват тезите в защита на разни подсъдими и сега видиш ли гешев не бил спазил презумпцията за невинност. Спомнете си какъв вой беше и е в защита на тази пачавра иванчева по всички телевизии, спомнете си пяната на уста с която я защитаваше този смешник адв. Хаджигенов и тогава говорете. Явно Гешев им бърка с нещо в играта и джобовете на тези адвокати на дявола
  • 71 МАЯ

    4 2 Отговор
    Сега падат парички като Мама Небесна над главичките на нашите адвокати. Преди да решиш кой става или не става, виж себе си! Търгаши на собствената си СЪВЕСТ!
  • 72 Обикновен човек

    5 2 Отговор

    До коментар #16 от "onq s konq":

    Ти който така добре разбираш законите що не станеш главен прокурор? Знаеш ли ако хората излязат на улицата след като Гешев бъде избран за главен прокурор и оплете конците както той си знае къде ще ти заврат БМВ то?В ДУПЕТО!
  • 73 кщтщт

    2 4 Отговор
    Кой става и кой не става е резултат от избори. Предложете ваш човек и като спечели ще стане ясно , че Гешев не става. А иначе да мрънка в България може всеки.
  • 74 Динко

    6 2 Отговор
    Ако питате адвокатите за тях най-добре е прокурорите да не си вършат работата или само формално. Като имаше един казус, с който адвокат защитава мъж, който пиян и надрусан убива жена. Адвокатът съответно съди България в ЕСПЧ, после същия този съд издаде предписания за съдилищата, в резултат на това лицето беше освободено и след 10 месеца същия този блъска убива адвоката на магистрала Хемус до Ботевград пак дрогиран. Таааа тука ситуацията е същата-щом организирано се говори лошо за някой човек значи не е толкова лош.
  • 75 Бокосама

    5 2 Отговор
    Щом адвокатите не го харесват, сигурно е правилният избор!
    В България няма усещане за законност. Престъпниците си правят каквото искат и стоят извън затвора точно заради същите адвокати.
  • 76 Съвест под наем

    4 0 Отговор
    Адвокатите са прави, че гешев не става за прокурор, но и гешев е прав за адвокатите

    Коментиран от #77

  • 77 Хаджи хаджи Българин

    2 2 Отговор

    До коментар #76 от "Съвест под наем":

    Словестна война между двата мафиотски клана в България! А конкурс с един единствен кандидат = Диктатура! А как се стугна обаче до там, да се излъчи само един кандидат! Подозирам, че всяка следваща кандидатура, ще обърне битката в полза на народа срещу шайката ГЕРБ! Тук е заровено кучето!
  • 78 Смешен плач

    0 3 Отговор
    Гешев не става - ами не става за вас и за престъпниците, които трябва да защитавате, следователно е точният човек, който ще ви бръкне в джобовете.
  • 79 Byg

    0 1 Отговор
    Страх тресе адвокатите които по принцип лобират за престъпните елементи. Браво , избора на Гешев явно ги респектира и са наясно че няма да играе по свирката им.
  • 80 ЦЕЦО АПАРТАМЕНТА

    2 0 Отговор
    Абе,тия кой ги пита дали става или не ГешеФ?Щом ние сме предценили ,че става значи СТАВА.Те да си гледат адвокатлъка ние ще си гледаме схемите и цепиите ,аааа пардон ПОЛИТИКАТА ...
  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове